Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-16, 16:19   #1471
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Lewek* taa maz jej mowi ze i tak nie zrobimy tak jak ona mowi.. A jak szwagier jej kiedys powiedzial żeby się nie wtracala to jest najgorszy na świecie fakt ma spokój ale tu jest obok to zyje tym to jest jej syn i ma prawo tak kiedys powiedziała córce jak jej mowila zeby przystopowala ona tego po prostu nie widzi starsza kobiecina 65lat nie pracuje siedzi w domu i to jej jedyna rozrywka
65 lat to stara kobiecina?

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

nie no z tym smarowaniem się codziennie to żartujecie? ja jestem taki leń, że mi się nie chce. mam pod głową oliwkę to się coś ciapnę ale na razie mi się nie chce smarować codziennie
Ja się smaruję 1-2x dziennie, choćbym padała na twarz jak się nie posmaruję to wyrzuty sumienia nie pozwolą mi zasnąc haha
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:22   #1472
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Trzydziescidwa ja mam ciemno szarą i na żywo wygląda jeszcze lepiej

http://www.stradivarius.com/pl/ubran...ultColorId=210
Cudowna Zastanawiam się jak ja bym teraz w takiej wyglądała... Raz że ciąża a dwa że taka długość zawsze na mnie źle wyglądała. Ale to sukienka typowo w moim stylu. Jak bym miała u siebie stradivariusa to bym pewnie jutro polecała przymierzyć

Pokaż się nam w niej koniecznie!

Edytowane przez Smerfetka1990
Czas edycji: 2015-11-16 o 16:32
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:23   #1473
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja zaakceptowałam już fakt, że się nie obronię przed rozstępami. Myślę, że skóra po 30stce nie jest już taka elastyczna jak chociażby 5-6 lat temu i pewnych rzeczy nie przeskoczę. Oczywiście smaruję się, ale jestem nastawiona, że kilka się pojawi
Mam to samo zdanie..ja mam niestety sporo starych rozstepow ktore byly wynikiem tycia i odchudzania lata temu..A skora po 30 tak jak piszesz nie jest juz jak kiedys..ja nawet nie tyle boje sie nowych rozstepow co tego ze mi skora calkiem obwisnie na brzuchu i zostanie mi jakis smetny kawal pomarszczonej skory

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:23   #1474
201704101323
Konto usunięte

Lewek ja sie krępuje patrzyć na karmiącą kobiete, nawet siostrę. Taki stydzioszek ze mnie
Gdzie dorwałaś ten krem? wczoraj męża specjalnie zaciągnęłam do tego lidla, bo Polly niedobrzyca jedna narobiła smaku, że 3 dni o tym kremie myslałam i żałowałam czemu nie kupiłam. Ale nie było u nas już

emma;" mąż je akceptuje, twierdzi, że dodały kobiecości i są sexy"
Mi się wydaje że większość facetów nawet nie wie co to są rozstepy czy cellulit mój nie wiedział.Oceniaja kobiete całościowo - jedni lubią szczupłe, lub pełniejsze formy, długie włosy, piekne oczy, zgrabne nogi , nawet z cellulitem i rostępami..
Nie jeden mi nogi komplementował, a przecież na nich i cellulit i rostępy . Nie zwracają uwagi na kazdy nie zbyt doskonały szczegół, jak my baby .

trzydziescidwa;-mój jak bierze się za smarowanie, a chciałam wykorzystać chłopa, to..po prostu po kilku sekundach to się kończy wiecie czym , nooo wiecie

moooniaaaa; ja mam olejek z atomizerem pod prysznicem i spryskuje nim całe ciało, wtedy wycieram się i jest nawilżone. Oczywiście na to jeszcze balsam bo mam mega sucha cerę i jest git . A Ty jak stosujesz że Ci się nie wchłania?

ktoregos_dnia; "cień Golden Rose"
aa! to wiem wczoraj pisałaś, myslałam że jeszcze jakiś w Rossku

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2015-11-16 o 19:08
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:24   #1475
caro_83
Raczkowanie

Ja też się smaruje 2 razy dziennie jestem w trakcie drugiej opakowania musteli. Koleżanka polecala elancyl może przy następnym opakowaniu wypróbuję.

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez caro_83
Czas edycji: 2015-11-16 o 16:25
caro_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:24   #1476
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Co sądzicie o takich butach?

Szukam czegoś na płaskim i traperowatym, bo moje zimówki na obcasie i śliskie,nie raz w nich jechałam, a boję się przewrotki i jakoś nic mi się nie podoba
Stary 2015-11-16, 16:32   #1477
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
A więc u mnie wygląda to tak:
rozmiar 56
body z długim 8
body z krótkim 9
półśpiochy 10
pajace 10
sukienki 6
spódniczka 1
kaftaniki/bluzeczki 6
bluzy ciepłe zapinane 3
cienki sweterek 1
spodnie jeans 2
kombinezon zimowy 1
pajac miś(na dwór) 1
koszulki z krótkim rękawkiem 2
czapeczki 10
skarpetki 6
niedrapki(na dłonie) 2

Potrzebuję jeszcze rajstopki ok 3 pary i w tym rozmiarze już nic więcej dziecko potrzebuje więcej sztuk od dorosłego bo często zdarzają się wypadki typu kupka czy ulanie
Dziękuję Będę się kierować twoją listą ubrankową. Ale z 10 czapeczek to pewnie zrezygnuję Chyba wystarczy mi 4-5 sztuk

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 16:34   #1478
mira81
Zadomowienie

Nadia dobrze mowisz...moj dopoki mu nie pokazalam palcem na udach to nie wiedzial ze to sa rozstepy a to cellulit...zreszta wydaje mi sie ze powinnysmy dbac o siebie dla wlasnego dobrego samopoczucia a nie dla meza czy faceta..nie umialabym chyba zyc z kims kto nie akceptuje paru kresek na ciele albo takiego czy siakiego ksztaltu piersi czy pupy...

Stary 2015-11-16, 16:42   #1479
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Akurat nie mam hybrydy, ale ostatnio z kilku źródeł słyszałam, że w ogóle nie powinno się mieć nic na paznokciach przy porodzie, tylko czystą płytkę. Ciekawe dlaczego? Może jakoś muszą patrzeć, czy nic nie sinieje itp.? Jedyne moje skojarzenie...
Dziewczyny hybrydę koniecznie ściągnijcie bo będziecie musiały ją zjeść w szpitalu Płytka musi być czysta bo lekarze patrzą na paznokcie podczas porodu czy operacji. Jak sinieją to świadczy o niedotlenieniu.
Stary 2015-11-16, 16:44   #1480
mira81
Zadomowienie

Ja wyprobowalam juz roznych kremow typowo na rozstepy (w ciazy i wczesniej tez) m.in elancyl, lierac, olejek weleda,mustela, bio-oil, rossmanowski balsam, palmers mleczko i olejek i jeszcze kilka innych. A moja skora jest najfajniesza po zwyklym olejku migdalowym. Dlatego zostaje przy nim

Stary 2015-11-16, 16:46   #1481
moonunit
Wtajemniczenie

Trzydziescidwa ja poprzednio i teraz tez używał pharmacerisa, fauny zapach i konsystencja, w poprzedniej ciazy przytylam 16 kg i tam gdzie się smarowalam nie miałam rozstepow ;-) teraz kupilam jeszcze osobny do biustu bo mi urosły niemal od poczatku ciąży ;-)

kallina_2014 na pewno będę ściągać bo lepiej mieć paznokcie bez lakieru podczas porodu
https://mamotoja.pl/przygotowanie-do...6016,r1p1.html

verrerie masakra z tym szpitalem, trzymaj sie, fajnie ze możesz tętno zmierzyć

Mój maluch chyba wczoraj fiknal koziolka bo tak nagle się ruszyl i intensywnie aż w szoku byłam i martwilam się czy nic mu nie jest bo odezwał się dopiero rano

Mam termin na koniec marca i tez się zastanawialam jaki kombinezon kupić, i w sumie mam jeden taki cieplejszy (jesienno-zimowy) jeden taki miskowy i jeden polarowy oprócz tego kilka polarowych pajacykow, wszystko z sh i w rozmiarze 62, cora miała 58 cm i rozm 56 ponosiła tylko w szpitalu i te z krótkimi rękawami (był czerwiec)

Byłam dziś w H&m i C&A ale nic nie kupilam bo nie było ani wyboru ani rozmiaru Porażka, pojedyncze sztuki na wieszakach
Zamówienie sobie cos przez internet

Miłego wieczoru mamusie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 16:50   #1482
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Ja wyprobowalam juz roznych kremow typowo na rozstepy (w ciazy i wczesniej tez) m.in elancyl, lierac, olejek weleda,mustela, bio-oil, rossmanowski balsam, palmers mleczko i olejek i jeszcze kilka innych. A moja skora jest najfajniesza po zwyklym olejku migdalowym. Dlatego zostaje przy nim

jak widać każda skóra ma swoje ulubione kosmetyki dla mnie olejki nie za bardzo. Tak jak pisała monia, mnie też to tylko natłuszcza, a nie nawilża. Palmers w miarę ok, chociaż na dłuższą metę zapach jest męczący. Chyba zamówię sobie w grudniu ten elancyl. Będzie prezent mikołajkowy

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Trzydziescidwa ja poprzednio i teraz tez używał pharmacerisa, fauny zapach i konsystencja, w poprzedniej ciazy przytylam 16 kg i tam gdzie się smarowalam nie miałam rozstepow ;-) teraz kupilam jeszcze osobny do biustu bo mi urosły niemal od poczatku ciąży ;-)
o widzisz... no i tylko pogłębiłaś moje wątpliwości bo pharmaceris jednak tańszy... widziałam taki zestaw za niecałe 40 zł z kremem do biustu. Może taki kupię. Jak mi nie podpasuje to następny będzie elancyl
Stary 2015-11-16, 16:52   #1483
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że większość facetów nawet nie wie co to są rozstepy czy cellulit
Dokładnie! Pamiętam jak mój były mi powiedział, że ja to mam to szczęście, że mam gładką skórę bez cellulitu.. Myślę sobie, kurde co jest, ślepy czy jaki? A to wtedy był mój największy kompleks, bo przytyłam sporo i całe uda miałam zainfekowane
Stary 2015-11-16, 16:53   #1484
Smerfetka1990
Raczkowanie

Raaaaaany właśnie zjadłam całe Lay'sy prosto z pieca... Aż mi wstyd że się nie powstrzymałam i nie zostawiłam połowy na inny dzień. Chyba muszę upchać papier po nich gdzieś głęboko do kosza by mąż nie widział, bo nie pozwala mi jeść takich "świństw"
Stary 2015-11-16, 16:56   #1485
mira81
Zadomowienie

A wogole to wysiadlam dzisiaj z tramwaju na mojej stacji a tu obstawa karabinierow. Potem ide do auchanu a tu ich jeszcze wiecej..Troche sie zdziwilam bo wczesniej przy ataku na charlie hebdo i na sklep nie bylo takich obstaw w mojej miescinie. W Paryzu owszem, zwlaszcza w miejscach gdzie codziennie przewalaja sie tlumy ludzi. Ale w moim miescue raczej spokoj panuje. I ani w weekend ani rano ich nie bylo..mam nadzieje ze to tylko zwiekszona mobilizacja a nie jakies realne zagrozenie

Stary 2015-11-16, 17:00   #1486
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
W Paryzu owszem, zwlaszcza w miejscach gdzie codziennie przewalaja sie tlumy ludzi. Ale w moim miescue raczej spokoj panuje
A daleko mieszkasz od Paryża?
Stary 2015-11-16, 17:01   #1487
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Lewek ja sie krępuje patrzyć na karmiącą kobiete, nawet siostrę. Taki stydzioszek ze mnie

trzydziescidwa;-mój jak bierze się za smarowanie, a chciałam wykorzystać chłopa, to..po prostu po kilku sekundach to się kończy wiecie czym , nooo wiecie
ja też nigdy nie widziałam jak moja siostra karmi, zawsze gdzieś wychodziła i ja sama też będę wychodziła bo nie wyobrażam sobie, że jakaś osoba się będzie wlepiała we mnie w tak intymnej sytuacji jaką jest karmienie piersią ale jakaś mamusia może przy mnie karmić jeśli dobrze by się z tym czuła

Już sobie wyobrażam jakby mnie mąż miał smarować codziennie oliwką też by się na smarowaniu nie skończyło

mira uważaj na siebie. ja nie wiem co to się dzieje na świecie strach gdzieś lecieć.
Stary 2015-11-16, 17:06   #1488
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A daleko mieszkasz od Paryża?
Nie, moje miasto graniczy z Paryzem. W zasadzie mam 15 min na piechote z domu do poludniowo zach czesci ..ale u nas jest taka cisza i spokoj ze naprawde sie zdziwilam ich widokiem..

Stary 2015-11-16, 17:08   #1489
kallina_2014
Wtajemniczenie

Ja smaruję się Elancylem 2x dziennie, najpierw oliwka a potem na nią jeszcze balsam z tej samej serii. Póki co rozstępów brak.
Stary 2015-11-16, 17:08   #1490
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, moje miasto graniczy z Paryzem. W zasadzie mam 15 min na piechote z domu do poludniowo zach czesci ..ale u nas jest taka cisza i spokoj ze naprawde sie zdziwilam ich widokiem..
Właśnie, bo jakoś mi się kojarzyło, że gdzieś blisko. Dobrze, że pilnują wszędzie, ostrożności nigdy za wiele i lepiej dmuchać na zimne.
Stary 2015-11-16, 17:28   #1491
kallina_2014
Wtajemniczenie

A co do hybrydy to zdjelam dzisiaj i teraz dam.odpocząć paznokciom, od ponad roku mialam ją bez przerwy.
Stary 2015-11-16, 17:32   #1492
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które noszą hybrydę, ściągacie przed porodem?
nie
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 17:40   #1493
Darkanddark
Zakorzenienie

Chyba musze sobie zapisać dzisiejszy dzień do kalendarza.. Mój tż wyskoczył z tekstem 'jedziemy do pepco pooglądać coś dla dziecka?' byłam w szoku, bo jeszcze nigdy sam na taki pomysł nie wpadł. Nie było nic ciekawego, kupiłam jedne rajtuzki - polspiochy z króliczkiem na stopach, dwie pieluchy tetrowe w super wzorki i jedna flanelowa. Miło
Chciał, żebyśmy kupili smoczki, ale chyba postawie na jakieś markowe - Avent.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 17:45   #1494
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Dziękuję Będę się kierować twoją listą ubrankową. Ale z 10 czapeczek to pewnie zrezygnuję Chyba wystarczy mi 4-5 sztuk
no jasne, że wystarczy
Stary 2015-11-16, 17:53   #1495
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Mój tż wyskoczył z tekstem 'jedziemy do pepco pooglądać coś dla dziecka?'
Miło ja się raczej nie doczekam takiego pytania
Stary 2015-11-16, 17:55   #1496
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
zwal to na TŻ jak Polly będzie przyjemne z pożytecznym
mój TŻ może też się skusi jak zmienię balsam, bo palmers mu śmierdzi
Mojemu też śmierdzi palmers, ale nie ma lekko.
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jak chcesz jakis olejek to chyba najlepiej kokosowy albo ze słodkich migdałów. Najbardziej naturalne i nieprzetworzone
Chociaż ja z olejami sie nie lubię, natłuszczają, ale nie nawilżają mojej skóry.
mam olej kokosowy ze starej mydlarni, to spróbuję. Zobaczymy czy mi przypasuje.
Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Nie jestem w szpitalu. Nie bylo miejsca.
Oby jutro Cię przyjęli.
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Chyba musze sobie zapisać dzisiejszy dzień do kalendarza.. Mój tż wyskoczył z tekstem 'jedziemy do pepco pooglądać coś dla dziecka?' byłam w szoku, bo jeszcze nigdy sam na taki pomysł nie wpadł. Nie było nic ciekawego, kupiłam jedne rajtuzki - polspiochy z króliczkiem na stopach, dwie pieluchy tetrowe w super wzorki i jedna flanelowa. Miło
Chciał, żebyśmy kupili smoczki, ale chyba postawie na jakieś markowe - Avent.
O, jak miło.
Też dzisiaj oglądałam te półśpiochy. Ale muszę najpierw zaktualizować moją listę, bo od jakiegoś czasu nie uzupełniałam tego co kupowałam.

Ja właśnie wróciłam z kawy z koleżanką.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:06   #1497
nieznajoma0
przyczajony tygrys

dobry wieczór. Boziu, jak mi się chce pączka z bitą śmietaną . Jak nigdy .
Byłam u rodzinnego. Nie dostałam żadnych lekarstw. Mam się leczyć babcinymi metodami . Mam zakaz wychodzenia z domu przez najbliższe dni . Płuca czyste, oskrzela też. Po prostu muszę na tip top wyzdrowieć.
Mnie również tż smaruje. Jak jest w domu to zawsze

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:09   #1498
_polly_
Zakorzenienie

nieznajoma, obyś jak najszybciej się wykurowała.

Stary 2015-11-16, 18:14   #1499
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Mnie również tż smaruje. Jak jest w domu to zawsze
Hmm chyba muszę to zaproponować mojemu małżowi nie ma go jeszcze w domu bo zaraz po pracy jechał na naprawę muszę ogarnąć salon bo sąsiadka przyjdzie.. dzwoniła, że też ma sprawę do niego i mam dać znać kiedy przyjedzie.. i gdzie tu o smarowaniu myśleć

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Boziu, jak mi się chce pączka z bitą śmietaną .
Stary 2015-11-16, 18:16   #1500
_polly_
Zakorzenienie

Proszę nic nie pisać o jedzeniu. Jak byłam na kawie, to wciągnęłam szarlotkę z lodami.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości