Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 19:17   #61
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
A tak w ogolw Która z Was NIE UZYWA jeszcze smoczka ? U mnie jak narazie się udaje ale młody zaczyna wpychac rękę do buzi i lekarka stwierdziła że lepszy smoczek niż rączka bo smoczek można zabrać a rączka zostaje. I podała mi przykład pacjenta który do 4 r.z. tak robił i nawet od tego ssania ręki kości w kciuki nie rosły tak jak powinny. W dodatku trzeba było iść z dzieckiem do specjalisty aby się oduczyl

Także sama już nie wiem
Ewentualnie stosować smoczek w razie konieczności i nie dawać na noc.

Jak Wy robicie??????

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Ja uzywam przy zasypianiu najczesciej. I pozniej sam wypluwa
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Fajnie, że walczysz. JAk się nie uda to trudno, ale będziesz miała świadomość, że się starałaś

Z moich 19 na plusie w okolicach porodu został 1 kg, ale przed samą ciążą nabyłam 8 i ich też musze się pozbyć więc mamy tyle samo ale widze, że leci sobie waga powoli w dół

Acha rozumiem tym karmieniem To przez hiperprolaktynemię masz takie potoki pewnie??

bo wózek mniejszy i nie ma już takiej dużej przestrzeni więc zasypia pewnie. Gabi się drze jak Ją ubieramy trochę i w gondoli chwilę, ale jak już jest znoszona po schodach i buja to cisza i tak cały spacer oraz z pół godziny po w gondoli śpi. Tylko Ją odpinam, ściągam czapę i nakrywam cienkim kocykiem. Jak się obudzi to jeszcze leży sobie Wczoraj się patrzyła z pół godziny jak prasuję

Ty miałaś malutki brzuszek to szybko się obkurcza skórka. Ja taki bebech wielki, ze nie ma się co cudów spodziewać. NA szczęście pas poporodowy pomaga i ładnie się zaczęło obkurczać

A mówiłaś o kąpaniu w krochalu?? TO by było najlepsze teraz. Żadnej chemii nie ma. Nawet w delikatniejszych przecież jest chemia

Co do smoczków to Maggie, Pasztetnik tak zachwalacie tzn lekarze, a ja zawsze słyszałam, że smoczek to czyste zuo Też mi się wydawało, że nie taki diabeł straszny, bo te smoki teraz są inne niż kiedyś.

Oj marzycielko hehheh Jak już pozna smoczka to będzie chciał do spania właśnie. Tylko moja jak uśnie to wypluwa. Nie śpi ze smoczkiem JA dałam smoczka w 2 tygodniu jak sutek mi krwawił i bolało jak cholera a Ona chciała wisieć w nocy na cycusiu i sobie ze mnie smoczka zrobiła. Już nie mogłam z bólu i daliśmy smoczka

Moja właśnie leży sobie w łóżeczku z pół godziny już, dydoli smoczka i się patrzy na motylki na karuzeli Czasem wypluje i woła mnie. choć nie wiem czy już nie usnęła teraz. Boję się zaglądać bo jak mnie widzi a już Jej się znudzi leżenie to marudzi i chce na rączki:

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Pilne!!! Jakich wkładek używacie do stanika?? Żeby nie były grube i tanio wychodziły. Ja zamówiłam te http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...307896000.html i to 3 opakowania i są do bani. Śmierdzą normalnie i nie chcę, żeby Gabi jadła z śmierdzącego cycusia. Te z Babydream kosztują 6 zł jakoś i jest tylko 30 a są grube. Ja i tak mam cyce jak donice
No pewnie narazie mleczko jest wiec super. Szkoda ze nie wystarcza czasami ale moze sie rozkreci.
Tylko znow maz mnie wkurzyl pytaniem "ile ty bedziesz jeszcze karmic?"
... Bo ze wyjsc dluzej nigdzie nie mozna bo cycki pekaja ;/

Ja wkladki pierwsze mialam z canpolu i byly ok. Tu mam z dm ale sa kijowe i musze zmienic. Mialam probke fajnych i je kupie mimo ze sa drozsze, nie trzeba bylo ich co 5min zmieniac. Ale w pl chyba nie ma tej firmy..

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Jeżu kolczasty, wypil kolejne 60ml co ledwo utoczylam i glodny nadal Tylko kupy lecą jak torpedy...
A co lekarz na to ? Takie szybkie trawienie jest normalne ?? Ekspres normalnie

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Tak a propo macie może jakiś fajny sztywny stanik do karmienia i dużego biustu ? Kupiłam sobie alles mama i jest super tylko miękki, a chciałabym też coś sztywnego.
Ja mam z h&m jest ok nie sa mega sztywne ale dobrze trzymaja i cycki tez fajnie wygladaja

malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 19:21   #62
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Ja uzywam przy zasypianiu najczesciej. I pozniej sam wypluwa

No pewnie narazie mleczko jest wiec super. Szkoda ze nie wystarcza czasami ale moze sie rozkreci.

Ja wkladki pierwsze mialam z canpolu i byly ok. Tu mam z dm ale sa kijowe i musze zmienic. Mialam probke fajnych i je kupie mimo ze sa drozsze, nie trzeba bylo ich co 5min zmieniac. Ale w pl chyba nie ma tej firmy..

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

A co lekarz na to ? Takie szybkie trawienie jest normalne ?? Ekspres normalnie

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Ja mam z h&m jest ok nie sa mega sztywne ale dobrze trzymaja i cycki tez fajnie wygladaja

Z h&m z tych sztywnych nie było dla mnie rozmiarów, one się kończą chyba ma E w porywach. Mam za to 2 miękkie i super się sprawdzają w nocy.
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 19:25   #63
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Córeczka Toski to Emilka.

Ja na razie testuję. Nie wiem jakie to są dla Ciebie cieńkie na pewnie nie kupuj johnsona bo są grube, ale całkiem spoko. Dostałam od koleżanki która skończyła karmić piersią 2 paczki, więc muszę wykończyć. Mam za sobą też aventa, latonish i lovi i te ostatnie mi najbardziej podchodzą - nie nadają się tylko do białego stanika bo mają durne rożowe napisy które przebijają...
Zamówiłam teraz nuki, babyono, canpol i coś jeszcze ale nie pamiętam...
Dziekuję

A co do wkładek to ja miałam Canpol i było ok. Z Lovi miałam jakoś 3 pary w laktatorze ale nie miały napisów i były cieniutkie. Tylko chyba drogie są:/ Może Canpol zamówię

Cytat:
mala, ja uzywam te Babydream, grube to fakt, ale mi to pasuje bo i tak są szybko mokre, więc cienszych u siebie nie widze
tylko te cienkie też mogą byc dobre jak mają ten wkład żelujący. TO jak z podpaskami. Nie musza być grube żeby nie przeciekały
Tak myslę te zamówić http://allegro.pl/canpol-babies-wkla...772330516.html

Cytat:
Tak a propo macie może jakiś fajny sztywny stanik do karmienia i dużego biustu ? Kupiłam sobie alles mama i jest super tylko miękki, a chciałabym też coś sztywnego.
Ten mam i jest fajny http://intimiti.pl/Mitex-Mammi-biustonosz-mama. Tylko mam czarny i u mnie kupowałam. Mam 75 F ale mógłby być nawet G jak mam cycki wypełnione po brzego

Cytat:
Kurcze ale Ty to lubisz i to dla CIebie piękne chwile. Zapytaj dlaczego chce CI to odebrać i psuje CI takim gadaniem te chwile. Nie ładnie
Stary 2015-11-17, 19:46   #64
Pasztetnik
Zadomowienie

malinowa, pediatra na IP i mija polozna mowia, ze niektore dzieci juz tak maja, ze potrzebuja wiecej, co najwyźej monster z niego wyrośnie A mi cycki odpadną...

Aa, jutro bede miec laktator elektryczny

mala, co mi dadza wkladki żelowe jak te grube Babydream przemakaja tak, ze wyciskac mleko z nich idzie i cieknie bokiem

Qrde, macam cycka i na jednym w obszarze otoczki brodawki, pod skorą czuję twardy guzek... Nic nie boli ale co to moze byc
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 19:57   #65
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak w ogolw Która z Was NIE UZYWA jeszcze smoczka ? U mnie jak narazie się udaje ale młody zaczyna wpychac rękę do buzi i lekarka stwierdziła że lepszy smoczek niż rączka bo smoczek można zabrać a rączka zostaje. I podała mi przykład pacjenta który do 4 r.z. tak robił i nawet od tego ssania ręki kości w kciuki nie rosły tak jak powinny. W dodatku trzeba było iść z dzieckiem do specjalisty aby się oduczyl

Także sama już nie wiem

Jak Wy robicie??????

Moja nie chce smoczka wcale a ja bym chciała żeby miała. :P zassała raz na 30 sek i to by było na tyle.

U mnie na wadze jeszcze 2 kg. 12 zeszło. Z synem to już dawno byłam na minusie a teraz coś te 2 kg nie chce samo zejść

Jutro jedziemy na szczepienie, trzymać kciuki

Dzisiaj ważyłam mała. Ma 4600g. Czyli w 7 tygodni 1700 g na cycu, jestem zadowolona

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 20:08   #66
Pasztetnik
Zadomowienie

Odciągnęłam w godzine kolejne 80ml... wiecej nie dam rady bo i cycyki już bolą i ręka mi odpada... O dziwo Maks od godziny śpi... Qrde boje się co bedzie w nocy

I jeszcze ten guz w cycku, nie boli ale dziwne co to, taka twarda prawie centymetrowa kulka tuż pod skorą, może jaki zapchany kanalik od tego dojenia? Miała któraś takie coś?

Stary 2015-11-17, 20:25   #67
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
malinowa, pediatra na IP i mija polozna mowia, ze niektore dzieci juz tak maja, ze potrzebuja wiecej, co najwyźej monster z niego wyrośnie A mi cycki odpadną...
Maksiu monster hehhe

Cytat:
Odciągnęłam w godzine kolejne 80ml... wiecej nie dam rady bo i cycyki już bolą i ręka mi odpada... O dziwo Maks od godziny śpi... Qrde boje się co bedzie w nocy

I jeszcze ten guz w cycku, nie boli ale dziwne co to, taka twarda prawie centymetrowa kulka tuż pod skorą, może jaki zapchany kanalik od tego dojenia? Miała któraś takie coś?
W godzinę tylko tyle?? JA ostatnio ściągałam to 110-120 ml w 20 min. Tak Cię obdoił wcześniej??

Weź tego guzka rozmasuj. nawet jak boli. Kanalik Ci się zapchał

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 20:26   #68
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Także sama już nie wiem

Jak Wy robicie??????

u nas smoczek jest od poczatku, a jak zaśnie to sam go wypluwa ; )
starszy też był smoczkowy, po roczku zabralismy bez problemu

Cytat:
ja mam z alles caffe latte czy jakos tak, jest podszywniony

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Moja nie chce smoczka wcale a ja bym chciała żeby miała. :P zassała raz na 30 sek i to by było na tyle.

U mnie na wadze jeszcze 2 kg. 12 zeszło. Z synem to już dawno byłam na minusie a teraz coś te 2 kg nie chce samo zejść

Dzisiaj ważyłam mała. Ma 4600g. Czyli w 7 tygodni 1700 g na cycu, jestem zadowolona

ładnie przybiera

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 20:39   #69
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Maksiu monster hehhe

W godzinę tylko tyle?? JA ostatnio ściągałam to 110-120 ml w 20 min. Tak Cię obdoił wcześniej??

Weź tego guzka rozmasuj. nawet jak boli. Kanalik Ci się zapchał
Nooo, obdoił, po poludniu ściągnęłam łącznie z tym jakies 300ml, plus pomiędzy pare razy cycki sam wydoił. Przez kilka h pod rząd cycki mialy bez przerwy zapiernicz, dopiero od chwili odpoczywaja :/
Tak to tez tyle ściągam, na jedna serie 7-5-3 mam pełną butelkę. No i ciężko mi tym ręcznym juz idzie bo mnie łapa boli :/
Rozmasuje tego guzka, na szczęscie nie boli, ale widzisz, tak dzis jestem dojona, ze az mi gusek wyskoczyl :///

Stary 2015-11-17, 21:06   #70
AgatkaSz
Wtajemniczenie

My smoczek tez tylko w sytuacji kryzysowej i nie zawsze chce
Ej zasnela mi Nel o 18 i spi ciagle czy jej sie pory pomylily mam nadzieje ze w nocy tez bedzie spac.
Inge jakies chorobsko bierze bo katar ma i glowe lekko cieplo wit C poszla w ruch mam nadzieje ze Nel nie zarazi niczym.
PASZTETNIK a nie masz elektrycznego? By latwiej bylo no i tak sie nie trzeba w to wczuwac samo zasysa
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 21:16   #71
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, obdoił, po poludniu ściągnęłam łącznie z tym jakies 300ml, plus pomiędzy pare razy cycki sam wydoił. Przez kilka h pod rząd cycki mialy bez przerwy zapiernicz, dopiero od chwili odpoczywaja :/
Tak to tez tyle ściągam, na jedna serie 7-5-3 mam pełną butelkę. No i ciężko mi tym ręcznym juz idzie bo mnie łapa boli :/
Rozmasuje tego guzka, na szczęscie nie boli, ale widzisz, tak dzis jestem dojona, ze az mi gusek wyskoczyl :///
MAskarę masz z tym smokiem

A ja podaję Cebion czyli wit C w kropelkach i jak spróbowałam to to kwaśne jestale miny Gabrysi bezcenne a i tak mleczko upuściłam na łyżeczkę i dopiero kropelki do tego. Jak się krzywiła, ale jęzor latał heheheh śmiesznie to wyglądało. Tu się krzywi, ale oblizuuuuuje się

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ej zasnela mi Nel o 18 i spi ciagle czy jej sie pory pomylily mam nadzieje ze w nocy tez bedzie spac.
Inge jakies chorobsko bierze bo katar ma i glowe lekko cieplo wit C poszla w ruch mam nadzieje ze Nel nie zarazi niczym.
PASZTETNIK a nie masz elektrycznego? By latwiej bylo no i tak sie nie trzeba w to wczuwac samo zasysa
Pisała, ze jutro elektryczny będzie miała

TO zdrówka dla Ingusi
Wit C dobra jest
Stary 2015-11-17, 21:22   #72
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Ni mam ale jutro rano bede miala Do odbioru zamówiony w Gemini
No reczny wkurza na dluzsza metr, bo nie dosc ze łapa boli, to jak juz zassie tak co ładnie leci to ręka drgnie i już qrde gubi "źródełko" i nie leci

Cytat:
MAskarę masz z tym smokiem

A ja podaję Cebion czyli wit C w kropelkach i jak spróbowałam to to kwaśne jestale miny Gabrysi bezcenne a i tak mleczko upuściłam na łyżeczkę i dopiero kropelki do tego. Jak się krzywiła, ale jęzor latał heheheh śmiesznie to wyglądało. Tu się krzywi, ale oblizuuuuuje się
Smok po obdojeniu mlekiem tak ze uszami mu wychodzilo, spi juz 2h Cycki są mu wdzięczne, juz godzine nic ich nie maltretuje
Serio chłopy powinny miec tez mleko w cyckach jak juz i tak je maja, dziecko potrzebuje dwoch matek, wtedy to da sie życ

Hehe, Maks tak sie krzywi jak zassie butle z koperkiem, najpierw ochoczo otworzy dzioba jak poczuje że butla idzie (mysli ze mleko), po czym jak zassie to tak brwi zmarszczy i nie ssie i na mnie patrzy z mina pt. "e, matka, co to za gooowno, gdzie jest mleko??" i po chwili dopiero ciągnie dalej

Stary 2015-11-17, 21:28   #73
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Smok po obdojeniu mlekiem tak ze uszami mu wychodzilo, spi juz 2h Cycki są mu wdzięczne, juz godzine nic ich nie maltretuje
Serio chłopy powinny miec tez mleko w cyckach jak juz i tak je maja, dziecko potrzebuje dwoch matek, wtedy to da sie życ

Hehe, Maks tak sie krzywi jak zassie butle z koperkiem, najpierw ochoczo otworzy dzioba jak poczuje że butla idzie (mysli ze mleko), po czym jak zassie to tak brwi zmarszczy i nie ssie i na mnie patrzy z mina pt. "e, matka, co to za gooowno, gdzie jest mleko??" i po chwili dopiero ciągnie dalej
no pamiętam jak mojej chciałam dać koperek co za oburzenie było hehhe z tą samą miną co Twój ma heheh
Stary 2015-11-17, 21:30   #74
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Moja nie chce smoczka wcale a ja bym chciała żeby miała. zassała raz na 30 sek i to by było na tyle.

Super przybiera. Kciuki za jutro. Ja jutro jadę na bioderka, szczepienie za tydzień.
Stary 2015-11-17, 21:33   #75
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ni mam ale jutro rano bede miala Do odbioru zamówiony w Gemini
No reczny wkurza na dluzsza metr, bo nie dosc ze łapa boli, to jak juz zassie tak co ładnie leci to ręka drgnie i już qrde gubi "źródełko" i nie leci

Smok po obdojeniu mlekiem tak ze uszami mu wychodzilo, spi juz 2h liz: Cycki są mu wdzięczne, juz godzine nic ich nie maltretuje

Haha u nas tez takie minki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 22:14   #76
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Także sama już nie wiem
Już w szpitalu dałam. Raz, że zaczęła ssać łapki, a tego się boję, a dwa że tyle razy była kłuta i kilka dni leżała na intensywnej beze mnie, że potrzebowała uspokojenia. Mała ma straszną potrzebę ssania i jeśli nie zaśnie mocno przy piersi, tylko ją odkładam do łóżeczka przysypiającą to sama smoka szuka bo inaczej nie zaśnie
Synkowi zaraz po roczku bez problemu smoka zabraliśmy

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No bo taka prawda, lepszy smoczek niż łapka. Nawet dr Karp poleca ssanie
Też tak myślę

Cytat:
Pilne!!! Jakich wkładek używacie do stanika?? Żeby nie były grube i tanio wychodziły. Ja zamówiłam te http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...307896000.html i to 3 opakowania i są do bani. Śmierdzą normalnie i nie chcę, żeby Gabi jadła z śmierdzącego cycusia. Te z Babydream kosztują 6 zł jakoś i jest tylko 30 a są grube. Ja i tak mam cyce jak donice
Ja używam Johnson, ale rzadko cieknę to nie mam wielkich wymagań jeśli o wkładki idzie

Cytat:
Tosia jak ma kluseczka na imię, bo zawsze Kluseczka, Kluseczka i w końcu nie wiem heheh Magda??
Emilia

Cytat:
Córeczka Toski to Emilka.

Cytat:
A który model masz?

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja mam z alles caffe latte czy jakos tak, jest podszywniony
I wygodnie się karmi odginając taką sztywną miseczkę?
A rozmiar z tabeli rozmiarów się zgadza?
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 22:20   #77
malinowa4
Zakorzenienie

Skopiuje z fb bo nie chce mi sie pisac

Jezu ale ☠☠☠☠zi.. Az sie roleta zewnetrzna tlucze... Zaraz sie przez to mlody obudzi ;/ wgl jakies lęki mnie naszly przez te zamachy i strachliwa sie zrobilam.. Czekam z niecierpliwoscia na meza bo nie chce sama spac.... Mam nadzieje ze polozy sie ze mna mimo tego ze mial spac w drugim pokoju

Stary 2015-11-17, 23:20   #78
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Jezu ale ☠☠☠☠zi.. Az sie roleta zewnetrzna tlucze... Zaraz sie przez to mlody obudzi ;/ wgl jakies lęki mnie naszly przez te zamachy i strachliwa sie zrobilam.. Czekam z niecierpliwoscia na meza bo nie chce sama spac.... Mam nadzieje ze polozy sie ze mna mimo tego ze mial spac w drugim pokoju

a czemu miął spać w 2 pokoju?
Stary 2015-11-18, 01:32   #79
krolewna1986
Wtajemniczenie

Tfu tfu nie zapeszam, ale mały dał się polozyc do łóżeczka i póki co budzi się co trzy godz na jedzonko

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 05:57   #80
mala29lll
Zakorzenienie

Spoko ja sie obudzilam na karmienie a Gabi nie hehe o 24 dostala cycka i lula

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Obudzila sie, ryk przy zmianie pieluchy, obdoila prawego cycka, rzyg na rogala, ryk, obdoila lewego cycka, bek jak chlop i teraz cisnie w pieluche w lozeczku hehe a ja czuwam bo obglosy wydaje jakby sie dusila tak cisnie
Stary 2015-11-18, 06:56   #81
krolewna1986
Wtajemniczenie

Kurde muszę dziś pobrać mocz mojemu siurkowi..tylko jak go zmusić do sikania na zawołanie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-11-18, 07:18   #82
toskaKrk
Wtajemniczenie

Druga z rzędu kiepska noc za nami a już wczoraj w dzień wydawało się, że jest ciut lepiej ehh.
Katar w nocy biedulkę zatkał tak, że pierwszy raz miała problem ssać. A ja się martwię, że mała słabo przybiera bo wagę oddaliśmy na razie i nie mam kontroli nad tym

Młody posiedzi w domu cały tydzień, jak go nie rozszarpię, a jestem tego coraz bliżej każdego dnia na szczęście ma "tylko" katar i kaszle bo mu to spływa, ale do przedszkola go nie puszczam dopóki mała nie zacznie zdrowieć. Może się nie pozabijamy przez ten czas.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Kurde muszę dziś pobrać mocz mojemu siurkowi..tylko jak go zmusić do sikania na zawołanie
Nakarm do oporu, rozbierz w chłodniejszym pomieszczeniu i wykaż się ogromem cierpliwości
Stary 2015-11-18, 07:28   #83
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nakarm do oporu, rozbierz w chłodniejszym pomieszczeniu i wykaż się ogromem cierpliwości

Boje się ze nie zdążę go porządnie umyć bo się zleje w międzyczasie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-11-18, 07:36   #84
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Och i ach, wczoraj mąż mnie wysłał dość wcześnie spać, zamknął drzwi do sypialni i zakazał wstawać przed 3 rano - wyspałam się pierwszy raz od porodu

Cytat:
wgl jakies lęki mnie naszly przez te zamachy i strachliwa sie zrobilam..
A mnie jakoś te zamachy paradoksalnie uspokoiły, uświadomiły że naprawdę co ma być to będzie i na wiele rzeczy nie mamy najmniejszego wpływu, dlatego trzeba korzystać z życia jak się da, cieszyć się każdym dniem i nie narzekać, bo każdy może być ostatnim.
Stary 2015-11-18, 07:51   #85
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Boje się ze nie zdążę go porządnie umyć bo się zleje w międzyczasie
Ja na szczęście u takiego malucha nie musiałam łapać, ale i tak u chłopca łatwiej niż u dziewczynki, jeśli Cię to pocieszy
Stary 2015-11-18, 09:06   #86
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A woreczki do łapania moczu od niemowląt? przyklejasz, zakładasz pieluchę i normalnie sprawdzasz za jakiś czas
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 09:23   #87
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj my w polsce troche mozemy sie mniej denerwiwac ale w niemczech bym sie bala ... tak pelno ich jest. I chyba tam najwiecej chce sie dostac z tego co wiem. Ja wogole jestem strachliwa i nawet jak ogladalam wiadomosci to sie poplakalam bo to jest straszne ze sie tak dzieje i takie zwykle osoby jak my nic nie mozemy. Slyszalam ze jednak do polski maja ich nie przyjmowac.

Ja mam wkladki babyOno i sa cienkiutkie i chlonne tylko chyba sa do duzych piersi ja mam D/E i ciezko wsadzic aby nie wystawalo ze stanika ale na wasze duze cycki bylo by pewnie ok
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 09:27   #88
Pasztetnik
Zadomowienie

Umieram
Fatalna noc (w sumie jak większosc), młody zasnąl na chwile i od 2:00 juz nie śpie; ryk bo głodny, bo wzdęcia, rzyganie, głodny, gazy, znowu glodny, kupa, głodny...
To jest masakra, w nocy pożarł cyce i 80ml odciągnietego (btw, po wczorajszym dojeniu laktacja tak jeszcze podskoczyła że mam cycki nie kamienie a dwa wielkie głazy); ok. 7:00 zaczela się juz prawdziwie glodowa histeria, mimo to wypluwanie cyca - pocyca 5min i zasypia, po czym wypluwa cyc z głodowym krzykiem A mleko LECI, leci tak, ze tryska mu z buzi, krztusi sie jak przysypia a jak go odloze, to mi strużki dalej same lecą (moze wlasnie za bardzo leci?)...
Przewracam sie po domu ze zmeczenia, przed chwila dopiero udalo mi się go polozyc pólsennego do łóżeczka - po wypiciu 180ml odciągniętego mleka I co? Lezy 10min i już sie turla i ssie głodowo palce!!

Stary 2015-11-18, 09:34   #89
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Już w szpitalu dałam. Raz, że zaczęła ssać łapki, a tego się boję, a dwa że tyle razy była kłuta i kilka dni leżała na intensywnej beze mnie, że potrzebowała uspokojenia. Mała ma straszną potrzebę ssania i jeśli nie zaśnie mocno przy piersi, tylko ją odkładam do łóżeczka przysypiającą to sama smoka szuka bo inaczej nie zaśnie
Synkowi zaraz po roczku bez problemu smoka zabraliśmy

Też tak myślę

Ja używam Johnson, ale rzadko cieknę to nie mam wielkich wymagań jeśli o wkładki idzie

Emilia

A który model masz?

I wygodnie się karmi odginając taką sztywną miseczkę?
A rozmiar z tabeli rozmiarów się zgadza?
Ja mam taki
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5249102472
Kupiłam na allegro i byłam w niezłym szoku, że tak dobrze leży (dla mnie dobranie stanika jest dużym wyzwaniem ) Więc jak najbardziej można polegać na tabeli rozmiarów. Obwód biustu miałam na granicy 2 rozmiarów, więc wzięłam większy.

Dzięki dziewczyny za Wasze staniki

U mnie noc taka sobie bo nocna pobudka trwała 2h - zwykle się w 1-1,5h zamykamy. Teraz jednak przy śniadaniu prawie usnął mi w hustawce, to go opatuliłam, hyc to łóżka i jest realna szansa że się umyje przed wizytą u ortopedy !
Stary 2015-11-18, 09:51   #90
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Pasztetnik rany boskie Trzymaj się dzielnie

U mnie z kolei nic, godzina na laktatorze i 10ml... Mam nadzieję że to przez to, że wczoraj bardzo mało piłam...

Cytat:
Oj my w polsce troche mozemy sie mniej denerwiwac ale w niemczech bym sie bala ... tak pelno ich jest. I chyba tam najwiecej chce sie dostac z tego co wiem. Ja wogole jestem strachliwa i nawet jak ogladalam wiadomosci to sie poplakalam bo to jest straszne ze sie tak dzieje i takie zwykle osoby jak my nic nie mozemy. Slyszalam ze jednak do polski maja ich nie przyjmowac.
A myślisz, że ludzi z obywatelstwem danego kraju o zapędach terrorystycznych to nie ma? A ten Polak, którego zatrzymali w Norwegii? Nie każdy terrorysta to uchodźca, to by było zbyt proste.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości