Mąż egoista - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-11, 10:39   #1
Luuna005
Przyczajenie

Mąż egoista

Witajcie, proszę o poradę, mam ogromny problem z mężem.
10 lat temu zaczęliśmy budowę, została zakupiona działka, kredyt wzięty na dom i działkę. Niestety okazało się że kredyt hipoteczny częsciowo mąż zużył na prowadzenie własnego interesu, a budowa domu stoi od wspomnianego czasu- stan surowy zamkniety. Do dziś stoimy na tym, że co roku mąż w zimie obiecuje kończenie domu ( mieszkamy w małym mieszkaniu, mamy złe warunki - ciasno), a latem wszystkie pieniądze inwestuje w swój interes, dziennik budowy bez wpisu od jakichś 4 lat, mąż codziennie wyjezdza na wspomnianą budoę na ok. 8 godzin i wieczorem wraca, gdy pytam o termin jakichkolwiek prac totalna awantura.
Bank nie zapytał do tej pory o zakończenie budynku, a wkażdej chwili może to zrobić.
Potrzebuję porady- kredyt wzięty na nas dwoje, mąż ma jedynie kod solida wejściowy do budynku, jak zmusić prawnie, żeby wreszcie skończył dom- pieniądze na to ma , chciałam tez wspomóc finansowo, tym , co ja mam, ale wszystkie środki pokątnie przeznaczane są na biznes- sprowadzanie towaru z Chin.
Mamy dziecko, nastolatka, w chwili zaczęcia budowy dziecko miało kilka lat, teraz odliczam te ostatnie lata do pełnoletności ;-(, a myslałam , że będzie bawiło się w ogródku i miało własny pokój :-(
Prosze o poradę - jestem w totalnej kropce, co mam zrobić , z policją pojechać na budowę , nie mam nawet kodu wejścia, ten człowiek nami igra ....

-
Ludzi zresztą (swoich kontrahentów) też oszukuje, sprzęt sprowadzony z Chin , a im wciska , że z Niemiec, oszustwo goni oszustwem ...

Jeszcze nie napisałam , że w tym niedokończonym domu zrobił sobie magazyn na swoje pudła
Potrzebuję fachowej porady ...
Luuna005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 08:05   #2
bernikula
mOLDerator

Dot.: Mąż egoista

To aż dziwne, że bank do tej pory nie zainteresował się tym stanem rzeczy. Pamiętam, że my mieliśmy kontrole z banku jak braliśmy kredyty, nawet jak kupiliśmy płytki do łazienki i nie były przyklejone to dostaliśmy termin do kiedy mamy to zrobić.

Może spróbuj jakoś poprzez prawnika albo bank?

Tyle, że z drugiej strony jak mąż jest taki nieuczciwy to żebyście sobie jeszcze problemów w banku nie narobili.

Może mężowi wcale nie zależy na tym domu, bo przez taki okres czasu już by pewnie go skończył.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 21:00   #3
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Luuna005 Pokaż wiadomość
Witajcie, proszę o poradę, mam ogromny problem z mężem.
10 lat temu zaczęliśmy budowę, została zakupiona działka, kredyt wzięty na dom i działkę. Niestety okazało się że kredyt hipoteczny częsciowo mąż zużył na prowadzenie własnego interesu, a budowa domu stoi od wspomnianego czasu- stan surowy zamkniety. Do dziś stoimy na tym, że co roku mąż w zimie obiecuje kończenie domu ( mieszkamy w małym mieszkaniu, mamy złe warunki - ciasno), a latem wszystkie pieniądze inwestuje w swój interes, dziennik budowy bez wpisu od jakichś 4 lat, mąż codziennie wyjezdza na wspomnianą budoę na ok. 8 godzin i wieczorem wraca, gdy pytam o termin jakichkolwiek prac totalna awantura.
Bank nie zapytał do tej pory o zakończenie budynku, a wkażdej chwili może to zrobić.
Potrzebuję porady- kredyt wzięty na nas dwoje, mąż ma jedynie kod solida wejściowy do budynku, jak zmusić prawnie, żeby wreszcie skończył dom- pieniądze na to ma , chciałam tez wspomóc finansowo, tym , co ja mam, ale wszystkie środki pokątnie przeznaczane są na biznes- sprowadzanie towaru z Chin.
Mamy dziecko, nastolatka, w chwili zaczęcia budowy dziecko miało kilka lat, teraz odliczam te ostatnie lata do pełnoletności ;-(, a myslałam , że będzie bawiło się w ogródku i miało własny pokój :-(
Prosze o poradę - jestem w totalnej kropce, co mam zrobić , z policją pojechać na budowę , nie mam nawet kodu wejścia, ten człowiek nami igra ....

-
Ludzi zresztą (swoich kontrahentów) też oszukuje, sprzęt sprowadzony z Chin , a im wciska , że z Niemiec, oszustwo goni oszustwem ...

Jeszcze nie napisałam , że w tym niedokończonym domu zrobił sobie magazyn na swoje pudła
Potrzebuję fachowej porady ...
Nie rozumiem po co drugi taki sam wątek ?
Przecież to jasne, że pierwszym punktem kontaktu powinien być prawnik- i to w trybie natychmiastowym.
Stary 2015-10-15, 21:11   #4
Elfir
Zakorzenienie

troll i tyle. Nie udało się gdzie indziej, to wkleja tekst tu.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 21:34   #5
Iza_bellla
Raczkowanie

Faktycznie nie zazdroszczę Ci sytuacji. Mąż egoista to najgorsze co może być..sama mam podobnie, a jesteśmy małżeństwem z krótkim stażem. Strach pomyśleć co będzie za parę lat. Ogólne jeśli wytrzymamy Mamy dziecko i dlatego jeszcze razem jesteśmy, tak to już pewno każdy poszedłby w inną stronę
Iza_bellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-27, 12:34   #6
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
troll i tyle. Nie udało się gdzie indziej, to wkleja tekst tu.
Na Intymnym było.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 08:59   #7
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Iza_bellla Pokaż wiadomość
Faktycznie nie zazdroszczę Ci sytuacji. Mąż egoista to najgorsze co może być..sama mam podobnie, a jesteśmy małżeństwem z krótkim stażem. Strach pomyśleć co będzie za parę lat. Ogólne jeśli wytrzymamy Mamy dziecko i dlatego jeszcze razem jesteśmy, tak to już pewno każdy poszedłby w inną stronę:(
Tragiczne słowa. Wcześniej czy później i tak któreś pójdzie w inną stronę. Skoro tylko dziecko was trzyma razem. Dziecku też współczuję.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 12:18   #8
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Tragiczne słowa. Wcześniej czy później i tak któreś pójdzie w inną stronę. Skoro tylko dziecko was trzyma razem. Dziecku też współczuję.
Co ty kalincia, 2 min. pozniej juz odeszla od meza

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=65
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 12:37   #9
kalincia
BAN stały

Dziękuję za informację. To dobrze.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 10:49   #10
Karolinaaaa89
Przyczajenie

witajcie dziewczyny,

jestem tu nowa, więc korzystając z okazji się przedstawię.
Mam na imię Karolina, jestem z Poznania - tu studiowałam, mieszkałam, poznałam Jego.

Studia się skończyły, a my tak zostaliśmy razem. Każde z nas miało pracę w Poznaniu, więc stwierdziliśmy, że wspólne mieszkanie to dobry pomysł. Później standardowy rozwój wypadków: ślub, dziecko (nasza kochana Anusia!), wspólny kredyt na mieszkanie. Jednym słowem: stabilizacja. Oboje tego chcieliśmy i czuliśmy się szczęśliwi.

Wiedziałam, że prędzej czy później On obrośnie w piórka i nie będzie się tak starał, jak na początku. Nie sądziłam jednak, że stanie się to tak szybko. Ostatnio na nic nie ma czasu, wraca z pracy nieco później (może nie jest to wielka różnica, ale jednak). W domu jeszcze siada do komputera i musi dokończyć projekty - jest grafikiem komputerowym w agencji reklamowej. "Pracując" ma zawsze blisko siebie telefon i gdy tylko nadejdzie wiadomość, odczytuje ją. Kiedy raz zapytałam, kto do niego pisze wieczorem, odpowiedział tylko zmieszany: to jakaś promocja. Nie wiem, co robić - może niepotrzebnie popadam w paranoje? Dziewczyny, co myślicie?
Karolinaaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości