|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- "Większośćć BB kremów (zarówno tych "naszych" jaki i prawdziwych) zawiera filtr przenikający Ethylhexyl Methoxycinnamate , który to niestety przenika przez naskórek do krwiobiegu (znaleziono je w mleku matek karmiących), a w organizmie potrafi zachowywać się jak hormony." |
||
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamo:-( idę go wychrzanic. Zaraz aż muszę poczytać co ona tam jeszcze pisze
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
JUŻ SIĘ DOPISUJĘ DO CWICZĄCYCH! CO prawda nie przytyłam póki co dużo, ale jak patrzę na moje nogi, to mam ochotę wycisnąć se celulit jak wodę z gąbki.... i też mogę przytyć jeszcze tylko 5kg. CHociaż na wizycie piątkowej wyszło, że od półtora miesiąca (od wizyty 30.09) nie przytyłam nic a nic. To w ogóle możliwe? Brzuch rośnie... |
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja używam od roku gdzieś CC Cream z Bourjois, który po prostu kocham. Zastąpiłam nim podkład, bo pięknie kryje i jest taki lekki. Muszę poczytać czy CC są tez takie.. |
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
ja będąc na wakacjach w tym roku chciałam kupić sobie kosmetyki aloesowe. Dowiedziałam się przy tym, że nie wolno kobietom w ciąży pić soku aloesowego 100%. W życiu bym nie pomyślała...przecież to samo zdrowie.
|
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój cc cream z bourjois też to ma
![]() No, ale co teraz mam zrobić? To jest bardzo szkodliwe czy to po prostu już szaleństwo czytania składów? Nie wiem Nie chce dać się zwariować tymi składami
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- No właśnie nic o tym nie pisze, jaki to ma dokładnie wpływ na nas i na dziecko. Spróbuję poszukać na innej stronie może. |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
@):- Cytat:
Ja chyba nic nie kupie,ewentualnie jakies narzedzia albo skrzynke na narzedzia Cytat:
Nie przejmuj sie,ja nie mam pojecia czym i gdzie sie rusza :-D Oo a dlaczego?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też czytałam o tych fitrach przenikających, że w pokładach są niektórych. Używałam wtedy 2 na zmianę i jeden miał i wyeliminowałam, ale nie wiem na ile to jest racjonalne na ile jakaś panika. Ja to się takimi rzeczami bardzo przejmowałam w 1 trymestrze, a teraz to już trochę mniej. Chociaż kwasów w kosmetykach unikam, retinoidów, no takich najbardziej oczywistych rzeczy.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-16 o 13:34 |
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście ja używam podkładu Healthy Mix
|
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie.... :-/
Z prezentem też się właśnie zaczęłam zastanawiać. Raczej to kupię jakiś drobiazg. Właśnie coś ciuchowego, zegarek w sumie też fajny pomysł... No nie wiem jeszcze chwilą czasu jest ale wolałabym teraz póki jeszcze chce mi się chodzić po sklepach bo później tylko net zostanie...
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam coś takiego z 2014 roku : "Sprawa jednak tyczy się filtrów przenikających. Filtry przenikające mają zdolność do przenikania do krwiobiegu, lub mogą działać kancerogennie (Oxybenzone) i naśladują działanie hormonów. Brakuje jednak badań, by potwierdzić te informacje, dlatego dla bezpieczeństwa matki, a przede wszystkim dziecka, karmiące i spodziewające się dziecka powinny tych filtrów unikać. "
http://mademoiselleevebloguje.blogsp...arabeny-w.html ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- "Aloesu nie powinny używać kobiety w ciąży ani karmiące piersią. Zdarzały się przypadki poronień i komplikacji spowodowanych działaniem aloesu." " Jeśli jesteś w stanie błogosławionym, zrezygnuj z przyjmowania soku z aloesu, a także leków z jego wyciągiem. Pobudza on macicę do skurczów, co może wywołać poronienie lub przedwczesny poród. Unikaj aloesu także podczas karmienia piersią. Zawarte w nim związki łatwo przenikają do pokarmu i mogą powodować biegunkę u niemowląt." |
|
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Nie czytałam tego artykułu bo nie używam teraz niczego prócz lekkiego różu na policzki ale wydaje mi sie ze prawie wszystkie filtry przeciwsłoneczne są szkodliwe. Zawierają jakiś rakotwórcze substancje. Tylko te drogie wręcz ekskluzywne kremy tego nie mają.
Baby montana śliczne zdjęcie. Jakie ma niunia słodkie usteczka. |
|
|
|
#1517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Baby sliczna Olivka
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53475988]A ja właśnie tego - pojścia na siłownię i w ogóle, by zacząć ćwiczyć nie mogę się doczekać. Mam motywacje, bo w kwietniu jedno wesele, a w lipciu kolejne 3 więc chce jakoś wyglądać dobrze się ułożyło, bo tak to pewnie nie za bardzo by mi się chciało [/QUOTE]też się nie moge doczekać tylko czy sił starczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() buuuCytat:
Mój będzie miał synka pod choinkę^^ prezent o którym od zawsze marzył odkąd się znamy |
||
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie dziewczyny, to tylko krem... ja nadal jestem spięta, bo cały pierwszy miesiąc brałam leki przeciwpadaczkowe, które mają stwierdzone działanie uszkadzające płód. Póki co na usg nic nie wyszło, ale to nigdy nic nie wiadomo...
z większością kosmetyków i leków jest jednak tak, że żadna ciężarna nie chce dać się przebadać na ich szkodliwość. dlatego zazwyczaj, prewencyjnie pisze się, że nie należy stosować. Więc nie popadajmy w paranoję
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic zobaczymy na usg w grudniu ![]() Matko ale jestem zmęczona Aż chyba kimnę sobie jeszcze na chwilę
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak mówisz, nie ma kremów, filtrów i kosmetyków idealnych. Te ekskluzywne czasami są tak samo popsute jak i te tanie. Ja nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na skład. Dopiero teraz gdy jestem w ciąży to staram się uważać. Jak już urodzę i przestanę karmić pewnie mi przejdzie ta ostrożność na sobie. |
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
a co do prezentu, to w tym roku kupiliśmy sobie samochód, mąż wydaje nowy album, rodzi się syn a więc i wszystkie przygotowywania jednak nas kosztują... więc ja mu chyba kupię skarpetki
|
|
|
|
#1522 | |||
|
Rozeznanie
|
A ja z premedytacją w ogóle na wagę nie patrze
Myślę, że ok. 10-12 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla męża kupię albo portfel bo coś wspominał, że mu na szwach się pruje albo jakiś sweter ![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że to tylko przejściowe
|
|||
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie fajne brzuchy
Ja musze zrobić jutro sobie, bo przeciez na 31 tydzień miało być zdjęcie a wczoraj zapomniałam! Olivka słodziak ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- A my jeśli nie kupimy sobie szafy pod choinkę to nie wiem co? myslałam o zestawie kluczy albo wiertarce |
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że jest tu kilka mam, które będą rodzić ponownie.
Jaka jest różnica wieku między Waszymi dziećmi? (tzn będzie:P) |
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była że te tańsze kosmetyki są lepsze pod tym względem od droższych A filtry przeciwsłoneczne są chemiczne i tzw.mienralne, mineralne na pewno nigdzie nie przenikają bo działają na zasadzie tworzenia powłoki na skórze, więc na pewno są dozwolone w ciąży Cytat:
no ale też przecież już nic z tym nie zrobię na wszystkich usg jest wszystko ok więc mam nadzieje że nie będzie to miało żadnego wpływu na dziecko
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę Wam. Mój nic nie umie zrobić w domu, ale za to jest w stanie mi go zaprojektować:P ale autocada mu kupować nie będę:P Artysta, wiecie...
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Zasnęłam na 3 godziny a Wy tyle napisałyście ale nadrobiłam
![]() Ja jakoś nie marze o fitnesie itp tylko o tym aby poprostu wyjść bez tego ciężkiego brzucha, niby te 12 kg na plusie ale nadal jestem szczupła wiec sądze że po porodzie to wszystko szybko zejdzie. Moim marzeniem jest nałożyć moje obcisłe sexi jeansy które kupiłam przed ciążą do tego jakiś obcasik ![]() No i mam nadzieje ze ten cellulit z ud mi zejdzie ![]() Moja mama do mnie zadzwoniła bo wysłałam jej aktualne zdjęcie i mówi mi że wyglądam jak stworek ET A wczoraj mój mąż mówi: wyglądasz jak ten stworek z "Faceci w czerni" ET się chyba nazywają |
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

może jak urodzę koniec grudnia/początek stycznia to jeszcze się załapię na koniec sezonu
No nic zobaczymy na usg w grudniu
Aż chyba kimnę sobie jeszcze na chwilę
Myślę, że ok. 10-12 kg 

21.06.2014r.