|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
wczoraj tz wyciągnął mnie na wycieczkę po tym centrum handlowym.. Niby poltorej godziny ale czaicie mam zakwasy na udach od chodzenia film super! Mega śmieszny, momentami chciało mi się płakać bo smutne były ale z Karolaka zrobili człowieka a nie ruchacza wszystkiego więc fajnie polecam bardzo.. Choć przydałaby się przerwa po godzinie Haha śmianie było, bo siadamy w kinie a obok mnie babeczka też z pokaznym brzuszkiem Haha smialismy że ciężarne się przyciągają wiercilysmy się obie jak tylko się dało Co do nocy - ja śpię na lewym, prawym i na plecach. Mam gdzieś już to gadanie że wolno tylko na lewym.. Pitolca dostaje od leżenia na lewym boku więc przewracam się milion razy w nocy na szczęście z tym nie mam problemów Paczka z gemini doszła przymierze dopiero w domku na spokojnie kupiłam też parę ciuszków ba ciuchach tz sam mnie wysłał! Ale to dwa bodziaki, trzy pajace i spodnie tak na 68 więc póki co schowam do łóżka Widziałam marudzenie wczoraj i dziś rano ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A co do wagi: z 56.5 mam już 64.5 przy wzroście 161 cm mogę przytyć jeszxze tylko 5.5 kg a.później będziemy wszystkie ćwiczyć bo ja mam ślub i musicie mnie motywować
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie byłam na 3d, bo mojemu lekarzowi się zepsuła głowica do tego badania i w końcu się nie zapisałam. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio to mam wrażenie jakby się zapierała o moje kości miednicowe i się odpychała
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula przeglądam allegro za literkami i zobacz co znalazłam coś dla Ciebie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...id=201#thumb/1
|
|
|
|
#1476 | |
|
Rozeznanie
|
Moja też już mało kopie, bardziej się rozpycha, ale czasami czuje takie szybkie ruchy, jakby paluszkami po skórze przebierała i zastanawiam się co to.
Ja o wadze to już się boje myśleć, najlepiej w mojej sytuacji byłoby już nic nie przytyć, no ale bardzo nieprawdopodobne ![]() Obiecywałam sobie, że schudnę przed ciąża i się nie udało. Teraz nastawiam się, że schudne po ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Ale cena też konkretna. |
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Moje czasem mnie tak kopnie że aż się wystrasze
cwaniak mały boksuje matkę ile wlezie... U mnie też się rozpycha ale to mnie śmieszy jak czuje ze wędruje noga lub ręką przez cały brzuch
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też głównie takie przeciąganie/rozciąganie, chyba kwestia tego ze dzieciory mają już coraz mniej miejsca
|
|
#1482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno i dzieci większe i mamy coraz mniejsze możliwości rozejscia się
fajnie jak są już takie duże że można wszystko czuć i w ogóle.się bawić |
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale piękna ta lampka
Dziewczyny macie pomysły prezentów świątecznych dla swoich panow???
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
MAGDUSIA, kupiłam najnowszą płytę Iron Maiden. Ale już dostał, bo potem będziemy zbyt zajęci berbeciem żeby mógł się nią nacieszyć
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
gratulacje nowych tygodni, ciekawe co u Kamilki...Mnie od rana bolała głowa, później poszłam do Biedry po książkę która w ofercie jest od 30.11 :/ Teraz próbuję malować kawałki łóżeczka, skrynię i blat stołu, ale eh... Przypomniałomi się czemu tego nienawidzę. Szkoda że dopiero teraz ![]() Co do wagi to mi się marzy zejść tak do 65... Ale średnio to sobie wyobrażam, bo ja aktywności fizycznej nie cierpię a jednak dużo do zrzucenia będzie, bo jednak startowałam z "ciut" wyższej wagi.
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Baby - ale słodkie maleństwo
Ja startowałam z wagą (ważąc się u siebie) 56 kg, a teraz ważę 62 kg (przy wzroście 168 cm). Od ponad miesiąca waga stoi w miejscu. Też się nie mogę doczekać aż wrócę na siłownię. Kinga - co to za placuszki zrobiłaś? |
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ładne brzuszki macie!
Bigcoffee - o, kolejny Husky do kolekcji Chyba najpopularniejszy wózek u styczniówek ![]() Co do zwolnienia, to ja też się generalnie dobrze czułam (wyjątek stanowiło długie siedzenie bez wstawania), ale naprawdę mi dobrze na L4. Jeszcze z niego dobrze nie skorzystałam, bo najpierw duzo załatwień, a potem byłam chora tydzień, dopiero teraz odpuszcza. Mojakaren, nie umiem wyczuć, gdzie główka, czuję zawsze tylko plecki/dupkę ![]() Jedzeniowy spust masz niezły ![]() Za mną chodzi domowa pizza Ale zrobię w środę, bo dzisiaj wrócimy późno, a jutro mam SR.Kinga, to usztywnienie już założyliśmy, więc nadal nie wiem do czego to jest ![]() Pietrusiowata, ooo to nie jesteśmy jedyni, którzy nie wiedzą co to jest Iola, a Wy też macie Husky? ![]() Viki, bo to nie jest nasza docelowa kuchnia i szkoda mi inwestować kasę w indukcję. Wzięliśmy gazowo-elektryczną, tylko szeroką (60cm) i tyle. Indukcja będzie, jak będzie kuchnia w zabudowie ![]() Baby, śliczna mała! I waga w porządku ![]() Co do odchudzani, to ja przed ślubem schudłam 16kg i to bez większego wysiłku, mój TŻ też gdzieś tyle. Po ślubie trochę odpuściłam, bo wszystko było w biegu. Od grudnia chodziłam na siłownię i chciałam przed ciążą dokończyć odchudzanie, ale pod koniec stycznia skręciłam kostkę i szlag trafił moje chcodzenie na siłownie 3x w tygodniu Cały I trymestr dosłownie przespałam, w II nie było kompletnie czasu, bo 'ciągle coś', w międzyczasie rotawirus, dwa pobyty w szpitalu III też na początku nic, dopiero teraz bym mogła, no to jestem chora I ciągle COŚ.Ale jak wyzdrowieję całkiem to ze 2x w tygodniu skoczę na basen, bo nawet sobie strój ciążowy kupiłam ![]() Teraz to tylko spacery/kijki. Ej, narzekałam Wam, że w dzień nie śpię, nie? To jak się położyłąm o 9, to obudziłam się o 12:30 |
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1493 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mały już siedzi główką w dół, czasem jak mi zawali w zebra, to aż sztywnieje. Dzisiaj z kolei przytula się do pęcherza, przez co więcej siedzę w toalecie niż pracuję
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
iola14 a z jakiej dawki na jaką Ci zwiększyli?
Ja od początku biorę 50 i nie zauwazyłam żadnych skutków ubocznych ![]() baby jaka kochana córcia No i co pięknie waży, pieknie wygląda, takie głupoty Ci ostatnio naopowiadali, że za mała ![]() magda główkę możesz wyczuć sama - to jest najtwardsze miejsce na brzuchu ![]() I dołączam do planujących ćwiczyć po porodzie ![]() Ja przed ciążą byłam dość aktywna, praktycznie codziennie jogging i dywanówki, teraz dla większej motywacji planuję wrócić na fitness
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienię na chwilkę temat: Używacie kremów BB ? Kurcze ja nie wiedziałam, że one są szkodliwe, że filtry w nich zawarte znaleziono nawet w mleku matek które je stosowały. Ale na szczęście mój jest na liście bez filtrów przenikających. http://www.srokao.pl/2013/03/bb-krem...y-i-matek.html
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam dokładnie to samo co Ty - nawet jak wstaję do WC, to brzuch twardnieje i boli i właśnie takie kłucia - po lewej na dole i centralnie na dole. także trzymaj się i nie panikuj niepotrzebnie i urządzaj krążenia palcami u stóp. poprawia to krążenie.
|
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie te BB zawsze wydawały mi się leciutkie i mało inwazyjne
|
|
#1499 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53475988]A ja właśnie tego - pojścia na siłownię i w ogóle, by zacząć ćwiczyć nie mogę się doczekać. Mam motywacje, bo w kwietniu jedno wesele, a w lipciu kolejne 3 więc chce jakoś wyglądać
dobrze się ułożyło, bo tak to pewnie nie za bardzo by mi się chciało [/QUOTE]Jeju, też bym poszła na siłkę, i plany mam ale coś czuję, że życie je zweryfikuje Teraz jeszcze czasem uda mi sie na jogę pójść, ale tez coraz ciężej. Chociaż przez to przeziebienie to nie byłam 2 tygodnie. Na basen bym poszła ale też trochę się boję jeszcze o te zatoki. No stara, bojąca się baba Cytat:
![]() Cytat:
Złośliwe dziecko, nie chce tacie zrobić przyjemności. Najlepsze jest jak się jakoś rozciagnie i czuję ją jednocześnie na pęcherzu i pod żebrem. I na lewym boku też takie gmeranie przy pachwinie czuję, chyba wtedy ciasno ma?
|
|
#1500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

wczoraj tz wyciągnął mnie na wycieczkę po tym centrum handlowym.. Niby poltorej godziny ale czaicie mam zakwasy na udach od chodzenia
film super! Mega śmieszny, momentami chciało mi się płakać bo smutne były
ale z Karolaka zrobili człowieka a nie ruchacza wszystkiego więc fajnie
polecam bardzo.. Choć przydałaby się przerwa po godzinie Haha
śmianie było, bo siadamy w kinie a obok mnie babeczka też z pokaznym brzuszkiem Haha
tz sam mnie wysłał! Ale to dwa bodziaki, trzy pajace i spodnie tak na 68 więc póki co schowam do łóżka
a.później będziemy wszystkie ćwiczyć bo ja mam ślub i musicie mnie motywować 

Ale zrobię w środę, bo dzisiaj wrócimy późno, a jutro mam SR.

i urządzaj krążenia palcami u stóp. poprawia to krążenie.