Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 5 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-16, 16:42   #3931
industria
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 5

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Indu faktycznie niewiele je G
Ja tak napisałam bo moje dzieci są zerte i ja zawsze tak bardzo uważam na zapychacze
No wlasnie niewiele- myslisz ze w takim razie moge jej dawac tą druga kaszke dziennie?

Owoce dajesz rano- ok rozumiem . A co bedziesz dawac potem nA podwieczorek? Bo nie wiem co innego mozna.....?
A na drugie sniadanie co moge dac zamiast kaszki/kleiku? Teraz to wiem nic poza mlekiem ale za jakis czas to co? Jakis jogurt? Kurde nie wiem co jedzą dzieci :/
Stary 2015-11-16, 16:47   #3932
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ostatnio pisaliśmy list z Jakubem. czytaliśmy książeczkę o mikołaju, pogadalismy że co to i kto to, kiedy przynosi prezenty i co on by chciał dostać i piszemy, J. dyktuje: "jedzonko, masełko, wędlinka, serek i mleko w kubeczku"

dla rocznej ulica czereśniowa (seria książek na każdą porę roku, plus noc) a dla 3-latki nie mam pojęcia.. jakieś puzzle chyba będą dobrym pomysłem, tylko różnie dzieci sobie z puzzlami radzą, u nas na wątku Jakubowym 2,5 latki układają od puzzli najprostszych 2-5 elementowych już po 60-elementowe... także chyba ciężko trafić w etap dziecka.
Haha co za życzenia ))
Stary 2015-11-16, 16:53   #3933
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisałam o tym kilka postów wcześniej : daje owoce do południa i obiad w porze obiadu. O 15 i 19 juz tylko mleko
Przeczytalam to i tez dlatego pytam bo tak jak Indu napisala co wtedy na deser/podwieczorek później? no i jak dziecko zje od rana slodkie to czy zje mi później obiad? Nie znam sie
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:59   #3934
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Myśle ze właśnie jakiś kisiel czy ciastko zbożowe bez cukru bo moja mama specjalizuje sie w wypiekach bez maki i cukru. Jogurt może. Liczę ze to wyjdzie samo i dość szybko przejdziemy na zwykle jedzenie. Może kanapeczką ? Z reszta to juz będzie pewnie prawie roczne dziecko i watpię by zadowalała sie butla mając siostrę jeżdżąca np banana bo starsza je owoce popołudniu lub serek wiejski
Jak będę coś zmieniać co wyniknie pewnie zcrozwoju sytuacji to dam znać.

Jeśli nie będzie za bardzo przybierać to może wprowadzę kaszkę zobacze

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 17:03   #3935
201710041131
Konto usunięte

Zostawiłam Konrada na macie na brzuchu, był mega w☠☠☠☠iony i buczał i poszłam sikać. I slysze ze wyje, myślałam ze ze złości. A on tak dziwnie się obrócił na plecy, ze wyładował głowa na podłodze i chyba się uderzył ale nie wiem jak to zrobił ze tak daleko wyładował

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 17:13   #3936
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Zostawiłam Konrada na macie na brzuchu, był mega wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠iony i buczał i poszłam sikać. I slysze ze wyje, myślałam ze ze złości. A on tak dziwnie się obrócił na plecy, ze wyładował głowa na podłodze i chyba się uderzył ale nie wiem jak to zrobił ze tak daleko wyładował

przeturlal sie?

eh dziewczyny, chyba mam kiepski dzien..caly dzien siedze z mala w domu..jakos nie mge sie ogarnac po powrocie ze szpitala ... mala jest grzeczna, ladnie je a ja jeszcze narzekam.. w sb poszlam sama na zakupy, po godzinie wrocilam do domu i nic nie kupilam eh i nic mi sie nie chce, mialam dzis zrobic tyle rzeczy i nie zrobilam nic

Edytowane przez sylwusiach
Czas edycji: 2015-11-16 o 17:15
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 17:13   #3937
masija
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie. manna to tylko przykład glutenowej kaszy, możesz dać i inną, i z torebki.

a nie ma czegoś z przewodem pokarmowym? nie cofa jej się jedzenie? na początku miałam wrażenie, że D. wyje odłożona bo jej się trochę cofa jedzenie, mimo że nie ulewała, ale nie dawała się karmić na leżąco, jak więcej zjadła leżąc to od razu rzyg, musiała być ciągle pod kątem, ale już odłożona na brzuszek tak nie płakała, odbijało jej się wtedy. teraz w nocy jak nakarmię na leżąco to przekładam na brzuszek i czasem odbija jej się przez sen, tylko muszę być czujna i głaskać wtedy profilaktycznie w ten sposób unikam brania do pionu. nie zawsze, no, ale.....

kredki bardzo polecane, ale sama nie czułam potrzeby kupowania dla syna. dobre na początek przygody z kredkami.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

na mnie już jak na kosmitkę patrzą jak mówię, że J. nie zna czekolady ja mu ostatnio daję tylko śniadania i kolacje, reszta w przedszkolu ale to mleko to nie wiem skąd się wzięło bo on nie pije mleka kiedyś zażyczył sobie mleka tak jak Dominika, więc zrobiłam mu mm w kubku, ale już nie wnikałam teraz czy o to chodziło.
Ale może być taka z tych babylove czy holle?

