|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Kamilka co u Małej wiesz jak operacja się udała, co mówi lekarze?
Super ze z laktacji się tak ładnie ruszyło. |
|
|
|
#2312 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
popopieram w 100%. Czasami mówię swojemu, że mężczyźni nie byliby w stanie do takich poświęceń jak kobieta. każdy ma swoją rolę a największym podziękowaniem dla nas obojga będzie moment kiedy położą mi na piersiach maluszka .myślę że się wtedy oboje popłaczemy żadnych prezentów nie oczekuję za poród tylko jego obecność i bliskość. Wzajemny szacunek i wdzięczność powinna iść w dwie strony. Cytat:
używam bez fluoru od 2 lat po przeczytaniu ze fluor jest szkodliwy. W ciąży był to dla mnie już w ogole priorytet żeby nadal używać bez fluoru. Cytat:
U mnie jest takie wiatrzysko ze zaraz mi okna wyrwie ! Aż się pies boi. Masakra jakaś. Wczoraj mąż pojechał na pocztę po paczkę w której jest śmietnik na pieluchy. Fajna sprawa. Wrzucam pieluche i zużyte chusteczki i przekrecam obręcz i juz jest szczelnie zapakowane. Chciałam taki żeby nie biegać od przewijaka do kuchni z brudami. Tylko od razu pod przewijakiem mieć śmietnik. |
|||
|
|
|
#2313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie pakuje, ale tez laktatora nie mam mam zamiar kupic jak bedzie potrzebny ![]() Mnie kolo 7 rano obudzil okropny deszcz i wichura Cytat:
Super maz mam ochote na dobrego burgera ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Operacja udana.
teraz musimy poczekac kilka tyg na wyniki. Natomiast u małej idzie wszystko tak jak planowali... Wczoraj odłączyli ja od adrenaliny ktora miała podtrzymywać funkcje życiowe. I zaczęli mleczko podawać . Na razie po pół ml najwyżej ale i tak to cieszy. Maja tu bardzo duze parcie na naturalne karmienie. Pilnują czy przynosimy mleczko i układają sobie w lodówkach i mrożą sukcesywnie... Nie ma iscia na łatwiznę ze podadzą mm, bo sie komuś isc poszukać nie chce![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-11-18 o 12:52 |
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Co do wychowania dziecia dla mnie wszystkie określenia typu "metody wychowawcze" są nie do przyjęcia. Chciałabym dziecko wychowywać na maxa intuicyjnie, dając mu duuuużo bliskości (ja sama dużo bliskości od moich rodziców dostałam i do dzisiaj ma to świetne efekty w naszych wzajemnych relacjach, TŻ bliskości miał mało i jest dużo mniej otwarty na okazywanie uczuć i emocji - to naprawdę widać gołym okiem). Dla mnie Searsowie są potwierdzeniem tego, że dla naszych dzieci to my jesteśmy najlepszymi "ekspertami" i chciałabym się tego trzymać z całych sił ![]() U nas w SR wczoraj znów rozdawali paczki dzięki temu mam już dwie butelki avent i dwa smoczki w razie czego no i kilka różnych próbek Wczoraj babeczka mówiła o laktacji - mega fajne rzeczy, ale kurde samo karmienie i całe procesy i zależności z nim związane wydają się bardziej skomplikowane niż poród ![]() Pytalam wczoraj o zabieranie ze sobą laktatora i babeczka mówiła, że nie ma potrzeby - jak się pojawi w razie czego to TŻ może podjechać do apteki w każdej chwili. Co do dawania sobie prezentów z okazji narodzin dziecka - ja liczę na podarunek od TZ Dotka fajnie, dużo ciuszków masz! ![]() Co do prania - ja czytałam gdzieś, że najlepiej ciuszki byłoby wyprać w 90 stopniach, ale obawiam się, że już nie byłoby co wyjmować z pralki Planuję prać w 60 stopniach, bez płynu O i też w przyszlym tygodniu wybieram się na wybór położnej środowiskowej. A pediatrę wybiera się już teraz? Czy po porodzie dopiero? tygrysek kurcze dobrze, że już jestes w domu, staraj się na maxa oszczędzać russiandoll u mnie też 74 dni do ptp ![]() Ehhh a my za 3h wyruszamy do teściów - 300 km - już mnie wszystko boli na samą mysl o podróży
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super wieści, ciągle 3 mamy za Was kciuki |
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() Jerzyczka u Ciebie tydzień dalej niż ja, super ![]() kasia ja liczę według tego co mam w karcie ciąży ![]() ewusia nawet miałam Ci wczoraj przypomnieć, bo wiem, że zawsze przypominasz sobie jak ja się zamelduję, ale mi jakoś w końcu uciekło ![]() kamilka super, że tak ładnie poszło wiesz coś wiecej na temat małej?Ja już się nie golę/depiluję sama. I Jerzyczka możemy sobie piątkę przybić, tak gładziutka to chyba jeszcze nigdy nie byłam |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka takie rzeczy to można czytać, wszystko będzie będzie
cieszę się razem z wami
|
|
|
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka super że operacja udana. Dobry początek
Mojakaren szczęśliwej podróży. Uważaj na siebie
|
#2321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Rodzicielstwo bliskości
![]() Cytat:
bosz wstawanie o 5 ja dziś o 10 wstałam... z budzikiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja to w ogóle jestem "foodie" i nie ma dla mnie nic gorszego niż niedobre jedzenie - nie zjem choćbym miała być głodna ![]() Zanotuje sobie tę autorkę
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILKA, fajnie, że jest coraz lepiej, oby tak dalej
U mnie jest w przychodni ten plus że zapisuję się do przychodni gdzie właścicielem jest lekarz rodzinny, a korzystam z 3 pediatrów jak mi się podoba, kto akurat przyjmuje itp
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka dobre wiadomości
trzymam cały czas kciuki za kruszynkę mojakaren spokojnej podróży U nas jest zwyczaj, że kobieta dostaje coś od męża po porodzie. Nawet wiem, że ostatnio jak teście byli, to teściowa wzięła mojego męża na boczek, by go zapytać, czy pamięta o tym
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamilka cudowne wiesci. Oby tak dalej Dziewczyny robilyscie juz badanie na gbs?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka super wiesci przekazujesz
i zyczymy sobie zeby kazda nastepna byla pozytywna Ewusia, gratki tygodnia ![]() Karen spokojnej drogi ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, gdzies czytalam, ze wynik gbs max 36tc, a im pozniej tym lepiej bo lekarze zycza sobie swieze wyniki
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie przyjechal kurier z materialem minky i bawelna na kocyk i podusie moze jutro dojdzie wloknina silikonowa i Mama uszyje malemu kocyk i kolderke powiem Wam, ze to sie niczym nie rozni w dotyku od la millou
|
|||
|
|
|
#2329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w SR mówili ze dobrze mieć już wcześniej wstępnie wybranego, albo przynajmniej przychodnię bo szpital gdzieś musi wysłać dokumentacje dot. szczepień Ale nie wiem czy wszędzie tak jest Cytat:
![]() no w sumie nic dziwnego ja sobie zazwyczaj przypominam jak dostaję maila z Bellybestfriend, ale wczoraj miałam taki zalatany dzień i nawet maila nie przeczytałam
|
|||
|
|
|
#2330 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze nie, ale na następnej wizycie dopiero będę miała skierowanie na to badanie, czyli za 2 tyg mam wizyte, i potem dopiero skierowanie czyli w sumie dokładnie za miesiąc będę miała gbs.
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Moja apka pokazuje 67dni :O strach sie bac
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie miałam tego badania. Pewnie teraz coś gin wspomni.
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O widzę że nie tylko ja pranie robiłam wczoraj Ja piorę w 40 st i płyn do prania i płukania używam Już coraz bliżej 36 tygodnia! Tygrysek - jejku dobrze że w domu Cytat:
Zresztą ma już wprawę Cytat:
![]() Cytat:
To jest po prostu ogólne określenie zachowań rodzica wobec dziecka ![]() w końcu golą buzię co ileś nie ? to mają doświadczenie jak mało kto |
||||
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę mieć GBS pobierany 15.12, czyli już w skończonym 37tyg
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Muszę jechać do lekarza jednak... Głupi wynik moczu jest wysyłany TYLKO do niego, a on telefonu nie odbiera
jadę z tego mojego zadupia przez godzine żeby usłyszeć czy wynik jest lepszy czy gorszy i czy mam brać dalej tablety czy nie, po czym godzinę wracam. Uhh nie cierpię tego. Szkoa że nie przyjmuje po południu, to bym wygodnie z tż pojechała samochodem.
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Ogłoszenie:
![]() Gdyby któraś była zainteresowana dzianinowymi kocykami, ktore kiedyś wstawiałam. Do piątku są tańsze o 20% https://kids.showroom.pl/marki/34,colorstories |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka wspaniałe wiesci, że operacja się udała! No i Mała dostaje Twój pokarm wspaniale
magda tak tak wiadomo, że ogólne okreslenie metody nie ma w sobie nic złego, bardziej działają na mnie określenie metoda dr jakiegoś tam, albo eksperci twierdza, albo wg badań przeprowadzonych przez.. itf.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

żadnych prezentów nie oczekuję za poród tylko jego obecność i bliskość. Wzajemny szacunek i wdzięczność powinna iść w dwie strony.
ja tez uzywam bez fluoru, bo ponoc jako halogen uposledza wchlanianie jodu i wydaje mi sie ze wyniki tsh mam lepsiejsze 
grillowane krewetki. I deser z mascarpone <3 wróciliśmy po 2h wiec nawet skurcze za bardzo nie dokuczały. Cudownie się czuję.
teraz musimy poczekac kilka tyg na wyniki. Natomiast u małej idzie wszystko tak jak planowali... Wczoraj odłączyli ja od adrenaliny ktora miała podtrzymywać funkcje życiowe.
. Na razie po pół ml najwyżej ale i tak to cieszy. Maja tu bardzo duze parcie na naturalne karmienie. Pilnują czy przynosimy mleczko i układają sobie w lodówkach i mrożą sukcesywnie... Nie ma iscia na łatwiznę ze podadzą mm, bo sie komuś isc poszukać nie chce

cieszę się razem z wami 
21.06.2014r.