Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 14:04   #361
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Zwleklam się z wyra ale z trudem :-( - tak mnie wczoraj wieczorem złapała nerka ze myślałam że będzie szpital :-/ ...
Co za syf :-( - dzisiaj mnie cmi tylko póki co ale od rana mam na niej termofor :-( - uspalam Małego póki co i musze ogarnąć mieszkanie. Kuzwa w dwójkę jesteśmy ( no jeszcze Olaf i Roxi ) ale z dnia na dzień jest taki syf w domu jakby niewiadomo ilu nas tu mieszkało... nie czaje tego...

MAJKA - powtórzę się pewnie ale uwielbiam tego Twojego Starszaka - no cudny jest - musiało to śmiesznie wyglądać jak dwójkę strzelał w ogrodzie he he

Gratuluję Mamusiom pieknych nocek :-*

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ja tez na oko - tak żeby konsystencja była Oki

Twoja nerka na milion % ma powiązanie z Twoim pęcherzem... pij dużo wody i szybko przejdzie..miałam to samo, oczywiście do lekarza idź ;-)
Stary 2015-11-17, 14:09   #362
kamilove
Zakorzenienie

Hania rany współczuję powtórzę za dziewczynami, może pomogłoby karmienie w innym miejscu niż krzesełko...

Violka używałam długo podkładu mf face finity bardzo lubię, ciekawe jak puder muszę wybrać jakiś podkład sobie do jutra a nie wiem na co się zdecydować :/

Nadia wciągnęła mój obiadek, chyba bardzo jej smakowało, zjadała bez wydawania żadnego dźwięku wow
Stary 2015-11-17, 14:11   #363
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Jaglana bezglutenowa, orkiszowa ma gluten
Bobovita mleczna kukurydz-ryzowa. Jest tez bananowa mleczna. W tesco zobacz.
Ja na oko jaszek nie umiem robic bo na poczatku jest rzadka a potem gestnieje a tak jak sobie juz wyorobiwalam to wiem ile gram będzie idealnie

Dzięki za info jak zwykle pomocna

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
DOMIMA Szymek od razu polubił chrupki i się wykluca o więcej hehe

Jeszcze się odniose z opoznieniem
- piore ciągle w loveli, mam zapas z biedronki. Nawet jakbym prala w "dorosłym" proszku, bede prala rzeczy młodego oddzielnie.

- kuchnię mam zamknięta z szerokim wejściem z salonu i uważam to za dobre rozwiązanie

Aha! Mamy niekapek z Chicco i już za pierwszym podejściem przypasował, Szymek wypil 75ml soku i to praktycznie sam

Ahhh ten Szymek bezproblemowy synuś kochany

Cytat:
Z kolei mi ta kaszka ok się wydaje, a dla Szyma wczoraj bardzo smakowala.
Cieszę się że wzielam dwie (ostatnie) paczki.
Oby to nie były pasożyty! ✊

Mi tez smakuje bardzo

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
no i przełom
zauważyłam, że mała zawsze ze smakiem je owoce jak mamy te z Babydreama, dziś znów zjadła cały duży słoiczek i nie musi wtedy dojadać mlekiem ona uwielbia te owoce ze zbożami, sucharkami, kleikiem orkiszowym itp itd

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

ale garnuszkiem to chyba Ty na razie musisz się z nią bawić, co? bo taki maluch to chyba nie ogarnia sortera

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

mam pytanie

otwieram np dziś rano soczek i w ciągu dnia dolewam małej do picia - dajecie go w ciągu dnia do lodówki i odgrzewacie jak trzeba? czy jak?

Ja tak jak dziewczyny robię
Błysłaś nie powiem hehe )))

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
aha czyli ma te cukry naturalnie występujące hmm właśnie mama mi kupiła w sp i dlatego pytam, będzie na kiedyś

mama kupiła mi też mięso z indyka w marcpolu z myślą, że może dla małej będę dodawać do zupek ale przecież takie mięsko się raczej nie nadaje prawda?

super na zdrówko

To jakich kaszek teraz używasz???

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
to tak jak u nas - też chciałam dawać samą wodę, ale dzięki sokom jabłkowym mała regularnie robi ładną kupkę, a bez niego musiałam używać śliwki, a po śliwce zawsze goniło ją aż przesadnie. Mimo, że nie dawałam jej dużo.

U nas tez po śliwce rozbryzg, a bez twardo ehh co któryś dzien śliwkę będę dawać.

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Majka - wlasnie ostatnio czytałam o tych kaszkach, musze sie za nimi rozejrzeć. Domima - takie leczo jakby z bakłażana, papryki i pomidora z klopsikami z mielonego z czosnkiem. Teraz Zuza spi od godziny i zaczelo padać ;/ juz chyba obejdę sie bez pieczarek, bo TZeta siostra po 16.30 dopiero wraca a do tej pory chce miec ugotowane. No jak sie ma sklerozę to trudno. I lenia, bo mogłam isc rano, ale wozka mi sie ciagnąć nie chciało ... Wyrodna ze mnie matka, dziecka na spacer nie wyprowadziłam ;/ w ogóle ostatnio nic mi sie nie chce, wychodzić ani nic. Jeszcze szukam nowego mieszkania i nic nie ma - np ogłoszenie, ze umeblowane- dzwonię i pytam, co jest a pani, ze lodówka, ale chyba zabiorą, pralka, ale zepsuta i kuchenka, ale piekarnik nie działa ... No dzizas. Jak nic nie znajdę, to czekają mnie święta z teściowa, bo u nas wyszła pleśń a w takich warunkach nie bede mieszkać z dzieckiem. Na choince bedzie wisieć bombka, łańcuch i ja. Albo ona.

Ojj oby się coś ciekawiej umeblowanego trafiło!! I nie uciekaj od nas juz

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Haha, witaj w klubie terroryzowanych matek 😉 nasze córy (Zosia, Ada i Zuza) powinny założyć jakieś stowarzyszenie Małych Terrorystek 😉

Hehe dokładnie i jeszcze Hanka Goczka wieczorami powinna dołączać

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Podstawowym minusem to jest cena tz dal za podłogę 14
tys, za panele by dał ze 2tys. Raz upadł mi laptop ba podłogę, wiec była awantura, bo lakier odprysl, raz spadł mi kubek, wiec była awantura, raz Mai talerz wyleciał z rąk, wiec znów ciśnienie tz się podniosło, a Maciek to już w ogóle bam bam robi wszystkimi wszystkimi zabawkami po niej, wiec cochwile jest brany na dywan, ale dywan bam bam nie robi i jest nerw. Podłoga jest oczywiście śliczna, ale jak dla mnie nie warto przy dzieciach i pedantach

A z butli pije? Czy akurat cudem ten kubek załapał?

Hehe cieszę się jednak że mój nie pedant Ja podczas sprzątania po remoncie wylałam olej z frytownicy na drewnianą podłogę hehe i tez w wielu miejscach mamy juz powgniatane od upadków. Ta jest z połyskiem i temu tak wszystko na niej widać. Nastepnym razem będę chciała matową bardziej. Ale szczerze to też bym flaków nie wypruwała na nią, panele też są fajne i mniej szkoda przy wypadkach
Stary 2015-11-17, 14:15   #364
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A moja obudziła sie na pol godz, wyła i znow spi od godz juz! Jezu moze chora jest? Ona w dzien juz od dawna spi po 30-40 min dwa razy. Nie wiem, co jest, a oczywiście termometru nie wzięłam. Pomyslałam, ze moze ona tak ryczy, bo za mało ja karmie, ostatnio wychodzi nam 2x mleko, 1x kaszka i 1x obiadek, to za mało, jakos wczesniej jadła o jedno mleko wiecej. Musze to ogarnac, ale jak tak spi, to wstanie, zje obiadek i przeciez nie dam za pol godz mleka bo ma refluks i ja brzuszek rozboli ;/ Hanka - jejku, co za sytuacja, nie do pozazdroszczenia ;( naprawdę, moze fotelika nie lubi. Kana - a jak tego ziemniaka dajesz? Moja je jeszcze te płynne obiadki, jak raz dałam z ryżem to nie jadła. A siedzi juz Zosia, tak? A jako jak jej dajesz? Dzizas, musze podpisywać te kaszki, bo juz zapomniałam, co to miało byc ...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 14:23   #365
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam szybkie pytanie:
który kolor byście brały dla Ali?
wózek mamy czarny

http://allegro.pl/spiwor-spiworek-3w...726037181.html

Grochy, malina albo biały

Cytat:
też nad grochami myślałam

spotkałaś Majkę??

Hehe nie, tak to zabrzmiało

Cytat:
grochy albo szary bym brała
śliczny jest ten śpiworek

dzięki za opinię

ale fajnie, że tyle ciuszków na pewno będą śliczne

no myślę że tata sam na szczescie nie wybierał

Cytat:
Widziałas Majke? hehe

Pomadke może Ada chciała i Ci wrzuciła do koszyka

Nie nie, tak napisałam ślicznie skladniowo
To jak chciała to tyle promocji było ostatnio na pomadki, a ona nie mysi dzisiaj. Patrzę i finansowo matkę chce wykończyć hihi

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mój właśnie soku niet, a wodę pije lub rumianek.

Kurde co się u mnie działo pół godz temu. Nadeszła pora obiadku wiec posadzilam młodego do krzesełka a ten od razu w ryk. Ja szykuje mi zupkę mieszam z zoltkiem podgrzewam a ten dalej płacze. Jak podeszłam i wzięłam na ręce to się na chwilę uspokoił. Posadzilam znów w krzeselku i znów ryk. Ale ja nie zwracalam juz uwagi bo ewidentnie to był ryk ze nie chce jeść obiadku, mama daj cyca! Cały czerwony się zrobił i patrzał tak smutno na mnie z tym płaczem ze aż sama się popłakałam dałam mu dwie łyżeczki ale wyplul od razu :/ w końcu po 20 min się poddalam i dałam pierś. Teraz śpi a ja mam zalamke bo teraz już żaden obiadek mu nie wchodzi. Nawet nie chce próbować...

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

MADZIXX ja bym brała szary lub malinowy

Ojeju tak mi przykro. Na pewno to dołujące i weź tu bądź mądra u coś zrób.

Cytat:
Ja bym też z chęcią dołączyła ale myślę że mój niedobrusek by Wam klub rozwalił :-/ - zepsuł by Wam Dzieci :-P

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Ja obstawiam grochy - albo szary ale grochy number one :-D

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

O ho ho jakie zakupy - a pomadke pewnie Adusia dorzuciła :-D

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Oj :-( - domyślam się ze Ci ciężko z tym karmieniem :-( - może Kochana dzisiaj taki dzień? A może zmień mu miejsce do karmienia? W huśtawce czy bujaczku czy co tam masz takiego? Może źle mu się kojarzy krzesełko :-(

Hehe dawaj tego Twojego prowadera, może razem coś by z nich było

Cytat:
Hania rany współczuję powtórzę za dziewczynami, może pomogłoby karmienie w innym miejscu niż krzesełko...

Violka używałam długo podkładu mf face finity bardzo lubię, ciekawe jak puder muszę wybrać jakiś podkład sobie do jutra a nie wiem na co się zdecydować :/

Nadia wciągnęła mój obiadek, chyba bardzo jej smakowało, zjadała bez wydawania żadnego dźwięku wow

Ja tego pudru tez nie używałam- tzn to niby jest podkład w kompakcie. Zobaczymy co to za cudo.

A kurcze u nas już nie było ani rozświetlaczy z Wibo ani z Lovely, puste półki... Jeszcze Pani w czwartek kazała wpaść, ma być dostawa. O i pochwaliła Adkę że grzeczna eheeem
Stary 2015-11-17, 14:47   #366
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Twoja nerka na milion % ma powiązanie z Twoim pęcherzem... pij dużo wody i szybko przejdzie..miałam to samo, oczywiście do lekarza idź ;-)
Pije pije... :-* - mi się wydaje ze musiał mi schodzić piasek i dlatego to podrażnienie pęcherza... a to pewnie spowodowało ze coś tam się w nerce poruszyło... czekam na męża i wejdę do gorącej wody do wanny - zawsze pomagało...

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:

Pięknie Nadia je - super zuch Dziewczyna :-* - mój na fajny apetyt i ciesze się aczkolwiek zupka domowej roboty gardzi :-( - wiec oczywiście na odwrót niż większość - czemuż mnie to nie dziwi... eh...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dzięki za info jak zwykle pomocna

Ahhh ten Szymek bezproblemowy synuś kochany

Mi tez smakuje bardzo

Ja tak jak dziewczyny robię
Błysłaś nie powiem hehe )))

To jakich kaszek teraz używasz???

U nas tez po śliwce rozbryzg, a bez twardo ehh co któryś dzien śliwkę będę dawać.

