|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Kołderka za to i rożek to z wierzchu bawełniany pachtwork, podszyty polarkiem i pikowany (mama jest specjalistką od patchworków).
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Extra, naprawde ![]() Ale te mikominky niepozornej tez sa sliczne moze w przyszlym miesiacu zamowie do wozka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
haha no chyba że dla wzornictwa
tzn. ja też mam jeden z LaMillou ale kupiłam ale to było zanim odkryłam ile tego jest na allegro Cytat:
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Niezdara, a jak cukry Ci sie ogolnie ksztaltuja? Napisz cos wiecej o swojej Malej, jaka waga
![]() Kinga, super ramka No i cukier po racuchach rewelacyjny ja dzis z rodzicami bylam u chinczyka i wzielam kaczke z makaronem sojowym i po tym cukier mialam 95![]() Kamilka ogromne kciuki za Malutka Musi byc wszystko dobrze Co do wstawania z lozka to nalezy sie polozyc jak najblizej brzegu i odpychac reka jesnoczesnie opuszczajac nogi (taka kolyska bokiem). Generalnie jest to najzdrowszy sposob wstawania dla kregoslupa i powinien byc stosowany nie tylko bedac w ciazy ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i milego wieczoru zycze ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Myslalam ze jakies cale biale w Ikei sa... te z tym brazem mi nie pasuja zbytnio, lazienke mam bialo szara kurde :L
|
|
|
|
#1327 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko na początku nie zorientowałam się że przed i po każdym pomponie trzeba zrobić supełek żeby się nie ruszały ![]() Cytat:
kamilka, będę trzymać - musi być dobrze Cytat:
ja jestem w trakcie zamawiania tkanin z drecotton.pl albo otula.pl, jeszcze się nie zdecydowałam
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||||||
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Magda jak dla mnie przewijak to absolutny must have!
My uzywamy do dzisiaj i w sumie to jedyne miejsce gdzie dajemy rade przebrac corke bez biegania za nia ![]() A mala ma juz 15 miesiecy takze to nie jest tak na chwile
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Kamilka będzie dobrze
trzymamy kciukiDobry wieczór! ależ cudowności się tu dziś pojawiają Jeśli można słowo o lamillou to ja polecam, co prawda nasz Kuba ma tylko króliczka i taką szmatkę z metkami (kupione na samiutkim początku ciąży) , ale tylko dlatego, że 3 letnia córa brata wychowała się na tych produktach i mi się one po prostu opatrzyły już, ale jakość i użytkowanie super! My z mężem chadzamy spać z kurami ( w sensie Kura Babci Dany), kury są bardzo wygodne, super się piorą, i wyglądają całkiem spoko jak na swój wiek ![]() A ja się dziś trochę ogarnęłam, kliknęłam zamówienie z Gemini i teraz czekam, opróżniłam też i wysprzątałam dwie komody, do jednej jutro włożę ciuszki a do drugiej całą resztę
|
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup sobie tę strzykawkę jutro i płucz - to naprawdę bardzo pomaga. Ja dla lepszego efektu dodaję 1 kropelkę olejku oilbass oil - super ułatwia oddychanie.Niby mozna sie spotkac, zeby go nie stosowac, ale doczytałam, ze chodzi o olejek kajeputowy, który jest mutagenny, natomiast szkodzi tylko w przypadku wypicia ![]() A inhalacje sobie robisz? Też z majeranku można, albo chociaż sól zwykła, czy olejek z drzewka herbacianego. Natomiast płukanie mi pomogło na naprawdę ciężkie zapalenie zatok Niepozorna, u mnie też chyba z 9kg na plusie Po porodzie będzie czas na redukcję Magda i jak film ? Bo też się wybieramy. I nie martw się, my też mamy tylko kącik dla malucha, a nie pokój ![]() Byliśmy w Tesco, kupilismy pościel dla siostrzenicy TŻta, bo sobie pod choinkę wymarzyła pościel w motylki 86zl ).A poza tym zamówiliśmy nową kuchenkę do kuchni i okap |
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, a kuchenka zwykła czy indukcyjna?
KAMILKA, będą kciuki! U męża w pracy wybuchł w nocy pożar. Masakra, teraz wszyscy przejeci i zestresowani, bo będą dochodzić co, jak i dlaczego U mnie natomiast jest na razie 2kg na plusie do wagi sprzed ciąży
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykła, nie chcieliśmy indukcji
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Med o masakra z tym pożarem. Dobrze, że w nocy jak nikogo nie było.
Jak Ty to robisz, że jesteś tylko 2kg do przodu?? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Dotka gratki zakupów |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś w desperacji jak nie mogłam wyleczyć zatok to płukałam wciągając nosem, ale muszę też ten numer że strzykawką wypróbować. Ja miałam wtedy przepis na taki roztwór sody oczyszczonej.
Ja mam na razie 7kg na plusie, ale ostatnio strasznie mnie do słodyczy ciągnie, więc może być niedobrze. Z drugiej strony przez ucisk na żołądek nie jestem w stanie zbyt dużo zjeść.
