|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Zapisałam pieluszki,kurcze to nie macie tych firm. A do ilu kg macie, te typowe dla noworodka czy już te większe. Z tych firm widzę że dla noworodków kończą się na 7kg, a te one size są na dłużej. Ale czy te większe będą dobrze dolegać przy nóżkach?
|
|
|
|
#1802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej zapytać lekarza
|
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
Może co naczynko pękło a może wew. Hemoroid tak cię mógł zmylić. Raz miałam po sikaniu kawę z mlekiem i tez się bałam że się rozkręci ale naszczescie nic nie było. Jak to żywa krew to ja bym spr. Ewentualnie jutro do gin prywatnie.
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga,OneSize się nie nadają dla noworodka.
Ja z noworodkowych mam rozmiary NB (newborn) albo XS/S. Później sprzedam. Tu poczytaj: http://domowa.tv/jakiej-firmy-pielus...c-wielki-test/ |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
zeświruję w tej ciąży serio..
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się opieralam na jej zestawieniu + na forach internetowych i tak powolutku kompletuję całą wyprawkę
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku i tak zostanę przy jednorazówkach. Tak już postanowiłam. Zacznę wielo tak po 3 msc dopiero.. w tym czasie przyjdzie becikowe jednorazowe i kupię hurtem gdzieś
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Russian piękne masz te pieluszki
Jerzyczka skąd masz bambusową pieluszkę? ![]() Magda super zakupki Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-11-16 o 22:18 |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam was, ze wam sie chce bawic w takie pieluchy.
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Chcę spróbować, w razie gdyby mały miał jakieś odparzenia to myślę, że szybciej się w takiej wielo wygoi niż w zwykłej. |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi coś wolno dziś internet działa, że nie mogę was nadrobić, pędzące niczym pendolino paskudy
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale ja już pisałam- co tu podziwiać? każda wybiera to,co jej pasuje, nie trzeba tu nikogo podziwiać.Jedna chce pampki, inna wielo i tyle.
Ja przy wielo nie widzę dużej różnicy: i tak z kupą trzeba się rozprawić, w pampkach fiołkami tez nie pachnie. Pranie mogę robić codziennie, bo mi to nie przeszkadza, więc ile więcej tej roboty? Zwłaszcza, że wielo można z ciuszkami prać, to i tak w tym samym cyklu prania idzie. Suszy się samo,nie prasujemy, ot cała filozofia. |
|
|
|
#1816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiadomo, że to zdrowiej dla pupy, ja jestem leń więc zostanę przy podziwianiu Waszych ślicznych kolorowych otulaczy
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Mówią, że nie. Ale ja jakoś jak na razie nie widzę się, że te wielo będę zakładać na spacery czy na wyjście do znajomych, wtedy pampersy. No chyba, że aż tak mnie to wciągnie.
|
|
|
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobić Was od wczoraj to niezły wyczyn
![]() Ja tez bym krwawień nie ignorowała, nigdy nie wiadomo co się tam w środku może zadziać. Powiem Wam, że jak zobaczyłam, że kamilka urodziła to się przestraszyłam trochę, że to faktycznie już się ten czas zbliża... Tyle czekania, liczenia tygodni, a tu zaraz posypią się rozwiązania. Moja mała Zośka szaleje w brzuchu. 5 listopada na wizycie ważyła w 30 tyg około 1100. Nie wiem, czy to dużo czy mało? Teraz pewnie już ma więcej chociaż liczę, że duża nie będzie i łatwo wyjdzie ![]() Co do pietruszki to picie jej z cytryną zalecał mojej kuzynce lekarz jak miała niedobory żelaza. Przez cukrzycę czuję, że też mi ciągle czegoś nie wolno, ale staram się nie wariować, bo jakoś te prawie 8 miesięcy wytrwałyśmy. Poza tym śliczne te Wasze zakupy jak oglądam. My niedawno odebraliśmy wózek - model Viking firmy Breqo. Lekki na szczęście, bo ja krasnal jestem
|
|
#1819 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja należę niestety pod tym względem do tych nieogarniętych.
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Kinga ja mam Bobolidery ale już one size dla starszego. Moim zdaniem jakość ta sama co "chińskich" z ebay. Teraz kupuję jakieś otulaczyki noworodkowe na chwilę od dziewczyn na grupie, ale z tych tańszych, niedekoracyjnych. Z tym że jedna paczka idzie już do mnie przez PP dwa tygodnie
oby doszła, plis! Niestety nie pamiętam jakie :/
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, jakby tak we wszysyko się wkręcać, to by człowiek oszalał. Też go jem, bo przecież w ciastku to jest ledwo szczypta. A że zjem tych ciastek milion to już jest inna historia :sly:
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
Ja się na wielorazowe porywać nie będę, przynajmniej na razie. Potem zobaczymy, ale do robienia prania mam zawsze długi ogon, więc wolę nie ryzykować
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie ma co podziwiać,bo każda wybiera to, z czym jej wygodnie.
To tak jakby pisać: ojeeeej, jak ja Was podziwiam,że chcecie KP! Karmienie MM z butelki to dopiero wygoda, mniej problemow, robię butlę i gotowe, a Wy chcecie karmić piersią, ojeju, jeju jak ja Was podziwiam ![]() Mnie po prostu rozwala, ze ledwo padnie jedno zdanie o wielo i 'och, ja Was podziwiam'. Nie mówiąc o tym, że co tu podziwiać, skoro jeszcze tego nie robimy, może po miesiącu rzucimy to w kąt? Ja już pisałam, że jak dotrwamy do końca okresu pieluchowego, to dopiero wtedy pogadamy ![]() Ja jestem nastawiona na wielo, ale nie zakładam, że na 100% będzie super i biorę pod uwagę,że mogę przejść na pampki ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Hariett, do mnie paczka wysłana 4.11 doszła 12.11, a wysłana 5.11 - dzisiaj ![]() Obfocę jutro co mam, to wrzucę Bo częśc mam dla malucha, a część dla starszaka.
|
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Niezdara u nas jet to samo, ale z wynoszeniem śmieci. Pranie jakoś fajniej mi się robi
a wiadomo, że pieluchy jednak trochę miejsca zajmują. No ale ja chcę wielo z bardzo wielu powodów, a brak konieczności ciągłego kupowania pampków też jest dosyć ważna.
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jednak będę podziwiać mamusie które chca używać wielorazowek i tyle
![]() Coś czuje że ta część wątku nam pyknie rekordowo szybko
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
No trzeba sie zbierac spac bo ta podroz mnie wykonczyla
wieczorny cukier rewelacyjny bo 95 ![]() Spokojnej nocy wszystkim ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
O ja też miałam cukier wieczorem 97 jakiś łaskawy dzień dziś mam.
|
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a tak na marginesie, ile kompletów ubranek bierzecie do wyprawki? Ostatnio nad tym intensywnie myślę....czy 56 czy 62, czy różne, ale wtedy ile... Czy więcej body, i kilka pajacy... Jak mała będzie miała poniżej 55 to przecież w 62 się utopi, a dziesięciu kompletów też nie będę brać
|
|
#1829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
niezdara do wyprawki czyli do szpitala, czy normalnie w domu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

kurde straszycie mnie!
Najlepiej zapytać lekarza

więc zostanę przy podziwianiu Waszych ślicznych kolorowych otulaczy

oby doszła, plis! Niestety nie pamiętam jakie :/