|
|
#1861 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba też nie codziennie bo jak szukałam syna od kuzyna to zdjęcia nie było
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
Iola nam mówili że właśnie tak robią bo te wycięcia niewiele dają
ale marketing jest ![]() Joanna nie, ale ona w ogóle starała się nie reklamować jakoś specjalnie rzeczy, najwyżej mówiła co się u nich stosuje. Pieluchy to tylko powiedziała żeby te małe wziąć i tyle. Myślę że nikomu nic do tego na jakie pieluchy wydałaś swoje pieniądze.
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Twoje 190 to dużo zmierzyłas jeszcze raz, może palce brudny był. Ale narazie bez insuliny jesteś? ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Biedny mój maluszek tak go czkawka teraz meczy. |
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge spac, od godziny sie wierce. Macica mimo lezenia caly czas sie stawia. Nastrajam sie na powazna dyskusje z ordynatorem. Odstawili mi kroplowki, mialo byc lepiej, jest gorzej. Skorocnie potrafi nic zaradzic, to po co mnie tu trzymaja. Magnez w tabletkach moge brac w domu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ja jeszcze nie zdążyłam usunąć. To jak oni Ci tam pomagają tylko magnezem? Współczuję naprawdę, żeby jeszcze jakieś efekty były, a tu jak piszesz poprawy nie ma.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-17 o 03:41 |
|
|
|
#1868 |
|
Rozeznanie
|
Malwi no to kciuki za tą rozmowę. Szkoda ze ten drugi szpital tak daleko, bo jak piszesz ze macica się stawia nawet jak leżysz to ja nie wiem czy taka podróż byłaby bezpieczna
![]() ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- dziewczyny u grudniowej Julki dobre wieści https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2283 nasza Martynka też sobie poradzi
|
|
|
|
#1869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe w której będzie najwięcej porodów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53484896]No ale to nie chodzi o KP i MM tylko o pieluchy, którym trzeba poświęcić więcej czasu. KP masz cyca i co tu kombinować, zresztą MM tak samo, do butelki i gotowe. To w ogóle akurat nie chodziło o to. Ty chcesz to będziesz używać wielorazowych, ale nie oszukujmy się w dobie wszędobylskiej przewagi pampresów poprzez choćby nawet mega promocje na nie, niewielki jest odsetek mam-wielo do mam-jednorazowych. Nie ważne co będzie potem, ale mając wybór na tą chwilę zakładasz wielorazówki, gdzie ja np nigdy o tym nie myslalam. I ja będę chylić czoło, choćby nawet ze względu na czas ktory trzeba im poświęcić. [/QUOTE]No właśnie wcale nie. KP i MM to jest identyczne porównanie. Przy KP to nie jest, że masz cyca i już. Musisz się nauczyć odpowiedniej techniki przystawiania, dziecko odpowiedniego chwytania i ssania piersi, musisz kontrolować przyrost wagi, musisz kontrolować to, co jesz (alergeny), musisz obserwować dziecko, czy przypadkiem nie ma nietolerancji laktozy, czy zjada odpowiednią ilość (a ciężko to sprawdzić), musisz kontrolować z której piersi jadło ostatnio, masz albo zastój pokarmu albo nawał, poranione sutki, obolałe piersi, okładasz się kapustą, smaujesz Bepanthenem itd itd. Na MM jest dużo łatwiej: robisz porcję odpowiednią dla wieku - do butli, dziecko zjada, myjesz butlę i koniec. I też każda matka ma wybór, nikt nie każe KP, po prostu to jest powszechniejsze. Cytat:
![]() Ja tak samo, nienawidzę kurierów Zawsze chcą przyjechać, jak mnie nie ma w domu. Zamawianie karmy dla psa, to już w ogóle droga przez mękę, zamawiam karmę już chyba z 8 lat i kurierom naprawdę ciężko jest pojąć, że:- o 11 rzadko kto jest w domu - nie, nie zgadzam się na zostawienie paczki u sąsiada - przywiezienie mi paczki do pracy naprawdę nic mi nie da, bo paczka waży 15kg i nie będę jej tachać do domu. To oni Ci magnez w tabletkach dają?! Ja myślałam, że w kroplówce... Super, że u małej Julki wszystko okej Ja oczywiście sie obudziłam jak TŻ wstawał i już nie zasnęłam ![]() Dziwne, że jak chodziłam do pracy, to wstawanie o tej 5tej było koszmarem
|
|||
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
ewusia wszystkiego najlepszego
kinga mi możesz dopisać Apolonia Raczej mała szansa, że się już zmieni. ![]() nusia śliczna córeczka! kamilka to dobre wiadomości, trzymam kciuki dalej ahnessy witaj z powrotem. uao ja bym dawno była na IP. Cytat:
Cytat:
Ja biorę do szpitala 56, najwyżej mąż będzie dowoził. |
||
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-11-17 o 07:09 |
|
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Kamilka - cały czas trzymam mocne kciuki i wierzę, że wszystko dobrze się skończy
Niezdara - Ty też zostałaś słodką mamusią? Z tym cukrem w okolicach 190 to sobie pofolgowałaś Kinga - a maluszek ile ostatnio ważył? W którym tygodniu wtedy byłaś? |
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale z Was ranne ptaszki. Ja obudzilam sie na siku i już po spaniu. Jeszcze mała się tak kotlasi że nie wiem jak się ułożyć
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale super to jest normalnie szok, ze medycyna poszla tak do przodu, ze taki maluszek ma szanse. W ktorym tygodniu Julka sie urodzila?Dzien dobry wszystkim ![]() Mnie cos pecherz bolal w nocy,a jak na chwile sie przewrocilam na plecy to moj kabanosik w brzuszku tak mi go ugniatal, ze myslalam, zs zejde. Ale juz jet dobrze ![]() Milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do 4 nie śpię znowu
Ale mąż szczęśliwy, bo śniadanie czekało, kawka czekała, do pracy zrobione, full wypas
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas lista do szpitala dla mamy wygląda tak:
- woda mineralna niegazowana (kilka butelek, ale małych) - wygodne kapcie do spacerowania i pod prysznic - ciepłe skarpety, jeśli marzną nogi (a podczas porodu marzną często) - kosmetyki, przybory toaletowe, dwa ręczniki - kubek, szućce - podpaski połogowe - wkładki laktacyjne - biustonosz (najlepiej laktacyjny) - pomadka do ust (wysychają podczas porodu) - szlafrok - min. rzy koszule z rozpięciem z przodu - kilka par majtek, najlepiej jednorazowe, siatkowe - telefon i ładowarka A teraz UWAGA ![]() - szpital posiada Internet, można więc wziąć ze sobą komputer ( - można zabrać ulubioną poduszkę typu jasiek, rogal do spania, aparat fotograficzny, długopis - można zabrać ulubioną muzykę na płycie do słuchania w trakcie porodu Już widzę moją torbę do szpitala, jakbym miała rogala zabrać Dla dziecka: - pieluszki jednorazowe, najmniejszy rozmiar (2,5-5kg) - jednorazowe chusteczki Ubranka na wyjście: śpioszki, kaftanik, czapeczka, kocyk, ubranko wierzchnie, nosidełko. I jeszcze uwaga: proszę pamiętać, żę po porodzie brzuch nie od razu staje się płaski ( ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Ja obudziłam się o 5:15 i już o 5:25 byłam w pracy
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Zbudziłam się 5.30 i nie mogłam zasnąć, a jak przyszedł czas wstawać żeby zawieść mocz na badania to mi się zaczęło kimać
![]() Dotka u nas jest podobna lista, na SR też położna polecała poduszki do karmienia do szpitala, chcieli mieć swoje do zaoferowania ale pralnia je wyprała w 90 stopniach i nie przetrwały
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka dostawalam w kroplowce, ale stwierdzili, ze 9 kroplowek, to juz za duzo, mieli mi zrobic przerwe, zeby zobaczyc co sie bedzie dzialo.
Dobrze, ze z Julka juz tak dobrze jest. Jerzyczka chyba w 25 tc sie urodzila.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż czasami po jednym posiłku mi coś wyskoczy ponad normę, a czasami patrzę po tym samym a mam koło 110. Nie wiem jak to jest
|
|
|
#1881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak się w niedzielę zapomniałam i zjadłam 2 placki ziemniaczane za dużo, to cukier wyskoczył 125 mg/dl. A teraz zjadłam dość obfite śniadanie (3/4 dużej kromki chleba pełnoziarnistego + parówka + warzywka) i cukier po godzinie 89 mg/dl... Tak niskiego po śniadaniu to jeszcze nie miałam. Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-11-17 o 08:41 |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
siedzę w pracy bo ona nie mogła sobie wziąć wolnego choć jak sama powiedziała chętnie by wzięła.. Mam nadzieję że to nie grypa tylko czymś się zatruly bo tacie Olki nic nie jest więc są szanse.. Siedzimy sobie na kanapie i będziemy bajki oglądać cały dzień ![]() Cytat:
i tylko 4 komplety jak mi się dziecko zakupczy po pachy i braknie ubranek to jest tz
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Ja już się nie mogę doczekać maluszka. Zastanawiam się jak to będzie.... |
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj moja koleżanka która urodziła we wrześniu wysyłała mi zdjęcia małej jak się śmieje
aż się chce mieć własne już po tej drugiej stronie brzucha
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Ja porodu się nie boję, ale zastanawiam się jak nasze życie się zmieni. Tym bardziej, że ono od 6 lat jest baaardzo poukładane i bardzo regularne.
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mogę chleba, nawet pełnoziarnistego :-( na śniadanie jem dwie lub trzy kromki sucharów Wasa z wędliną, serem i pomidorem. Dość skromne porcje. Wtedy wiem, że zmieszczę się w normie. Najgorzej jest z podjadaniem, ale wczoraj kupiłam worek warzyw i będę robiła koktajle, żeby nie mieć poczucia nienajedzenia.. Obiady jem raczej normalne i jak się nie najem do syta to jest z reguły ok. Raz zjadłam twixa na drugie śniadanie. Jakie było moje zdziwienie gdy po godzinie miałam 89 ;-) dla mnie jak widać zabójstwem jest chleb i płatki owsiane/kukurydziane/musli. Wtedy 140 murowane.
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Płatki kukurydziane to głównie sam cukier a musli jest zdrowe gdy tylko samemu się zrobi bo też jest dosladzane nawet te wersje fit i w ogóle
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po słodyczach mam cukier w normie (2 razy sprawdzałam na kuleczkach czekoladowych), chociaż nie odważyłabym się zjeść Twixa Ja już chyba wolę domowe słodkości, np. muffinki orzechowe. Bo nadal nie wiem czy jak cukier jest ok, to mogę sobie pozwolić na typową słodkość, czy ma to mimo wszystko negatywny wpływ. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

Mi w szpitalu na początku kazali zawijać trochę przód 

ale chyba też nie codziennie bo jak szukałam syna od kuzyna to zdjęcia nie było
A Ty?
21.06.2014r.

bo tacie Olki nic nie jest więc są szanse.. Siedzimy sobie na kanapie i będziemy bajki oglądać cały dzień
i tylko 4 komplety