Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-18, 16:52   #2161
mira81
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Dziecko teraz intensywnie się rozwija i zabiera nam dużo dobrego z krwi, trzeba wyjątkowo zadbać o dietę :yes:

Ja tydzień temu w poniedziałek na połówkowym miałam ułożenie miednicowe, a teraz w pn juz główkowe. Dziecko robi fikołki
Moja zmienila pozycje z poprzecznej na glowka w dol i z powrotem w piprzeczna w ciagu 2 godz badania

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:54   #2162
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Z ubranek to u mnie zbędne były kaftaniki i spiochy. W ogóle tego nie nakladalam. Tylko body i polspiochy albo spodenki.

Z tego co słyszałam to najważniejsza jest moc, im wyższa tym bardziej chrupiące wychodzą. Ja mam ale ani mocy ani firmy nie pamiętam, ale nie chca mi wcale wyjść chrupiące.
Cytat:
Jak moja siostra miała fazę na gofry, to mówiła, że szuka takiej od 1000w, bo te słabsze i zarazem najbardziej popularne na rynku - 700w nie dopieka dobrze goferka w środku
dzieki za info o gofrownicach, bede poszukiwac
co do kaftanikow i spiochow tez nie kupuje, jakos mi sie nie widza..

Cytat:
Dzień cebuli, dzień marchewki? Ale czad, ciekawe czy ja swoją córkę będę przebierać za kalafiora.. Albo inne warzywa

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
ja na początek kupiłam leżaczek Tinny love - on ma funkcje leżenia i siedzenia. Potem planuję taką piankową matę na podłogę, ale widziałam też takie duże kojce ze szczebelkami jak w łóżeczku
ja tez ten lezaczek planuje pozniej jak wyrosnie pomysle nad czyms innym zreszta jak bedzie wieksze to juz nie bede sie tak bala je zostawic samo w pokoju w lozeczku na drzemke
Olgietka zazdroszcze zakupow, ze masz juz wszystko i wszystko jest sliczne

_polly_,sloneczko4477, kallina_2014 cudne ubranka!!

ja po dzisiejszej wizycie jestem zdolowana.. nie dosc ze trwala 5min a czekalam 1,5h to ani nie zbadano mnie, ani usg, sam wywiad, ktory mialam juz na poczatku ciazy!! trafilam na okropna lekarke pakolke ;/ pytalam jej czy bede miec cesarke przez miesniaka a ona, ze kto mi tak powiedzial? wiec opowiedzialam historie (juz po raz setny z kolei kazdemu w szpitalu z kim mam stycznosc - lekarz, polozna, sonografer itd) mojego bolu podbrzusza kilka tyg temu. strasznie sie wkurzyla tym, ze udalam sie do POLSKIEGO lekarza i chciala mi za wszelka cene pokazac, ze sie na niczym ten lekarz nie zna (za kazdym razem mocniej akcentujac slowo "polski").. a co mialam zrobic jak nikt nie chcial mi pomoc?!
powiedziala, ze jak chce cesarke jak moj polski lekarz tak mowi to moge sobie jechac do polski razem z moim polskim lekarzem i tam tak urodzic, ale ona nie widzi zadnych przeciwskazan do cesarki..bo miesniak ma 5,5cm (no ok, ale moze urosnac ;/ [poza tym nawet nie wie w ktorym on jest miejcu dokladnie!) i mam rodzic naturalnie. mialam miec wiecej usg, wiec pytam rowniez o to na co ona z laska wypisala skierowanie na dodatkowe usg w 36tyg mowiac "zeby cie uszczesliwic" ;/ no wyobrazacie sobie? tazke musze znow wybrac sie do polskiego lekarza na usg, bo tu sie nie doczekam na zadna opieke jak sie nalezy w ciazy. a jeszcze pytam o witaminy czy mam jesc, brac cos dodatkowego? na co ona, ze chce to mam brac, nie to nie, no sory porazka totalna, mowie Wam. jedyne dobre wiesci to cisnienie idealne, serduszko pieknie bije ale czy corcia na 100% nie mam pojecia ale zaufam intuicji
takze taka mialam "wizyte" dzis

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2015-11-18 o 17:05
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:59   #2163
Olgietka
Zakorzenienie

malinka nie znam się na wynikach.. ale na podwyższenie żelaza chyba sok z buraków? Ja co dzień jem żelazo w tabletkach, bo tu mają je.bca na tym punkcie...

Boże, nażarłam się tagiatelle ze szpinakiem i kurczakiem... do tego tak dowaliłam do kominka, że zaraz zdechnę
Włączcie wyobraźnie i zwizualizujcie sobie:
Leżę ze skarpetkami zsuniętymi do samych palców, spodnie również obciągnęłam pod tyłek, koszula rozpięta na całej długości i brzuch na wierzchu
Jeszcze mam ochotę stanik zdjąć.. chyba powinnam rozejrzeć się za jakąś nową bielizną
Stary 2015-11-18, 16:59   #2164
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
nie, nie planuję Lublina, tylko Świdnik porodówka ma super opinie, sporo koleżanek rodziło i zadowolone
Faktycznie opinie na gdzie rodzić ma super fajne, że masz blisko taki szpital chociaż większość moich znajomych jeździ właśnie na Jaczewskiego, dlatego o tym szpitalu od razu pomyślałam ja najbliżej mam Chełm i chełmski szpital, kilka minutek dosłownie ale ponoć tam to jest rzeźnia totalna więc odpada

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:01   #2165
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
U mnie też położenie miednicowe ale mały ciągle bardzo nisko kopie i czuję że niechętnie się obraca, w sumie nie zdarzyło się chyba żebym czuła coś wyżej i gin mówił że to powinno mnie uspokoić... dlatego tak pytam
u mnie podobnie jak u ciebie w sensie, ze czuje mala na dole wciaz czasem tylko w nocy wyzej jak leze na jedym boku wyzej to sie przesunie ku gorze, ale zaraz schodzi w dol jak sie przekecam na plecy
Stary 2015-11-18, 17:04   #2166
Darkanddark
Zakorzenienie

Eeyesblue- bardzo nieprzyjemnie Cię ta kobieta potraktowała.. Współczuję. Mam tylko takie wrażenie, czy faktycznie coś w tym jest, że w UK ciszę traktują trochę.. Niepoważnie?
Oglądając tv mam wrażenie, że ogromnie dużo szumu robią wokół ludzi z otyłością, im trzeba pomagać, leczyć, operować.. Bo są tacy biedni, mają tyle różnych chorób! A kobiety w ciąży? Do roboty do 8 miesiąca, usg z łaska... A może tylko mam takie wrażenie?
Bardzo mi przykro, nie przejmuj się. Co zamierzasz zrobić? Iść z powrotem do tego 'niedobrego' polskiego lekarza?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Nie ciszę, tylko ciążę.. Nie mogę edytować postu na telefonie.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:06   #2167
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Katka, gratulacje!

Eeyesblue, no co za buractwo Nie ma to jak taka baba, najmądrzejsza w całej wsi, ale w sumie w niczym Ci nie pomogła, nic konkretnego nie powiedziała i nawet nie zbadała. Ale przecież wie wszystko najlepiej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 17:07   #2168
mira81
Zadomowienie

Eeyesblue ale trafilas na piz..e..takie komentarze to moze wyglaszac u siebie przy kolacji a nie w gabinecie pipa jedna..
Chociaz szczerze mowiac we Francji opinia o polskich lekarzach tez jest kiepska..W wiekszosci to ludzie zdzierajacy kase z rodakow ktorzy sa na bakier z jezykiem.
Co do miesniaka z tego co pamietam to mamy podobne umiejscowienie z tym ze u mnie juz ma 7 cm. I faktycznie moja lekarka i lekarz z usg mowili ze on nie jest przeciwskazaniem do cc. Moj tez daje znac o sobie i czasem boli jak cholera. W dodatku zaczynaja sie w nim robic zacieki martwicze wiec jest "szansa" ze bede wariowac z bolu z jego powodu. A wtedy mam jechac na ip na zastrzyk domiesniowy bo zaden z przeciwbolowych lekow ktore mozemy brac na miesniaki nie dziala

Stary 2015-11-18, 17:08   #2169
Olgietka
Zakorzenienie

Masakra z tą wizytą
No chyba bym jej tam pocisnęła. Głupia sucz! A to jest jakaś "Twoja" przynależna Ci lekarka czy jakaś przypadkowa?
Stary 2015-11-18, 17:08   #2170
mira81
Zadomowienie

Tzn wskazaniem do cesarki..pomylilam sie

Stary 2015-11-18, 17:20   #2171
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Eeyesblue- bardzo nieprzyjemnie Cię ta kobieta potraktowała.. Współczuję. Mam tylko takie wrażenie, czy faktycznie coś w tym jest, że w UK ciszę traktują trochę.. Niepoważnie?
Oglądając tv mam wrażenie, że ogromnie dużo szumu robią wokół ludzi z otyłością, im trzeba pomagać, leczyć, operować.. Bo są tacy biedni, mają tyle różnych chorób! A kobiety w ciąży? Do roboty do 8 miesiąca, usg z łaska... A może tylko mam takie wrażenie?
Bardzo mi przykro, nie przejmuj się. Co zamierzasz zrobić? Iść z powrotem do tego 'niedobrego' polskiego lekarza?
dokladnie masz racje, ludzie otyli sa traktowani powazniej.. nie raz slyszalam, ze lekarze czepiaja sie, ze pacjentka jest za chuda a po prostu wyglada dobrze w ciazy, nie jest otyla ani nic. ciaza to zaden wyjatkowy stan, zadna choroba, dobrze sie czujesz to ok, zle to i tak ci nie pomoga.
tak, planuje jechac do polskiego lekarza gdzies w okolicach swiat mysle pozniej w 36 tyg bede miec od nich usg i nastepnie byc moze udam sie jeszcze raz w 38 tyg do polskiego, gdyby znow potraktowano mnie tak jak dzis..

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Eeyesblue, no co za buractwo Nie ma to jak taka baba, najmądrzejsza w całej wsi, ale w sumie w niczym Ci nie pomogła, nic konkretnego nie powiedziała i nawet nie zbadała. Ale przecież wie wszystko najlepiej
wiesz, pakolki rodza po 15 dzieci, pewnie dla niej taki miesniak to zadna przeszkoda do normalnego porodu ;/ niczym sie nie przejmuja a oliwe do ognia dolalam mowiac o polskim lekarzu, pewnie poczula sie gorsza, i dobrze, bo nie zachowala sie jak lekarz specjalista. ani brzucha nie dotknela, NIC. pyta mnie ile mam lat, czy pale, czy 1 ciaza, czy mezatka? no po co jej to?! wszystko mam w karcie, ktora miala przed nosem. to sa dla niej najwazniejsze pytania, mojego miesniaka zignorowala totalnie. teraz nawet nie wiem czy nastawiac sie na ta cesarke czy naturalnie.. masakrra

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Eeyesblue ale trafilas na piz..e..takie komentarze to moze wyglaszac u siebie przy kolacji a nie w gabinecie pipa jedna..
Chociaz szczerze mowiac we Francji opinia o polskich lekarzach tez jest kiepska..W wiekszosci to ludzie zdzierajacy kase z rodakow ktorzy sa na bakier z jezykiem.
Co do miesniaka z tego co pamietam to mamy podobne umiejscowienie z tym ze u mnie juz ma 7 cm. I faktycznie moja lekarka i lekarz z usg mowili ze on nie jest przeciwskazaniem do cc. Moj tez daje znac o sobie i czasem boli jak cholera. W dodatku zaczynaja sie w nim robic zacieki martwicze wiec jest "szansa" ze bede wariowac z bolu z jego powodu. A wtedy mam jechac na ip na zastrzyk domiesniowy bo zaden z przeciwbolowych lekow ktore mozemy brac na miesniaki nie dziala
akurat polski lekarz mi wykryl tego miesniaka, wiec chwala mu za to, bo na pierwszym tu usg nikt go nie zauwazyl choc byl juz duzy. moj tez mial ok. 7cm, teraz na polowkowym wyszlo 5,5cm wiec sie niby zmniejsza, ale do konca nie wiem. a umiejscowiony jest zaraz na koncu szyjki u wyjscia i przy jego wielkosci ok. 7 cm co mialam polski lekarz stwierdzil, ze naturalnie nie mam szans urodzic, bo dziecko nie przejdzie moze jak sie zmniejszy to sie uda, ale ona nawet nie chciala mi dac skierowania na dodatkowe usg chocby jedno a mialam niby miec wiecej.. w koncu dostalam z laska na to w 36 tyg

Cytat:
Masakra z tą wizytą
No chyba bym jej tam pocisnęła. Głupia sucz! A to jest jakaś "Twoja" przynależna Ci lekarka czy jakaś przypadkowa?
przypadkowa, mialam byc skierowana pod opieke lekarza do konca ciazy i mial kontrolowac sytuacje z miesniakiem a dzis sie okazalo, ze to tylko dodatkowa wizyta u niej (ktora nic nowego nie przyniosla, no nawet mnie nie zbadala) a dalej mam kontynuowac spotkania z polozna. niby ginekolog a zachowala sie jak zwykla pielegniarka przepisujac z mojej karty ciazy dane do karty szpitalnej..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 17:21   #2172
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie opinie na gdzie rodzić ma super fajne, że masz blisko taki szpital chociaż większość moich znajomych jeździ właśnie na Jaczewskiego, dlatego o tym szpitalu od razu pomyślałam ja najbliżej mam Chełm i chełmski szpital, kilka minutek dosłownie ale ponoć tam to jest rzeźnia totalna więc odpada
w Lublinie bywa, że brakuje miejsc i wtedy nie chcą przyjmować i odsyłają... zresztą zobaczymy jeszcze jak to wszystko się poukłada..
a Ty gdzie chcesz jechać?
Stary 2015-11-18, 17:22   #2173
monicca1989
Zakorzenienie

Dziękuje za kciuki. Jestem już po wizycie szyjka na szczęście w porządku 34mm. Leukocyty podwyższone wyszły, więc dostałam jeszcze na posiew skierowanie i wymaz na czystość pochwy pobrał.
Obecnie ułożony pośladkowo, waży 550g.
Z tymi kłuciami mam poobserwowac i jak będą się nasilały to da mi skierowanie do neurologa.
Pytał jeszcze czy opryszczka nie pojawiła sie już ( miałam na poczatku ciąży)
Mówił, że wg nowych wytycznych jeżeli wyskoczyła by mi na 6t przed porodem jest to wskazaniem do CC.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:24   #2174
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
a Ty gdzie chcesz jechać?
Ja pojadę do Włodawy bo prawdopodobnie cesarka i z tamtego szpitala mam lekarza więc tylko się umówię z nim na konkretny dzień, o sam poród się nie boję, jedynie o opiekę po

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:25   #2175
aguleck
Raczkowanie

Cytat:
Aguleck, a co po Twojej wizycie?
Chyba jakaś pomyłka, bo ja wizytę mam dopiero 23. 11, ale chyba nawet nic nie pisałam, a dziś byłam tylko rano na krzywej cukrowej, ale też się chyba nie chwaliłam. W każdym razie dzięki za zainteresowanie.
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:27   #2176
_polly_
Zakorzenienie

Chwilę mnie nie było i tyle stron do nadrobienia.

eeyesblue, co za straszna lekarka.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:27   #2177
Darkanddark
Zakorzenienie

Monicca, super, że bobo dobrze rośnie, i zrób te badania, żeby się wszystko wyjaśniło
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:30   #2178
kallina_2014
Wtajemniczenie

Eeyesblue , co za wstrętny babsztyl!!!!!
Stary 2015-11-18, 17:32   #2179
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Chyba jakaś pomyłka, bo ja wizytę mam dopiero 23. 11.
A to widocznie coś pomyliłam

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki. Jestem już po wizycie
Ale już mamy duże dzieci na wątku! Gratulacje
Stary 2015-11-18, 17:33   #2180
mira81
Zadomowienie

Tak jak myslalam moj maz nie da za wygrana..oto co dzisiaj znalazl:

http://m.showroomprive.com/ficheProd...d=21366&type=2

Stary 2015-11-18, 17:39   #2181
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba muszę się zalogować, żeby wejść
Stary 2015-11-18, 17:43   #2182
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki. Jestem już po wizycie szyjka na szczęście w porządku 34mm. Leukocyty podwyższone wyszły, więc dostałam jeszcze na posiew skierowanie i wymaz na czystość pochwy pobrał.
Obecnie ułożony pośladkowo, waży 550g.
Z tymi kłuciami mam poobserwowac i jak będą się nasilały to da mi skierowanie do neurologa.
Pytał jeszcze czy opryszczka nie pojawiła sie już ( miałam na poczatku ciąży)
Mówił, że wg nowych wytycznych jeżeli wyskoczyła by mi na 6t przed porodem jest to wskazaniem do CC.

Super! duży chłopak!
a co do opryszczki, to ja mam średnio co miesiąc w ciąży, chyba zacznę się bać

Cytat:
Ja pojadę do Włodawy bo prawdopodobnie cesarka i z tamtego szpitala mam lekarza więc tylko się umówię z nim na konkretny dzień, o sam poród się nie boję, jedynie o opiekę po
nie martw się myślę, że z tym wszędzie jest podobnie, a ważne że lekarza będziesz miała swojego

eeyesblue lekarka jakaś tragiczna, współczuję spotkania
Stary 2015-11-18, 17:50   #2183
mira81
Zadomowienie

Kurcze chyba faktycznie bez zalogowania nie da sie zobaczyc..nie wiem czy zalacznik sie otworzy czy nie..bo pisze z tel..
Załącznik 6090717

W kazdym razie jest to moto bmw w wersji mini dla dzieci powyzej 3 lat z dodatkowymi kolkami do nauki jazdy
Cytat:
Chyba muszę się zalogować, żeby wejść

Stary 2015-11-18, 17:51   #2184
eeyesblue
Zadomowienie

dzięki dziewczyny, jestescie kochane

monicca1989 gratuluje wizyty i zdrowego synusia
Stary 2015-11-18, 17:53   #2185
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:

http://m.showroomprive.com/ficheProd...d=21366&type=2

Mój ma już upatrzony chodzik-rajdówkę, ścigacza mini, autko na akumulator i kombinuje nad wózkiem obniżonym na zloty wszystko jedno czy będzie chłopiec czy dziewczynka

Gratuluję wizyt udanych oj duże dzieciaczki już tutaj mamy ciekawe jak moja klucha

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2015-11-18 o 17:54
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:53   #2186
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
W kazdym razie jest to moto bmw w wersji mini dla dzieci powyzej 3 lat z dodatkowymi kolkami do nauki jazdy
No to szaleje już
Stary 2015-11-18, 17:56   #2187
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
malinka nie znam się na wynikach.. ale na podwyższenie żelaza chyba sok z buraków? Ja co dzień jem żelazo w tabletkach, bo tu mają je.bca na tym punkcie...
soku z buraków chyba nie tknę zreszta nie mam jak zrobic nawet

Ale podejrzewam, że dostanę żelazo w sobotę właśnie
Stary 2015-11-18, 17:57   #2188
mira81
Zadomowienie

Sloneczko..no moj wlasnie dla dziewczynki patrzy..stad ten kolor czerwony..mam nadzieje ze nie upadnie na glowe i nie kupi...bo promocja kuszaca..

Stary 2015-11-18, 18:03   #2189
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
soku z buraków chyba nie tknę
Próbowałaś? bo ja buraki tylko na ciepło jadam, inaczej nie tknę, a sok z buraków z jabłkiem wchodził jak marzenie i bardzo mi smakował spróbuj raz chociaż, bo może akurat.
Stary 2015-11-18, 18:09   #2190
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Patulitka na usg połówkowym miałam badana szyjkę ( wyszło 37mm) ale mały był zle ułożony i nie dał sobie wszystkiego zbadać wiec po 3 tygodniach musiałam wrocic na badanie i wtedy wyszło ze szyjka ma 26 mm czyli niebezpieczna długość i w strasznie szybkim tempie sie skraca.

To trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze ? A masz miec zakładany krążek albo szew ? Mi wlasnie tez w 3 tygodnie poleciała centymetr ale wyjściowo miała 43. Mam nadzieje ze zostanie juz taka chociaz strasznie sie boje.

A są tu jakieś dziewczyny z Warszawy albo okolic ? Gdzie rodzicie ?
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości