Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-18, 10:08   #2311
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Kamilka co u Małej wiesz jak operacja się udała, co mówi lekarze?
Super ze z laktacji się tak ładnie ruszyło.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:08   #2312
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
No pewnie, każdy ma prawo do swojego zdania na ten temat. Ciąża to czas wyrzeczeń dla nas obojga, każde ma swoje wyrzeczenia i radości. Ja mam kopniaki od środka, on może czuć je na zewnątrz. Ja mam prawo marudzić ale on ciągle może wypić piwo z kolegą. Robi dla mnie zakupy jak nie mam siły wyjść, ale robiłabym dla niego to samo, gdyby była taka potrzeba. Naturalna kolej rzeczy i naturalne partnerstwo. Ja nie widzę tego, żeby mój mąż był odstawiony na boczny tor. I ja jestem mu wdzięczna za wsparcie a on jest mi wdzięczny za to, że noszę nasze dziecko. Czuję po prostu ze oboje tkwimy w tym po uszy, i raczej bym to celebrowała jako wzajemnie doceniane się. Ale to ja - moje subiektywne odczucie.

popopieram w 100%. Czasami mówię swojemu, że mężczyźni nie byliby w stanie do takich poświęceń jak kobieta.

każdy ma swoją rolę a największym podziękowaniem dla nas obojga będzie moment kiedy położą mi na piersiach maluszka .myślę że się wtedy oboje popłaczemy żadnych prezentów nie oczekuję za poród tylko jego obecność i bliskość. Wzajemny szacunek i wdzięczność powinna iść w dwie strony.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Zgadzam sie ja tez uzywam bez fluoru, bo ponoc jako halogen uposledza wchlanianie jodu i wydaje mi sie ze wyniki tsh mam lepsiejsze stosuje ta ziajkowa paste.

używam bez fluoru od 2 lat po przeczytaniu ze fluor jest szkodliwy. W ciąży był to dla mnie już w ogole priorytet żeby nadal używać bez fluoru.

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Hej. Siedzę sobie na IP samotnie. Miałam skurcze ale chyba po zastrzyku z nospy sie uspokoiło. Czekam az mnie lekarz ponownie przyjmie. Spac mi sie chce...
O matko dobrze ze sytuacja opanowania. Oby się nie powtórzyło przed 38tyg.

U mnie jest takie wiatrzysko ze zaraz mi okna wyrwie ! Aż się pies boi. Masakra jakaś.

Wczoraj mąż pojechał na pocztę po paczkę w której jest śmietnik na pieluchy. Fajna sprawa. Wrzucam pieluche i zużyte chusteczki i przekrecam obręcz i juz jest szczelnie zapakowane. Chciałam taki żeby nie biegać od przewijaka do kuchni z brudami. Tylko od razu pod przewijakiem mieć śmietnik.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:14   #2313
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a pakujecie do torby na wszelki wypadek butelkę i laktator (kto ma)?

Ja nie pakuje, ale tez laktatora nie mam mam zamiar kupic jak bedzie potrzebny
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ale burza u mnie
Mnie kolo 7 rano obudzil okropny deszcz i wichura

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mnie mąż wczoraj zabrał do restauracji! Zniósł do samochodu, zawiózł pod same drzwi itd. Było cudownie. Zjadłam pierwszy smaczny posiłek od miesiąca grillowane krewetki. I deser z mascarpone <3 wróciliśmy po 2h wiec nawet skurcze za bardzo nie dokuczały. Cudownie się czuję.

Co do książki odnośnie rodzicielstwa bliskości to polecam książki Agnieszki Stein.

Super maz my dzis po wizycie planujemy randke mam ochote na dobrego burgera
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Laktator sie przydaje... Zwłaszcza po cc. Nie musicie go miec w torbie od razu- ktoś go potem dowieźć moze. W koncu i tak poleżeć swoje trzeba... W szpitalach niby maja... Ale proś sie... I zgraj sie tak żeby pasowało i tobie i innym pacjentkom? Hmmm jak sie ma swój to jest sie niezależnym... No chyba ze ma sie dzidzia ciagle przy sobie i moze sobie ciagnąć cyca ile chce...
Mnie tym razem dość szybko laktacja ruszyła... W niedziele tz łapał do strzykawki po kropelce a w nocy juz mi sie udało 20 ml sciągnąć. Teraz juz Ok 35 odciagam dobrze ze wypożyczalnia na dole jest to elektryczny poszedł w ruch

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To super, ze laktacja rozbujana
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:23   #2314
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Kamilka co u Małej wiesz jak operacja się udała, co mówi lekarze?
Super ze z laktacji się tak ładnie ruszyło.

Podlaczam sie pod to pytanie.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:28   #2315
kamilka
Zadomowienie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Operacja udana. teraz musimy poczekac kilka tyg na wyniki. Natomiast u małej idzie wszystko tak jak planowali... Wczoraj odłączyli ja od adrenaliny ktora miała podtrzymywać funkcje życiowe.
I zaczęli mleczko podawać . Na razie po pół ml najwyżej ale i tak to cieszy. Maja tu bardzo duze parcie na naturalne karmienie. Pilnują czy przynosimy mleczko i układają sobie w lodówkach i mrożą sukcesywnie... Nie ma iscia na łatwiznę ze podadzą mm, bo sie komuś isc poszukać nie chce

Edytowane przez kamilka
Czas edycji: 2015-11-18 o 12:52
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:31   #2316
mojakaren
Zakorzenienie

dzień dobry

Co do wychowania dziecia dla mnie wszystkie określenia typu "metody wychowawcze" są nie do przyjęcia.
Chciałabym dziecko wychowywać na maxa intuicyjnie, dając mu duuuużo bliskości (ja sama dużo bliskości od moich rodziców dostałam i do dzisiaj ma to świetne efekty w naszych wzajemnych relacjach, TŻ bliskości miał mało i jest dużo mniej otwarty na okazywanie uczuć i emocji - to naprawdę widać gołym okiem).

Dla mnie Searsowie są potwierdzeniem tego, że dla naszych dzieci to my jesteśmy najlepszymi "ekspertami" i chciałabym się tego trzymać z całych sił

U nas w SR wczoraj znów rozdawali paczki
dzięki temu mam już dwie butelki avent i dwa smoczki w razie czego no i kilka różnych próbek

Wczoraj babeczka mówiła o laktacji - mega fajne rzeczy, ale kurde samo karmienie i całe procesy i zależności z nim związane wydają się bardziej skomplikowane niż poród

Pytalam wczoraj o zabieranie ze sobą laktatora i babeczka mówiła, że nie ma potrzeby - jak się pojawi w razie czego to TŻ może podjechać do apteki w każdej chwili.

Co do dawania sobie prezentów z okazji narodzin dziecka - ja liczę na podarunek od TZ i też myslałam o bransoletce Lilou TŻ dostanie ode mnie piekny zegarek bo w marcu ma 30-ste urodziny. Kupowanie mężowi prezentu z okazji narodzin dziecka dla mnie jest przesadą. Rozumiem, że faceci też mają swoje wyrzeczneia w ciąży, pomagają po porodzie itd. ale jak sobie przypomnę moje codzienne mdłości i senność przez 4 miesiace, zmiany fizyczne i psychiczne, potem trudy porodu i karmienia, zmęczenie, niedospanie, ból itd. to jednak nie ma co porównywać.

Dotka fajnie, dużo ciuszków masz!
Co do prania - ja czytałam gdzieś, że najlepiej ciuszki byłoby wyprać w 90 stopniach, ale obawiam się, że już nie byłoby co wyjmować z pralki Planuję prać w 60 stopniach, bez płynu

O i też w przyszlym tygodniu wybieram się na wybór położnej środowiskowej.
A pediatrę wybiera się już teraz? Czy po porodzie dopiero?

tygrysek kurcze dobrze, że już jestes w domu, staraj się na maxa oszczędzać

russiandoll u mnie też 74 dni do ptp

Ehhh a my za 3h wyruszamy do teściów - 300 km - już mnie wszystko boli na samą mysl o podróży

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:31   #2317
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Operacja udana. teraz musimy poczekac kilka tyg na wyniki. Natomiast u małej idzie wszystko tak jak planowali... Wczoraj odłączyli ja od adrenaliny ktora miała podtrzymywać funkcje życiowe.
I zaczęli mleczko podawać . Na razie po pół ml najwyżej ale i tak to cieszy. Maja tu bardzo duze parcie na naturalne karmienie. Pilnują czy przynosimy mleczko i układają sobie w lodówkach i mrożą sukcesywnie... Nie ma ością na łatwiznę ze podadzą mm, bo sie komuś isc poszukać nie chce

Super wieści, ciągle 3 mamy za Was kciuki
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:33   #2318
czarnulax
Zakorzenienie

Gratuluję nowych tygodni
Jerzyczka u Ciebie tydzień dalej niż ja, super
kasia ja liczę według tego co mam w karcie ciąży
ewusia nawet miałam Ci wczoraj przypomnieć, bo wiem, że zawsze przypominasz sobie jak ja się zamelduję, ale mi jakoś w końcu uciekło
kamilka super, że tak ładnie poszło wiesz coś wiecej na temat małej?

Ja już się nie golę/depiluję sama. Jeszcze z miesiąc temu próbowałam sama, ale tak się przy tym namęczyłam, brzuch mi twardniał, a efekt też był średni, także ostatnio ruszył do dzieła mąż I Jerzyczka możemy sobie piątkę przybić, tak gładziutka to chyba jeszcze nigdy nie byłam
Stary 2015-11-18, 10:34   #2319
kinga1701
Zakorzenienie

Kamilka takie rzeczy to można czytać, wszystko będzie będzie cieszę się razem z wami
Stary 2015-11-18, 10:35   #2320
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kamilka super że operacja udana. Dobry początek

Mojakaren szczęśliwej podróży. Uważaj na siebie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:36   #2321
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
A co to RB? Musze poczytac
Rodzicielstwo bliskości

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Searsowie Na 1 stronie jest

Dzisiaj udało mi się nie wstać o 5 z TŻtem Tylko o 8 i dobrze, bo jak wstaję o 5tej, to potem muszę się zdrzemnąć w dzień i czuję się do kitu i pół dnia mi ucieka
O Searsach słyszałam i musze zakupić koniecznie bosz wstawanie o 5 ja dziś o 10 wstałam... z budzikiem
Cytat:
Laktator sie przydaje... Zwłaszcza po cc. Nie musicie go miec w torbie od razu- ktoś go potem dowieźć moze. W koncu i tak poleżeć swoje trzeba... W szpitalach niby maja... Ale proś sie... I zgraj sie tak żeby pasowało i tobie i innym pacjentkom? Hmmm jak sie ma swój to jest sie niezależnym... No chyba ze ma sie dzidzia ciagle przy sobie i moze sobie ciagnąć cyca ile chce...
Mnie tym razem dość szybko laktacja ruszyła... W niedziele tz łapał do strzykawki po kropelce a w nocy juz mi sie udało 20 ml sciągnąć. Teraz juz Ok 35 odciagam dobrze ze wypożyczalnia na dole jest to elektryczny poszedł w ruch
Kamilka to świetnie, młoda będzie zdrowieć w mig po Twoim mleku na pewno
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no ba, wszystko jest niezbędne i w ogóle super hiper, a jak sie skład przeczyta to się okazuje ze to wazelina konserwantami za 30 złotych
Haha dokładnie, takie ściemy wciskają że masakra
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mnie mąż wczoraj zabrał do restauracji! Zniósł do samochodu, zawiózł pod same drzwi itd. Było cudownie. Zjadłam pierwszy smaczny posiłek od miesiąca grillowane krewetki. I deser z mascarpone <3 wróciliśmy po 2h wiec nawet skurcze za bardzo nie dokuczały. Cudownie się czuję.

Co do książki odnośnie rodzicielstwa bliskości to polecam książki Agnieszki Stein.
Nie ma to jak jedzonko na mieście w miłym towarzystwie ja to w ogóle jestem "foodie" i nie ma dla mnie nic gorszego niż niedobre jedzenie - nie zjem choćbym miała być głodna
Zanotuje sobie tę autorkę
Stary 2015-11-18, 10:38   #2322
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KAMILKA, fajnie, że jest coraz lepiej, oby tak dalej

U mnie jest w przychodni ten plus że zapisuję się do przychodni gdzie właścicielem jest lekarz rodzinny, a korzystam z 3 pediatrów jak mi się podoba, kto akurat przyjmuje itp

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:39   #2323
czarnulax
Zakorzenienie

kamilka dobre wiadomości trzymam cały czas kciuki za kruszynkę
mojakaren spokojnej podróży

U nas jest zwyczaj, że kobieta dostaje coś od męża po porodzie. Nawet wiem, że ostatnio jak teście byli, to teściowa wzięła mojego męża na boczek, by go zapytać, czy pamięta o tym
Stary 2015-11-18, 10:46   #2324
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Wczoraj w ogole zagonilam tzta do ogolenia mi nog przed wizyta i sikalam ze smiechu jeszcze nigdy nie mialam tak dokladnie rozprowadzonego zelu do golenia na nogach,a tak delikatnie ogolonych nog to wcale. Robil to z precyzja szwajcarskiego zegarka i jeszcze ciagle "no nie ruszaj sie" ja to ciach ciach ciach i nogi ogolone, a teraz to mam takie jak z reklamy veet na koniec stwierdzil, ze czul sie jakby golil mi skore
Łooo, to ja musze mojego tz zagonic do golenia mi nog.

Kamilka cudowne wiesci. Oby tak dalej

Dziewczyny robilyscie juz badanie na gbs?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:46   #2325
Casaa
Zakorzenienie

Kamilka super wiesci przekazujesz i zyczymy sobie zeby kazda nastepna byla pozytywna

Ewusia, gratki tygodnia

Karen spokojnej drogi

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-18, 10:48   #2326
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

A tego nie robię się około 36 czy 37 tygodnia?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Karen spokojnej drogi
Stary 2015-11-18, 10:50   #2327
Casaa
Zakorzenienie

Malwi, gdzies czytalam, ze wynik gbs max 36tc, a im pozniej tym lepiej bo lekarze zycza sobie swieze wyniki

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-18, 10:51   #2328
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
I zaczęli mleczko podawać . Na razie po pół ml najwyżej ale i tak to cieszy. Maja tu bardzo duze parcie na naturalne karmienie. Pilnują czy przynosimy mleczko i układają sobie w lodówkach i mrożą sukcesywnie... Nie ma ością na łatwiznę ze podadzą mm, bo sie komuś isc poszukać nie chce

Super, takie wiesci to sa wiesci

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dzień dobry

Co do wychowania dziecia dla mnie wszystkie określenia typu "metody wychowawcze" są nie do przyjęcia.

Chciałabym dziecko wychowywać na maxa intuicyjnie, dając mu duuuużo bliskości (ja sama dużo bliskości od moich rodziców dostałam i do dzisiaj ma to świetne efekty w naszych wzajemnych relacjach, TŻ bliskości miał mało i jest dużo mniej otwarty na okazywanie uczuć i emocji - to naprawdę widać gołym okiem).

