|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Malinka , dla mnie też sok z buraka jest dość obrzydliwy ale sok burak+jablko juz jest ok. Polecam
![]() Nie wymiguj się, ja też nie mam sokowirówki ale kupuję sobie taki soczek w punkcie ze swiezo wyciskanymi sokami- tam panie robią go przy mnie, tylko burak i jabłko. Jest też mnóstwo takich soków w marketach, też są świeże, stoją w lodowkach, tylko przeczytaj etykietę czy tam nie ma jeszcze w składzie cukru, wody i nie wiadomo co tam jeszcze
Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2015-11-18 o 19:11 |
|
|
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
Patulitka proponuje przy kolejnej wizycie poprosić o ponowne zmierzenie szyjki bo jak ja trafiłam do szpitala( głownie na ta dolegliwość) to sie okazało ze ma 35 mm czyli nic sie z nia nie dzieje!
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chętnie wymienię swoją sokowirówkę na ekspres ciśnieniowy do kawy :-P
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka
Lepiej się zmuś do tego soku z buraka z owocami bo żelazo w tabletkach to masa skutków ubocznych |
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Hmm sok z buraka..nie wiem czy to bedzie proste we Francji..powiem szczerze ze tylko 2 razy widzialam na targu tutaj buraki..w sklepie nigdy. Nad czym ubolewam bo uwielbiam barszczyk. A tutaj sa owszem ale takie w opakowaniach juz ugotowane na parze albo z piekarnika..
Dlatego jak tylko moge to prosze kogos kto jedzie z polski o dostawe buraczkow.. Malinka a u ciebie w okolicy sa gdzies latwo dostepne swieze buraki? Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy gości i tylko Was podczytuje bo nie mam czasu odpisywać...
|
|
#2197 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez sobie nie wyobrażalam wypic sok z buraka ale zestaw burak jabłko cytryna to juz mistrzostwo
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to we Francji nie ma buraków? Nieźle, u nas na każdym stoisku i cały rok kosztują grosze.
Właśnie ustaliłyśmy z siostra, że mamie na święta kupujemy jakiś karnecik z masażem. Przyda jej się. Myślę, czy pomysłu nie wykorzystać dla teściowej, tż będzie miał prezent z głowy, do tego coś skromnego, jakieś mazidło albo krem i juz Sama bym chętnie poszła na jakiś masaż!
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
Darka we francji chyba nie sa takie popularne..tak jak pisalam tylko 2 razy udalo mi sie kupic swieze.. tak samo np pietruszka w korzeniu. U mnie w auchanie np jest bardzo rzadko...
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Ale jestem zła!
Na początku mieliśmy iść mieszkać do TŻ więc wyrzucił stare meble i mieliśmy kupić nowe ale później zdecydowałam, że do końca ciąży i do ślubu kościelnego czyli do lipca wolę zostać u siebie bo i raźniej i nie trzeba będzie teraz 3 czy 4 tys.na meble dawać a tż teraz przyszedł i mowi, że pasuje meble kupić.. Mówię, że owszem no ale to po ślubie z tzw. "cepca" a on mi, że myślał przed świętami kupić bo w jego pokoju zawsze rodzice księdza przyjmują! Nosz kur.wa mają swój pokój i siostra Tż mieszka na górze to tam nie mogą przyjąć ten raz?! My musimy uzbierać na wyprawkę, na chrzciny i na wesele! I jeszcze specjalnie dla nich mam teraz meble kupować?! Ale jestem wściekła ![]() Przepraszam ale musiałam to z siebie wyrzucić
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
Mira a soku nie ma w sklepach?
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Niech przyjma bez mebli. No bo jaj.. stolik wystarczy :/
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mowiac nigdy sie nie rozgladalam za sokiem z burakow. Az z ciekawosci popatrze. Wydaje mi sie ze jesli juz to pewnie w jakims sklepie ze zdrowa zywnoscia. Na razie nie bylo mi to potrzebne bo wyniki w normie mialam. Zobacze jak to teraz wyglada bo w tyg ide zrobic akurat krew na zelazo i inne badania.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Nie muszą bo mają swój pokój przecież
normalnie mam ciśnienie 200 na 100 chyba!
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z innej broszki, kiedy ślub bierzecie?
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
strasznie dużo dziś miałam do nadrobienia ![]() eeyesblue wspołczuje takiej lekarki, po prostu masakra ![]() monicca1989 dobrze wiedzieć o tej opryszczce bo mialam już czwartą od początku ciąży ![]() Olgietka Twoje zakupy to porostu cudeńka, no i te szydełkowe dzieła - super ![]() Paulitka witaj :róża: Mam termin dzień wcześniej ![]() ja dziś miałam dzień pracusia tzn. umyłam wszystkie kieliszki jakie mam, a dostaliśmy w prezencie ślubnym kilka kompletów, także kilka zmywarek poszło dzisiaj do tego pranie i odgruzowywanie sypialni przed przemeblowaniem bo musimy zrobić miejsce na łóżeczko Na obiad dziś zrobiłam kotleciki mielone zapiekane w pomidorowym sosie z mozzarella robiłam pierwszy raz i wyszło super do tego kopytka z wczoraj i z głowy ![]() Ale juz po obiedzie padłam totalnie i teraz czuje, że chyba przesadziłam bo mnie ramiona bolą i jeszcze mąż wkurza na dodatek, ehh Fajnie, że wizyty udane i maluchy dobrze rosną, trzymam kciuki dalej za dziewczyny w szpitalu obyście szybko wyszly do domu i te chorujące, żeby szybko wyzdrowiałyA propos cewnikowania - nie taki diabeł straszny ![]() Milego wieczoru mamuski
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-11-18 o 21:06 |
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, pogadaj z tż i się nie wściekaj, bo to ani Tobie ani dziecku na dobre nie wyjdzie. Zapytaj go, czy pomyślał co do Ciebie mówi. Przecież oszczędzacie i są ważniejsze wydatki niż wyremontować pokój na koledę.
|
#2208 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej by było dla niego bo inaczej go zabiję.. 16 lipca 2016 ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Ale teraz powinna się liczyć bardziej żona i dziecko..
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba czas żebyś go uświadomiła :-P Sama jestem katolikiem, wiec jeśli ktoś rozumie ideę przyjmowania księdza w domu, to tak jak misia mówi.. Stolik, świeczki i krzyżyk wystarcza :-P
|
#2210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ładna data ślubu ja 22 lipca 2016 akurat bede obchodzić 10 rocznice jak jesteśmy para A co do pomysłu z meblami jesli rodzicom tak zalezy zeby zrobic dobre wrażenie na księdzu to przecież nic nie stoi na przeszkodzie zeby pięknie Wasz pokoik urządzili
|
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj już ja go uświadomię :P ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() Nie mam nic przeciwko
|
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Hah nasz to by się chyba upomniał
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Ja księdza nie przyjmuje.
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
To by odemnie uslyszal gorzkie slowa
łaski mi nie robi ze przyjdzie :p
|
|
|
|
#2216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Żelazo w ciąży leci w dół. Postaraj się uzupełnić je dietą
![]() Cytat:
![]() Uwierz mi, że lepiej nastawić się na rodzenie po terminie niż przed bo to jak wróżenie z fusów. Czekanie na poród to jedna z najgorszych spraw jeśli chodzi o ciążę. Liczyłam na to, że urodzę przed terminem, a urodziłam 10 dni po.. to był najgorszy okres całej ciąży. Co za wredny babsztyl! W Polsce dużo łatwiej o cc, co trzecie dziecko tak się rodzi, w innych krajach nie jest tak "popularna". Nie możesz zmienić lekarza prowadzącego na tego polskiego? Po co użerać się z taką krową?Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przecież kolęda nie służy do pokazania się przed księdzem tylko do poświęcenia mieszkania.. może jak zobaczy, że nie ma mebli to nie weźmie ofiary
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam ochotę na jakąś lekką komedie.
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko, pogadaj z TŻ i powiedz to co mówisz nam... że chyba są ważniejsze wydatki teraz niż meble pod teściów... i że jeśli oni mają napinkę na godne przyjmowanie księdza, to niech sami te meble kupią, a nie wy im będziecie sponsorować...
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie moge calkiem przejsc do polskiego lekarza, bo nie wiem jak potem z przyjeciem na oddzial itd on nie pracuje w szpitalu, w ktorym bede rodzic. po prostu chodze jakby na nfz i dodatkowo prywanie, jesli cos mnie niepokoi. do niej juz nie pojde, oni sami mi ustalili wizyte akurat z ta lekarka, ja nie mialam na to wplywu, nastepnym razem od razu zadzwonie o zmiane lekarza choc watpie, zebym miala jeszcze jakies wizyty. a poki co za 2 tyg mam spotkanie u poloznej, wiec mam nadzieje, ze u niej dowiem sie cos wiecej i doradzi.. eh. sloneczko wspolczuje ;/ nie daj sie ja zabralam sie za wyprawke dla malej, ale cos nie mam weny chyba, nic mi sie nie chce, obojetne mi wszystko ide sie kapac i spac to chociaz juz nie bede tyle rozmyslac.dobrej nocy kobietki |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

normalnie mam ciśnienie 200 na 100 chyba!

obyście szybko wyszly do domu i te chorujące, żeby szybko wyzdrowiały
norma od 15
dobrze, że syna nie będę miała bo bym pewnie wychowała na ciamajdę.
Co za wredny babsztyl! W Polsce dużo łatwiej o cc, co trzecie dziecko tak się rodzi, w innych krajach nie jest tak "popularna". Nie możesz zmienić lekarza prowadzącego na tego polskiego? Po co użerać się z taką krową?