|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Mnie dziś odpadły pierwsze poranne mdłości, nie dałam rady zjeść śniadania.
![]() A pracuję w dziale personalnym w korporacji i niestety mam bardzo stresującą i wymagającą pracę. Ciągle ciśnienie, wymagania, nowe obowiązki i tłumaczenie się, dlaczego nie zdarzyło się czegoś zrobić. Jest naprawdę bardzo ciężko.
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja urodziłam sn, ale czy to ma jakieś znaczenie to nie wiem, bo przecież macica się podczas całej ciąży rozciąga, a przy porodzie to szyjka gra największą rolę
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, mogę dołączyć?? Wczoraj zrobiłam test i ujrzałam 2 kreski. 😍 Jestem bardzo szczęśliwa ale również bardzomsię boję bo w czerwcu poroniłam
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie !
![]() Katoo, źle mnie zrozumiałaś jak tylko dowiedziałam się o tym co planuje firma to już położyłam l4 (nie od ginekologa) a jak dostanę od gina to zaniosę od niego l4. Nie mogłam sobie pozwolić na zwolnienie przed 12 tyg, jeśli wszystko będzie ok. Jaka dziś u mnie paskudna pogoda leje i wieje czuję się dziś lepiej
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja idę do gina w piątek i to będzie u mnie dokładnie 6t i 2d. robiłam bętę ostatnią 10/11 czyli w sumie 10 dni przed wizytą i wynosiła ona 6083, więc liczę, że jednak serduszko już będzie. Cytat:
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś 6t2d ale jak wcześniej wspominałam owulkę miałam szybko i ciąża powinna być troszkę starsza BTW, super ten kalkulator na stronie parenting.pl!
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2015-11-18 o 09:59 |
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Racja, fajny ten kalkulator i wynika, że byłam w 5tyg i 3 d. to raczej miała prawo nic nie zobaczyć, ale betę miałam wysoką bo 7000.
dziwne to wszystko.
|
|
#248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny nie? Wgl ta strona jest super ![]() Ja dzis nie moglam w nocy spac, caly czas mnie mdlilo i jeszcze synek kwęczał, bo mu chyba idą dolne dwójki. Jestem wykończona :/ wzięłam go do łóżka, to oczywiście spal, ale ze stopą na mojej twarzy to będzie ciężkie 9mc ![]() Elfka jak dajesz rade z malutką i dolegliwościami? ![]() Btw tylko ja nie robie bety? ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#249 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bóle są normalne, ale jeżeli będą dosyć uporczywe kup sobie magnez i niekoniecznie ten dla kobiet w ciązy za 26 złotych, może byc zwykły magnez +potas za 5 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli ktoś jeszcze chce być dopisany prosze o priv Cytat:
Jutro idę do gina, ciekawa jestem co powie ![]() Katoo ja też nie robię bety
1 + 1 = 3 Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2015-11-18 o 10:17 |
||||||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za powitanie
ja pierwszą wizyte mam we wtorek, do tej pory będę siedzieć jak na szpilkach...
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam OM 4. 10, owulację ok. 17-18.10 i wychodzi mi termin na 10 lipca.
Ja też idę do gina w piątek to będzie 6 tydz 5 dzien także mam nadzieję na serducho ![]() Miałam iść wczoraj ale przeziębienie mnie rozłożyło, najgorszy katar, zatoki zapchane, głowa mi pęka Mam prenalen katar spray z woda morska do nosa, herbatki z maliny/lipy/bzu z miodem i chyba tyle nam można?W nocy wzięłam apap bo chyba w ogóle bym nie spała przez ten ból głowy.. |
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, że tak na raty piszę, ale szef się kręci i mi przeszkadza
![]() ja na co dzień pracuję prowadząc biuro niedużej firmy i jednocześnie zajmuję się w niej sprzedażą. Cytat:
![]() Od 11tc a właściwie od 12 jesteś chroniona w przypadku umowy na czas określony, przy umowie na czas nieokreślony od początku ciąży jest okres ochronny. Cytat:
Ja wczoraj wieczorem chyba miałam kryzys i prawie się popłakałam przez zgagę. Normalnie w żaden sposób nie mogłam ani leżeć, ani siedzieć to chyba był horror nie zgaga Dziś planuję lecieć do dentystki z tym zębem, bo też mi daje popalić. Ale dziś senny dzień
|
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam chora jakoś od 1.11, ale testy już mi pokazały 2 kreski, więc uważałam i byłam u lekarza po 4 dniach jak mi nie przechodziło i dostałam apap dodatkowo tantuum verde a w domu czosnek i syrop z cebuli, miałam ciągle 37,5 stopni przeszło po kilku dniach. Piłam jeszcze herbaty z syropem z malin i woda morska do nosa
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze to tym bardziej przykre, że tak w sumie błaha sprawa stała się powodem Twojego nieszczęścia. Confused na którą godzinę masz wizytę?
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
Witam, ja również się zaliczam na lipiec, choć szczegółów jeszcze nie znam
Wizyta u gin w piątek 20-11. Póki co jest ok, mimo, że mam już poronienie ma koncie. Beta rośnie, wierzę że tym razem się uda. Musi! Trzymajcie kciuki i zdrówka wszystkim!
|
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
Cześć przyszłe mamuśki!
Chciałabym się do Was dołączyć. Mam 28 lat i jestem w pierwszej ciąży, dzisiaj zaczęłam 8 tydzień, zgodnie z USG, na którym byłam 9.11. Termin mam na 06 lipca Cieszę się bardzo, ale ciągle do mnie to nie dochodzi, że mam w środku małego lokatora. Mogę się podzielić objawami (z których może niektóre są przypadkowe): 1-2 tydzień- miałam coś jakby zapalenie pochwy, upławy, już chciałam lecieć do lekarza na jakąś kurację, ale samo minęło po ok. tygodniu 2-4 tydzień- ból w dole krzyża, jakby rwa kulszowa- nigdy czegoś takiego nie miałam, było to dość silne, aż ciężko mi się chodziło. 4-5 tydzień zrobiłam test bo był już 35 dc (miałam nieregularne cykle ostatnio), i w sumie z ciekawości, bardziej dla wykluczenia ciąży, a tu SZOK, dwie grube krechy na dwóch testach naraz. Myślałam że padnę z niedowierzania ![]() 5 tydzień lekkie mdłości, bóle brzucha jak na @, lekkie bóle piersi 6 tydzień do teraz- mdłości coraz gorsze (obecnie jest masakra), mocny ból piersi, szczególnie po wstaniu z łóżka, wieczna senność i zmęczenie, czasem bóle brzucha jak na @, troszkę mnie drażnią niektóre zapachy jedzenia- głównie mięsa i zapach lodówki jest straszny. Po zrobieniu tych dwóch testów 31.10 poleciałam szybko do sklepu po trzy kolejne, na wszelki wypadek kupiłam ładne pudełeczko i skarpetki niemowlęce. Mąż wrócił z mycia grobów, ja szybko do kibelka testy robić, wszystkie olaboga pozytywne! Wsadziłam do pudełeczka skarpetki i wszystkie pozytywne testy. No i jak jedliśmy obiad to mu dałam pudełeczko, on niczego się nie spodziewając otwarł i z niedowierzaniem: "Jesteś w ciąży???? Długo się staraliśmy i byłam tak przyzwyczajona do negatywnego wyniku za każdym razem, że na serio jest to dla mnie nadal nie do pojęcia.Potem jeszcze 4.11 skoczyłam rano na betę, wyszła 800, czyli koło 4 tydzień. 9.11 poleciałam na USG bo pracuję w niebezpiecznych warunkach i chciałam dostać zaświadczenie. Ciążę potwierdzono na 6 tydzień, wyznaczono datę porodu i dostałam ku mojemu zdziwieniu L4, na całe szczęście, bo nie wiem jak bym z tymi mdłościami wytrzymała wstawanie o 5 rano, jazdę do pracy 1h i potem noszenie ciężkich rzeczy i praca z chemikaliami. Całe szczęście że nie muszę już tam jeździć. Wiem, że się napisałam na całego, ale dusiłam to w sobie bo jeszcze u nas w rodzinie i wśród znajomych nikt nic nie wie. Wolę jeszcze troszkę poczekać, tak do Świąt może. Życzę bezobjawowej ciąży wszystkim zaglądającym tu przyszłym mamusiom
Edytowane przez nutik Czas edycji: 2015-11-18 o 13:32 |
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Nutik fajne wypracowanie nam napisałaś
Dobrze że jesteś na l4 skoro praca w nieciekawych warunkach, a jak długo się staraliście jeśli można spytać?
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie
![]() Zacznę od rzeczy dobrych..widziałam moje serduszko Natomiast z tych mniej fajnych niespodzianek to kolejną wizytę będę miała dopiero....w styczniu 10. grudnia mam się stawić do położnej na badania(patrzała w kalendarz, żeby to był 10tydz ciaży), natomiast kolejna wizyta będzie w styczniu na NFZ. Będę musiała wcisnąć się u drugiego gina prywatnie na grudzień, bo nie wyobrażam sobie tyle czasu bez wizyty u lekarza ![]() Edit: Aha, gin wyznaczył mi TP na 11.07. i proszę Arida zmień mi termin na pierwszej stronie
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2015-11-18 o 13:45 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządeczku
Ciekawe, czego ja się jutro dowiem
|
#261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Od kilku dni już Was podczytuję i ośmielę się dołączyć. Przyjmiecie? ![]() Mam na imię Karolina, lat 30 (cholera, jeszcze do tego nie przywykłam ) to moja druga ciąża. Mam już 15 miesięcznego synka, z którym jestem w domu. Termin porodu wg owulacji (22 dc) to 16 lipca Mam zdiagnozowane PCOS, więc w obu przypadkach ciąże na wspomagaczach.Mieszkam w UK i tu niestety ich system opieki pozostawia wiele do życzenia, szczególnie w przypadku mnie tak niecierpliwej. Pierwszą wizytę z położną na wywiad lekarski mam dopiero 8 grudnia, a pierwsze USG robią dopiero to pierwszego trymestru Ale umówiłam się już prywatnie na podglądnięcie Kropka 26.11, bo do końca grudnia to bym chyba osiwiała Zazdroszczę Wam, że już wiecie, że serduszko bije i wszystko jest ok. Ja na razie niedowierzam, tym bardziej, że objawów jakichś szczególnych brak. No nic, pozostaje czekać.
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty na którą masz jutro wizytę?
|
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
To ja Ci zazdroszczę że nie masz objawów, bo mnie już skręca, nie da się normalnie funkcjonować :/
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u Ciebie podobnie z wizytami jak u mnie na NFZ hehe :-P Dobrze, że masz możliwość prywatnych wizyt, ale u Was też pewnie sporo to kosztuje?
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tego 26.11 mam tylko USG w prywatnej klinice, gdzie wykonują scany. Dostanę raport i tyle, żadnego lekarza nie zobaczę ![]() Ale i tak się cieszę, że coś takiego znalazłam, bo oferują coś co się nazywa "early scan" i sprawdzą wszystko co się da, oczywiście bez komentarza, a jedynie ze wskazaniem czy trzeba iść odwiedzić specjalistę. Koszt takiej przyjemności to 100 funtów |
|
|
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj!!
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Arida Kochana wpisz mi na pierwszą stronę jeszcze tą wizytę u położnej, 10.12. I ten termin ustalony przez gina też jest wg OM także ten 08.07. usuń jeśli możesz dziękuję W ogóle wg OM mam dziś 6t2d a wg usg 6t1d także maluszek jest o dzień mniejszy i ma 4mm
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje obie ciąże są dzięki lekarzowi w Polsce. To on dał mi leki i powiedział dokładnie co i jak stosować. Za pierwszym razem mieszkałam w Finlandii i tam też pierwsze USG jest dopiero to 1szego trymestru i je wykonuje lekarz, a tak to całą ciążę prowadzi położna. Tam mi się udało zrobić USG szybciej prywatnie, ale to tylko dlatego, że stosując stymulację chodziłam też prywatnie na monitoring. Potem od 2 trymestru mieszkałam w Szwajcarii i tam tylko ze względu na to, że ciąża już trwała i nie była od początku prowadzona u nich to miałam dodatkowe scany (w sumie 3), ale też robią tylko 1 USG w trymestrze, a tak to tylko wizyty u lekarza na badania krwi itp. Poza tym zarówno w Finlandii, Szwajcarii czy tu w UK nikt nie sprawdza podwozia, typu jak się ma szyjka itp... a o suplementacji progesteronem to już w ogóle pukają się w głowę ![]() Tak więc ja się cieszę, że mam leki od swojego gina i co jakiś czas będę mogła do niego wpaść żeby choć pogadać z lekarzem
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Już kiedyś słyszałam że opieka nad ciężarnymi u nas w Polsce jest bardzo dobra, owszem możemy narzekać, że na NFZ nie jest idealnie, że często trzeba się decydować na prywatne prowadzenie ciąży ale ogólnie chyba nie mamy na co aż tak narzekać, bo gdybym mieszkała np. w UK to chyba bym z niepokoju spać po nocach nie mogła..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

Mnie boli bardzo, ale moze dlatego ze mialam cc
ja urodziłam sn, ale czy to ma jakieś znaczenie to nie wiem, bo przecież macica się podczas całej ciąży rozciąga, a przy porodzie to szyjka gra największą rolę

Dziś planuję lecieć do dentystki z tym zębem, bo też mi daje popalić. Ale dziś senny dzień
10. grudnia mam się stawić do położnej na badania(patrzała w kalendarz, żeby to był 10tydz ciaży), natomiast kolejna wizyta będzie w styczniu na NFZ. Będę musiała wcisnąć się u drugiego gina prywatnie na grudzień, bo nie wyobrażam sobie tyle czasu bez wizyty u lekarza 
rosi: