|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Mi z obliczeń teraz wyszło 80 J...a miałam juz swego czasu K
masakra. Dlatego decyduje sie na operacje po skończeniu karmienia. Na tej stronie alles nawet kilka wzorów mogłam sobie wybrać, wiec nie jest zle. Panache mam 3 obecnie w domu, ale juz małe :/ A o takich szmaciakach do ćwiczeń moge zapomnieć 😥 Musi do rze trzymać cyce. Przyjrzę sie bliżej terminu tym sportowym z panache, nawet nie wiedziałam ze maja. Dzieki Dzis zaczęłam wypisywać powoli wyprawkę...i podliczać...załamałam sie troche ile kasy na to pójdzie musimy wdrożyć mega plan oszczędzania bo nie wyrobimy
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek i jaki przedział wam mniej więcej wyszedł? Ja nie liczyłam bo się boje :-P
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy co kto będzie kupować
u mnie wyjdzie góra tysiak, ale mam już sporo rzeczy
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wypychał całym ciałkiem.Mam i miałam łożysko na ścianie przedniej wiec raczki czy nozki nie zaobserwowałam,ale właśnie wypychaie głowką czy pleckami. Teraz tez tak mam,tylko górki na razie małe .---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Paracetamol jest bezpieczny w ciąży- w zależności od wagi możesz wziąć 1-2 tabl jednorazowo,ale nie wiecej niz 6/dobę |
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podliczyłam na razie TYLKO wózek, meble, laktator, termometr i nianie elektroniczna i wyszło mi 4500 zł A przecież jeszcze akcesoria, kosmetyki, rzeczy dla mnie do szpitala (staniki do karmienia, koszule) nie wspomnę o remoncie pokoiku I jeszcze kilka wydatków okołoporodowych Wrrrr nie chce mi sie aż myślec o tym :/ |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie to jest na pewno to, bo wczoraj mialam tak 2 razy konkretnie ![]() a dzisiaj nic, smyram go, pukam a on ma w dupce chyba Witam sie i ja wczoraj zaczelam 20 tydzien
|
|
#2107 |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Witajcie
Dawno się nie odzywałam ![]() A to dlatego, że urlopowałam się z małżem przez cały zeszły tydzień i mało zaglądałam do neta. Ruchy Ale mam neewsa...czuję ruchy mojego maluszka Niesamowite uczucie ![]() Odzież ciążowa Zakupiłam wreszcie kurtkę jesienno-zimową i mykam w niej już wszędzie, np. dziś do pracy. Muszę, podobnie jak Wy, koniecznie kupić jakieś większe rozmiarowo staniki, bo te co noszę mnie już uciskają. Całe szczęście mam skromny biust (B) i taki zakup nie będzie raczej problemem. Włosy Nie narzekam na włosy. 2 tyg. temu byłam je lekko podciąć u fryzjera. Jestem z fryzury zadowolona, super mi się układa, tylko umyję i nie muszę nic z nią robić No ale ja nigdy nie narzekałam na włosy, są gęste i mocne. Myję je 3 razy w tyg. a ostatnio nawet 2 ![]() P.S. Jutro zaczynam 19 tc |
|
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłam nie pytać haha :-P ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Włosy jak pisałam wypadają na potęgę ale za to paznokcie mam piękne i twarde jak nigdy!
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam póki co asymetryczny brzuszek cały czas, ale to dlatego chyba, że mam przesuniętą na prawo macicę. Jak stoję to widać od góry, że jedna część jest bardziej napięta...
Miałam pocytowane i poginęło Tak z tego co pamiętam:CZYTNIK Ja mam samą fantastykę, więc nie wiem, czy komuś podpasuje WYPRAWKA Mnie przeraża wizja podliczenia tego, więc na razie mamy wózek ufundowany przez jednych rodziców, fotelik będzie fundować teściowa a nad resztą staram się nie myśleć póki co... AsiaPo jaki fantastyczny kociak Będę namawiać TŻta na dwa...Polinezyjka, przetrącała bym łapy. Albo łapała macających za ich brzuchy! Mnie może dotykać tylko lekarz i mąż-a i mąż póki co jednak chętniej łapie za biust Cloche, jaki duży
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie. Świętowaliśmy z rodzinką roczek synka 😊
Mam chyba budyń zamiast mózgu. Serio. Używałam rozdrabniacza jak robiłam obiad, i chciałam wyciągnąć ręką te masę bo kotleciki z tego robiłam i zapomniałam ostrzy wyciągnąć 😒 wbiłam sobie w palec tak głęboko, że krew sikała jak w kill billu normalnie. A na dodatek spaliłam te rozdrabniacz, a drugi raz go używałam. 😒 teraz mi się chce się płakać ze śmiechu z mojej głupoty 😵 gdzie mój mózg? 😆 A książki na czytniku czytam w abonamencie więc nie mam żadnych ebooków na własność 😉
