|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Witam sie w 30 tyg
dzis powrot do domu do swojego lozeczka ![]() Moje zamowienie z gemini ponoc ma dzisiaj dotrzec (zamawialam 11.11), sasiadka musi odebrac ![]() Do jutra do polnocy online na smyku jest wyprzedaz 3za2. Milego dnia ![]() Malwi trzymaj sie dzielnie! Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka czekam do pt i bede zalatwiac, zeby sie przeniesc do mamy. Nawet jak bede miala siedzec u niej w domu, to wole tam niz kuzwa tutaj. W doopie maja pacjenta. Hitem jest jak w pt wieczorem przyszla dziewczyna w 18 tc z plamieniem, nikt jej nie zrobil badan! Dzisiaj obchod, to moze ja wezma na fotel i usg. Dziewczyna, ktora ze mna lezy, jest juz 3 tyg, caly czas plami i dostaje od 3 tygodni te same leki, a plamienie caly czas jest. Nie wiem czy czekaja az poroni. Mam baaaardzo zla opinie o lekarzach w tym szpitalu.
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Gratki nowych tygodni dziewczynki
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
malwi co za szpital. W tym drugim szpitalu pewnie mama dopilnuje by podali co trzeba.
Casa gratulacje
|
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry dziewczynki
![]() Gratuluje wszystkim nowych tygodni! To sobie ponarzekalysmy ale rzeczywiscie, poza mdlosciami z pierwszego trymestru uwazam, ze 8 miesiac ciazy jest najgorszy pod wzgledem samopoczucia i ogolnej samooceny juz nawet ![]() Tez nie moglam spac w nocy, ale nawet nie ruszalam telefonu ani tableta, bo liczylam na szybkie zasniecie i jakos tam poszlo.. Dzis przespalam noc glownie na plecach i na prawym boku, czyli w ogole nie stosujac sie do zalecen boku lewego. Cale biodro lewe boli mnie wlasnie jak za dlugo juz na nim leze. W srode wizytuje, nie moge sie doczekac az zobacze mojego robaczka ![]() Buziaki i milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 33 tc
Ja też moge narzekać bez końca, ciagle twardy brzuch, sapie, tocze się jak kula ![]() Na początku ważyłam 53kg teraz waże 65kg jestem bardzo szczupła a brzuch jak wielka piłka czyli ten brzuchol waży aż 12 kg? jak to możliwe? jest naprawde ogromny a ja taka biedna na takich chudych nóżkach jest mi naprawde bardzo ciężko.Dziś zrobiłam krew, mocz, tsh i ft4 80 zł poszło. Pani w labo się dziwiła ze jeszcze 2 miesiące a brzuch taki duzy Mały się ciągle wierci, nie daje mi spać nooo masakra ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Jutro wizyta |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, ja też mam takie uczucie że wydaje mi się że pęcherz mega pełny a tam ledwo kilka kropelek, a za 20 min to samo. W nocy zdarzyło mi się kilka razy obudzić z takim uczuciem, jakbym już się zsikała do łóżka, ale na szczęście to fałszywe alarmy
![]() LUNE, no to musi Ci być ciężko. Ja ogólnie też czuje że to głównie brzuch, ale i biodra trochę i uda. Za to, żeby zrównoważyć moje kijowe samopoczucie, wszyscy mówią mi, że bardzo ładnie wyglądam teraz, tyle dobrego. No i w 3 trymestrze przestało mnie wreszcie wysyfiać.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-16 o 09:28 |
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowych tygodni
![]() Jerzyczka ja tez w srode wizytuje ![]() Ja generalnie spie na lewym choc juz biodro zaczyna dokuczac, z kolei jak odwroce sie na plecy to momentalnie brzuch jest twardy i wracam na lewy bok. Z sikaniem nie mam wiekszych problemow, raz w nocy wstaje choc tez nie zawsze, a waga dalej 6 kg na minusie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1388 | |
|
Wtajemniczenie
|
To parcie na sikanie to jakis dramat
ja nie wiem, moglabym sikac bez konca ![]() Tez zawsze mi idzie kupe kasy na te badania w labie, a portfel wtedy boli, oj boli.. Moje 9 kg tez jest tylko w brzuchu chyba i moze piersiach, ale czuje sie z tym jak orka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
To razem bedziemy podgladac nasze szkraby U mnie na plecach tez brzuch twardnieje, choc chyba ciut mniej niz wczesniej. 6kg na minusie, o jaaa.. Ja mam postanowienie i nie jem slodyczy w tym tygodniu, zobaczymy jak mi pojdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
I trzymamy kciuki za kamilke i jej Martynke!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
To z dzis 33 tyodzien. Nie chce nawet myślec ile jeszcze sie powiekszy w ciągu 2 miesięcy. To ja już w ogole sie bede toczyć, nie wiedzialam ze bedzie mi tak ciężko
Zdrowo sie odzywiam, fakt dużo jem ale nie jem wcale słodyczy, to gdzie te 12 kg?
|
|
|
|
#1391 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie na jednym sznurku + sówki, jeżeli uda nam się zrobić. ![]() Cytat:
![]() lecimy równo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno skorzystam Dzień dobry ![]() Ja dzisiaj się wyspałam, nawet nie wiem kiedy tż wyszedł z domu. Myślę, myślę nad tym pokojem, ale nic nie wymyśliłam. No nic nie da się z nim zrobić, cholera :/ Teściowa zamówiła pościel do kołyski i jestem trochę zła :/ Mogła się chociaż zapytać czy potrzebuję (mam 4) albo chociaż mogła zapytać się jaką chce :/ Pewnie zamówiła jakaś kolorową.. jak zwykle.. a ja już mam takie wszystkie i do niczego nie będzie mi pasowała :/ A marzyła mi się szara pościel..
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio moja endo mówi (zanim spojrzała w komputer) "to co już końcówka?" a ja mówię "yyy jeszcze tak ze 2 miesiące"
|
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 31 tygodniu, matko jak to szybko mija
![]() Kupiłam wreszcie wózek - Baby Design Husky i do tego fotelik Maxi-Cosi CabrioFix. Dzisiaj mam też ambitny plan dokończenia zamówienia z Gemini. Od razu mi jakoś lżej na duszy, że się wzięłam za wyprawkę
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś zamawiała z gemini tetrę? Tą 140g? Prałyście ją już? Jest ok?
|
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Lune - no faktycznie jest spory, ale jaki ładny.
To przy okazji i ja wstawiam zdjęcie z 33 tygodnia |
|
|
|
#1396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wITAJCIE DZIEWCZYNKI
Najważniejsze 3mamy kciuki za Kamile i Małą!! Cytat:
Zgaga też mogłaby sobie już darować Cytat:
Kolejny śliczny wózeczek^^ |
||
|
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula a tak zachcialo mi się jakiejś zmiany. Chociaż w avatarze
nikt nowy to tylko ja...Malwi no to nieciekawie dzieje się w tym szpitalu. Jednak przeniesienie do mamy będzie dla Was najlepsze. Gratulacje nowych tygodni Ciekawe jak operacja Martynki....
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-16 o 10:02 |
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
Śliczny brzusio.
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde, duże te Wasze brzuszki. Ale ja mam na razie dopiero 31t 4d.
Candy, mam bardzo podobne drzwi, tylko ja mam po trzy okienka na środku drzwi, a tak to chyba reszta identyko, kolor też
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
super macie brzuszki
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w nocy meczyl temat Kamili i Martynki, oby wszystko poszlo zgodnie z planem.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W nocy z bezsennosci zamowilam kolejny kocyk,krem z pantenolem i...materialy do szycia :-P mamá przyjedzie to nauczy mnie maszyne obslugiwac,zamowilam 1.5 metra minky i 6 metrow normalnej bawelny. Plan jest na kocyki minky do wózka i poduszki na fotel.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka gratuluję udanych zakupów i nowego tc
Mam nadzieję, że Witek siedzi ładnie i nie zmienił pozycji ![]() Próbowałaś wyczuć gdzie ma główkę? Mój ciągle jest tak samo - główka po prawej, dupka na dole, nóżki po lewej. ruda u mnie jest identycznie - jem mało bo wszystko w środku ciśnie (ale co się dziwić - aplikacja pokazała mi, że na tym etapie ciąży macica jest już 10 cm nad pępkiem!) za to słodycze ![]() Wczoraj na wieczor (wiem totalnie głupio ) zjadłam pół lasagnie, pół calzone i galaretkę z owocami -na szczęście spało mi się elegancko ![]() malwi mimo szpitalnego otoczenia brzuszek śliczny ![]() hariett mam nadzieję, że z remontem pójdzie gladko i się wyrobicie! najważniejsze, że jest plan ![]() baby ale lipa z tą piętą :/ jeszcze to dziadostwo się musialo przyplątać... czarnula u mnie jest takie same odczucie jak leże na lewym boku ![]() Casaa gratuluję nowego tc! I fajnie, że już wracacie - szerokiej drogi. Mnie dopiero wyprawa do tesciów czeka w środę uaoo to u Ciebie jak u mnie :/ teściowa uparła się i ciągle mówi, ze kupi nam rożek, spoko, ale ja mam wypatrzony minky na allegro ![]() Ja wrzucam zdjęcie brzuchowe do klubu
|
#1406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, u mnie lepiej ze waga nie idzie w gore, po porodzie i tak musze zrzucic z 30kg bo tak jak do tej pory to byc nie moze...
Dziekuje dziewczyny za gratki ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1408 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a jak w kwesti rozstępów, pojawiły się u Was? Czym smarujecie brzuszki? Myślicie, że profilaktycznie to pomoże?
|
|
|
|
#1409 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, może też sobie zrobię, narobiłaś mi mega smaka Cytat:
Cytat:
![]() w nocy się przekręcam na prawy co jakiś czas bo nie daję rady już na lewym Za to w dzień jak na kanapie leżę to tylko na lewym potrafię, inaczej jest mi niewygodnie Cytat:
a magnez mi się skończył Cytat:
mam nadzieję ze bez problemu uda Ci sie do mamy przenieść ![]() a w którym szpitalu na Śląsku Twoja mama pracuje? Cytat:
podobny do mojego ![]() a co do wagi to czasami nie wiadomo gdzie ona jest, moja koleżanka przytyła 19 kg i w ogóle nie widać po niej tego, brzuszek ma niezbyt duży, nigdzie indziej też nie widać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do narzekania to ja też mam mnóstwo powodów generalnie czuję się jak inwalida, każdy spacer to dla mnie wyzwanie, tak samo jak wszystkie czynności domkowe zetrę kurz z paru szafek albo wstawię pranie albo ugotuję obiad i już jestem padnięta jakbym maraton przebiegła wykonanie kilku czynności na raz jest wykluczone, po każdej muszę odpoczywać ![]() No i mam taki dysonans, bo z jednej strony w sumie najlepiej byłoby wszystko olać i odpoczywać a z drugiej mam ochotę jeszcze na zakupy wyjść, czy do znajomych, a później cierpię męczarnie
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-11-16 o 10:42 |
||||||||
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim gratuluję nowych tygodni.
Przeczytałam wszystkie wczorajsze narzekania, dziewczyny szczerze wam współczuję ja nie mogę narzekać. Ciężko jest wstawać, ale to nie problem, zastrzyki bolą, ale przeszłam na myślenie, że poród będzie gorszy i tak jakby mniej bolały malwi faktycznie kiepski ten szpital i opieka tragiczna z tego co piszesz, zmieniaj jak najszybciej się da. lune, candy super macie brzuszki. bigcoffee gratuluję nowego tygodni i oczywiście zakupu wózka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

dzis powrot do domu do swojego lozeczka 

jest mi naprawde bardzo ciężko.

) zjadłam pół lasagnie, pół calzone i galaretkę z owocami -na szczęście spało mi się elegancko 
ja nie mogę narzekać. Ciężko jest wstawać, ale to nie problem, zastrzyki bolą, ale przeszłam na myślenie, że poród będzie gorszy i tak jakby mniej bolały