|
#1336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze u mnie kura tez sie sprawdzi ![]() Cytat:
tak malutko!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ja to już mam 12 na plusie niestety
|
#1338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mnie slodycze zaczely ciagnac :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się przestawiam i nakładam sobie mniej, bo potem wyrzucam żarcie. Np. na śniadanie zawsze jadłam 2 jajka+ kanapki+pomidor/ogórek. Teraz zjem 1 jajko, 1 kromeczkę, pół pomidora.. A ogólnie to któraś tu wczoraj pisała, że jej źle - dołączam! Siedzę - źle, bo żebra tak bolą,że dramat. Leżeć mogę tylko na bokach, ale za długo nie uleżę. Chodzić też mi się super nie chodzi, bo ja chodzę bardzo szybko zawsze, a teraz jak tak chodzę, to brzuch ciągnie. Stać długo nie mogę,bo czuję że zaraz zemdleję, tak mi krew do nóg odpływa. Zgagę mam KOSMICZNĄ, po kilka razy dziennie, tak bardzo macica tam naciska, wiecznie mi się odbija, czka, ulewa. Ostatnio tak mi się czknęło w kinie,że aż gość, który siedział obok,się na mnie popatrzył W nocy źle mi się przekręca z boku na bok,bo brzuch natychmiast twardnieje. Budzę się wcześnie rano, wstaję z TŻtem i o dziwo w dzień śpię max 10 minut (Czarnula,high five!) Jeszcze 2 m-ce
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
To my w 33t4d dzisiaj kolezanki prosily mnie, zebym pokazala brzuch, to Wam tez przesylam
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
Dotka dzięki za opis. Płuczę tą solą. Inhalacje zrobiłam z olejkiem herbacianym po czym doczytałam na opakowaniu ze nie wolno w ciąży. Poszukałam w necie i podobno jest toksyczny ...
Ja mam dodatkowo krzywą przegrodę w środku i zapchaną mam tylko jedna dziurkę. .. |
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trafiam na sprzeczne info: niby można, niby nie. Ja się inhalowałam raz, to nic nie będzie
Następnym razem postaw na sól albo majeranek.
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
NIEPOZORNA, po prostu chyba schudłam do tych 54.5kg I mając teraz 59.5 to poszło w brzuch chyba. Bo ręce i nogi mam jak patyki, obrączkę i pierścionek zaręczynowy już sobie odpuściłam, bo mi z palców lecą i gubię...
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Oj właśnie mi też jest często źle... to znaczy mam dobre dni i wtedy jestem bardzo happy. Ale więcej jest tych gorszych: brzuch ciągnie i pobolewa podbrzusze, chodzę przez to wolno jak ostatnia sierota i jak kaczka. Zgaga to nawet nie tyle zgaga - co żarcie w gardle i ciągłe odbijanie się (pomagają mi na to jabłka, nie wiem czemu). W dzień się przez to nie położę, tylko pół leżąco odpoczywam. Ciągle latam do WC, wczoraj w sklepie nagle poczułam, że jak nie pójdę natychmiast, to się zsikam. W dodatku jak mam więcej skurczy w ciągu dnia to mam podły humor, martwię się (na szczęście są też dni kiedy mam ich mniej). Dobrze, że raczej nieźle śpię i że kręgosłup mnie też na razie nie boli.
Aha, jeszcze czasem mam problemy z oddychaniem, na szczęście nie jest to częste. A jak byłam u kosmetyczki, i musiałam leżeć na płasko przez kilka minut to mi się słabo zrobiło...:banghead: Malwi, niezły już ten brzuszek.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-15 o 22:45 |
|
|
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
A też macie juz dosc lewego boku tak jak ja?
Ja wiem, ze to niby najzdrowiej, ale w nocy czesto przewracam sie raz na ten raz na ten bok, bo mi az cierpnie i boli wszystko na lewym.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie leżę tylko na lewym
Leżę na obu, w nocy często się przekręcam. A - i w nocy ostatnio często budzę się na plecach ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Ja nie leżę tylko na lewym Leżę na obu, w nocy często się przekręcam. A - i w nocy ostatnio często budzę się na plecach
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi super brzuszek
![]() Dotka ja ostatnio też mam zgagę NON STOP... Już powoli zaczynam serio odliczać do porodu bo mi coraz gorzej ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Ja nie znoszę lewego boku W dzień staram się na nim leżeć ale w nocy sobie odpuszczam.
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na prawym dzidziuś mało co pozwala, bo próbuje chyba łóżko odsunąć i się strasznie pcha. Wiec szybko przekrecam się na lewy.
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nocy na obu leżę, ale najbardziej to w takiej pozycji na półboku jakoś, najwygodniej mi tak, podparta jestem tą poduszką C. Na lewym mam zgagę i w ogóle brzuch mi zwisa jak nic nie podłożę i jakoś mnie wkurza ta pozycja.
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

chodzi mi o takie tkaniny minky, musze poszukac 

21.06.2014r.
No i cukier po racuchach rewelacyjny
Musi byc wszystko dobrze 

).