Ojj oby się coś ciekawiej umeblowanego trafiło!! I nie uciekaj od nas juz

Hehe cieszę się jednak że mój nie pedant Ja podczas sprzątania po remoncie wylałam olej z frytownicy na drewnianą podłogę hehe i tez w wielu miejscach mamy juz powgniatane od upadków. Ta jest z połyskiem i temu tak wszystko na niej widać. Nastepnym razem będę chciała matową bardziej. Ale szczerze to też bym flaków nie wypruwała na nią, panele też są fajne i mniej szkoda przy wypadkach
Mój mąż kiedyś rozlal mi caly garnek oleju spod frytek na matowe - czarno szare płytki... domyślasz się jakie urwy leciały... I mało tego- nie mogłam tego doczyscic chyba z miesiąc... płakałam z tych nerwów ... eh.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
A moja obudziła sie na pol godz, wyła i znow spi od godz juz! Jezu moze chora jest? Ona w dzien juz od dawna spi po 30-40 min dwa razy. Nie wiem, co jest, a oczywiście termometru nie wzięłam. Pomyslałam, ze moze ona tak ryczy, bo za mało ja karmie, ostatnio wychodzi nam 2x mleko, 1x kaszka i 1x obiadek, to za mało, jakos wczesniej jadła o jedno mleko wiecej. Musze to ogarnac, ale jak tak spi, to wstanie, zje obiadek i przeciez nie dam za pol godz mleka bo ma refluks i ja brzuszek rozboli ;/ Hanka - jejku, co za sytuacja, nie do pozazdroszczenia ;( naprawdę, moze fotelika nie lubi. Kana - a jak tego ziemniaka dajesz? Moja je jeszcze te płynne obiadki, jak raz dałam z ryżem to nie jadła. A siedzi juz Zosia, tak? A jako jak jej dajesz? Dzizas, musze podpisywać te kaszki, bo juz zapomniałam, co to miało byc ...
Dajesz coś Zuzi na refluks?
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 14:54   #367
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
tys, za panele by dał ze 2tys. Raz upadł mi laptop ba podłogę, wiec była awantura, bo lakier odprysl, raz spadł mi kubek, wiec była awantura, raz Mai talerz wyleciał z rąk, wiec znów ciśnienie tz się podniosło, a Maciek to już w ogóle bam bam robi wszystkimi wszystkimi zabawkami po niej, wiec cochwile jest brany na dywan, ale dywan bam bam nie robi i jest nerw. Podłoga jest oczywiście śliczna, ale jak dla mnie nie warto przy dzieciach i pedantach
Dzięki za cenna opinie przekaze mojemu pedantowi.

My mamy plytkia la deski w kuchni i przedpokoju,jadne ale przez te sloje namalowane chyba to tez brudu nie widac,chyba ze sie nos przytknie do podlogi. Gorzej ze to zimne a moje dziecko juz wylazi z salonu za mna jak ide do kuchni czy lazienki albo za kotem.dzis kolo miski kota sie znalazla...
Mam dziwne wrażenie, że ona nie lubi podgrzanych posiłków ostatnio,na początku obiadku ryk wielki, a po chwili cos tam je. z zimną wodą najchętniej.pol sloiczka zjadla i pol żółtka.i podgryzla dziś mój chleb z maslem jednym zębem, jest moc! 😜
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:03   #368
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Dzięki dziewczyny za opinie, wzielam grochy, bo podbiły moje serce od samego początku ale sie biłam z myślami czy cos bardziej dziewczynskiego nie zamówić
Ciesze sie, bo dzis juz wyślą to bedzie niedługo, zamówiłam do paczkomatu za 0zl
Oczywiście przepłaciłam, bo Wasze śpiworki w romby polowe taniej ale za gapiostwo sie płaci a Edisa wznawia produkcje w grudniu plus czas oczekiwania na wysyłkę.. a czasu nie mam, bo spojrzałam w tel, ze od pt u nas 2 st :O

Moja Ala spi dzis długo nawet jak na nia, o 13:15 zasnela..
Nawet temp sprawdzałam ale 36,8

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Haniu-bardzo Ci współczuje sytuacji z karmieniem, wyobrażam sobie jaka musisz być sfrustrowana moze faktycznie krzesełko nie odpowiada Filipkowi a próbowałaś najpierw dac cycka a za jakis czas obiadek? Moze on jest taki głodny, ze musi zjesc szybko w sposób znany mu czyli cycus a potem by spróbował inaczej ? Sama juz nie wiem ,,
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:08   #369
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Sadzam Zosie w foteliku przy stole i jem obiad, a paluchami (bo łyżeczką nie jest fajnie, niewaiadomo dlaczego) lekko rozgniecionego ziemniaka. Jajko gotuję na takie pół twardo i jemy jak dorosły, łyżeczką, razem z białkiem.

Warto co jakiś czas próbować co jakiś czas z tymi kawałkami. Zosi z dnia na dzień się odmieniło 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:10   #370
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za opinie, wzielam grochy, bo podbiły moje serce od samego początku ale sie biłam z myślami czy cos bardziej dziewczynskiego nie zamówić
Ciesze sie, bo dzis juz wyślą to bedzie niedługo, zamówiłam do paczkomatu za 0zl
Oczywiście przepłaciłam, bo Wasze śpiworki w romby polowe taniej ale za gapiostwo sie płaci a Edisa wznawia produkcje w grudniu plus czas oczekiwania na wysyłkę.. a czasu nie mam, bo spojrzałam w tel, ze od pt u nas 2 st :O

Moja Ala spi dzis długo nawet jak na nia, o 13:15 zasnela..
Nawet temp sprawdzałam ale 36,8

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Haniu-bardzo Ci współczuje sytuacji z karmieniem, wyobrażam sobie jaka musisz być sfrustrowana moze faktycznie krzesełko nie odpowiada Filipkowi a próbowałaś najpierw dac cycka a za jakis czas obiadek? Moze on jest taki głodny, ze musi zjesc szybko w sposób znany mu czyli cycus a potem by spróbował inaczej ? Sama juz nie wiem ,,
Ooo Madzixx apropo tego co napisałaś do Hani to może dobrze kombinujesz bo pamiętam jak ja wprowadzalam obiadki to właśnie faktycznie tak było. Najpierw musiałam dać butle bo taki głodny był Ze nie było czasu na zupkę- szybko musiałam dać mleczko bo ryyykk i dopiero dojadal zupka... po jakimś czasie kolejność się odwróciła a jeszcze po jakimś czasie w ogóle zrezygnował z dodatkowego mleczka... wiec może I taki sposób by był dobry u Filipka...
Stary 2015-11-17, 15:24   #371
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mój właśnie soku niet, a wodę pije lub rumianek.

Kurde co się u mnie działo pół godz temu. Nadeszła pora obiadku wiec posadzilam młodego do krzesełka a ten od razu w ryk. Ja szykuje mi zupkę mieszam z zoltkiem podgrzewam a ten dalej płacze. Jak podeszłam i wzięłam na ręce to się na chwilę uspokoił. Posadzilam znów w krzeselku i znów ryk. Ale ja nie zwracalam juz uwagi bo ewidentnie to był ryk ze nie chce jeść obiadku, mama daj cyca! Cały czerwony się zrobił i patrzał tak smutno na mnie z tym płaczem ze aż sama się popłakałam dałam mu dwie łyżeczki ale wyplul od razu :/ w końcu po 20 min się poddalam i dałam pierś. Teraz śpi a ja mam zalamke bo teraz już żaden obiadek mu nie wchodzi. Nawet nie chce próbować...

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

MADZIXX ja bym brała szary lub malinowy
Haniu, wiem co czujesz przy takich akcjach jedzeniowych. Moja ostatnio tez ryczy jak ja sadzam, nie zawsze, ale tak co drugi posilek.i tez juz ze 3razy się poplakalam przy jej karmieniu. Tyle że ostatnio się uspokaja po pierwszych łyżeczkach. Chyba ze jej mleczna kaszke daje,to wtedy zwykle ryczy dalej.to jej wtedy np. otwieram sloiczek z warzywami i taki zimne daje.albo sinlac daje. I książeczkę jej pokazuje. 2 posiłki na 3 dziennie zwykle cos tam zje. Pół sloiczka,pol, 1/3 porcji kaszki. Takie moje zeberko z malym zoladeczkiem...😞 Filip ma wagę elegancką,to może mu zrob dzien bez karmienia,co? Moja po takim jednodniowym poscie na samym kp troche lepiej jadla
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:59   #372
madelinem
Zadomowienie

Hej, zamelduje sie tylko, bo 10str mam do przeczytania, szalejecie.

Wczoraj neurolog powiedzial ze to leki ncne. Dostala syrop i za miesiac kontrola. Na spokojnie mam odstawic do swojego pokoju. Po syropie powinna spac. Musze tylko pilnowac zeby sie nie uzaleznila.
No i te wyniki z krwi sa ok. Wiecej noe czytam.neta

Za to mlodszej juz prawie wyszedl zabek, kawalek juz na wierzchu, maruda z niej, ale dzielna.jest

Odezwe sie jeszcze pozniej, jak nadrobie i posprzatam syf w chacie. Cos nie moge sie ogarnac.

Milego wieczoru.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 16:02   #373
Majka232
Zakorzenienie

Pavlincka - holle sa w Piotrze i Pawle

Domima - ja mam holle bezmleczne i robię na bebiko. Sa tez mleczne

Hanka - mozliwe ze jeateamy na finiszu kp. Na gemini byly te kaszki ha

Madzixx - w kropki bym wzięła dla dziewczynki

Kamilove - jak nie masz dojścia do indyka ze wsi to bym podała. Kuoilabym w jakims malym mięsnym nie w markecie

Violka - Ada dorzucila pomadke do zakupow. Bebe to myślała że dla dzieci
Pokaz ciuszki!

Hanka -"Julo tez niezafowolony jak wkladam do krzeselka. Srernio jadł dzis zupkę. Poplakiwal co jakiś czas. To samo musi minąć. Wiem ze to doluje. Mnie tez. Dzis chcialam żeby coś zjadł po owocach i dalam rybke bobovita. Zjadł kilka łyżeczek i bek. Dałam chrupki. Zjadl 5.
Stary 2015-11-17, 16:13   #374
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość

A w ogóle, jaki czas od zjedzenia może wystąpić reakcja alergiczna ? Mały zjadł niecałe pół godziny temu obiadek z jajkiem i jakaś plama czerwona na twarzy mu sie zrobiła ;/
po 6h

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 16:18   #375
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tyle że w korpo
A ja myslalam ze Ty pracujesz w sieciowce odzieżowej

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej, zamelduje sie tylko, bo 10str mam do przeczytania, szalejecie.

Wczoraj neurolog powiedzial ze to leki ncne. Dostala syrop i za miesiac kontrola. Na spokojnie mam odstawic do swojego pokoju. Po syropie powinna spac. Musze tylko pilnowac zeby sie nie uzaleznila.
No i te wyniki z krwi sa ok. Wiecej noe czytam.neta

Za to mlodszej juz prawie wyszedl zabek, kawalek juz na wierzchu, maruda z niej, ale dzielna.jest

Odezwe sie jeszcze pozniej, jak nadrobie i posprzatam syf w chacie. Cos nie moge sie ogarnac.

Milego wieczoru.

Super ze wyniki sa dobre. Oby syrop szybko pomógł. To lek uspokajający?

Kupiłam ten rozświetlacz lovely za 4.65 wyszedł hehe czad. Oddalam 2 rzeczy w reserved i kupilam 4 :banghead:
Nie mam pomysłu co dawac jeść Julkowi przed kaszą. Kupie chyba jog.nat bobovita i spróbuje.
Te deserki np.z manna czy płatkami 190g bobovita nadaja sie do wprowadzania glutenu? Czy za duzo go w tej porcji?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Rosi - Julo dziś tez dostał na twarzy plam. Lezal w wozku i sie wiercil, mial nowa czape i nie wiem czy sie podrapal czy co.zarwz to zeszło a mocne bylo
Stary 2015-11-17, 17:18   #376
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

Milo że o mnie biednej sterroryzowanej pomyslalas i jeszcze podczas posilkow moja chudzine abdullacha by trzeba dołączyć 😛
Dobra z tym olejem jestes, olejowanie podlog jest dla nich dobre 😀

Moja niunka chleb gryzie,tz ja poczestowal i faktycznie. Czyzby czekała z jedzeniem na kanapki? 😕

Aaaa! Moją też czasem goście chwala, ze taaaka grzeczna😛,bo ona zwykle zaciesza dzioba do obcych

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-11-17 o 17:20
Stary 2015-11-17, 17:43   #377
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym chciała mieć drewnianą podłogę jak się zniszczy to zawsze można odnowic a panele niestety trzeba wymienić. Jak wygram w totka to zrobię
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:47   #378
Hanka20
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za współczucie :-*
Jeśli chodzi o miejsce to myślę że to nie ma znaczenia, bo ja często Filipa wkładam do krzesełka w ciągu dnia jak potrzebuje coś zrobić w kuchni i fajnie się bawi. On po prostu gdy przychodzi pora obiadku to jest już głodny i zmęczony chyba i pragnie tylko cyca.
KANA - ja często zjadam coś razem z Filipkiem żeby mu pokazać że też jem i mi smakuje.

MADZIXX może masz rację z tym podaniem piersi z tym ze boje się ze wtedy nie będzie głodny i nie będzie chciał jeść. Ale spróbuję tak jutro

VIOLKA super zakupy zrobiłaś a ciuszki co na fajnie wrzucilas są cuudne!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:57   #379
DomimaZet
Zakorzenienie

Wiecie co tak sobie pomyślałam że Sunny chyba od czasu ślubu się w ogóle do nas nie odezwała :-( - ciekawe co u nich i dlaczego milczy :-(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 18:07   #380
niezawsze
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53488069]ok, pardon, nie doczytalam tego co dalej pisalaś. nie wiedziałam,ze to na taką skale to noszenie, myslalam,ze takkie jak pisała GOSIAK. to kciuki za ogarniecie bratowej

widzę po Waszych wpisach ze to BLW to chyba nieco chybiony w praktyce pomysl. ale opis Niezawsze wymiata przynajmniej wesoło było, trzeba było nagrywac
Mój niejadek ze dwa ugryzł brokula w różyczce. sie najadła że hoho!

MAJKA, Multilac dajemy od kilku dni https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p62666-Mu...ek_10_saszetek
[/QUOTE]
o nie, nagrywac to, jeszcze raz to ogladac ;P
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Hej

Ja mam w kuchni i przedpokoju płytki a'la deski drewniane średni brąz i uwielbiam je prawie nie widać brudu, czasem z braku czasu myję je tylko raz w tygodniu.

Kaszki Holle są super. Ja używam tych bezmlecznych i robię na wodzie bez mleka mod. Więcej na blogu.

Pisałyście o proszkach. Dżunior ma 2,5 roku i nadal piorę w Loveli, tak samo jak myję go płynem dla dzieci a nie dla dorosłych. Po co mu ta chemia

Hania pije tylko wodę, ale lekko jej podgrzewam źródlaną. Oby tak do 1-1,5 roku się udało- nie chcę cukru dawać i męczyć się z próchnicą

Mamy 2 dolne zęby i zapalenie oskrzeli od 10 dni hania jeszcze nie siada sama, ma duży apetyt i lubi się czołgać ile może

Pozdrawiam
gratki zebow!

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Taka droga podloga to chyba wytrzyma mackowe bam bam? 😉 pedant mowisz? To ja juz swojego balaganiarza chyba wole... u nas panele sreniej jakosci i juz porysowane nieco, no ale to przeciez podloga jest. Wypadki sie zdarzaja nie?
czasem cena nie idzie w parze z jakoscia ;P

Cytat:
Dziewczyny, mam szybkie pytanie:
który kolor byście brały dla Ali?
wózek mamy czarny

http://allegro.pl/spiwor-spiworek-3w...726037181.html
i dobrze ten w grochy sliczny
Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja bym chciała mieć drewnianą podłogę jak się zniszczy to zawsze można odnowic a panele niestety trzeba wymienić. Jak wygram w totka to zrobię
panel mozna jeden wymienic i juz i nie szkoda

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

uff cala kase dzis oddal ten palant za domek...

Maciek wylal na siebie wiadro z woda jak mu zupke robilam i podloge w kuchni scieralam, drzwi nie zamknelam, a on juz bardzo szybki. Co oczywiscie tz zalamany, uzyl jego ulubionego slowa, bo mu podloga, framugi i meble "napuchna". Uzywa tego slowa do wszystkiego...nadal sprzata, a bylo to kolo 16, probuje zdemontowac panel od cokolu, bo przeciez wszedzie woda wleciala i mu tam napuchnie...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 18:13   #381
Konto usunięte

W deserku hipp jablka,banany z biszkoptem jest 6% biszkoptow, dzis podalam malej, zjadla moze ze 2lyzeczki deserowe. Z wodą. A takie to smaczne.
Stary 2015-11-17, 18:25   #382
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co tak sobie pomyślałam że Sunny chyba od czasu ślubu się w ogóle do nas nie odezwała :-( - ciekawe co u nich i dlaczego milczy :-(
Też o niej myslalam ostatnio.

Katt a co u Was?

Niezawsze - super że oddal kasę. Macie nowego fachowca?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Co oprócz szczeniaczka czy garnuszka kupujecie na święta? Nie mam pomyslu. Chrzestna pytała czy hule kule może albo bębenek http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...757262174.html ale kuli nie chcę bo mobilnego dziecka nie trzeba zachecac do ruchu
Stary 2015-11-17, 18:29   #383
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
A ja myslalam ze Ty pracujesz w sieciowce odzieżowej

Super ze wyniki sa dobre. Oby syrop szybko pomógł. To lek uspokajający?

Kupiłam ten rozświetlacz lovely za 4.65 wyszedł hehe czad. Oddalam 2 rzeczy w reserved i kupilam 4 :banghead:
Nie mam pomysłu co dawac jeść Julkowi przed kaszą. Kupie chyba jog.nat bobovita i spróbuje.
Te deserki np.z manna czy płatkami 190g bobovita nadaja sie do wprowadzania glutenu? Czy za duzo go w tej porcji?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Rosi - Julo dziś tez dostał na twarzy plam. Lezal w wozku i sie wiercil, mial nowa czape i nie wiem czy sie podrapal czy co.zarwz to zeszło a mocne bylo
Niestety uspokajajacy ;/
Hydrocyzyne dostala,
Dalam.jej ponad godz przed spaniem. Troszke mniej niz.zalecil i zobaczymy. Ona w ogole nerwowa, a na diagnozie napisala jej pani, ze wrazliwa i ma broblem z radzeniem sobie w syt. stresujacych, konfliktowych.

Wspolczuje niejadkow, oby minelo. Moja tez ma czasami focha na obadki, juz czesto szlo tylko mm przez caly dzien.

Biore sie za czytanie was, moze nie.usne za szybko.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 18:33   #384
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Też o niej myslalam ostatnio.

Katt a co u Was?

Niezawsze - super że oddal kasę. Macie nowego fachowca?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Co oprócz szczeniaczka czy garnuszka kupujecie na święta? Nie mam pomyslu. Chrzestna pytała czy hule kule może albo bębenek http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...757262174.html ale kuli nie chcę bo mobilnego dziecka nie trzeba zachecac do ruchu
Haha fakt nie trzeba, ale my bawimyvsie piłka/kula z kaczuszka do kąpieli fb na podłodze i Macko ja sobie turla i za nią raczkuje

Mamy fachowca tylko z 10tys. Będzie droższy...nikt tak tanio nie postawi. Chyba,że wy macie jakieś namiary?

Maciuś
Stary 2015-11-17, 18:36   #385
Majka232
Zakorzenienie

Madelinem - oby lek pomógł!

Madzixx - blum to dobre systemy. Z tych drugich Tz nie korzystał więc sie nie wypowie

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Haha fakt nie trzeba, ale my bawimyvsie piłka/kula z kaczuszka do kąpieli fb na podłodze i Macko ja sobie turla i za nią raczkuje

Mamy fachowca tylko z 10tys. Będzie droższy...nikt tak tanio nie postawi. Chyba,że wy macie jakieś namiary?
Nie mam namiarow. Ten tańszy ale domku nie ma
Mysle nad ta kostką dumel która macie. Fajna jest? Duzo funkcji? Melodie znośne?
Stary 2015-11-17, 18:46   #386
madzixx88
Zakorzenienie

Pózniej Was nadrobię, bo lecę teraz do Roska, stęskniłam sie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 18:52   #387
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Tez myślałam o niej jakiś czas temu.

Cytat:
o nie, nagrywac to, jeszcze raz to ogladac ;P
gratki zebow!

czasem cena nie idzie w parze z jakoscia ;P

i dobrze ten w grochy sliczny

panel mozna jeden wymienic i juz i nie szkoda

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

uff cala kase dzis oddal ten palant za domek...

Maciek wylal na siebie wiadro z woda jak mu zupke robilam i podloge w kuchni scieralam, drzwi nie zamknelam, a on juz bardzo szybki. Co oczywiscie tz zalamany, uzyl jego ulubionego slowa, bo mu podloga, framugi i meble "napuchna". Uzywa tego slowa do wszystkiego...nadal sprzata, a bylo to kolo 16, probuje zdemontowac panel od cokolu, bo przeciez wszedzie woda wleciala i mu tam napuchnie...
No to super ze kasa w końcu jest

Stary 2015-11-17, 18:52   #388
kamilove
Zakorzenienie

Violka ja nie daje kaszki.

Niezawsze niemożliwy ten Twój Tż Heheh 😁 co do fachowca od postawienia domku niestety nie mam w Wawie nikogo ale jeśli szukalibyscie kogoś do wykończenia wnętrza to polecam męża 😉
Stary 2015-11-17, 18:57   #389
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Madelinem - oby lek pomógł!

Madzixx - blum to dobre systemy. Z tych drugich Tz nie korzystał więc sie nie wypowie

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Nie mam namiarow. Ten tańszy ale domku nie ma
Mysle nad ta kostką dumel która macie. Fajna jest? Duzo funkcji? Melodie znośne?

Ja mam kostkę dumel, mogę Ci jutro nagrać. Od koleżanki dostałam, w ogóle fajne te zabawki dumel są. Mai tez będę kupować.
Bluma i my mamy w kuchni, wcześniejsza kuchnie miałam z Ikei i tez zadowolona byłam.

Madelinem super, że to noc poważnego, a leki nocne mina

Maciuś
Stary 2015-11-17, 18:58   #390
Hanka20
Zakorzenienie

Filip dziś się rozkrecil z raczkowaniem i przyszedł za mną do łazienki w szoku byłam i na kolankach się podparl i weź mnie złap mama bo chce wstać!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości