Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 12:09   #331
DomimaZet
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Domima na pewno da sie coś zrobić, Ty jak moja mama, miała to samo, cierpiała, do lekarza nie chodziła bo i tak nic nie zrobią, aż wreszcie poszła bo już nie mogła wytrzymać i o dziwo skierowali ją na operacje od razu i laparoskopowo jej te kamienie usunęli, tż też miał kamienie ale małe i dostał ataku, dali mu jakiś zastrzyk moczopędny czy co tam i siedział w szpitalu do czasu aż tych kamieni nie urodził, i urodził a u faceta gorzej się rodzi ;/ Ja bym na Twoim miejscu poszła i kazala mi dac ten moczopędny zastrzyk czy co tam. Nie chce Cię dołować itp. ale cos trzeba z tym zrobić, po co masz tyle cierpieć
Wiem Kochana - ja juz tam tyle razy byłam ze aż przykro... - traktują mnie z buta w zasadzie bo przecież jestem młoda... z laska wszystkie badania robią... ostatnio mnie położyli na oddziale ale teraz nie mogę sobie na to pozwolić :-( - chyba że zmusi mnie już do tego sytuacja:-( - juz ostatnio chciałam się umawiać na usuwanie to znowu usłyszałam - " one są za małe" - no i drugie mogę ulubione " one są tak ułożone ze nie powinny schodzić " eh... prywatnie bym to załatwiła tylko i z kasa średnio i z czasem.. :-(
Dziękuję Ci Kochana za troskę :-*

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Majka - wlasnie ostatnio czytałam o tych kaszkach, musze sie za nimi rozejrzeć. Domima - takie leczo jakby z bakłażana, papryki i pomidora z klopsikami z mielonego z czosnkiem. Teraz Zuza spi od godziny i zaczelo padać ;/ juz chyba obejdę sie bez pieczarek, bo TZeta siostra po 16.30 dopiero wraca a do tej pory chce miec ugotowane. No jak sie ma sklerozę to trudno. I lenia, bo mogłam isc rano, ale wozka mi sie ciagnąć nie chciało ... Wyrodna ze mnie matka, dziecka na spacer nie wyprowadziłam ;/ w ogóle ostatnio nic mi sie nie chce, wychodzić ani nic. Jeszcze szukam nowego mieszkania i nic nie ma - np ogłoszenie, ze umeblowane- dzwonię i pytam, co jest a pani, ze lodówka, ale chyba zabiorą, pralka, ale zepsuta i kuchenka, ale piekarnik nie działa ... No dzizas. Jak nic nie znajdę, to czekają mnie święta z teściowa, bo u nas wyszła pleśń a w takich warunkach nie bede mieszkać z dzieckiem. Na choince bedzie wisieć bombka, łańcuch i ja. Albo ona.
O mniam :-* - jak robisz żeby bakłażany nie były gorzkie? Zasypujesz wcześniej solą? Czy cos jeszcze?
A szukasz mieszkania w waszej okolicy?no powiem Ci ze tamto z ogłoszenia to umeblowane po uju fest... ceny takie ogłoszenia dają to nie rozumiem :-/
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 12:11   #332
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Majka - wlasnie ostatnio czytałam o tych kaszkach, musze sie za nimi rozejrzeć. Domima - takie leczo jakby z bakłażana, papryki i pomidora z klopsikami z mielonego z czosnkiem. Teraz Zuza spi od godziny i zaczelo padać ;/ juz chyba obejdę sie bez pieczarek, bo TZeta siostra po 16.30 dopiero wraca a do tej pory chce miec ugotowane. No jak sie ma sklerozę to trudno. I lenia, bo mogłam isc rano, ale wozka mi sie ciagnąć nie chciało ... Wyrodna ze mnie matka, dziecka na spacer nie wyprowadziłam ;/ w ogóle ostatnio nic mi sie nie chce, wychodzić ani nic. Jeszcze szukam nowego mieszkania i nic nie ma - np ogłoszenie, ze umeblowane- dzwonię i pytam, co jest a pani, ze lodówka, ale chyba zabiorą, pralka, ale zepsuta i kuchenka, ale piekarnik nie działa ... No dzizas. Jak nic nie znajdę, to czekają mnie święta z teściowa, bo u nas wyszła pleśń a w takich warunkach nie bede mieszkać z dzieckiem. Na choince bedzie wisieć bombka, łańcuch i ja. Albo ona.
Wspolczuje
Ale brakowalo mi twojego poczucia humoru

Ja zrobilam nuggetsy 😊 i jem!
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 12:26   #333
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Mloda spi z nami abym nie musiala wstawac do niej na kp.. a tak to jeknie, daje cyc i kimamy dalej. Klade ja u nas i nie budzi sie nawet jak ogladamy jeszcze tv. Jak bym odlozyla do lozeczka to by dalej kimala. Poki co wygodnie nam z nia ale po malu odstawiam kp i pojdzie do lozeczka do siebie.

a moze sok ze sliwki? A owoca innego?

raczej nie bylo to wymowka bo maz mi tez mowil ze za tanio go sprzedaje..

Dalam za meble 4500/4800zl jakos. Do tego oswietlenie pod szafkami, okap, plyta i piekarnik. Meble mam jasne ale blat orzechowy taki ciemniejszy i co kawalek trzeba wycierac. Ogolem mam meble jasne tez w pokojach wiec luz.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Mam ten sam problem :/
Dzięki 😉 to ja nie wiem, bo jak robiłam wywiady wśród moich znajomych to wszyscy na same meble conajmniej dychę wydali i na tyle się przygotowaliśmy. Dlatego myślałam, że na wymiar sporo droższe. A teraz jak liczę to za meble, które znaleźliśmy + sprzęt wyjdzie jakieś 12-13 tys. Rewelacja jak dla mnie 😉

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Rozumiem

Kana - porownywanie cen kuchni nie ma sensu

Z hippa jest nektar

Cieszę się ze moja wczorajsza historyjka Was robawila. Mnie jak to synek powiedział - z lekka przestraszyła
A opowiadakam Wam jak kiedys synek za przykładem psa zrobil 2 w ogrodzie? Haha :P

Julo nic nie chce pić. Zaje..scie.
Za to o 8 kp 8 min i 8.40 zjadł kaszkę na 140ml wody.

Kaszki robicie dokladnie z przepisu? Ja kazdej daje mniej a i tak jest gęsta. Zgodnie z przepisem to łyżka stoi. Mlecznej bobovity na 140ml daje 38g zamiast 45.
Majka, orientacyjnie porównuje 😉

Zazwyczaj daje mniej wody niż w przepisie na opakowaniu, bo Zosia woli taka gescioche.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 12:33   #334
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No u mnie też się dba - czyt.ja dbam - codziennie bo w ogóle mam fiola na tym punkcie...- i wrecz tylko chodzę za mężem i odkładam wszystko na miejsce... a potem wstaje rano i ręce mi opadają :-(
To mój tz ma tak ze mną

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 12:34   #335
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, już nowy wątek, nawet nie nadrabiam, Zuza mi żyć nie daje hehe, ma dosyć bycia grzecznym dzieckiem i nie moge od niej odejść na krok bo wyje w niebogłosy, a telefon mi wyrywa, wiec nie mam jak pisać. Ryczy nawet jak sie z nia bawię, któraś z nas trafi do psychiatry, a jedna do egzorcysty i to nie bede ja ;p
Haha, witaj w klubie terroryzowanych matek 😉 nasze córy (Zosia, Ada i Zuza) powinny założyć jakieś stowarzyszenie Małych Terrorystek 😉
Stary 2015-11-17, 12:35   #336
niezawsze
Zakorzenienie

Zrobiłam dziś kaszkę bez cukru waniliowa z bananem... Nie przeszła, coś mu konsystencja nie pasuje, bo jakby się dlawil

Maciuś
Stary 2015-11-17, 12:35   #337
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Haha, witaj w klubie terroryzowanych matek 😉 nasze córy (Zosia, Ada i Zuza) powinny założyć jakieś stowarzyszenie Małych Terrorystek 😉
Hahaa! A Pawko moze dolaczyc? 😉
Pawcio 13.04.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 12:50   #338
niezawsze
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53487783]ja kupilam w Superpharm Expert HA waniliowa i wg mojej Hanki ohydna jest, a wg mnie i TZta też niesmaczna, pewnie wyląduje w koszu... na razie jedynie Sinlac jej czaaasem smakuje troooche. mleczne z bobovity i Nestle są fuj. musze kasz emanne wprowadzic, moze jakims cudem jej podejdzie...
a w ogole to chyba zrobimy jej badanie kału, podobno pasozyty tak u dzieci apetyt m.in obniżają. bo juz nie mam pomysłu :|

a napiszesz jakie jeszcze wady taka podłoga z dech wg Ciebie ma? mamay panele,a TZcaly czas ględzi,zę trzeba na drewniana wymienic. w bloku.

no masz racje, tak wczoraj mnie te 3 godziny płaczu przed uśnięciem osłabiło,że tak sobie napisałam... a i nerwy mi wczoraj juz puszczały. z tym,że moj TZ Hanke wczoraj może z pól godz pobujał,a ja te 2,5 z nią się meczyłam. juz przed snem to się zrobiła pogodna i rozbawiona eh. dostala wcześniej troche czopka, może ja tak męczył ten ząb.
miala dzis jedna 0 JEDNĄ! pobudkę w nocy 0 4,30 i wstala o 7mej. czyli 8,5 h snu nocnego, szał. śniadanie nie chciala zjesc, ryk wielki, pewnie niewyspana, po pol godziny drzemki pobudka, ale jakos ją cyckiem uspalam na razie. fajnie, że pierogi teściowa przywiozła, to wczoraj mieliśmy obiad. Moja mam twierdzi,że my takie spokojne byłyśmy niemowlaki, może dlatego sie nawet teraz nie zainteresuje co u nas. w dodatku mój tata wracał po 14tej z pracy i mnie na spacery dlugasne zabierał.[/QUOTE]

Podstawowym minusem to jest cena tz dal za podłogę 14
tys, za panele by dał ze 2tys. Raz upadł mi laptop ba podłogę, wiec była awantura, bo lakier odprysl, raz spadł mi kubek, wiec była awantura, raz Mai talerz wyleciał z rąk, wiec znów ciśnienie tz się podniosło, a Maciek to już w ogóle bam bam robi wszystkimi wszystkimi zabawkami po niej, wiec cochwile jest brany na dywan, ale dywan bam bam nie robi i jest nerw. Podłoga jest oczywiście śliczna, ale jak dla mnie nie warto przy dzieciach i pedantach

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
DOMIMA Szymek od razu polubił chrupki i się wykluca o więcej hehe

Jeszcze się odniose z opoznieniem
- piore ciągle w loveli, mam zapas z biedronki. Nawet jakbym prala w "dorosłym" proszku, bede prala rzeczy młodego oddzielnie.

- kuchnię mam zamknięta z szerokim wejściem z salonu i uważam to za dobre rozwiązanie

Aha! Mamy niekapek z Chicco i już za pierwszym podejściem przypasował, Szymek wypil 75ml soku i to praktycznie sam
A z butli pije? Czy akurat cudem ten kubek załapał?

Maciuś
Stary 2015-11-17, 12:55   #339
gold-fish
Zakorzenienie

Hej

Ja mam w kuchni i przedpokoju płytki a'la deski drewniane średni brąz i uwielbiam je prawie nie widać brudu, czasem z braku czasu myję je tylko raz w tygodniu.

Kaszki Holle są super. Ja używam tych bezmlecznych i robię na wodzie bez mleka mod. Więcej na blogu.

Pisałyście o proszkach. Dżunior ma 2,5 roku i nadal piorę w Loveli, tak samo jak myję go płynem dla dzieci a nie dla dorosłych. Po co mu ta chemia

Hania pije tylko wodę, ale lekko jej podgrzewam źródlaną. Oby tak do 1-1,5 roku się udało- nie chcę cukru dawać i męczyć się z próchnicą

Mamy 2 dolne zęby i zapalenie oskrzeli od 10 dni hania jeszcze nie siada sama, ma duży apetyt i lubi się czołgać ile może

Pozdrawiam

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2015-11-17 o 12:57
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 12:56   #340
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Brawo za owocki nie próbowałam nigdy dawać tych z babydreama, moze podpasuja i u nas a te z dodatkami to juz gluten musi być wprowadzony tak?

Co do garnuszka to sie sama bawi klockami albo bierze i stuka nimi w garnuszek, naciska świecący nosek a ze mną to ja wkładam tak do połowy klocuszek w odpowiednie miejsce i Ala wbija go do środka

Co do soku to ja daje rozcieńczony z woda i w ciagu dnia stoi w lodowce a jak chce zrobic nowy to dolewam po prostu gorącej wody i jest ciepły
U nas jeszcze miesza w garnuszku rączka. Fajna zabawka, taka długofalowa. Z tym, że Zosia interesuje się nim 3 min i później sięga po coś innego
Stary 2015-11-17, 13:02   #341
gosiak0512
Zakorzenienie

KANA U nas bylo chyba 500zl za metr jakos.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 13:05   #342
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
tys, za panele by dał ze 2tys. Raz upadł mi laptop ba podłogę, wiec była awantura, bo lakier odprysl, raz spadł mi kubek, wiec była awantura, raz Mai talerz wyleciał z rąk, wiec znów ciśnienie tz się podniosło, a Maciek to już w ogóle bam bam robi wszystkimi wszystkimi zabawkami po niej, wiec cochwile jest brany na dywan, ale dywan bam bam nie robi i jest nerw. Podłoga jest oczywiście śliczna, ale jak dla mnie nie warto przy dzieciach i pedantach

Taka droga podloga to chyba wytrzyma mackowe bam bam? 😉 pedant mowisz? To ja juz swojego balaganiarza chyba wole... u nas panele sreniej jakosci i juz porysowane nieco, no ale to przeciez podloga jest. Wypadki sie zdarzaja nie?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-17, 13:05   #343
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Niezla cena za podłogę.
Szymek jeśli trzeba to mleko z butli pil od czasu do czasu jak mnie nie było. Ale herbatki czy wody nie chciał. Mialam inny niekapek to nie lapal. A z tego kubka poszło.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Hej

Ja mam w kuchni i przedpokoju płytki a'la deski drewniane średni brąz i uwielbiam je prawie nie widać brudu, czasem z braku czasu myję je tylko raz w tygodniu.

Kaszki Holle są super. Ja używam tych bezmlecznych i robię na wodzie bez mleka mod. Więcej na blogu.

Pisałyście o proszkach. Dżunior ma 2,5 roku i nadal piorę w Loveli, tak samo jak myję go płynem dla dzieci a nie dla dorosłych. Po co mu ta chemia

Hania pije tylko wodę, ale lekko jej podgrzewam źródlaną. Oby tak do 1-1,5 roku się udało- nie chcę cukru dawać i męczyć się z próchnicą

Mamy 2 dolne zęby i zapalenie oskrzeli od 10 dni hania jeszcze nie siada sama, ma duży apetyt i lubi się czołgać ile może

Pozdrawiam
Zdrowka!
Mam podobną podłogę i też ją uwielbiam. A jaki blog? Podasz link?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:05   #344
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Duzy byl bo mial 4 lata. Zachciało mu się i zrobił z drugiej strony domu. My z Tz musielismy zachować ksmienne twarze a bylo to trudne. Mam nadz.ze sąsiedzi tego nie widzieli

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Hanka - od kilku dni kp rano i po kąpieli
No to chyba początek końca co?

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Pokasluje synek. Od kataru chyba.

zdrówka!

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Kurde Muszę wam to napisać zanim nadrobie Kto ogląda dzieńdobry tvn ?? Haha była prognoza pogody i bylo kurde w Krakowie albo Wrocławiu, nie zwróciłam uwagi, no i przynieśli ciastka w-z No i co ? i chciwośc ludzi, babka prosto przed kamerą wzięła dwa kawałki jeden na drugim i spadło jej, podniosła z ziemi odłożyła na miejsce ten który jej spadł i chyba wzięła nowe, tego już nie przyuważyłam. Kurde no, ludzie to poważnie, Była baba z Radomia teraz będzie baba z... niepamiętam skąd. Idę was nadrabiać
OMG!

Cytat:
Dobry!

Jakbys o mnie pisała :P

A to o mojej pracy :P też nigdy nie ma komu zmywarki wypakowac.
gdzie pracujesz?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:06   #345
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hahaa! A Pawko moze dolaczyc? 😉
Dawaj, Klub Małych Terrorystów 😉 choć u nas chwilowo fascynacja jezdzikiem i dziecka nie ma 😉
Stary 2015-11-17, 13:06   #346
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No to chyba początek końca co?

zdrówka!

OMG!

gdzie pracujesz?
Powiem tyle że w korpo

jestem mamą
Stary 2015-11-17, 13:13   #347
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Hej

Pozdrawiam
U nas w przedpokoju tez takie mamy. Do tego śmiesznie tanie były 19zl/m2, a są naprawdę wytrzymałe. Nie raz już coś mi spadło i myślałam, że po płytkach, a jeszcze ani jedna nie odprysnela. Do nowej kuchni chce kupić taki sam wzór lub bardzo podobne.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Powiem tyle że w korpo
U nas tylko się wkłada, niby ostatnia osoba powinna odpalić zmyware ale różnie to bywa i panie sprzątające wyjmują 😉 Chociaż ja i tak wolę kubek sobie pod kranem umyć, wiec ze zmywarki nie korzystam.
Stary 2015-11-17, 13:21   #348
madzixx88
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam szybkie pytanie:
który kolor byście brały dla Ali?
wózek mamy czarny

http://allegro.pl/spiwor-spiworek-3w...726037181.html
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:24   #349
Hanka20
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53487783]ja kupilam w Superpharm Expert HA waniliowa i wg mojej Hanki ohydna jest, a wg mnie i TZta też niesmaczna, pewnie wyląduje w koszu... na razie jedynie Sinlac jej czaaasem smakuje troooche. mleczne z bobovity i Nestle są fuj. musze kasz emanne wprowadzic, moze jakims cudem jej podejdzie...
a w ogole to chyba zrobimy jej badanie kału, podobno pasozyty tak u dzieci apetyt m.in obniżają. bo juz nie mam pomysłu :|

.[/QUOTE]
Ja mój sinlac wywalilam bo jedno opakowanie meczylam dwa miesiące a piszą ze 6 tyg można otwarte trzymać. Raczej już nie wrócę do niego szkoda mi kasy. Chciałam ta ha spróbować bo ona mleczna i czy małemu podpasuje ale ciężko dostać bardzo.
Weź zrób te badanie może faktycznie coś wyjdzie oby to była tylko taka jej "uroda"

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
aha czyli ma te cukry naturalnie występujące hmm właśnie mama mi kupiła w sp i dlatego pytam, będzie na kiedyś

mama kupiła mi też mięso z indyka w marcpolu z myślą, że może dla małej będę dodawać do zupek ale przecież takie mięsko się raczej nie nadaje prawda?

super na zdrówko
Ja dawałam indyka z biedronki. Indyk akurat jest mieskiem bez antybiotykow - uważam ze śmiało można marketowy dać. No ale ja też nie jestem z tych co dają warzywa bio, to zależy wszystko od podejścia jakie Ty masz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 13:29   #350
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
wózek mamy czarny

Grochy chyba że cos zywszego chcesz to malina albo czerwień.

jestem mamą
Stary 2015-11-17, 13:32   #351
violka848
Zakorzenienie

My po zakupach Rosskowo Tescowych. Bździągwa śpi, dopiero druga drzemka, coś mi się dzieć przestawia. Kupiłam puder Maxfactor Facefinity i krem BB Rimmel. Kilka obiadków i kaszkę mleczną kukurydziano ryżowa z Bobovity Majka była w Rossku jednak W Tesco chrupki kukurydziane dorwałam - narobilyscie smaku, będziemy testować i soczki śliwkowe Hippa Kurde w Rossku kupiłam pomadkę ochornną bebe niewiem jakim cudem ? Myślałam ze moze jakaś gratisowa, ale patrzę jest na paragonie brrr Byłam też u rodziców, mój tata wrócił z zza granicy i Ada dostała reklamowe ciuszków Wstawię pewnie potem foty
Stary 2015-11-17, 13:33   #352
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
wózek mamy czarny

Do czarnego wózka coś żywego pasuje, np.malina 😉
Stary 2015-11-17, 13:34   #353
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Grochy chyba że cos zywszego chcesz to malina albo czerwień.
też nad grochami myślałam

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
My po zakupach Rosskowo Tescowych. Bździągwa śpi, dopiero druga drzemka, coś mi się dzieć przestawia. Kupiłam puder Maxfactor Facefinity i krem BB Rimmel. Kilka obiadków i kaszkę mleczną kukurydziano ryżowa z Bobovity Majka była w Rossku jednak W Tesco chrupki kukurydziane dorwałam - narobilyscie smaku, będziemy testować i soczki śliwkowe Hippa Kurde w Rossku kupiłam pomadkę ochornną bebe niewiem jakim cudem ? Myślałam ze moze jakaś gratisowa, ale patrzę jest na paragonie brrr Byłam też u rodziców, mój tata wrócił z zza granicy i Ada dostała reklamowe ciuszków Wstawię pewnie potem foty
spotkałaś Majkę??
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 13:35   #354
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
wózek mamy czarny

grochy albo szary bym brała
śliczny jest ten śpiworek

Cytat:
Ja mój sinlac wywalilam bo jedno opakowanie meczylam dwa miesiące a piszą ze 6 tyg można otwarte trzymać. Raczej już nie wrócę do niego szkoda mi kasy. Chciałam ta ha spróbować bo ona mleczna i czy małemu podpasuje ale ciężko dostać bardzo.
Weź zrób te badanie może faktycznie coś wyjdzie oby to była tylko taka jej "uroda"

Ja dawałam indyka z biedronki. Indyk akurat jest mieskiem bez antybiotykow - uważam ze śmiało można marketowy dać. No ale ja też nie jestem z tych co dają warzywa bio, to zależy wszystko od podejścia jakie Ty masz.
dzięki za opinię

Cytat:
ale fajnie, że tyle ciuszków na pewno będą śliczne
Stary 2015-11-17, 13:37   #355
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałas Majke? hehe

Pomadke może Ada chciała i Ci wrzuciła do koszyka

jestem mamą
Stary 2015-11-17, 13:39   #356
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
wózek mamy czarny

Luziowy 😄😍

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 13:40   #357
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
wózek mamy czarny

grochy

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 13:48   #358
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Do usług

Oo mi tez maz marudzi, ze powinna wode tylko pic ale co zrobic ?? I tak mocno rozcieńczam 1cz soku i 2 cz wody chociaż ostatnio mnie córa zaskoczyła bo na sok sie krzywila a wode wypiła 90ml, byłam w szoku
Mój właśnie soku niet, a wodę pije lub rumianek.

Kurde co się u mnie działo pół godz temu. Nadeszła pora obiadku wiec posadzilam młodego do krzesełka a ten od razu w ryk. Ja szykuje mi zupkę mieszam z zoltkiem podgrzewam a ten dalej płacze. Jak podeszłam i wzięłam na ręce to się na chwilę uspokoił. Posadzilam znów w krzeselku i znów ryk. Ale ja nie zwracalam juz uwagi bo ewidentnie to był ryk ze nie chce jeść obiadku, mama daj cyca! Cały czerwony się zrobił i patrzał tak smutno na mnie z tym płaczem ze aż sama się popłakałam dałam mu dwie łyżeczki ale wyplul od razu :/ w końcu po 20 min się poddalam i dałam pierś. Teraz śpi a ja mam zalamke bo teraz już żaden obiadek mu nie wchodzi. Nawet nie chce próbować...

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

MADZIXX ja bym brała szary lub malinowy

Stary 2015-11-17, 13:49   #359
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde co się u mnie działo pół godz temu. Nadeszła pora obiadku wiec posadzilam młodego do krzesełka a ten od razu w ryk. Ja szykuje mi zupkę mieszam z zoltkiem podgrzewam a ten dalej płacze. Jak podeszłam i wzięłam na ręce to się na chwilę uspokoił. Posadzilam znów w krzeselku i znów ryk. Ale ja nie zwracalam juz uwagi bo ewidentnie to był ryk ze nie chce jeść obiadku, mama daj cyca! Cały czerwony się zrobił i patrzał tak smutno na mnie z tym płaczem ze aż sama się popłakałam dałam mu dwie łyżeczki ale wyplul od razu :/ w końcu po 20 min się poddalam i dałam pierś. Teraz śpi a ja mam zalamke bo teraz już żaden obiadek mu nie wchodzi. Nawet nie chce próbować...
A może spróbuj go oszukać i nakarmic w innym miejscu?

Kurcze, co tym dzieciakom tak nie pasuje w tych zupkach? Pyszne, zdrowe... A gdybyś ugotowala zupę dla siebie (ale taką, którą może zjeść tez Filip) i sama jadła razem z nim. Zauważyłam, że Zosi wspólne jedzenie sprawia prawdziwą radość. Razem jemy jajko na miękko, ostatnio gotuję jej osobno ziemniaka, którego mamla jak jem swój obiad. Dzięki temu ona coś przegryzie i ja sobie mogę zjeść spokojnie.
Stary 2015-11-17, 13:57   #360
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Dawaj, Klub Małych Terrorystów 😉 choć u nas chwilowo fascynacja jezdzikiem i dziecka nie ma 😉
Ja bym też z chęcią dołączyła ale myślę że mój niedobrusek by Wam klub rozwalił :-/ - zepsuł by Wam Dzieci :-P

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
wózek mamy czarny

Ja obstawiam grochy - albo szary ale grochy number one :-D

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
O ho ho jakie zakupy - a pomadke pewnie Adusia dorzuciła :-D

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

MADZIXX ja bym brała szary lub malinowy
Oj :-( - domyślam się ze Ci ciężko z tym karmieniem :-( - może Kochana dzisiaj taki dzień? A może zmień mu miejsce do karmienia? W huśtawce czy bujaczku czy co tam masz takiego? Może źle mu się kojarzy krzesełko :-(
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości