|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Ruda, ja pisałam, że nie pamiętam, czy to Tracy akurat promuje
![]() Ja dostałam maila, że Gemini wysłane, a zapomniałąm napisać koloru szczotki Ej i wpisali mi, że paczka waży 21kg
|
|
|
|
#2192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo nasza normalnie dyszkę ważyła ![]() Jerzyczka brawo ja też brałam za pobraniem (niedziela -> wtorek rano także super!)
Edytowane przez russiandoll Czas edycji: 2015-11-17 o 21:06 |
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz staram sie ogarniać sprzątanie chaty jakoś bardziej regularnie i pranie żeby potem się nie okazało że mam np.4 pralki i 3 zmywarki do wstawienia na raz Cytat:
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, to chodzi wlasnie o gabaryt ups, ze paczka do 21kg
moja 6wazyla, a tez wpisane 21 ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
tak, rozumiem Cię, ale w sumie wiesz - tą jej metodę łatwo właśnie błędnie zinterpretować i doprowadzić do takiego ekstremum, że zostawiamy płaczące dziecko
albo właśnie ona promuje karmienie co 3 godz, tylko, że też nie chodzi o to, żeby rodzica skłonić do trzymania stałych odstępów za wszelką cenę - ona raczej zwraca uwagę na to, że prawidłowo nakarmione dziecko (które dobrze ssało przez te 30-40 min) powinno być mniej więcej na następne 3h najedzone, i wtedy płacz możemy interpretować jako płacz raczej z innego powodu niż głód, no chyba, że nie mamy pewności co do tego, że dziecko jadło efektywnie myślę, że czasem opowiadając o jakiejś metodzie, jak się inny element zaakcentuje niż autor, to mogą wyjść takie kwiatki, że np. "dziecko należy karmić co 3 godziny" ja w żadnym wypadku Cię nie poprawiam bo wiem, że napisałaś, że Ci się wydaje
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-17 o 21:22 |
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, Casaa już zaczynam trzymać kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() Cytat:
To samo z tym wymuszaniem. Dziecko płacze, bo przytłacza go nadmiar bodźców, które do niego docierają po urodzeniu i chciałoby po prostu wrócić do brzucha, bo nie było gotowe do przyjścia na świat. A to, że jedne dzieci płaczą mniej to nie oznacza, że są grzeczniejsze tylko po prostu jakoś lepiej sobie radzą z nową sytuacją. On to w książce wyjaśnia lepiej ale mam nadzieję, że jakoś to wytłumaczyłam
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja to w ogóle mocno w trend rodzicielstwa bliskości się wpisuję
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też będziesz miała różową O matko ale mi dzieciak się ryje w płuco.. aż boli |
||
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna, dziekuje
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Mi gdzieś z boku brzucha zasadza kopniaki i naciska na szyjkę główką
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czkawkę wiem że miał przez całe m jak miłość |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawy artykuł, myślałyście o czym takim: https://www.spodkocyka.pl/rodzi-sie-...najmy-o-tacie/
Ja może nie o zegarku, ale czymś takim symbolicznym choćby nawet zwykłym liście myślę od dłuższego czasu. |
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez o tym myslalam
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak to nie wiem w sumie jak mu powiedziałam jakiś czas temu jeszcze przed ciążą, że na wizażu facet kupił żonie pierścionek po urodzeniu dziecka to się zdziwił i powiedział żebym nie wymyślała |
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Mój zegarków nie nosi i wiem, że by nie zaczął bo nie lubi więc zegarek odpada, a na razie nie mam pomysłu na nic w zastępstwie.
Magda może tak Ci tylko powiedział, a sam przyszykuje coś wyjątkowego i Cię zaskoczy. |
|
|
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ma porzadny zegarek z ktorym sie nie rozstaje ale moge mu kupic łancuszek
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee co ty |
|
|
|
|
#2210 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe jak tym razem bedzie chociaz moje zamowienie z gemini jest dosc biedne w porownaniu do Waszych, bo tylko za 130 zl, ale ja sporo kupilam stacjonarnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem zegarkowa maniaczka, tz wie jaki zegarek od dawna mi sie podoba i moze go dostane a jak nie to ja ogolnie mam meza, ktora kocha zaskakiwac i wie co lubie oczywiscie musze miec lilou z wygrawerowanym imieniem synka i data jego urodzin ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
No co Ty! Wytrenuj go, nalezy Ci sie cos na urodzenie to dla mnie jasne jak slonce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz mi kupił kwiatka na przeprosiny a tak to zawsze z okazji urodzin czy dzień kobiet nie mam do niego o to złości - sama sobie wybrałam taki model |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, ja też ku RB zmierzam
![]() Niepozorna, jaki tytuł książki Karpa? Ruda, z karmieniem odnosiłam się nie do żadnej metody, a do 'dobrych rad'. Magda, nie chcę różowej Dzięki za wyjaśnienie z UPSem, bo już się wystraszyłam ![]() Dobra, przejrzałam ciuchy od szwagierki, zsumowalam z moimi i mamy tego w ciuuuul: Na 56: body z krótkim/rampersy: 7 body z długim: 8 pajace: 5 śpiochy: 4 koszulki/kaftaniki: 7 spodenki: 1 bluza: 1 czapki cienkie: 3 Na 62: body z krótkim/rampersy: 11 body z długim: 3 pajace: 11 śpiochy: 6 koszulki/kaftaniki: 12 spodenki: 3 bluza: 1 czapki cienkie: 2 Na 68: body z krótkim/rampersy: 13 body z długim: 3 pajace: 1 śpiochy: 3 koszulki/kaftaniki: 4 spodenki: 1 Także na ten moment nic nie kupuję, bo i tak rodzina/znajomi pewnie coś kupią Co najwyżej rozważę jakiś komplet fajny na wyjście ze szpitala, bo mam jeden z TK Max, ale on jest 0-3 m-c i bliżej mu do 62 niż 56. Płukałyście ciuszki w płynie do płukania? Bo mam do prania Lovelę i do płukania dokupię chyba Bobini? Na 60 stopni wyprać? Jak mi wyschnie pranie z dwóch suszarek, to wrzucę sobie jasne ciuszki do prania, kolory podzielę na dwie tury. |
|
|
|
#2216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to jak kupuje z okazji dnia kobiet czy urodzin to jest dobrze tez bo sa takie modele, co nawet w te okazje nic ) Moj za to jak mnie poznal to mu powiedzialam, ze ja dobrze wiem, ze zycie nie wyglada tak jak w filmach i romansidlach. Od tamtej pory mnie dosc czesto zaskakuje, a przy oswiadczynach powiedzial mi, ze ciagle pamietal i pamieta moje slowa, dlatego stara sie pokazywac, ze zycie z nim moze byc takie jak w filmie ma swoje wady, wkurza mnie, ale tego, ze sie stara zaskakiwac mnie milo od prawie 8 lat nie moge Mu odmowic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
O matko ile tego masz jak przelicze i wypiore swoje to tez wstawie liste i mi powiecie, czy wystaczy ![]() Ja ciuszki piore w 40 stopniach, bo tak jest napisane na nich i balabym sie, ze w wyzszej sie zniszcza. A plynu do plukania nie uzywam, zeby w razie czego wiedziec, co malego uczulilo. Za to wlaczam program podwojnego plukania w pralce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- A moje pranie schnie wlasnie, tym razem kolor ja pranie na trzy razy: biale/bardzo jasne, kolorowe i ciemniejsze typu granaty, mocne brazy jutro bede prasowac i wachac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- I dzieki Niepozorna za kciukasy juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2217 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie wiem jak inne materace od nich, ten lateksowy jest najdroższy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dopisać Ci wózek na pierwszą stronę? Cytat:
Cytat:
![]() aczkolwiek pierwsze co pomyślałam jak zobaczyłam to : "o rany po co Ci tyle kosmetyków? przecież to małe ciałko tyle nie wchłonie" ![]() Kamilka trzymajcie sie z Malutką.. mam nadzieję ze mogłaś ją dziś odwiedzić Co do przytulania i dziwnych teorii na ten temat to ja zamierzam moje dziecko przytulać ile wlezie nawet dziś położna na SR mówiła ze taki maluszek to przede wszystkim potrzebuje żeby go mama i tata tulili, żeby czuł ich bliskość Padam po dzisiejszym dniu najpierw byłam na zakupach (nakupowałam kosmetyków dla siebie i prawie żadnych dla Małego, starałam się być twarda ), później obiad, później szkoła rodzenia, a ponieważ w międzyczasie przyszło zamówienie z Gemini i z Allegro to musiałam to wszystko jeszcze ogarnąć i pochować z Gemini przyszła mi niebieska szczotka więc jest dobrze, bo też zostawiłam sprawę losowi Poza tym na SR dziś była m.in prezentacja kosmetyków dla mam i dzieci więc dostałam masę próbek i jeszcze wygrałam w losowaniu taką większą paczkę z pełnowymiarowymi kosmetykami no więc teraz będę sprawdzać składy i szukać co z tego sie do czegoś nada dostałam np krem na odparzenia z Emolium, ale muszę poszukać czy skład jest ok
|
||||||
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia, ja dzis tez kupilam sobie jeszcze jeden podklad na promocji w Rossmanie i jestem dumna, ze w koncu cos sobie
czyli w sumie mam nowy tusz do rzes i dwa podklady, dziki szal w zeszlym roku stracilam miliony na promce w Rossmanie, wiec teraz duma z kazdej wydanej na siebie zlotowki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia to Ci się udało z kosmetykami, mam nadzieje że znajdziesz coś co da się używać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

bo nasza normalnie dyszkę ważyła
Tak żeby sobie wpoić ten nawyk i po porodzie żeby to było dla mnie naturalne 
21.06.2014r.

a jak nie to ja ogolnie mam meza, ktora kocha zaskakiwac i wie co lubie 

najpierw byłam na zakupach (nakupowałam kosmetyków dla siebie i prawie żadnych dla Małego, starałam się być twarda