Nie, nie rzyga, nie ulewa, karmię ją tylko w pozycji leżącej/półleżącej.

Po jedzeniu nie daję jej na brzuch, zresztą nie bardzo lubi leżeć na brzuchu

Powiem wszystko jutro lekarce ale wątpię, że coś mądrego wymyśli

Cytat:
ej, no, na prawdę nie mam pomysłów na prezenty dla Dominiki, tak do 50zł. pomóżcie....

byłam z nią dziś na spotkaniu chustowym, ona tam zawsze spokojna, uśmiechy do wszystkich, a w domu... jak tylko wracamy kładę się z nią, daję cyca i tak mi się żali, jęczy, z pół godz tak i dopiero padnie.. byłam z chustą, więc nawet nie rozwinęłam jej porządnie i omotałam w chustę w łóżku żeby łatwiej jej było się uspokoić, ale masakra. tak jest po każdym spotkaniu chustowym. fakt, że tłoczno tam, dużo dzieci, głośno.. kolejny wrażliwiec.
To nieźle.
A może jakbyś odpuściła parę spotkań?

[QUOTE=Marei;53480292][QUOTE=masija;53476139]super

Ale jaką chcesz dać? Kaszkę mannę?

plus miód jak ktoś lubi

Moi rodzice pili (to są friki ziołowe i ogólnie wsio co zdrowe itp.-no naturalsi wiesjcy jednym słowem) i bardzo dobrze się czuli.

dokładnie!
ostatnio na wizażu chyba był art. o prezentach dla dzieci i tam było to tipi-chyba 4 stówy
Cytat:
super

Super Ja teraz tylko dla tych chwil żyję, bo gdyby nie te piękne momenty to chyba bym sobie palnęła w łeb

Oby już tak zostało

Tak o miod też slyszalam, ale wtedy najlepiej przygotować to na letniej wodzie wieczorem i wypić rano.
Ja nigdy nie mialam czasu przygotiwać wieczorem, chyba ze chciałam świeży imbir. Z miodem musi być pyyycha
Tak, dokładnie-letnia woda.
I rodzice też rboili wieczorem i pili rano na czczo.

Ja nie cierpię miodu

Kurna, znowu mnie jajnik boli, całe podbrzusze:/
Ostatnio nie było miejsc do gina no a poza tym Elvis..
Jutro dzwonię i muszę się umówić bo nie dam rady tak.
Tż się na mnie drze więc tym bardziej muszę iść.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 17:20   #3938
k a j a
Zakorzenienie

Zauważylam że blance stopa leci do środka. Tzn pięta tak.
Muszę chyba do ortopedy iść..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 17:26   #3939
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Fartuch daj mnie przepis na pankejki!
podawałam juz przecie :P

ale prosze: http://www.mojewypieki.com/post/pancakes i daj troche mniej mleka albo wiecej ciut maki, lepiej jak ciasto jest gestsze, bo wychodza fajnie grube. aaa i ja zamiast masla mozna olej
Stary 2015-11-16, 17:34   #3940
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
podawałam juz przecie :P

ale prosze: http://www.mojewypieki.com/post/pancakes i daj troche mniej mleka albo wiecej ciut maki, lepiej jak ciasto jest gestsze, bo wychodza fajnie grube. aaa i ja zamiast masla mozna olej
Wiem ale nie zapisalam

Dzięki zrobie w weekend na śniadanie, Blanka lubi placuszki

Lena
Stary 2015-11-16, 17:41   #3941
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Dziewczyny czyli wy podajecie owoce wcześniej, a po poludniu obiadek? Czy najpierw obiad a na deser owoc?
Bo chce juz wprowadzić dwa stale posiłki dziennie ale sie zamotalam...
Tak, ja podaję rano owoc, a potem obiad. Na razie tak zostaje, bo jest jeszcze mały, ale jak zmniejszy ilość drzemek to będę wprowadzała inne posiłki.
Mam nadzieję, że to odchodzenie od drzemek nie zaczyna się dziś, bo spał tylko raz i to na spacerze, a ja jestem wykończona
Cytat:
Zostawiłam Konrada na macie na brzuchu, był mega w☠☠☠☠iony i buczał i poszłam sikać. I slysze ze wyje, myślałam ze ze złości. A on tak dziwnie się obrócił na plecy, ze wyładował głowa na podłodze i chyba się uderzył ale nie wiem jak to zrobił ze tak daleko wyładował

A może przepelzal tak jak Wojtek i dopiero wtedy się obrócił? U nas to się często zdarza.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 17:42   #3942
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Dzięki za info ja sie w końcu dogadałam z babeczka która robi takie gryzaki ze mi sprzeda koraliki luzem i z tego zrobię nie chciała dać namiarów na producenta wymigiwala sie tym ze niby trzeba zamawiać po 100 sztuk i nie opłaca mi sie to przy pojedynczym gryzaku :/
Na etsy widziałam jeden polski sklep który wysyła z Warszawy moze stamtąd spróbuje chciałabym zrobic kilka takich gryzaków zobaczyć czy mi sie to spodoba ja sie lubię bawić w taki homemade

Sama chce tez zrobic zaproszenia na chrzest małego ale juz sama nie wiem jak chce zeby te zaproszenia wyglądały a tych materiałów do scrapbookingu od pyty

Mały obzarl sie dyni i uparcie sie teraz przekręca na brzuch a ja go odkręcam bo sie boje ze wyrzyga wszystko

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Hahaha ta pani to nasza stara znajoma

Daj namiary na ten sklep.
Też robiłam zaproszenia na chrzest ale dla syna, teraz nawet nie miałam czasu kupić.. Na ślub też robiłam. Biżuterię kiedyś też tworzylam. Na gryzaki za późno bo coś już pozamawialam ale kto wie. Dominika póki co zachwycona naszyjnikiem to może zainwestuje.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:02   #3943
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio pisaliśmy list z Jakubem. czytaliśmy książeczkę o mikołaju, pogadalismy że co to i kto to, kiedy przynosi prezenty i co on by chciał dostać i piszemy, J. dyktuje: "jedzonko, masełko, wędlinka, serek i mleko w kubeczku"

dla rocznej ulica czereśniowa (seria książek na każdą porę roku, plus noc) a dla 3-latki nie mam pojęcia.. jakieś puzzle chyba będą dobrym pomysłem, tylko różnie dzieci sobie z puzzlami radzą, u nas na wątku Jakubowym 2,5 latki układają od puzzli najprostszych 2-5 elementowych już po 60-elementowe... także chyba ciężko trafić w etap dziecka.
Ale życzenie
Cytat:

Wchodzę na tapatalka a tam taki obraz mam czerwcowych:

Szymek znowu nie chce tego mm

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:18   #3944
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
przeturlal sie?

eh dziewczyny, chyba mam kiepski dzien..caly dzien siedze z mala w domu..jakos nie mge sie ogarnac po powrocie ze szpitala ... mala jest grzeczna, ladnie je a ja jeszcze narzekam.. w sb poszlam sama na zakupy, po godzinie wrocilam do domu i nic nie kupilam eh i nic mi sie nie chce, mialam dzis zrobic tyle rzeczy i nie zrobilam nic
Każda z nas miewa gorsze dni a robota nie zając przecież nie ucieknie

Moja zasypia właśnie
Wiecie co jak tak czytam o tych posiłkach to się boję tego rozszerzania, jeju wasze dzieciaczki już takie dorosłe posiłki jadają :O
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:23   #3945
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Masija - tak, może być z tych kaszek.
A co do spotkań.. Wolałabym nie odpuszczac, to moja jedyna szansa wyjścia gdzieś. Tż jeszcze ani razu nie został z dziećmi żebym mogła chociaż do sklepu sama pójść, Dominika wszędzie ze mną a nie mogę już kompletnie nigdzie nie chodzić..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:25   #3946
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Każda z nas miewa gorsze dni a robota nie zając przecież nie ucieknie

Moja zasypia właśnie
Wiecie co jak tak czytam o tych posiłkach to się boję tego rozszerzania, jeju wasze dzieciaczki już takie dorosłe posiłki jadają :O
Noo to samo pomyslalam.

Bla ma dobre nawyki a boję się że przy Lenie spiernicze to..

Lena
Stary 2015-11-16, 18:36   #3947
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Noo to samo pomyslalam.

Bla ma dobre nawyki a boję się że przy Lenie spiernicze to..
a czemu byś miała spierniczyć. jak wiesz co dawać jednemu dziecku to przy drugim łatwiej.

ja kompletnie nie wiem co może być posiłkiem.....póki co jest łatwo bo daje tylko owoc lub warzywo i zawsze moge podlać mlekiem ale potem?
Stary 2015-11-16, 18:42   #3948
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
a czemu byś miała spierniczyć. jak wiesz co dawać jednemu dziecku to przy drugim łatwiej.

ja kompletnie nie wiem co może być posiłkiem.....póki co jest łatwo bo daje tylko owoc lub warzywo i zawsze moge podlać mlekiem ale potem?
Nie wiem. Wtedy jakoś tak mi to przyszło oo se tak.. A teraz jakoś się denerwuje,

Lena
Stary 2015-11-16, 18:43   #3949
industria
Zakorzenienie

zamiast sie denerwować lepiej uwiadamiaj takie ignorantki jak ja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 18:45   #3950
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Kaja mamy chyba ten sam syndrom teraz jestem bardziej wyczulona

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:54   #3951
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
zamiast sie denerwować lepiej uwiadamiaj takie ignorantki jak ja
Ta do uświadamiania to mi daleka droga :p

Cytat:
Kaja mamy chyba ten sam syndrom teraz jestem bardziej wyczulona
No jakoś tak się teraz tym denerwuje.wtedy sloik bach, jeden drugi trzeci. Blanka wszystko szamala. Miała zakaz słodyczy o który walczylam (bitwa wygrana), szamala jogurty naturalne (do dziś szamie) co napawalo mnie dumą.
A teraz... Boję się że lena będzie niejadkiem, że mój wyidealizowany system karmienia pójdzie se :p

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Mam burzuazyjskie dziecko. Pisałysmy list do mikołaja. Zaliczyla se jednorozca za pinćset, zamek jakis za 4stowy.. Idę po pożyczki do providenta

Lena
Stary 2015-11-16, 18:57   #3952
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Mam burzuazyjskie dziecko. Pisałysmy list do mikołaja. Zaliczyla se jednorozca za pinćset, zamek jakis za 4stowy.. Idę po pożyczki do providenta
ty sie ciesz że Lenin jeszcze listów nie pisze. przez najbliższe 2 lata zadowolisz ją garnkiem i tłuczkiem
a co by było jakbyś miała dwa jednorożce za pińcet kupić?
Stary 2015-11-16, 18:58   #3953
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. Wtedy jakoś tak mi to przyszło oo se tak.. A teraz jakoś się denerwuje,
To samo przeżywam

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Ta do uświadamiania to mi daleka droga

No jakoś tak się teraz tym denerwuje.wtedy sloik bach, jeden drugi trzeci. Blanka wszystko szamala. Miała zakaz słodyczy o który walczylam (bitwa wygrana), szamala jogurty naturalne (do dziś szamie) co napawalo mnie dumą.
A teraz... Boję się że lena będzie niejadkiem, że mój wyidealizowany system karmienia pójdzie se

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

To moja wymyśliła hulajnoge, deskorolke i jakieś klocki

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-11-16, 19:00   #3954
industria
Zakorzenienie

jezu kejti! ile tygodni mają nasze dzieci?
jutro mam szczepienie i nie wiem - 21?
Stary 2015-11-16, 19:07   #3955
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
ty sie ciesz że Lenin jeszcze listów nie pisze. przez najbliższe 2 lata zadowolisz ją garnkiem i tłuczkiem
a co by było jakbyś miała dwa jednorożce za pińcet kupić?
Nie wyszłabym z długów

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
To samo przeżywam

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

To moja wymyśliła hulajnoge, deskorolke i jakieś klocki

Ło mojej lista nie ma końca.. Krzesełko do karmienia dla bobasa które kosztuje 3 razy więcej niż te ikeowskie Leny

Lena
Stary 2015-11-16, 19:07   #3956
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Zdaje się że 20. Franek młodszy o jeden dzień 😉

A ja się wcale nie stresuję rozszerzaniem diety Frania. Będzie jadł tak samo jak Leoś i tyle. Leoś jest niejadkiem ale z dobrymi nawykami. I to wystarczy.

Masijka! Kup trzylatce puzzle czu czu. NP wieś m są bardzo fajne. W rosku albo w smyku można kupić.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 19:12   #3957
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Zdaje się że 20. Franek młodszy o jeden dzień 😉

A ja się wcale nie stresuję rozszerzaniem diety Frania. Będzie jadł tak samo jak Leoś i tyle. Leoś jest niejadkiem ale z dobrymi nawykami. I to wystarczy.

Masijka! Kup trzylatce puzzle czu czu. NP wieś m są bardzo fajne. W rosku albo w smyku można kupić.
Właśnie. Kiedyś było pełno czu czu w ross a teraz nie widzę tego :/

Lena
Stary 2015-11-16, 19:14   #3958
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Szymek ma 20 a tydzień młodszy

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-11-16, 19:17   #3959
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Szymek ma 20 a tydzień młodszy

To może mi się coś pomerdało. Bo ja nie liczę tygodni od daaawna😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 19:30   #3960
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
21
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości