Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 20:59   #2191
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Ruda, ja pisałam, że nie pamiętam, czy to Tracy akurat promuje

Ja dostałam maila, że Gemini wysłane, a zapomniałąm napisać koloru szczotki
Ej i wpisali mi, że paczka waży 21kg
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:03   #2192
russiandoll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dotka ale UPS tak wpisał? bo mi też tak wpisali a apteka wyliczyła 10 kg już się bałam ze coś 2 razy kliknęłąm czy coś ale oni mają chyba przedziały i to jest gabaryt do 21 kg ja tak kombinuje bo nasza normalnie dyszkę ważyła
Jerzyczka brawo ja też brałam za pobraniem (niedziela -> wtorek rano także super!)

Edytowane przez russiandoll
Czas edycji: 2015-11-17 o 21:06
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:09   #2193
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ja nie mam zamiaru nosić na rękach stojąc Tylko siedzieć i bujać się na fotelu to owszem inaczej pękną mi plecy jak przy Olce po 2 tyg gdzie inaczej nie zasypiała tylko jak ją się bujało na stojąco

Ja się uczę od 2 msc malowania codziennie - same rzęsy Tak żeby sobie wpoić ten nawyk i po porodzie żeby to było dla mnie naturalne I teraz jak mi się nie chce to i tak to robię - nawet jeśli siedzimy w domu cały dzień i wychodzimy na 5 min na zakupy to się maluję Uczę się jeszcze zmywania naczyń na noc ale to idzie mi gorzej

A no i zęby to fakt 2 minuty.. nawet kołysząc dzieciaka czy cokolwiek zdążysz umyć te zęby więc ja nie rozumiem
Ja zamierzam kupić chustę i w niej nosić - dziecko będzie sie kołysać a ja będę mieć wolne ręce
Ale teraz staram sie ogarniać sprzątanie chaty jakoś bardziej regularnie i pranie żeby potem się nie okazało że mam np.4 pralki i 3 zmywarki do wstawienia na raz
Cytat:
ja mam taką zasadę, że zaczynam od najtańszych (co nie znaczy beznadziejnych składowo) kosmetyków Jak podpasuje to się będę cieszyć, a jak nie to będę szukać w coraz droższych aż do sukcesu
Zresztą jak wdrażałam pielęgnację włosów to też tak robiłam Nie rozumiem wyłożenia na odżywkę do włosów 50 zł, która robi to samo co odżywka za 5 zł, ale ta droższa na pewno lepsza, bo droższa nie ?
Z odzywkami do włosów to w ogóle przypał bo te droższe rzadko kiedy są lepsze poza paroma wyjątkami ofc, ja raczej kupuje takie w granicach max.30 zł chyba że mnie urzeknie skład
Stary 2015-11-17, 21:19   #2194
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, to chodzi wlasnie o gabaryt ups, ze paczka do 21kg moja 6wazyla, a tez wpisane 21

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:20   #2195
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ruda, ja pisałam, że nie pamiętam, czy to Tracy akurat promuje
tak, rozumiem Cię, ale w sumie wiesz - tą jej metodę łatwo właśnie błędnie zinterpretować i doprowadzić do takiego ekstremum, że zostawiamy płaczące dziecko
albo właśnie ona promuje karmienie co 3 godz, tylko, że też nie chodzi o to, żeby rodzica skłonić do trzymania stałych odstępów za wszelką cenę - ona raczej zwraca uwagę na to, że prawidłowo nakarmione dziecko (które dobrze ssało przez te 30-40 min) powinno być mniej więcej na następne 3h najedzone, i wtedy płacz możemy interpretować jako płacz raczej z innego powodu niż głód, no chyba, że nie mamy pewności co do tego, że dziecko jadło efektywnie

myślę, że czasem opowiadając o jakiejś metodzie, jak się inny element zaakcentuje niż autor, to mogą wyjść takie kwiatki, że np. "dziecko należy karmić co 3 godziny"

ja w żadnym wypadku Cię nie poprawiam bo wiem, że napisałaś, że Ci się wydaje

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-11-17 o 21:22
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:22   #2196
niepozorna
Zakorzenienie

Jerzyczka, Casaa już zaczynam trzymać kciuki za jutrzejsze wizyty

Cytat:
O widzisz, dobrze wiedzieć z czego to noszenie wynika

Ja jedynie co, to jestem przeciwna husianiu/kołysaniu, bo np. moja teściowa przyjeżdżała do swojej córki i ciągle kołysała małego, a potem D. narzekała, że mały nic, tylko chce być kołysany, a jest to zwyczajnie uciążliwe.

Ja jestem umówiona 4.01 do fryzjera Mam nadzieję, że nie urodzę Ja wprawdzie bez farby, bo nie farbuję, ale podciąć końcówki koniecznie. Potem sobie pójdę w kwietniu.

Co do malowania, to szybki lekki makijaż zajmuje faktycznie mało czasu, a jednak lepiej człowiek się czuje.
Ja póki co daję trochę cerze odpocząć i maluję się tylko jak do ludzi wychodzę, a i to nie zawsze, ale przy dzieciu chcę codziennie się trochę malować,żeby lepiej się czuć ze sobą.

Co do tego mycia zębów, to swego czasu czytałam wątek na wizażu i do dzisiaj nie umiem tego pojąć: w domu kobieta, jej mąż, noworodek i ona pisze, że przez cały dzień nie miała czasu umyć zębów (!). Gdzie szybkie mycie zębów to ile jest? 2 minuty? 3?
Na dodatek ona miała ten komfort,że miala męża w domu,to już w ogóle nie ogarniam problemu

Co do tego płaczu i nietulenia, to właśnie wiele osób stosuje metodę 'wypłacz się' - cry it out. Dla mnie to cos koszmarnego, chyba by mi serce pękło jakby moje dziecko płakało, a ja siedzę za drzwiami, bo 'masie wypłakać'. Niestety taką metodę promuja w którejś z popularnych książek dla rodziców, nie pamiętam czy Tracy Hogg? Czy jakaś inna.

I część rodziców sobie chwali tę metodę, bo dziecko tyle nie wyje. Ale to jest to, co Magda pisała - dziecko płacze = rodzic nie reaguje = dziecko uczy się, że bez sensu płakać, bo i tak nikt nie przyjdzie..
A nie przestaje płakać, bo jest 'grzeczne'.

Tak samo jak rozwala mnie przy noworodkach, że 'płacze, bo wymusza'. No jak kilkudniowe/tygodniowe maleństwo WYMUSZA?! I określanie, że noworodek jest grzeczny/niegrzeczny, bo nie płacze/płacze.

A jeszcze drugą okropną metodą jest 3-5-7, że właśnie dziecko płacze, wychodzisz, wracasz za 3 miinuty, potem stopniowo wydłużasz ten czas do 5 minut, a potem do 7 no i ostatecznie to też ma prowadzić do braku płaczu.
Tak pisze dr. Harvey Karp w swoich książkach. To chodzi właśnie o ten brakujący czwarty trymestr.
To samo z tym wymuszaniem. Dziecko płacze, bo przytłacza go nadmiar bodźców, które do niego docierają po urodzeniu i chciałoby po prostu wrócić do brzucha, bo nie było gotowe do przyjścia na świat.
A to, że jedne dzieci płaczą mniej to nie oznacza, że są grzeczniejsze tylko po prostu jakoś lepiej sobie radzą z nową sytuacją.

On to w książce wyjaśnia lepiej ale mam nadzieję, że jakoś to wytłumaczyłam

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:25   #2197
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Jerzyczka, Casaa już zaczynam trzymać kciuki za jutrzejsze wizyty

Tak pisze dr. Harvey Karp w swoich książkach. To chodzi właśnie o ten brakujący czwarty trymestr.
To samo z tym wymuszaniem. Dziecko płacze, bo przytłacza go nadmiar bodźców, które do niego docierają po urodzeniu i chciałoby po prostu wrócić do brzucha, bo nie było gotowe do przyjścia na świat.
A to, że jedne dzieci płaczą mniej to nie oznacza, że są grzeczniejsze tylko po prostu jakoś lepiej sobie radzą z nową sytuacją.

On to w książce wyjaśnia lepiej ale mam nadzieję, że jakoś to wytłumaczyłam
Powiem szczerze że dla mnie w ogóle określenie nie/grzeczne wobec noworodka to jakieś ogólne nieporozumienie... Przecież taki dzieciaczek reaguje po prostu instynktownie, nie jest świadomy żadnych norm społecznych, nie umie się komunikować w inny sposób więc jak w ogóle można takiego okreslenia używać?
Ale ja to w ogóle mocno w trend rodzicielstwa bliskości się wpisuję
Stary 2015-11-17, 21:36   #2198
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Gemini jednak zamówione dziś
Zobaczymy kiedy przyjdzie wzięłam płatność za pobraniem to może szybciej
ja płaciłam z góry także nie wiem czy jest to reguła

Cytat:
mi też tak wpisali a ważyła 2 kg też będziesz miała różową

O matko ale mi dzieciak się ryje w płuco.. aż boli złaź kurde no!!
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:36   #2199
Casaa
Zakorzenienie

Niepozorna, dziekuje

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-17, 21:38   #2200
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Mi gdzieś z boku brzucha zasadza kopniaki i naciska na szyjkę główką

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-17, 21:43   #2201
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Mi gdzieś z boku brzucha zasadza kopniaki i naciska na szyjkę główką
nie podobają mu się chyba moje gazy i problem dzisiejszy z jelitami i ucieka do góry czkawkę wiem że miał przez całe m jak miłość ale mógłby matce dać oddychać no
Stary 2015-11-17, 21:46   #2202
kinga1701
Zakorzenienie

Ciekawy artykuł, myślałyście o czym takim: https://www.spodkocyka.pl/rodzi-sie-...najmy-o-tacie/
Ja może nie o zegarku, ale czymś takim symbolicznym choćby nawet zwykłym liście myślę od dłuższego czasu.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:50   #2203
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ciekawy artykuł, myślałyście o czym takim: https://www.spodkocyka.pl/rodzi-sie-...najmy-o-tacie/
Ja może nie o zegarku, ale czymś takim symbolicznym choćby nawet zwykłym liście myślę od dłuższego czasu.
Aż się wzruszyłam... Muszę pomyśleć o czymś dla TŻta.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-17, 21:51   #2204
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Tez o tym myslalam
Stary 2015-11-17, 21:51   #2205
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Tż by chciał zegarek i na pewno by się cieszył ale pomyślałam, że sprezentuję mu taki na ślub z grawerem
a tak to nie wiem w sumie jak mu powiedziałam jakiś czas temu jeszcze przed ciążą, że na wizażu facet kupił żonie pierścionek po urodzeniu dziecka to się zdziwił i powiedział żebym nie wymyślała
Stary 2015-11-17, 21:54   #2206
kinga1701
Zakorzenienie

Mój zegarków nie nosi i wiem, że by nie zaczął bo nie lubi więc zegarek odpada, a na razie nie mam pomysłu na nic w zastępstwie.

Magda może tak Ci tylko powiedział, a sam przyszykuje coś wyjątkowego i Cię zaskoczy.
Stary 2015-11-17, 21:56   #2207
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Tż by chciał zegarek i na pewno by się cieszył ale pomyślałam, że sprezentuję mu taki na ślub z grawerem
a tak to nie wiem w sumie jak mu powiedziałam jakiś czas temu jeszcze przed ciążą, że na wizażu facet kupił żonie pierścionek po urodzeniu dziecka to się zdziwił i powiedział żebym nie wymyślała
Ejj no dla mnie to jest całkiem normalne, że facet kupuje coś po urodzeniu dziecka

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Mój zegarków nie nosi i wiem, że by nie zaczął bo nie lubi więc zegarek odpada, a na razie nie mam pomysłu na nic w zastępstwie.
Mój zegarek ma, więc też muszę coś innego wymyślić

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-17, 21:56   #2208
Casaa
Zakorzenienie

Moj ma porzadny zegarek z ktorym sie nie rozstaje ale moge mu kupic łancuszek

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-17, 21:56   #2209
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

Magda może tak Ci tylko powiedział, a sam przyszykuje coś wyjątkowego i Cię zaskoczy.
nie miałabym pomysłu na coś innego więc Ci nie pomogę

eee co ty jak kwiatki kupi to padnę na zawał w szpitalu
Stary 2015-11-17, 21:59   #2210
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Dotka ale UPS tak wpisał? bo mi też tak wpisali a apteka wyliczyła 10 kg już się bałam ze coś 2 razy kliknęłąm czy coś ale oni mają chyba przedziały i to jest gabaryt do 21 kg ja tak kombinuje bo nasza normalnie dyszkę ważyła
Jerzyczka brawo ja też brałam za pobraniem (niedziela -> wtorek rano także super!)

Cytat:
ja płaciłam z góry także nie wiem czy jest to reguła

mi też tak wpisali a ważyła 2 kg też będziesz miała różową

Wlasnie za pobraniem zawsze szybciej wysylaja, bo nie musza czekac na zaksiegowanie wplaty ciekawe jak tym razem bedzie chociaz moje zamowienie z gemini jest dosc biedne w porownaniu do Waszych, bo tylko za 130 zl, ale ja sporo kupilam stacjonarnie

Cytat:

O matko, splakalam sie! Musze pomyslec i cos kupic tztowi

Cytat:

Jestem zegarkowa maniaczka, tz wie jaki zegarek od dawna mi sie podoba i moze go dostane a jak nie to ja ogolnie mam meza, ktora kocha zaskakiwac i wie co lubie oczywiscie musze miec lilou z wygrawerowanym imieniem synka i data jego urodzin tego nie odpuszcze, to musze dostac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
nie miałabym pomysłu na coś innego więc Ci nie pomogę

No co Ty! Wytrenuj go, nalezy Ci sie cos na urodzenie to dla mnie jasne jak slonce

Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 22:00   #2211
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Moj jest taki sam :P ale przynajmniej sie docenia nawet najmniejszego chabazia :P:P:P
Stary 2015-11-17, 22:03   #2212
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Jestem zegarkowa maniaczka, tz wie jaki zegarek od dawna mi sie podoba i moze go dostane a jak nie to ja ogolnie mam meza, ktora kocha zaskakiwac i wie co lubie oczywiscie musze miec lilou z wygrawerowanym imieniem synka i data jego urodzin tego nie odpuszcze, to musze dostac

No co Ty! Wytrenuj go, nalezy Ci sie cos na urodzenie to dla mnie jasne jak slonce
Mój Tż nie należy do tych spontanicznych Raz mi kupił kwiatka na przeprosiny a tak to zawsze z okazji urodzin czy dzień kobiet nie mam do niego o to złości - sama sobie wybrałam taki model
Stary 2015-11-17, 22:03   #2213
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, splakalam sie! Musze pomyslec i cos kupic tztowi
Cytat:
Aż się wzruszyłam... Muszę pomyśleć o czymś dla TŻta.
Widzę, że nie tylko we mnie ten wpis takie uczucia wywołał.
Stary 2015-11-17, 22:07   #2214
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Idę bo to dziecko nie da mi posiedzieć no miłej nocki
Stary 2015-11-17, 22:12   #2215
Dotka90
Zakorzenienie

Viki, ja też ku RB zmierzam

Niepozorna, jaki tytuł książki Karpa?

Ruda, z karmieniem odnosiłam się nie do żadnej metody, a do 'dobrych rad'.

Magda, nie chcę różowej

Dzięki za wyjaśnienie z UPSem, bo już się wystraszyłam

Dobra, przejrzałam ciuchy od szwagierki, zsumowalam z moimi i mamy tego w ciuuuul:

Na 56:
body z krótkim/rampersy: 7
body z długim: 8
pajace: 5
śpiochy: 4
koszulki/kaftaniki: 7
spodenki: 1
bluza: 1
czapki cienkie: 3

Na 62:
body z krótkim/rampersy: 11
body z długim: 3
pajace: 11
śpiochy: 6
koszulki/kaftaniki: 12
spodenki: 3
czapki cienkie: 2

Na 68:
body z krótkim/rampersy: 13
pajace: 1
śpiochy: 3
koszulki/kaftaniki: 4

Także na ten moment nic nie kupuję, bo i tak rodzina/znajomi pewnie coś kupią
Co najwyżej rozważę jakiś komplet fajny na wyjście ze szpitala, bo mam jeden z TK Max, ale on jest 0-3 m-c i bliżej mu do 62 niż 56.

Płukałyście ciuszki w płynie do płukania? Bo mam do prania Lovelę i do płukania dokupię chyba Bobini?
Na 60 stopni wyprać?

Jak mi wyschnie pranie z dwóch suszarek, to wrzucę sobie jasne ciuszki do prania, kolory podzielę na dwie tury.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 22:19   #2216
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój Tż nie należy do tych spontanicznych Raz mi kupił kwiatka na przeprosiny a tak to zawsze z okazji urodzin czy dzień kobiet nie mam do niego o to złości - sama sobie wybrałam taki model

Ale to jak kupuje z okazji dnia kobiet czy urodzin to jest dobrze tez bo sa takie modele, co nawet w te okazje nic )
Moj za to jak mnie poznal to mu powiedzialam, ze ja dobrze wiem, ze zycie nie wyglada tak jak w filmach i romansidlach. Od tamtej pory mnie dosc czesto zaskakuje, a przy oswiadczynach powiedzial mi, ze ciagle pamietal i pamieta moje slowa, dlatego stara sie pokazywac, ze zycie z nim moze byc takie jak w filmie ma swoje wady, wkurza mnie, ale tego, ze sie stara zaskakiwac mnie milo od prawie 8 lat nie moge Mu odmowic

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Viki, ja też ku RB zmierzam

Niepozorna, jaki tytuł książki Karpa?

Ruda, z karmieniem odnosiłam się nie do żadnej metody, a do 'dobrych rad'.

Magda, nie chcę różowej

Dzięki za wyjaśnienie z UPSem, bo już się wystraszyłam

Dobra, przejrzałam ciuchy od szwagierki, zsumowalam z moimi i mamy tego w ciuuuul:

Na 56:

body z krótkim/rampersy: 7

body z długim: 8

pajace: 5

śpiochy: 4

koszulki/kaftaniki: 7

czapki cienkie: 3

Na 62:

body z krótkim/rampersy: 11

pajace: 11

śpiochy: 6

koszulki/kaftaniki: 12

spodenki: 3

czapki cienkie: 2

Na 68:

body z krótkim/rampersy: 13

pajace: 1

śpiochy: 3

koszulki/kaftaniki: 4

Także na ten moment nic nie kupuję, bo i tak rodzina/znajomi pewnie coś kupią

Co najwyżej rozważę jakiś komplet fajny na wyjście ze szpitala, bo mam jeden z TK Max, ale on jest 0-3 m-c i bliżej mu do 62 niż 56.

Płukałyście ciuszki w płynie do płukania? Bo mam do prania Lovelę i do płukania dokupię chyba Bobini?

Na 60 stopni wyprać?

Jak mi wyschnie pranie z dwóch suszarek, to wrzucę sobie jasne ciuszki do prania, kolory podzielę na dwie tury.

O matko ile tego masz jak przelicze i wypiore swoje to tez wstawie liste i mi powiecie, czy wystaczy
Ja ciuszki piore w 40 stopniach, bo tak jest napisane na nich i balabym sie, ze w wyzszej sie zniszcza. A plynu do plukania nie uzywam, zeby w razie czego wiedziec, co malego uczulilo. Za to wlaczam program podwojnego plukania w pralce

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

A moje pranie schnie wlasnie, tym razem kolor ja pranie na trzy razy: biale/bardzo jasne, kolorowe i ciemniejsze typu granaty, mocne brazy jutro bede prasowac i wachac

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

I dzieki Niepozorna za kciukasy juz

Stary 2015-11-17, 22:19   #2217
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
a czy któraś z Was kupiła materac z Ikei? czy uważacie, że on nie jest za dobry?
ja mam materac lateksowy z Ikei kupiłam bo czytałam same dobre opinie, oraz moja koleżanka go ma i sie sprawdza bez zarzutu
ale nie wiem jak inne materace od nich, ten lateksowy jest najdroższy
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Nie chciałam Wam pokazywać bez tych sówek. Jak się uda to będą sówki, zamiast pomponów. Na razie ta karuzela wygląda tak:
ślicznie
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam takie nieprzyjemne pytanie jak nastawiacie się na lewatywę?
Babeczka w SR mówiła, że teraz nie jest obowiązkowa, ale większość rodzących chce, bo jest większy komfort.
Ja nigdy nie miałam lewatywy, jakie to uczucie? W sensie lewatywa, leci się od razu do wc i po sprawie? czy to jakoś bardziej skomplikowane?
ja myślę ze lepiej zrobić
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

To mój wózek Baby Design Dotty Denim kolor 13 - sorry za jakość zdjęć ale lepszych nie mam możliwości zrobić
A w środku mój kocyk, jeszcze bez poduszeczki, uszyłam go z owatą 300 bo jest przeznaczony do wózeczka na zimę zamiast spiworka, planuję go tak układać jak na zdjęciu a do środka Karinka w kombinezonku
A na ostatnim zdjęciu taki kokon niemowlęcy sobie uszyłam, ciekawe czy się przyda ale zrobiłąm go z myślą że na dole nie będę miała w czym kłaść dziecka a na samej kanapie bym się bałą czy nie spadnie - zobaczymy

dopisać Ci wózek na pierwszą stronę?
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Witam się teraz mam wolne to się odezwę. Miałam ciężką noc, spalam może godzinę eh. Grzes cały czas wymiotowal, dostał biegunki i na koniec gorączki. Rano poszliśmy do lekarza i wyladowalismy w szpitalu Jakiś rotawirus się przyplatal a że mały nie chciał pić to się udowodnił ciekawe ile tu polezymy bo warunki takie sobie.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
zdrówka dla synka i uważaj na siebie
Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostrzegam was przed zamawianiem kur pojedynczo, hodowla kur wciąga… my z mężem mamy swoje kury, jeśli chcecie żeby wasze były dla dzieci to od razu je schowajcie bo raz się do kury przytulisz i wsiąkniesz
Nie zgadniecie co się stało! Przyszło zamówienie z Gemini mam w domu pierwsze PAMPERY!!! Byłam też w sklepie stacjonarnym i kupiłam cążki gąbeczki gryzaczek i takie tam i jestem spokojna i chwalę się a co! pamy nie załapały się na foty ale pampy każdy widział

aczkolwiek pierwsze co pomyślałam jak zobaczyłam to : "o rany po co Ci tyle kosmetyków? przecież to małe ciałko tyle nie wchłonie"

Kamilka trzymajcie sie z Malutką.. mam nadzieję ze mogłaś ją dziś odwiedzić

Co do przytulania i dziwnych teorii na ten temat to ja zamierzam moje dziecko przytulać ile wlezie nawet dziś położna na SR mówiła ze taki maluszek to przede wszystkim potrzebuje żeby go mama i tata tulili, żeby czuł ich bliskość

Padam po dzisiejszym dniu najpierw byłam na zakupach (nakupowałam kosmetyków dla siebie i prawie żadnych dla Małego, starałam się być twarda ), później obiad, później szkoła rodzenia, a ponieważ w międzyczasie przyszło zamówienie z Gemini i z Allegro to musiałam to wszystko jeszcze ogarnąć i pochować z Gemini przyszła mi niebieska szczotka więc jest dobrze, bo też zostawiłam sprawę losowi
Poza tym na SR dziś była m.in prezentacja kosmetyków dla mam i dzieci więc dostałam masę próbek i jeszcze wygrałam w losowaniu taką większą paczkę z pełnowymiarowymi kosmetykami no więc teraz będę sprawdzać składy i szukać co z tego sie do czegoś nada dostałam np krem na odparzenia z Emolium, ale muszę poszukać czy skład jest ok

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 22:19   #2218
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Na 60 stopni wyprać?
Ja prałam w 40 stopniach z niewielką ilością płynu biały jeleń i dodatkowym płukaniem. W sumie to dodatkowe płukanie pewnie mi płyn wypłukało, ale dolewałam
Stary 2015-11-17, 22:21   #2219
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Ewusia, ja dzis tez kupilam sobie jeszcze jeden podklad na promocji w Rossmanie i jestem dumna, ze w koncu cos sobie czyli w sumie mam nowy tusz do rzes i dwa podklady, dziki szal w zeszlym roku stracilam miliony na promce w Rossmanie, wiec teraz duma z kazdej wydanej na siebie zlotowki

Stary 2015-11-17, 22:22   #2220
kinga1701
Zakorzenienie

Ewusia to Ci się udało z kosmetykami, mam nadzieje że znajdziesz coś co da się używać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości