|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
ja na 3 mieszkam... ale mój tż już się cieszy na sama myśl noszenia wózka hahaha on to traktuje jako kurację odchudzającą a chciałby zrzucić 5 kg i jakoś nie potrafi. W ogóle cały czas rozważa obowiązki przy dziecku w kontekście treningu: spacerki, noszenie wózka, noszenie dziecka Goń mnie goń z tp a u Ciebie tak wychodzi z om czy usg ?U mnie tak wychodzi z om, a usg potwierdza... zresztą ja nie mam wątpliwości, co do terminu poczęcia wiem z dokładnością do 2 dni, bo na mojej delegacji, na którą tż pojechał ze mną tak się nam poszczęściło A tak poza tym w końcu Was doczytałam. ja i Czarnooka_Paula - super ubranka ![]() Do mnie przed chwilką dotarła paczka, za chwilkę będę oglądać, bo już nie pamiętam co kupiłam
|
|||
|
|
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny już poszły ode mnie, więc nadrobiłam co tam naskrobałyście za ten czas
![]() Agatka dzieciaki szczęśliwe z prezentów, a i Ciebie uszczęśliwił, więc jest dobrze ![]() ja i Czarnooka_Paula piękne te ubranka pokupowałyście! Te pajace z Cartersa cuuudoo!! Czarnooka_Paula trzymam kciuki, niech Ci się wszystko sprzeda! NanaR ale masz kadrowe w pracy Powinni Co teraz jakiś bonus wynagradzający wypłacić za tą zwłokę! No co za sytuacja w ogóle!
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Nom, tak sie ciesze !!!
do czwartku maja je zabrac - musza transport sobie załatwić ![]() przyjechali z synkiem - 2 latka. Jaki małe wesolek, rozgadal sie, wszedzie łaził i w ogole sie nie bał Oni dopiero przyjechali i maja gole i wesole mieszkanie to szukaja tanich mebli itp. Ale mnie zmartwili, bo powiedzieli ze ja tez bede musiala niedlugo szukac nowego mieszkania, a ja ze czemu? Bo podobno tu w de kazde dziecko musi miec swoj pokoj, nie moze mieszkac w pokoju rodzicow a juz na pewno nie dwojka razem...to chore. Ja mam teraz duze mieszkanie - 70 m ale tylko 2 pokoje sa tu.. ![]() bo ja nie chce sie stad przeprowadzac mala bedzie z nami w pokoju, a jak przyjdzie czas na drugie to by we 2 byli w pokoju a my w salonie bysmy sobie spali. Kurcze w pl to norma jest a tu moga niby dziecko zabrac
|
|
#4538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobra będę go nosić Cytat:
super będzie więcej miejsca na rzeczy Mii ![]()
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy Kochane
![]() Figa oglądałam ten bujak i jest super!!! Kolka znajomych mam mi go polecało.W weekend dowiedziałam się że moja siostra z TŻ chcą nam zasponsorwać wózek który już mamy sfinansowany prze rodziców wiec kupią bujak. Tylko taniej na allegro niż w smyku.Marta dziś kupiliśmy ten termometr i jest dobry, też mi kilka osób polecało. Kolejna rzecz do wyprawki z głowy. My mamy ten materac z gryką/kokosem, nam go położna poleciła a te robale to raczej nie wierzę... Jak dobrze wysuszone ziarna to raczej nic nie powinno sie dziać... Lateksowy kosztował ponad 500zł to dla nas za dużo ![]() Paula przykro czytać takie historie.... My weekend spędziliśmy oddzielnie bo mąż miał nawał w pracy A mnie mały straszył bo sobota i niedziela prawie 0 ruchu za dnia za to w nocy szalał. Nie wiem czy to normalne i zaczynam sie stresować Już tak kiedyś było że 1-2 dni były takie spokojne....Jutro jedziemy na echo serduszka, może zajedziemy do Ikeii. Zaraz lecę na szkołę rodzenia dziś sama, i mamy temat o szczepieniach z ordynatorką z pediatrii. Obkupiłam się w pomarańcze w lidlu (3.50zł/kg.) i chyba zaraz pęknę ![]() Mam już zakupioną glukozę i w środę robimy badanko.
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2015-11-16 o 16:32 |
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
|
#4541 |
|
Zadomowienie
|
Paula super że pozbędziesz się bałaganu
i jeszcze z małym zyskiem ja dzisiaj bawiłam małego Rosa ma 2.5 msc mały krzykacz tylko na rączkach by siedział Moja mała też mało ruchliwa strasznie mnie to martwi co za dola nasza myśleć ciągle ...
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
O to gratki.
Jakos nie chce mi sie wierzyc w to co mowisz z tym mieszkaniem. A jak ktos nie ma na wieksze mieszkanie??:-\ Justynka mierzylam sobie temp i wyszla ok. Mysle ze przyda sie a nieduze pieniądze Ja mam slaaby dzien. Duzo nauki roboty a nic sie nie chce. I malo zrobilam zlecial dzien a tu juz wieczor. Jeszcze na 18 mam wyklad ale na nim sie poucze. Mam ochote nakupowac dekoracji swiatecznych....
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale sie dowiem gdzies o co tu chodzi ![]() Ja tez juz bym wyjela dekoracje swiateczne!!! ale poczekam do 1 grudnia ![]() ![]() a ja wlasnie upieklam czekoladowe babeczki czekoladowe a nadziewane dodatkowo biała czekolada potrzebuje czekolady
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Paula kuzyn mojego M mieszka w Londynie i jak ich corka skończyła 3 latka to dostali z jakiegoś tam urzedu pismo ze dziecko juz powinno miec swój pokój bo oni wtedy wynajmowali mieszkanie typu studio...wiec może i w Niemczech podobnie...
Ja zamówiłam na allegro foremki na pierniki takie większe 😊 i będę pierniczyć przed świętami 😊 |
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak juz by miała 3 latka to może i ciasno by było jak by drugie juz było ciasno
|
|
#4546 | |
|
perfumoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele kto to wymysla 😲
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
W Anglii jest podobnie tylko to się tyczy dzieci różnej płci i w jakimś tam wieku nie wiem nie interesowałam się ale to dotyczy mieszkań socjalnych bo do prywatnych raczej nie mają wglądu
i zależy właśnie od właściciela mieszkania
|
#4549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Mi się marzy tak z 2 tygodnie przed termin urodzić bo już się nie mogę doczekać. Ale w mojej rodzinie, to bardziej ciąże przenoszone niż wcześniaki.
|
||
|
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata u nas ciasto już leżakuje od 2 miesięcy w piwnicy
Zrobiłam z 2kg mąki :P to będę piekła z 5 blatów takich dużych które potem przełożę powidłami i przekroję na 3 placki. Dla nas, rodziców i teściów. Z reszty napiekę pierniczków I po zajęciach w SR. Dziś o szczepionkach (Lekarka poleciła, zwłaszcza te skojarzone argument są nowoczesne nie to co te bezpłatne. Tak samo polecała pneumokoki, meningokoki i rotawirusy) Potem gimnastyka
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... szwagier do mnie zadzwonił, żeby mnie przeprosić.
![]() I mówi mi, żebym nie skreślała jego dziewczyny na chrzestną, bo on przemyślał sprawę i teraz bardzo chciałby, żebym ją poprosiła... ręce mi opadły. Ale najważniejsze, że sobie pogadaliśmy przez tel. i wylałam wszystkie moje żale. Powiedziałam mu, że ja też przemyślałam temat i doszłam do wniosku, że to był zły pomysł i generalnie zmieniam termin chrztu z czerwca na kwiecień, bo w kwietniu jest większa szansa na możliwość przylotu mojej kuzynki
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
To juz by chamstwo było..
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Kiepsko z Waszym rozgadaniem dzisiaj :p
Mam wózek już przykryłam folią, żeby się nie kurzył, bo jeszcze sporo czasu, ale skoro się trafił używany, to trzeba było brać :p---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- i gdzie jest Elena?? |
|
|
|
#4556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ufff...u mnie zamęt remontowy, ale widzę,że nie popisałyście dużo
Mam kompa i od razu mi lepiej. Jedynie się boję do K. zajrzeć co tam zastanę![]() ![]() Wiecie jakiego mam pecha?No żesz.... w żadnym stacjonarnym sklepie nie znalazłam tapety pasującej do Tuśkowego pokoju. Więc zamówiłam w sklepie netowym, na wszystkich monitorach tapeta była biała w fioletowe gwiazdki. I w dodatku zestawiali ją z fioletowymi tapetami. Zamówiłam, a przyszła w różowe gwiazki, a facet i tak się upierał,że to wpada w fiolet. Ja + róż = No to te odesłałam i w innym sklepie zamówiłam białą w szare grochy. Myślę sobie,że przecież szary to szary, nazywa się się szary w opisie no to przekłamań nie będzie. A ci mi wysłali miętowe grochy, bo się pomylili. No ch... mnie trafił, bo miałam dzisiaj wybierać farbę pod tę tapetę:/// Jeszcze pewnie nie raz mnie trafi podczas tego remontu... A najlepsze,że w obu tych firmch pracują sami faceci. Ja się pytam, kto ich tam zatrudnił, daltonistów i melepetów kolorystycznych?? Cytat:
![]() Cytat:
)))) Dziewczynki są kochane hehe![]() Cytat:
Oj nie, ja dziękuję, nie mogłabym spać spokojnie z myślą,że moje dziecko może spać na czymś takim, brrrr...
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak piszecie, że fajny to będę na niego polować ;p |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
No mam durna sąsiadke i jej może przeszkadzać np płacz dziecka czy np jak chodzic będzie się uczyć itp. No ale mam nadzieje ze będzie ok
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że tak powiem... a nie mówiłam?:P ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- O którym mówicie bujaczku?Bo teraz już mogę linki otwierać:P
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Jak wszystko z nim będzie ok to go biorę 

Powinni Co teraz jakiś bonus wynagradzający wypłacić za tą zwłokę! No co za sytuacja w ogóle!
mala bedzie z nami w pokoju, a jak przyjdzie czas na drugie to by we 2 byli w pokoju a my w salonie bysmy sobie spali. Kurcze w pl to norma jest a tu moga niby dziecko zabrac

A mnie mały straszył
Ślub
Moja mała też mało ruchliwa strasznie mnie to martwi co za dola nasza myśleć ciągle ...