|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Muszę się pochwalić swoim osiągnięciem w środę- według aplikacji w telefonie po raz pierwszy od kiedy zaczęłam biegać (kwiecień tego roku) zrobilam 8,5 km ;D (w 40 minut). może nie jest to super osiągniecie, ale i tak się cieszę; )
Czy u was też tak wieje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;53447012] Ściągnęłam super appke ktora motywuje i mowi kiedy isc kiedy biegac jest spoko dla początkujących jak ja ![]() co to za apka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
CouchTo5k
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Kiedy ja się zbiorę, żeby iść biegać...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj wietrzne 12 km
![]() ale jestem chora, także słabo Wam powiem ![]()
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
królikoholiczka
|
A u mnie burza się rozszalala
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Czosnku się najedz na noc i rano będzie lepiej. I tak ładnie że 12km
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
7 km w siąpiącym deszczu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj rano zrobiłam 6,5 km troszkę kropilo, ale dało się wytrzymać; ). Szukam także taniej odzieży do biegania zimą na studencką kieszeń; ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ja na wiosnę ubierałam się jak bałwanek
![]() ![]() ![]() Legginsy mam jakieś lidlowe, inna para z tesco i jeszcze jakieś z decathlonu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie bezbiegowy weekend ![]() ![]() Bardzo lubię biegać w pierwszej połowie dnia, wieczorami gorzej mi się biega. Kilka razy biegałam też na czczo i było OK, ale mimo wszystko nie polecam takiego biegania. Pytanie do dziewczyn, które maraton mają za sobą - ile czasu biegałyście regularnie zanim przebiegłyście ten królewski dystans? Myślałam o przygotowaniach na wiosenny, ale nie wiem czy to nie za szybko...
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam, że kilka minut wcześniej kupiłam wiatrówkę w decathlonie- była 10 zł tańsza, ale jakaś dziwna. W biuście ok, ale za to na biodrach opięta. Myślałam, że to tylko mój problem, bo moje wymiary są odległe od idealnych kształtów kobiety ![]() Ta z decathlonu była (moim zdaniem) z troszkę grubszego materiału. Z go-sportu można zwinąć i schować do kieszonki, tworzy się fajny rulon. Na razie testowałam na rowerze (gotowałam się! ale zakładałam na pierwszych kilka minut w Rabce, bo mieliśmy +5 stopni rano i dłuuuugi zjazd, przed wiatrem na tym zjeździe bardzo dobrze mnie chroniła) i ze 3-4 razy podczas biegania. Mi pasuje ![]() ![]() No i jeszcze dodam, że wczoraj też nie było jakiegoś urwania chmury czy zlewy, bo z tym pewnie by sobie nie poradziła. Nie mniej jednak powiesiłam ją wczoraj po bieganiu w łazience i po ok. 30 minutach była sucha. Trochę szkoda, że nie da się w niej odpiąć tego kaptura albo przynajmniej go schować, ale w sumie jest tak leciutki, że go nie czuć na plecach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
staska_stasia dzięki
![]() ![]()
#106 |
Rozeznanie
|
Mandragorrka - nie wiem jeszcze dokładnie, jak długo będę w Polsce, ciężko mi zaplanować jakiekolwiek imprezy biegowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a długo biegasz? Bo ja od lipca powróciłam regularnie do treningów po dosyć długiej przerwie i ze sporą nadwagą i na wiosnę przymierzam się, ale do półmaratonu ![]()
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy Półmaraton pobiegłam po roku, a maraton po 2,5. Mój tzpierwszy Półmaraton pobiegł po 3MC,a maraton po 8 mc
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Ja np. Na czczo robię mniejszy dystans niż po śniadaniu o tej samej godzinie, chociaż z drugiej strony uwielbiam uczucie, gdy po bieganiu na czczo jem śniadanie i popijam ciepłą kawkę; )
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Cześć Wszystkim
![]() Biegam dopiero od dwóch tygodni, więc jestem na samym początku drogi. Moje bieganie trudno nawet nazwać bieganiem, ale bardzo się staram i mocno wierzę, że pomoże mi to: a) odstresować się po ciężkim dniu, b) poprawić kondycję, c) troszeczkę schudnąć tu i ówdzie ![]() Nie jest łatwo. Są chwile, kiedy zaczynam wątpić w sens tego wszystkiego, ale to byłaby totalna siara, poddać się po 3 tygodniach, więc człapię dalej ![]() Fakt, każdy kolejny "mały sukces" bardzo mnie motywuje i kiedy wracam spocona, i troszeczkę zgrzana to czuję się lepiej i czekam na kolejny wieczór i mój człapo-jogging ![]() Trzymajcie kciuki, bo bardzo potrzebuję wsparcia i każde dobre słowo się teraz liczy! |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Andzya dobrze pisze- nie biegaj codziennie (w sumie nie wiem, z którego miejsca wypowiedzi to wywnioskowała, ale jeśli tak robisz, to wyluzuj, organizm potrzebuje czasu na odpoczynek i regenerację). W sumie znam osoby, które biegają codziennie, ale to osoby, które już parę dobrych lat trenują ![]() Koniecznie dodaj przed bieganiem rozgrzewkę, a po- rozciąganie ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do startów w polmaratonach w przyszłym roku też się przymierzam - bo na treningach biegam juz takie dystanse ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Madzia, a możesz polecić jakiś plan treningowy do debiutu w maratonie? W internecie jest tego całe mnóstwo i ciężko wybrać. Cytat:
![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej biegać co drugi dzień, a w dni niebiegowe ćwiczenia siłowe i rozciąganie. Chyba że konkretne przygotowania pod np maraton. Stawy,mięśnie i ścięgna w czasie biegu doznają mikrourazów, co nie stwarza problemów i regeneruje się w 48h, a jak nie ma regeneracji to uraz się pogłębia.
Ja teraz w Niemczech mogę biegać jak mam wolne od pracy, różnie to wypada. Jak wolne to w 5 min ubrana i wychodzę, w inne dni ćwiczę
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
13 km, znowu w deszczu
![]() Generalnie dużo łatwiej idzie mi zwiększenie dystansu niż prędkości ![]() ![]() ![]() Yoolia- biegniesz dyszkę w niedzielę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Giana ja bez planów biegałam. Ale prawidłowo to już 6MC wcześniej powinnaś zacząć pod to treningi. Zwiększyć kilometraż tygodniowy. Raz w tygodniu długie wybieganie około 20-25 km, i raz w miesiącu 30km. Ja mam kilka maratonów za sobą na każdy szłam po miesiącu od podjęcia decyzji.
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chętnie się spotkam tylko nie obczajam co, jak i gdzie na tym stadionie, jakiś punkt rozpoznawczy? do biegu ustawiam się jak najbardziej na końcu ![]() mój numer 631 w razie co ![]() ja miałam dziś pobiegać ale 2 godziny u córki na zebraniu spędziłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie biegania za półtorarocznym dzieckiem szurając którąś nogą, więc intensywne treningi odpadają. Muszę jakoś żyć i funkcjonować nazajutrz ![]() Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie: jak sobie radzicie w trakcie miesiączki? Ja mam bardzo intensywne bóle menstruacyjne i biorę mocne leki, i nie wiem, czy odpuszczać sobie bieganie przez te dni czy raczej ograniczyć je do krótszego czasu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
W czasie @ biegam tak samo, tylko bez konkretnego treningu na siłę biegową bo mi się nie chce. Więcej się nawadniam.
Bieganie po pewnym czasie łagodzi objawy @
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.