|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Cytat:
![]() Jedyny minus samoobsługowego drinkbaru jest taki że np. panie w średnim wieku trochę się obawiały same mieszać drinki mimo przepisów w ramkach, ale na szczęście kuzyni przyszli im z pomocą może z barmanem byłoby jeszcze lepiej, ale podniosłoby to koszt o jakieś 1000 zł.
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
U nas był stolik z alkoholami który też cieszył się ogromną popularnością. Ze względu że nie mieliśmy wiejskiego stołu stał tam bimber, domowe wino i wina sklepowe plus cydr w małych butelkach 0,33l. Mieliśmy kilku smakoszy wina na weselu ale kompletnie nie panikowalismy na tym punkcie i kupiliśmy różne wina co były w promocji w hurtowni ale nie tańsze niż 20 zł i słyszeliśmy od tych gości same pochwały na temat wyboru wina
wina poszły prawie wszystkie (mieliśmy około 20 butelek na 68 osob) a chyba 4 zostały to TZ dał swoim kuzynkom. Trochę byłam zła bo sama lubię wino i myślałam, że spróbuję weselnego bo nie piłam na weselu ale jak w domu rozpakowalismy prezenty to okazało się, że mamy 30 butelek wina i to takiego co ja lubię wiec w sumie zwróciło mi się z nawiązką xD i będę teraz latami piła ![]() Cydr tez ładnie zszedł ale kupiliśmy za dużo i dwa pełne karotny nam jeszcze zostały. Z resztą wódki tak samo ale nic straconego, będzie parapetowka niedługo i się wykorzysta
|
|
#1743 |
|
Konto usunięte
|
witam się już po ślubie
chciałam powiedzieć że wszystko sie udało, niczego bym nie zmieniła a wesele się zwróciło tym samym informuję, że da się zrobić super wesele nie wydając mnóstwa pieniędzy i tak by niczego nikomu nie brakowało
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Konto usunięte
|
Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omaw...
Cytat:
Gratulacje! koniecznie opowiedz cos więcej! Czy mogę zapytac ile Was ostatecznie całość wyniosła?Czy to było całonocne tradycyjne wesele, czy krótsze przyjecie? Edytowane przez 911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 Czas edycji: 2015-10-20 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
_________________________ ___ Zapraszam do obejrzenia mojego świątecznego rękodzieła! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post53652022 _________________________ ___________ ![]() Moje motto: "Wystarczy chcieć" |
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Konto usunięte
|
dzięki dziewczyny
wesele całonocne na 80 osób, bez noclegów, z autokarem dla gości -25tys |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O, to ładnie! Bardzo rozsądna kwota za taka ilośc gości a powiedz, tak zupełnie z innej beczki, jakie masz spostrzeżenia na temat ślubowania w październiku? Jak bylo z pogoda, krajobrazem itd? Wiem, ze pogoda to loteria w każdej porze roku, ale wszystkie opinie zbieram na ten temat
|
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Konto usunięte
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;53173855]O, to ładnie! Bardzo rozsądna kwota za taka ilośc gości
a powiedz, tak zupełnie z innej beczki, jakie masz spostrzeżenia na temat ślubowania w październiku? Jak bylo z pogoda, krajobrazem itd? Wiem, ze pogoda to loteria w każdej porze roku, ale wszystkie opinie zbieram na ten temat [/QUOTE]byłam na październikowym weselu, to się wypowiem ![]() szacun dla peemki, bo weszła do kościoła w samej sukni, życzenia pod kościołem też bez niczego, a ciepło raczej nie było. obyło się bez deszczu, ale było dość pochmurnie. w niczym to nie przeszkadzało, może nawet na plus dla wesela, bo ludzie tak często nie wychodzili na zewnątrz. z pogodą raczej ciężko trafić, bo rok temu o tej porze październik był piękny, a teraz jak jest każdy widzi. ale ja np. wolę taką pogodę niż upały w sierpniu. |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo prosimy o sprawdzone porady w takim razie
|
|
|
#1750 | |
|
Konto usunięte
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;53173855]O, to ładnie! Bardzo rozsądna kwota za taka ilośc gości
a powiedz, tak zupełnie z innej beczki, jakie masz spostrzeżenia na temat ślubowania w październiku? Jak bylo z pogoda, krajobrazem itd? Wiem, ze pogoda to loteria w każdej porze roku, ale wszystkie opinie zbieram na ten temat [/QUOTE]pogoda mimo prognoz dopisała bo było 14 stopni i nie padało niestety dzień był pochmurny ale i tak nie narzekam my wybraliśmy październik z przyczyn pragmatycznych tj. tylko w tym miesiącu były wolne terminy na sali, którą chcieliśmy a wesele zaczęliśmy planować w lutym więc i tak cud że na 8 miesięcy przed był jeszcze termin ja chciałam brać ślub w maju bo uważam, że to piękny miesiąc i kojarzy mi się z Tż bo wtedy też się poznaliśmy ale Tż nie chciał czekać do przyszłego roku i postanowiliśmy że to będzie jednak jesień tego roku a nie wiosna przyszłego.Natomiast z pogodą w PL to zawsze jest loteria i nawet w tym ścisłym sezonie nigdy nie wiadomo na jaką pogodę się trafi, ja wiedziałam że nie chcę ślubu latem, właśnie ze względu na upały o których pisała Loloo no ale każdemu wedle potrzeb ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podsumowania też się fajnie czyta
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem na etapie szukania sukni. W moim mieście jeszcze są spore obniżki. Szkoda mi dać 3-4 tys za suknię, więc szukam jakiejś tańszej opcji. Wczoraj przymierzałam 3 modele z przeceny za 800zł, 1500zł i 2200zł. Oczywiście najlepiej mi było w tych dwóch droższych
. Spodobały się przymiarki, więc na jutro mam w planach dwa salony w moim mieście, a na weekend wyprawę do innego miasta .
|
|
#1753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mierzenie uznaje za jeden z gorszych momentów przygotowan :P
bylam w 4salonach i w kazdym (poza 1 - AK w krk) bylam traktowana "jak pani chce kupci to wejdziemy pani w du.ke a pani we wszystkim wyglada cudnieslicznie o moj boshe!, a jak pani nie bedzie jeszcze dzisiaj brała to prosze sobie przejrzec co na wieszakach i pomyslimy" :/
|
|
#1755 |
|
Konto usunięte
|
A ja jestem dzikus i nie rozumiem salonów sukien ślubnych, bo dla mnie mogłoby tam wisieć 15 modeli i juz, a jak widzę te setki wieszakow z tym samym to aż mnie odpycha od wystawy :P Mogę sie pozachwycac piękna suknia na kimś, ale sama wybiorę pewnie swoją w sieciówce.
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Konto usunięte
|
w temacie oszczędności, ugadałam się z moją salą, że korkowe będzie tylko od wódki i wina serwowanego do obiadu.
mega oszczędność dla mnie, bo planuje stół z alkoholami i było mi słabo na myśl o korkowym od każdej butelki. a tak to jako tako będzie
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobrze sie ugadałaś - u mnie własnie tak było :0 korkowe jako płacenie za prace, czyli od tego co angażuje kelnera
gratki
|
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DD. Zobaczę jeszcze inne sukienki, ale jestem prawie zdecydowana . Oczywiście całkiem inny fason od początkowych planów.
14.06. 2010 14.02.2015 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2015-11-05 o 21:13 |
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Konto usunięte
|
Very niceee, często tak jest, 3 moje koleżanki po zmierzeniu wybrały całkiem inny fason sukni niz ten ktory sobie początkowo wymarzyły
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak trochę z innej beczki. Chcialabym aby na weselu oprócz wódki była cytrynówka i bimber. Bimber oczywiscie bedzie w jakims gasiorku z nalewakiem ( na wyposazeniu sali). Nie mam pojecia w co wlac cytrynowke :/ . Chcialabym aby mozna bylo postawic ją na stoły czyli jakieś butelki, karafki.
Jak widze ceny ladniejszych butelek na nalewki z korkiem w pałąk to mi się słabo robi, bo to kolejne parę stów do przodu. Czy może kupić zwykłe butelki i ładnie ozdobić? Co myślicie, jak robicie? |
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym zbierała jakies butelki - byle jakie typu whiskey, wodeczka, wino
zdarła oryginalne naklejki, zrobiła swoje i tam wlała cytrynówke
|
|
#1762 |
|
Japońska rzepa
|
Polecam butelki od oliwy z biedry
Co prawda sa ciemnozielone,ale mają taką z pałąkiem nakrętkę i ładny kształt!
|
|
#1763 |
|
❤ bee happy ❤
|
Pomysł niezły ale ja bym chyba chciała jednakowe butelki. Ewentualnie kryształowe karafki, których w rodzinie mam sporo i może je wykorzystam.
|
|
|
#1764 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie, szukaj w rodzinie/u znajomych i pożycz od kogoś. Po co wydawać pieniądze na takie rzeczy, i to jeszcze do jednorazowego użycia.
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
po winach butelki wygladaja BARDZO podobnie
![]() karafek na wesele bym nie stawiała, a szczegolnie pozyczonych, to chyba troche kosztuje w razie gdyby sie cos stało...
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Karafki się ładnie prezentują
. Też mam kilka swoich i rzeczywiście można je wykorzystać. Z moich oszczędności - bardzo mocno zaoszczędziłam na sukni. Wydałam 1600 zł
14.06. 2010 14.02.2015 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2015-11-16 o 14:21 |
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
olej to.
ja wzielam skrzypce i w waznych momentach one grały, a to ze pani sobie pocisnela alleluja na 7głosów to trudno. troche mine to bawiło i odstresowało, na filmie i tak tego nie bedzie, goscie sie posmiali
|
|
#1768 | |
|
Konto usunięte
|
Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omaw...
Cytat:
Spotkałam sie z tym, tragedia. Przecież jesli organista dostaje jakastam pensję/wynagrodzenie w parafii w ktorej gra, to czemu jeszcze od Was ma brać datek jesli nie bedzie Wam grał? Zeby ksiądz mógł mu mniej zapłacić z własnej kieszeni? ![]() Weź kogoś ze szkoły muzycznej
|
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z organista to porażka... A jak nie zapłacisz to co, ślubu nie udzieli? :|
|
|
|
#1770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

wina poszły prawie wszystkie (mieliśmy około 20 butelek na 68 osob) a chyba 4 zostały to TZ dał swoim kuzynkom. Trochę byłam zła bo sama lubię wino i myślałam, że spróbuję weselnego bo nie piłam na weselu ale jak w domu rozpakowalismy prezenty to okazało się, że mamy 30 butelek wina i to takiego co ja lubię wiec w sumie zwróciło mi się z nawiązką xD i będę teraz latami piła 

ja chciałam brać ślub w maju bo uważam, że to piękny miesiąc i kojarzy mi się z Tż bo wtedy też się poznaliśmy ale Tż nie chciał czekać do przyszłego roku i postanowiliśmy że to będzie jednak jesień tego roku a nie wiosna przyszłego.