MIKOŁAJ 12.11.2014 PIOTR 08.04.2016 Edytowane przez annihilate Czas edycji: 2015-11-16 o 10:16 |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie mego dużo...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka znam ból dotykania brzucha, bo więksxość rodziny tż jak się ze mną wita, to najpierw łapią za brzuch ala: Jak ja tego nie lubię...Mi kudły strasznie się przetłuszczają w ciąży, rano umyję, a wieczorem już są nieciekawe. Wczoraj rozmawiałam z teściową o wózkach, bo niby znajoma tż chce sprzedać ale jeszcze nie wie kiedy i za ile. No i teściowa powiedziała, że zagada, że oni chcą kupić i ile bym chciała. Nadal tylko nie wiem, czy oni w końcu chcą kupić ten wózek czy tylko tak gadają. Dziewczyny, można w ciąży stosować plastry rozgrzewające? Na opakowaniu nic nie jest wspomniane o kobietach w ciąży. |
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
19 tydzien dzis sie zaczal ! juhuiuu
W pracy nam dzis darmowe jabłka rozdali ![]() co za polityka ![]() danika kropcia007 dzieki! To nie bede jak glupek pytac czy mi wypisze tylko powiem jej ze przyjde gdzies w grudniu przed 14 i wtedy bym juz chciala L4 ![]() beth007 och daj znac jak tam maluszki na USG! Cos wiesz kiedy was wypuszcza? ![]() gosiaczek071 Ja robie powoli liste w Excelu i musze ja w koncu dokonczyc, moze dzis po pracy, wypisuje wsyzstko co potrzebne, i szukam przykladowych cen, tak by wiedzeic na co ta kasa pojdzie ![]() Neocleo o to ten sam tydzien co ja gdzie spedzaliscie urlop?W domku? Czy gdzies wybyliscie :PLinaewen; Chce Twoja fantastyke!!! Chce chce ![]() madziara889 no ja sie do tego staram przyzwyczaić, jak ich to cieszy tak bardzo to nie bede taka wredna baba ze im nie dam dotknac, co innego obcy ludzie
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja co prawda z różnych względów zamieszkałam z teściami w jednym domu,trochę się obawiałam,mimo ze spoko sie dogadywałam z teściową,ale zawsze. Mamy osobne wejscia i na dobrą sprawe jak nie ma potrzeby to sie nie widujemy. Tesciowa byla nianią dla naszego synka i liczę,że uda się naklonic,żeby tak samo bylo z córką.Z moją mama taki uklad nie wchodziłby w gre bo sie za bardzo wtraca i bysmy tygodnia razem nie wytrzymały. |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Hejka witam się poniedziałkowo wczoraj jakoś nie najlepiej się czulam dziś może być na 13 mam do dentysty a jutro do gina w sobotę kumpeli sąsiadka dostała krwotoku w 31 tygodniu ciąży zrobili cesarke i z chłopcem wszystko ok1.5 kg a ciąża przebiegała ok tylko dołem brzuch ją zaczął bolec potem spać nie mogłam
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W tym momencie zamienilabym dom na mieszkanko,które sprzata sie na błysk w 2 h
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Salud hehe no sa takie chwile ze człowiek woli male mieszkanko
![]() Zdrowka dla synka :-*
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2120 | |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
Ogólnie to wzięłam wolne w pracy bo auto do mechanika oddałam na 2 dni, a bez auta się nie ruszam nigdzie. Z mężem wspólnie gotowaliśmy, wybraliśmy się na łowy zakupowe, zaliczyliśmy kino (znaczy się film "Spectre") A jutro idziemy na "Listy do M. 2". Była któraś z Was? Wart obejrzenia? Lepszy od pierwszej części?Kajaja Ale z dzieckiem tej dziewczyny będzie wszystko ok, prawda? Nie przejmuj się kochana |
|
|
|
|
#2121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Super zakupy |
||
|
|
|
#2122 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja w 18 tygodniu, u nas tak sobie bo kłuje, ciągnie i napina mi sie na dole. Pisłam do gina i jutro na usg kazał przyjechać... na, które to już nie wiem
Matkoo ja już nie wiem ile tych usg miałam...ale coś 13-15 Średnio wychodzi raz na tydzień usg Znowu się bede stresować, ale niestety ja tak reaguje i próbuje nad tym jakoś pracować, ale średnio mi to wychodzi Będzie dobrze, musi być dobrze...Potem wstawie moje zakupy dla małego jakie zrobiliśmy w sobote, powiem tyle zaszaleliśmy
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny jak dla mnie zrana no coś niesamowitego spałam 12 godzin
jak niedźwiedź ale przez to że położyłam się o 23 spać i głowa ulżyła dziś czuje delikatne piknięcia ale w porównaniu z tym co było to pryszcz![]() Salud dziękuję za odpowiedź o paracetamolu WŁOSY Szału nie mam fakt mniej się przetłuszczają wcześniej musiałam myć codziennie teraz co 3 dzień jest do przeżycia. wypadanie hmmm moze trochę ale ogólnie przed ciążą leciały mi garściami zainwestowałam w fajną odżywkę bez konserwantów i widzę rówżnicę. Podciełam je troszkę i widzę znaczną róznicę, BIUST Zaokrąglił się i nic więcej, zawsze miałam różnicę w piersiach ale teraz jest znaczna około rozmiaru kiepsko to wygląda, a ja dalej stoję w mojej miseczce teraz już pełnej B. obwód może ciut się zwiększył ale nie znacząco. WYPRAWKA na chwilę obecna mam wózek 2w1 fotelik i prawie już całą wyprawkę kupioną dla maleństwa(z lumpka) i naliczyłam że wydaliśmy 2700 a jeszcze sporo do zakupienia zostało.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Polecam olejowanie włosów
)Cytat:
Jeszcze tak a propos włosów, to beznadziejnie mi się teraz układają Odstają na wszystkie strony i jak ich nie popodpinam, spryskam lakierem albo wyprostuję, to w lustro nie mogę spojrzeć Ostatnio kusi mnie grzywka i chyba sobie w tym tygodniu sprawię. Mam nadzieję, że nie będę żałować
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Nawet jak mialam mdłości musiałam "zajadac" to uczucie,zeby funkcjonowac. Mam juz ponad 3 kg na plusie a wyglada jakbym miala z 10.
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Agnessssa Daj znac po usg co i jak
Postaraj sie miec w glowie same dobre myslie Kalpana dzieki teraz przynajmniej sie nie wyglupie u lekrarkiA co do WLOSOW ja nie olejuje teraz bo moge myc raz na tydzien i w zasadzie musialabym nakladac olej zaraz przed umyciem a wtedy mi sie zapomina, wczesniej mylam wlosy codziennie wiec ten olej nakladalam w miare czesto
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Hm Hm?
nie wiem co sie pod tym kryje:PJa z chomika mam wszystkie heheheh
|
|
#2130 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Tak jak Shocka czy Allesa.U mnie problem jest w drugą stronę - mam niedorozwój (stwierdzony ginekologicznie) piersi. A na biustonoszach się znam, jako że 1,5 roku spędziłam w Intiissimi, a dla Chantelle miałam zajmować się marketingiem, ale ciąża mi pokrzyżowała sprawę Więc znam ich asortyment i wie, że w.w. marki są naprawdę bardzo popularne i kobiety są z nich zadowolone.Na problem piersi rozstawionych pomaga Intimi ze swoją Gioią i Manuelą, ale oni mają mocno okrojony przedział miseczkowy, a obwód zaczyna się od 70. Co prawda je zwężają (ja mam wszystkie zwężone, nie wpływa to na gwarancję, jeśli zwężasz przy zakupie), ale jest to już pewne utrudnienie w kupowaniu ![]() Beth:A u mnie na odwrót Linaewen: Na kota już bym się nie zdecydowała. OK, jest przesłodki, ale tylko jak śpi. Mój to wredny typ, poza tym kłaki wszędzie, czyszczenie kuwety... Ale faktycznie dwa koty naraz to mniejszy problem. Nie boisz się ich zostawić samych w domu nawet na 4-5 dni, bo sie zajmują sobą nawzajem, nie musisz poświęcać im każdej chwili i nie meczą Ciebie, bo mają siebie Annihilate: Rany! :O brzmi niebezpiecznie :O gratuluję kalafiora ![]() Ostatnio jak oglądam Ekstremalne metamorfozy domów to właśnie narzekam, że komu by się chciało tyle odkurzać i myć te wszystkie okna TŻ już nie może tego słuchać ![]() Agnesa: Myślę, że wpływ kilku minut pod ultrasonografem jest mniej szkodliwy dla dziecka niż Twój stres przez cały tydzień. Więc w moim osobistym mniemaniu to całkiem dobre posunięcie, tym bardziej że to ciąża zagrożona. Trzymam za Was kciuki Kalpana: Do olejowania podchodzę kolejny już raz, ale u mnie strasznie cieżko z regularnością Kumpela przywiozła mi olej kokosowy z Indii i on u mnie juz rok kwitnie (równy rok temu tam była ). Ja też rozjaśniałam z prawie czarnego na blond. W miesiąc osiągnęłam bardzo jasny odcień ![]() Co do grzywki - też mam taką tęgą rozkminę ostatnio ![]() Pewnie jak pójdę na malowanie odrostów to ją sobie trzasnę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

masakra. Dlatego decyduje sie na operacje po skończeniu karmienia. Na tej stronie alles nawet kilka wzorów mogłam sobie wybrać, wiec nie jest zle. Panache mam 3 obecnie w domu, ale juz małe :/
musimy wdrożyć mega plan oszczędzania bo nie wyrobimy 

ale od poloznej wiem, ze stawianie sie macicy powinno byc na calej dlugosci brzucha. A u mnie to wypukle bylo napiete- nie twarde, a po drugiej stronie bylo mieciutkie. Wiec macica nie mogla mi sie "stawiac" tylko z lewej strony co? Co mowicie? 

a dzisiaj nic, smyram go, pukam a on ma w dupce chyba
wczoraj zaczelam 20 tydzien
Niesamowite uczucie 

ala: Jak ja tego nie lubię...

)
kiedys jak mielismy innego psa jesczez, a kupilam sobie pikeny nowy Chantelle wlasnie za jakies 300 zł, to mi ten pies wygrzebal go z sypialni i zeżarł