|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listy do M powracają!
Nam też się podobało, bo emocje były naprawdę od pomiędzy prawie, że płaczu ze wzruszenia, do płaczu ze śmiechu.
Taki pozytyw, ale w sumie w filmie było sporo dzieci i każde z nich dobrze zagrało. Karolak jako Mikołaj rządzi i chciałoby się go więcej. Ale i tak mógł się trochę wykazać. Wątek z Redo? Hmmm, moim zdaniem mógł postąpic inaczej, tak jak Małgorzata mogła inaczej się zachować. Ciekawe czy będzie 3 część i wyjaśnią, co się stało.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wredny kotecek
|
Ja byłam w kinie 11ego i nawet tż uronił łezkę :P Nam się podobała ta część, choć oboje przyznaliśmy, że było trochę za dużo smutnych wątków przez co nie nastroił nas do świąt tak jak część I
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
byłam i moge polecic, cudowny!
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że jak się pójdzie z partnerem, to film może być niezłą sugestią, aby w Święta się oświadczyć
![]() Byłam, faktycznie druga część urocza, ciepła i wizualnie piękna ![]() I jak zwykle bezbłędny wybuchowy duet - Dygant & Adamczyk
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu dziś obejrzałam i film jest cudny
i wprowadza w świąteczny nastrój. Na dodatek wszyscy mieli absolutnie piękny wystrój mieszkań na święta, świetna inspiracjaBałam się, że będzie wielkie rozczarowanie, a było bardzo miłe zaskoczenie
|
|
#36 |
|
rose rose
|
tak wybrałam się dziś 3o km do kina i okazalo sie na miejscu że nie ma już biletów na najbliższe 4 dni .....
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Już zwiastun bardzo mi się podobał a dziś w kinie się nie załapałam bo wszystkie bilety były sprzedane ....
|
|
|
|
|
#38 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
A ja byłam i jestem rozczarowana.. film to typowy odgrzewany kotlet, przewidywalny do bólu.. do tego nieśmieszny,ani nie wzruszający.. w połowie filmu można było się domyślić jak się skończą losy poszczególnych bohaterów...
I część tyłka nie urywała,ale i tak o niebo lepsza pd tej kontynuacji....
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Byłam, widziałam, pokochałam
a tak serio to bardzo udana kontynuacja, co nie zdarza się często. Najlepszy wątek Adamczyk-Dygant, wybuchowa para żal mi postaci Żmudy-Trzebiatowskiej, ogólnie baaardzo na plus wróćę jeszcze do tego filmu na pewno
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno pójdę! Już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po seansie i mam mieszane uczucia. Na pewno 1 podobała mi się bardziej. W nowej części za bardzo poszatkowali wątki. W 1 podobało mi się właśnie to, że losy bohaterów przeplatają się w sposób naturalny (przejścia pomiędzy jednym wątkiem a drugim były płynne np.kiedy wiozą rodzącą Betty do szpitala, a wiaduktem nad nimi jedzie Wojciech z Tosią). W 2 przeskakiwali z jednego wątku do drugiego trochę chaotycznie. Tak jakby chcieli zmieścić bardzo dużo scen w krótkim czasie i nie wiedzieli jak to zrobić.
Wątek Redo i Magdy był za bardzo wyrwany z kontekstu. W sumie z całością filmu łączył się minimalnie (owca i Waldi) i w dodatku to połączenie było trochę naciągane. Niestety jakoś nie mogłam się cieszyć że ta para jest razem bo nie podobało mi się zachowanie Reda. (na biało): Swój związek z Moniką oparł na kłamstwie i zdradzie. Nie kochał jej ale mieszkał z nią i planował ślub. Na Mazurach poznał Magdę, przespali się ze sobą, a potem wrócił do Warszawy i dalej mieszkał z Moniką. Podczas rozmowy w samochodzie mówi do Magdy że ją kocha i wystarczy jedno jej słowo a zostawi Monikę. A gdyby Magda powiedziała że nie chce z nim być, to dalej by mieszkał z Moniką? Rozstać się też nie umiał. Nie miał nawet odrobiny klasy żeby powiedzieć to koniec, przepraszam. Wolałabym żeby po powrocie z Mazur zerwał z Moniką i szukał Magdy, a w wigilie ciągle by się mijali i nie mogli spotkać (jedno gdzieś wchodzi, drugie wychodzi, jedno zostawia na kartce wiadomość że spotkają się tu i tu a drugie czyta tą kartkę za późno itp.) Trochę źle ustawili proporcje pomiędzy lekką komedią a dramatem. Mimo że niby na końcu są same happy endy to w tyle głowy pozostaje myśl, że (na biało) Małgorzata umiera i nie ma dla niej ratunku. Ale pojawia się kilka zabawnych scen (zdecydowanie za mało jak na komedię), pojawia się kilka pięknych scenerii zimowo- świątecznych (już dawno nie było takiego śniegu na święta). Od czasu do czasu czuć klimat radosnych i ciepłych świąt ku pokrzepieniu serc (a przecież po to szłam na ten film do kina). Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2015-12-01 o 09:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Ciekawe czy będzie 3 część i wyjaśnią, co się stało.

i wprowadza w świąteczny nastrój. Na dodatek wszyscy mieli absolutnie piękny wystrój mieszkań na święta, świetna inspiracja