![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Sorce dzięki
![]() ![]() ![]() Zuzia ma katar. Wczoraj skończyła 4 miesiące. Coś robić oprócz inhalacji z soli fizj, psikania i odciagania. Odciagania nie lubimy obie. Za każdym razem musi mnie wyprać pięściami po mordzie
#2912 |
MBZ♥
|
Pani, heh też czatuję za drzwiami w razie dwójeczki
![]() Oliwko na mikołajki Z dostanie klocki z wadera: ![]() ksiązkę Rok w lesie ![]() I jakieś puzzle i zestaw do ciastoliny-tu dałam wytyczne Sis i Rodzicom ![]() Te domki, o których pisałam to używane: i Pod choinkę jeszcze nie wiem, z malo praktycznych dla Niej ![]() ![]() Moderna, dziękuję, ta mi się najbardziej podoba ![]() Sorce, świetne mieszkanie ![]() Dla mnie wielka wygodą było mm-nie musiałam szukać ustronnego miejsca do kp. Miałam przygotowaną wodę w termosie, wodę zimną i odmierzone porcje mleka w dozowniku. Na dłuższy wyjazd/wyjście kilka butelek. W domu wiadomo mycie i wyparzanie na bieżąco ![]() Dla mnie cc ![]() ![]() ![]() ![]() Demeter wyjmij baterię i obróć go do góry nogami ![]() ![]() Kwiatuszku używasz katarka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, moj własny rozkład wystarczy.
#2914 |
Zakorzenienie
|
Sorce sliczne mieszkanko!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kurzolap dla M., który?
![]() ImageUploadedByTapatalk1447681422.200760.jpg
#2917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lapek uratowany - dzieki mojemu TZ ![]() ----- No to prezenty: Mikołaj: drobne rzeczy: http://aros.pl/ksiazka/klocki-obrazkowe-9-angry-birds i kolorowanki z Myszką Miki, piłkę Myszki Miki Święta: od nas http://www.smyk.com/lego-bricks-more...y-dla-dzieci-p a od dziadków: http://allegro.pl/show_item.php?item=5782388262, od drugich plecaczek z Myszką Miki od brata grę typu Kolory, Liczby i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tam przeżyłam i jedno i drugie. Po cc doszłam szybko do siebie więc nie narzekam. SN miałam wymuszane więc o ile nie musiałam potem dochodzić jakoś szczególnie w strefie "0", to skurcze mnie wywaliły poza galaktykę - nie pomagało nic. Podobno tak się dzieje kiedy organizm, szyjka, macica nie gotowa i dostają kopa od chemicznych tabletek. Teraz bohaterki nie będę rżnąć - idę na CC ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Dzięki za miłe słowa o mieszkaniu ![]() ![]() Moderna, numer 2 ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-16 o 13:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() zamowilam wiele roznych rzeczy i sortuje do zwrotu ![]() a myslicie, ze taki zestaw fartuszek i czapka bedzie dla chlopca ok, czy raczej dla dziewczynki? M. codziennie ze mna gotuje, chcialabym by czul sie tez wyjatkowo ![]() do pokoju dostal dwie nowe poduszki z kotkiem i zajaczkiem, i szlafrok z uszami, fajny mieciutki jest ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-16 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Na Mikolaja dorzucacie jakies slodycze - cos eko-hiper-zdrowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Wtajemniczenie
|
Byou, to ktoś Ty?
![]() Moderna, fartuszek super! My mamy szlafroczek i nie był użyty ani raz. Podusie fajne ![]() A propos bo mam dostać materiał na poszewki na święta na jaśki i na stronce pocztexu napisane, że kurier paczkę zabrał, ale jeszcze do mnie nie dotarł. Do któej oni się mogą pojawić? Nie było mnie w domu 1h i nie dzwonił więc chyba nie było go. Słodyczy nie daję. Filip jakieś łakocie dostaje co jakiś czas i to mu musi wystarczyć. Ale... gdyby jadł czekoladę to pewnie bym jakiegoś Mikołajka kupiła ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-16 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
MBZ♥
|
Jajko niespodziankę dorzucę, reszta to mandaryśki
![]() Sorce, u mnie kilka razy kurier z pocztexu był po 18. Napisałam jak to wygląda wg kryteriów niektórych nawiedzonych matek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Moderna dla mnie nr 3, ale wobec akceptacji przez innych pozostalych bierz wszystkie, jeden kurxolap mniej jeden wiecej co to za roznica.
Skad poduszki z kotem? Bosze, mam takie opoznienie, nie pamietam kiedy w jakiej galeryi bylam. Jakos to krakowskie centusiostwo ze mnie wylazi, tylko szmaty. Pani od sierpnia do grudnia mi wtedy łosie naliczyly- a mowiac klocic mam na mysli, ze nawet jak masz racje i umiesz liczyc to sie mylisz, bo racje ma tauron. A ile teraz placisz? Ja 120 z groszami, tylko piekarnik mam na gaz reszta na prad, lacznie z podgrzewaczem wody w kuchni.
#2925 |
Zadomowienie
|
Nie widzę na telefonie zdjęć...
A co do łakoci to u nas będzie calkiem nie-eko jajko niespodzianka ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak idzie sikać to nie woła, sam sobie radzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Js się cieszę, ze miałam pierdyliard wskazan do CC i nie musiałam bo nfztowsku i biblijnie w bólach rodzić dzieci.
![]() |
#2928 | ||
Zakorzenienie
|
Pani dziekuję za wymianę zdań- usatysfakcjonowała mnie ;p;pU mnie bez zmian
![]() [QUOTE=despa;53472719]Nie no Paniyka, intrygujesz, ale nie wnikam. A mozesz tylko napisac czy Hania zlobkowa, przedszkolna? Bo juz dawno nic Agata na blogu nie pisala. Vilga co to za lek, prosze podaj nazwe. My mialysmy takie krople do nosa, moze to to samo. A wiecie co , mi sie marzy zeby wszystkie dziewvzyny z czafow poczekalni sie odezwaly i daly znak co u nich[/QUOTE] Tez o tym myslałam osttanio... Cytat:
![]() U nas wszystko pod eskortą, K (tak mi sie wydaje) ma pokaźnego siusiaka;p i bardzo ruchliwego podczas sikania...w przedszkolu kilka razy Pania obsikał już...więc trzymamy...jak trzyma sam, to jest potem "Poznaj Stachu po zapachu"- czy Kacper był w toalecie... Z 2 jest gorzej...jakotakie zaparcia raczej minęły, ale do qpy czasem zabiera sie po 3-4 razy zanim zrobi i niesttey zdarzało się mu w majtki...pedagogicznym szantarzem mobilizowałam go do siadania i juz jest lepiej, ale dalej z trudnościami...trauma chyba została... Cytat:
Co do prezentów to u nas max. 100zł (od dziadków, od nas, od chrzestnych 50-100zł)Od każdego po jednym przencie z tym, ze jedni kupuja na Mikołaja większy a pod choinkę symbolicznie, inni odwrotnie. kinder niespodzianke ![]() ![]() sorce gustowna chatka monika dzięki za odp w sprawie basenu Zacze ęłam K. wypożyczać ksiązki z biblioteki ijest szał- jaka dzis przyniosłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
No ja gorszy problem mialam z Z bo ona w grudniu urodziny a potem swieta. Ale wiekszosc ogarniete
![]() Z juz zdrowa ![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |||
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() waleczna ![]() Cytat:
![]() ![]() te klocki sie na cos napina? ta ksiazke tez zamowilam (swiatksiazki ja jeszcze ma) ![]() kupilabym tez wyciskarke do lodow z playdoh, ale to juz bedzie za duzo - a ucieszylby sie na pewno! Moze jeszzce dokupie ![]() Fajna lista ![]() uf uf uf ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
poki mi wpadlo to w oczy to odpisze, bo ja mam skleroze postepujaca i duzo zapominam ![]() zaobserwowalabym, czy alergia (reakcja) jest faktycznie na kakao (!) czy moze na dodatki znajdujace sie w wyrobach czekoladowych - skupilabym sie na lecytynie sojowej - bo czesto to powoduje alergie, pogorszenie a nie czyste kakao. Firma Lindt ma swietne czekolady ze skladem kakao 90%, sa bez lecytyny - trzeba czytac sklady bo niektore np. 70% czy 80% moga miec, juz nie pamietam ktore ![]() ImageUploadedByTapatalk1447687977.311750.jpg
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-16 o 15:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dla M. takie prezenty (do podzielenia na Mikolaja i swieta) plus maskotka, może wyciskarka do lodów i jak mama mi dośle to ksiazki. I to jest dużo za dużo - ale M. dostaje tylko od nas , ode mnie prezenty, wiec sie nie biczuje - jedynie maz jest przeciw, on uznaje jeden prezent
![]() ![]() ImageUploadedByTapatalk1447688498.527452.jpg
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-16 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ah skleroza - poduszki z H&M Home ![]() Cytat:
![]() co to za ksiazka? ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- nie mialam/nie mialabym obiekcji przed uzywkami ![]() w zeszlym roku M. dostal uzywane tory i pociag ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Mnie sie podoba, nie zaburza estetyki, przynajmniej na pierwszy rzut oka ![]() fajne playmobil, ale miala byc plastikowa kolejka ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- ______________ na dzis koniec, multicytowanie wykancza ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Moderna;53479637]oby szybko minelo
![]() waleczna ![]() hehe.. M. jeszcze nie wyprasza ![]() ![]() te klocki sie na cos napina? ta ksiazke tez zamowilam (swiatksiazki ja jeszcze ma) ![]() kupilabym tez wyciskarke do lodow z playdoh, ale to juz bedzie za duzo - a ucieszylby sie na pewno! Moze jeszzce dokupie ![]() Fajna lista ![]() uf uf uf ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- poki mi wpadlo to w oczy to odpisze, bo ja mam skleroze postepujaca i duzo zapominam ![]() zaobserwowalabym, czy alergia (reakcja) jest faktycznie na kakao (!) czy moze na dodatki znajdujace sie w wyrobach czekoladowych - skupilabym sie na lecytynie sojowej - bo czesto to powoduje alergie, pogorszenie a nie czyste kakao. Firma Lindt ma swietne czekolady ze skladem kakao 90%, sa bez lecytyny - trzeba czytac sklady bo niektore np. 70% czy 80% moga miec, juz nie pamietam ktore ![]() Załącznik 6089496[ o widzisz. Sek w tym, ze w testach Kacprowi nie wyszło nic! Ale alergolog kazał odstawic, albo chociaz ograniczyc czekolade, cytrusy i konserwanty-jak sa problemy ze skórą. Kinserwanty ograniczone mamy bardzo (przyprawy tylko naturalne itp.) ale już widze, że jest lepiej, bo kiedys jak zjadł rosół z kostką to zaraz miał bąble, teraz na Chrzcinach zjadł i nic mu było... Wczoraj byliśmy na basenie i juz nadgarstki i kark szorstki;/ dzięki za pomoc- zwróce na to uwagę |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty mi kolejce nie pisz ![]() UUUU... i geomagi widzę ![]() ![]() Ah, dzisiaj mi lekarka dała syrop wykrztuśny roślinny z wyciągiem z liści bluszczu - to tak jeszcze w związku z kaszlem Marcela. Cytat:
Filipowi też nie wyszło kakao, a ewidetnie go wysypuje po wszystkim czekoladowym/kakaowym. Nie pomyślałam o dodatkach do czekolad. Ale on nie je takich rzeczy i tak (wie, że to dla dorosłych bo my wcinamy) i nie mam żadnych powodów, żeby zaczął ![]() ![]() Ale Moderna dzięki za info -przyjrzę się tej lecytynie bliżej. no i git!
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
LASKI, przepraszam, ze taka monotetmatyczna jestem, ale któras pisała kiedys o jakiś zamiennikach duplo, które były kompatybilne z duplo, panika chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2938 |
Wtajemniczenie
|
Jixin farma do du...
Ja polecałam swego czasu UNICO. są świetne, mam 2 komplety.
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Znacie takie namioty?, sa tez plazowe w tym stylu - od ponad pol godziny probuje to zlozyc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=FLAEvFfHiAQ |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.