|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mąż egoista
Witajcie, proszę o poradę, mam ogromny problem z mężem.
10 lat temu zaczęliśmy budowę, została zakupiona działka, kredyt wzięty na dom i działkę. Niestety okazało się że kredyt hipoteczny częsciowo mąż zużył na prowadzenie własnego interesu, a budowa domu stoi od wspomnianego czasu- stan surowy zamkniety. Do dziś stoimy na tym, że co roku mąż w zimie obiecuje kończenie domu ( mieszkamy w małym mieszkaniu, mamy złe warunki - ciasno), a latem wszystkie pieniądze inwestuje w swój interes, dziennik budowy bez wpisu od jakichś 4 lat, mąż codziennie wyjezdza na wspomnianą budoę na ok. 8 godzin i wieczorem wraca, gdy pytam o termin jakichkolwiek prac totalna awantura. Bank nie zapytał do tej pory o zakończenie budynku, a wkażdej chwili może to zrobić. Potrzebuję porady- kredyt wzięty na nas dwoje, mąż ma jedynie kod solida wejściowy do budynku, jak zmusić prawnie, żeby wreszcie skończył dom- pieniądze na to ma , chciałam tez wspomóc finansowo, tym , co ja mam, ale wszystkie środki pokątnie przeznaczane są na biznes- sprowadzanie towaru z Chin. Mamy dziecko, nastolatka, w chwili zaczęcia budowy dziecko miało kilka lat, teraz odliczam te ostatnie lata do pełnoletności ;-(, a myslałam , że będzie bawiło się w ogródku i miało własny pokój :-( Prosze o poradę - jestem w totalnej kropce, co mam zrobić , z policją pojechać na budowę , nie mam nawet kodu wejścia, ten człowiek nami igra .... - Ludzi zresztą (swoich kontrahentów) też oszukuje, sprzęt sprowadzony z Chin , a im wciska , że z Niemiec, oszustwo goni oszustwem ... Jeszcze nie napisałam , że w tym niedokończonym domu zrobił sobie magazyn na swoje pudła ![]() Potrzebuję fachowej porady ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mOLDerator
|
Dot.: Mąż egoista
To aż dziwne, że bank do tej pory nie zainteresował się tym stanem rzeczy. Pamiętam, że my mieliśmy kontrole z banku jak braliśmy kredyty, nawet jak kupiliśmy płytki do łazienki i nie były przyklejone to dostaliśmy termin do kiedy mamy to zrobić.
Może spróbuj jakoś poprzez prawnika albo bank? Tyle, że z drugiej strony jak mąż jest taki nieuczciwy to żebyście sobie jeszcze problemów w banku nie narobili. Może mężowi wcale nie zależy na tym domu, bo przez taki okres czasu już by pewnie go skończył. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Przecież to jasne, że pierwszym punktem kontaktu powinien być prawnik- i to w trybie natychmiastowym.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
troll i tyle. Nie udało się gdzie indziej, to wkleja tekst tu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Faktycznie nie zazdroszczę Ci sytuacji. Mąż egoista to najgorsze co może być..sama mam podobnie, a jesteśmy małżeństwem z krótkim stażem. Strach pomyśleć co będzie za parę lat. Ogólne jeśli wytrzymamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=65 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Dziękuję za informację. To dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny,
jestem tu nowa, więc korzystając z okazji się przedstawię. Mam na imię Karolina, jestem z Poznania - tu studiowałam, mieszkałam, poznałam Jego. Studia się skończyły, a my tak zostaliśmy razem. Każde z nas miało pracę w Poznaniu, więc stwierdziliśmy, że wspólne mieszkanie to dobry pomysł. Później standardowy rozwój wypadków: ślub, dziecko (nasza kochana Anusia!), wspólny kredyt na mieszkanie. Jednym słowem: stabilizacja. Oboje tego chcieliśmy i czuliśmy się szczęśliwi. Wiedziałam, że prędzej czy później On obrośnie w piórka i nie będzie się tak starał, jak na początku. Nie sądziłam jednak, że stanie się to tak szybko. Ostatnio na nic nie ma czasu, wraca z pracy nieco później (może nie jest to wielka różnica, ale jednak). W domu jeszcze siada do komputera i musi dokończyć projekty - jest grafikiem komputerowym w agencji reklamowej. "Pracując" ma zawsze blisko siebie telefon i gdy tylko nadejdzie wiadomość, odczytuje ją. Kiedy raz zapytałam, kto do niego pisze wieczorem, odpowiedział tylko zmieszany: to jakaś promocja. Nie wiem, co robić - może niepotrzebnie popadam w paranoje? Dziewczyny, co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.