Dla mnie Searsowie są potwierdzeniem tego, że dla naszych dzieci to my jesteśmy najlepszymi "ekspertami" i chciałabym się tego trzymać z całych sił

U nas w SR wczoraj znów rozdawali paczki

dzięki temu mam już dwie butelki avent i dwa smoczki w razie czego no i kilka różnych próbek

Wczoraj babeczka mówiła o laktacji - mega fajne rzeczy, ale kurde samo karmienie i całe procesy i zależności z nim związane wydają się bardziej skomplikowane niż poród

Pytalam wczoraj o zabieranie ze sobą laktatora i babeczka mówiła, że nie ma potrzeby - jak się pojawi w razie czego to TŻ może podjechać do apteki w każdej chwili.

Co do dawania sobie prezentów z okazji narodzin dziecka - ja liczę na podarunek od TZ i też myslałam o bransoletce Lilou TŻ dostanie ode mnie piekny zegarek bo w marcu ma 30-ste urodziny. Kupowanie mężowi prezentu z okazji narodzin dziecka dla mnie jest przesadą. Rozumiem, że faceci też mają swoje wyrzeczneia w ciąży, pomagają po porodzie itd. ale jak sobie przypomnę moje codzienne mdłości i senność przez 4 miesiace, zmiany fizyczne i psychiczne, potem trudy porodu i karmienia, zmęczenie, niedospanie, ból itd. to jednak nie ma co porównywać.

Dotka fajnie, dużo ciuszków masz!

Co do prania - ja czytałam gdzieś, że najlepiej ciuszki byłoby wyprać w 90 stopniach, ale obawiam się, że już nie byłoby co wyjmować z pralki Planuję prać w 60 stopniach, bez płynu

O i też w przyszlym tygodniu wybieram się na wybór położnej środowiskowej.

tygrysek kurcze dobrze, że już jestes w domu, staraj się na maxa oszczędzać

russiandoll u mnie też 74 dni do ptp

Ehhh a my za 3h wyruszamy do teściów - 300 km - już mnie wszystko boli na samą mysl o podróży
Powodzenia w podrozy

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Gratuluję nowych tygodni

Jerzyczka u Ciebie tydzień dalej niż ja, super

kasia ja liczę według tego co mam w karcie ciąży

ewusia nawet miałam Ci wczoraj przypomnieć, bo wiem, że zawsze przypominasz sobie jak ja się zamelduję, ale mi jakoś w końcu uciekło

kamilka super, że tak ładnie poszło wiesz coś wiecej na temat małej?

Ja już się nie golę/depiluję sama. Jeszcze z miesiąc temu próbowałam sama, ale tak się przy tym namęczyłam, brzuch mi twardniał, a efekt też był średni, także ostatnio ruszył do dzieła mąż I Jerzyczka możemy sobie piątkę przybić, tak gładziutka to chyba jeszcze nigdy nie byłam
czyli, ze mezowie moga zostac fryzjerami kobiet

Wlasnie przyjechal kurier z materialem minky i bawelna na kocyk i podusie moze jutro dojdzie wloknina silikonowa i Mama uszyje malemu kocyk i kolderke powiem Wam, ze to sie niczym nie rozni w dotyku od la millou
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:53   #2329
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze wiedzieć w takim razie albo spakuję do torby albo naszykuje żeby TŻ mi dowiózł jak będzie potrzebny

Cytat:

super ze dobre wieści, oby tak dalej
Cytat:

w SR mówili ze dobrze mieć już wcześniej wstępnie wybranego, albo przynajmniej przychodnię bo szpital gdzieś musi wysłać dokumentacje dot. szczepień
Ale nie wiem czy wszędzie tak jest
Cytat:
czyli obie zapomniałyśmy
no w sumie nic dziwnego ja sobie zazwyczaj przypominam jak dostaję maila z Bellybestfriend, ale wczoraj miałam taki zalatany dzień i nawet maila nie przeczytałam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:54   #2330
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Łooo, to ja musze mojego tz zagonic do golenia mi nog.

Kamilka cudowne wiesci. Oby tak dalej

Ja jeszcze nie, ale na następnej wizycie dopiero będę miała skierowanie na to badanie, czyli za 2 tyg mam wizyte, i potem dopiero skierowanie czyli w sumie dokładnie za miesiąc będę miała gbs.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:57   #2331
Casaa
Zakorzenienie

Moja apka pokazuje 67dni :O strach sie bac

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-18, 10:58   #2332
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia, gratki tygodnia

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
A tego nie robię się około 36 czy 37 tygodnia?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:58   #2333
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Malwi, gdzies czytalam, ze wynik gbs max 36tc, a im pozniej tym lepiej bo lekarze zycza sobie swieze wyniki

Wyslane z Lumia920.
No wlasnie robi sie miedzy 34 a 37 tc, dlatego pytam czy juz ktoras miala robione

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 10:58   #2334
czarnulax
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie miałam tego badania. Pewnie teraz coś gin wspomni.
Stary 2015-11-18, 11:01   #2335
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie robi sie miedzy 34 a 37 tc, dlatego pytam czy juz ktoras miala robione

No to zle doczytalam
Stary 2015-11-18, 11:03   #2336
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ale to jak kupuje z okazji dnia kobiet czy urodzin to jest dobrze tez bo sa takie modele, co nawet w te okazje nic )

A moje pranie schnie wlasnie, tym razem kolor ja pranie na trzy razy: biale/bardzo jasne, kolorowe i ciemniejsze typu granaty, mocne brazy jutro bede prasowac i wachac
eeee takiego to nie mam z okazji zawsze coś mi kupi

O widzę że nie tylko ja pranie robiłam wczoraj
Ja piorę w 40 st i płyn do prania i płukania używam

Cytat:
Zaczynamy dzisiaj 34 tydzień
Już coraz bliżej 36 tygodnia!

Tygrysek
- jejku dobrze że w domu A Tż nie może wziąć urlopu okolicznościowego albo takiego że "opieka nad ciężarną" ? Mój Tż mówił, że coś takiego jest?

Cytat:
Ja dalabym rade jeszcze sama, ale sobie pomyslalam, ze jak mam scisnac jakos malego, to po co mam sie meczyc i denerwowac za to okolice intymne sprobowalam sama przed lusterkiem i nadal dalam rade, ale to jest wyczyn
Nogi sama golę bo mi łatwiej nogę podnieść i się schylić jeszcze. A tam na dole to Tż goli Zresztą ma już wprawę

Cytat:
jak dobrze takie rzeczy czytać

Cytat:
dzień dobry

ale są metody wychowawcze pozytywne jak i negatywne To jest po prostu ogólne określenie zachowań rodzica wobec dziecka

Cytat:
czyli, ze mezowie moga zostac fryzjerami kobiet
w końcu golą buzię co ileś nie ? to mają doświadczenie jak mało kto
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 11:05   #2337
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja będę mieć GBS pobierany 15.12, czyli już w skończonym 37tyg

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 11:05   #2338
hariett
Zadomowienie

Muszę jechać do lekarza jednak... Głupi wynik moczu jest wysyłany TYLKO do niego, a on telefonu nie odbiera jadę z tego mojego zadupia przez godzine żeby usłyszeć czy wynik jest lepszy czy gorszy i czy mam brać dalej tablety czy nie, po czym godzinę wracam. Uhh nie cierpię tego. Szkoa że nie przyjmuje po południu, to bym wygodnie z tż pojechała samochodem.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 11:08   #2339
candyyfloss
Zadomowienie

Ogłoszenie:

Gdyby któraś była zainteresowana dzianinowymi kocykami, ktore kiedyś wstawiałam. Do piątku są tańsze o 20%

https://kids.showroom.pl/marki/34,colorstories
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 11:14   #2340
mojakaren
Zakorzenienie

kamilka wspaniałe wiesci, że operacja się udała! No i Mała dostaje Twój pokarm wspaniale

magda tak tak wiadomo, że ogólne okreslenie metody nie ma w sobie nic złego, bardziej działają na mnie określenie metoda dr jakiegoś tam, albo eksperci twierdza, albo wg badań przeprowadzonych przez.. itf.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości