|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: NASZE ZBIORY KOSMETYCZNE. Część III.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1082 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja je kupowałam na ebayu. W Polsce to widziałam niektóre odcienie na allegro. Zresztą na ebayu też nie ma ich zbyt wiele - ale warto polować ![]() Edit: dla wszystkich dopytujących się: w załączniku makijaż nowym Guerlainem - zdjecia z lampą i bez. Aparat podkreślił różnicę między odcieniami, na żywo przechodzą w siebie. Jaśniejszy cień ma zlotawe drobinki i rozświetla, ciemniejszy to dla mnie bardziej bordo niż fiolet i fajnie wtapia się w ten jaśniejszy. Liner (na górnej i dolnej powiece) - raczej grubsze kreski i takie do roztarcia, żeby się stopiły. W sumie fajny dzienny (dla mnie) makijaż - i chyba bardziej odcień ciepłego bordo-fioletu. Trwałość - i tak wszystko nakładam na bazę, wiec tu się nie wypowiem ![]() Jak jeszcze są pytania, słucham ![]() Edytowane przez Gothic_Daisy Czas edycji: 2007-09-21 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
majade, byłam dzis na zielińskiego kupiłam dla jedej wizażanki białą czekoladke burzujkową i zostały jeszcze 2 sztuki. (na stoisku z czarna solarką, takim z saymi kosmetykami z tira i podróbkami perfum). Cena 35zł
![]() |
#1086 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Ewitko, dziękuję!
![]() Dziewczyny, będę tam w poniedziałek-jeśli sprawa aktualna to kupuję ![]() Tylko co z ceną - jeśli będą po 35 zł ![]()
#1088 | ||
Zakorzenienie
|
Guerlain i Dior są cudne
![]() ![]() Cytat:
![]() To ja postaram się teraz po kolei odpowiedzieć na Twoje pytania: 1. Collistar - nakładany sam wygląda na transparentny, na bazie jest superczarny. Ma brokatowe złote drobinki. Wytrzymały, trwały i pomimo konieczności nakładania pod niego bazy - mój ulubiony czarny cień. Makijaż nim wykonany w załączniku ![]() 2. Givenchy - to mój największy zawód ostatniego roku. Dwóch najjaśniejszych kolorów w ogóle na powiece nie widać (czy to na bazie, czy też na suchej powiece), dwa pozostałe są ziemiste, bezbarwne, na powiece transparetne i niewidoczne. Całkowite dno ![]() 3. HR - to dokładnie ten cień w słoiczku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
Daisy - dziękuję
![]() (na moim monitorze w pudełku cienie wydawały mi się brązowe, a na oku taka niespodzianka ![]() Anahstasio - pięknie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ![]() ![]() Collistar wpisany na listę zakupów (heh, chyba ok. 2010, biorąc pod uwagę jej długość), na HR rozpoczynam polowanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie przydałby mi się do kolekcji czarnych czerni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że się podoba. A liner w słoiczku polecam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosha widziałam tylko w sieci, lajw nie miałam okazji, ale jak ładny to może się przy nim pokręcę. Do fioletów mam wyjątkową słabość ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
bluegirl super kolekcja cieni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Moja aktualizacja, czyli co udało mi się schomikować przez ostatnie dwa miesiące.
Głównie rozświetlacze, nowe tusze do rzęs (stare już zużyłam) iii... błyszczyki. Czerwoną kredkę, teoretycznie do ust, używam jako linera do oczu - efekt jest naprawdę ciekawy. Plus coś mnie na drobinki i brokaty wzięło ;] 1 zdjęcie: kuleczki APC nr 0 + dosypałam kilka białych i żółtych róż Inglot 100* (mega drobinki) róż Avon Cedar Rose róż L'Oreal nr 22 Nude Apricot podkład w musie Avon kolor Nude (jest świetny) 2 zdjęcie: podwójny liner brokatowy H&M (do testów) żel do brwi Oriflame, brązowy cienie sypkie czarne H&M cienie podwójne Sephora (jaśniejszy kremowy, ciemniejszy prasowany) tusze do rzęs: nowy Avon, nowy Ori i Magnif'Eyes Rimmel 3 zdjęcie: lakier Oriflame kolor Magnetic (bez drobinek) błyszczyk Wibo waniliowy błyszczyk Wibo Night Fever nr 6 (ma wkurzające drobinki, ale ładnie błyszczy) kredka do ust Avon Golden Glimmer, kolor Pink Gold (używam do oczu) szminka Avon Juicy Raspberry (piękna czerwień) kredka do ust Rimmel nr 057 Ravish błyszczyk do ust H&M ![]()
#1094 |
Moderatoreska
|
A wiec po dniu testowania narazie moge stwierdzic ze: liquid to swietna sprawa np. do nakladania cieni na mokro, tylko jeden problem ze bardzo ciezko pozniej rozetrzec granice cieni, ale mozna dac sobie z tym rade. Cienie naprawde swietnie sie trzymaja, nic sie nie roluje, nie sciera.
Puder Setting jak narazie ma wielki +, ja mam cere mieszana i zawsze po jakis 2 godzinach zaczynalam sie swiecic, a ten puder doskonale sobie poradzil, przez pol dnia mialam problem z glowy. No i musze przyznac ze niezle utrwala makijaz, nic mi sie nie scieralo, wszystko bylo na swoim miejsu jak powinno byc ![]() Mam nadzieje ze troszke wyjasnilam, ale zaznaczam to dopiero byl 1 dzien testow. |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię Twoje zdjęcia - wszystko takie jasne, widoczne, ja tak nie umiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
rachelasuper na zdjęciu wygląda róż L'Oreala Nude Apricot
![]()
#1099 |
Zadomowienie
|
rachelamożesz mi powiedzieć czy szczoteczka nowego tuszu do rzęs Oriflame się wygina, jest sprężysta przy malowaniu czy jest twarda (chodzi mi o to czy jest podobna do Maybelline Define-A-Lash)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz porównać te 3 tusze do rzęs. Miałam Rimmela, mam Oriflame, ale Avon też mnie ciekawi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
MagJa dziękuje za odpowiedz
z kolorówką w tym miesiącu słabo tylko 2 zakupy ale obiecuje poprawię się ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-09-22 o 21:47 Powód: Post pod postem. Proszę korzystać z Edycji i MULTIcytowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Rozeznanie
|
Rachelo bardzo fajna aktualizacja. Śliczny jest ten róż L'oreala, ładne kolory cieni Sephora i lakier do paznokci wpadła mi w oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Rachelo, fajna aktualizacja
![]() ![]() Jak spisuje sie roz Loreala?
#1104 |
Zakorzenienie
|
moje nowości.. przeginam, oj przeginam.. dlatego założyłam nowy wątek wymianowy, bo chcę się pozbyć 3/4 tego, co miałam
![]() paletę H&M chciałam jedną, na aukcji były 3, więc 2 mialy polecieć jako prezenty.. w opisie nie było ani pół słowa o tym, że są używane itd, okazały się mocno używane ![]() ![]() zapomniałam dorzucić podkładu adaptacyjnego Oriflame kolor Porcelain
#1105 |
Zakorzenienie
|
Rachela swietne zdjecia - ilez ja sie natrenuje zanim takie trzasne
![]() Mam pytanie o podklady - ty taka pieknie bladolica uzywasz odcienia Nude z podkladu Avon w musie, nie jest ciemny? Szukalam twojej recenzji na KWC ale jeszcze nie ma, znalazlam za to opis do podkladu w plynie i wzmianke o kolorze Bisque - moglabys wkleic porownanie swoich podkladow (na skorze lub na kartce)? ![]() Cmoksia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |||||
Zakorzenienie
|
Tak między nami pisząc, to na szczęście nie mam obecnie nic do roboty. Siedzę po nocach i czytam romansidła, bo mnie naszło
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem z niego bardzo zadowolona ![]() Cytat:
![]() Róż świetny, muszę mu niedługo napisać recenzję. Delikatny kolor, więc można nałożyć całkiem sporo - dołączony jest do niego świetny pędzelek, którego niestety na zdjęciu nie ma.A już się bałam, że moja aktualizacja taka duża ![]() ![]() Cytat:
Na razie schodzi ze mnie powakacyjna, pokajakowa opalenizna - z twarzy jak się można domyśleć, mocniej niż z reszty ciała. Musowy Nude jest teraz dla mnie odpowiedni, twarz jest nawet trochę za jasna. Ale wolę za jasną, niż za ciemną ;] Załączam zdjęcie; od lewej: mus Avon Nude, IsaDora Ivory Beige i jeszcze korektor Flawless Ori Porcelain - trzecie ujęcie najlepiej oddaje kolory. Bisque Avonu już nie mam, poleciał dalej w świat (bez szczególnej przyczyny), więc niestety zdjęcia mu nie zrobię. Był naprawdę idealnie beżowy, żadnej tam różowej tonacji. Minimalnie za ciemny, kiedy byłam zupełnie zimowo blada, ale rekompensował mi to odcień i efekt - nawet niewyspana skóra wyglądała dobrze. Mimo wszystko wyfrunął, bo mnie wtedy na mineralki wzięło ![]() Vril, zakręć się koło IsaDory - odcień 49 (środkowy na zdjęciach) jest pięknie i idealnie jasny! ![]()
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Rachela
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Warto - chyba na początku tego roku IsaDora wprowadziła kilka nowych odcieni, między innymi bardzo jasne, w obu tonacjach. Są wręcz widmowe
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.