|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Teraz tez chodze wiecej, juz nawet sie tym jakos nie przejmuje. A co do wyjazdu do mamy, jesli wyjde w pt, robie pranie(jeszcze mam kilka rzeczy do prania Wojtusia), pakuje nas i poczekamy jeszcze troszke. Jak nic sie nie bedzie dzialo, to zostaje do polowy grudnia u siebie, jak znowu zaczne sie gorzej czuc (a to teraz mialam takie 2 dni gorszego samopoczucia, przed szpitalem), to jedziemy do mamy.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooo czekoladę z okienkiem to bym wciagnela
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Na ta chwile biore tabletki, nawet jakos duzo nie leze, bo ile mozna. Chowam sie tylko przed ordynatorem jak idzie korytarzem. Ktg wychodzi dobre, badanie na fotelu tez wyszlo ok, to po co mam lezec i zajmowac lozko...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
No to jasne, jak macica jest napięta a oni nic więcej nie mogą zrobić to szkoda sobie psychikę ryć szpitalem
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszlam dokladnie z tego samego zalozenia. 2 tygodnie pobytu na szpitalnych wczasach juz wystarczy. Czekam do pt. Nie wiem czy jutro beda mnie badac, czy nie, ale ordynator juz sie chyba psychicznie nastawia na moj wypis. Wiecie nas tu jest malo. Teraz jest nas 6, z czego ja i dziewczyna obok lezymy najdluzej (ona 3 tygodnie, ja 2)
|
|
|
#2738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
2300 g wazy :p a czemu masz miec klocuszka? Dzieki dziewczyny za wszystkie slowa, moze sie ten maly wiercipieta obroci jeszcze ![]() Tak mi sie dobrze spalo, a kurier zadzwonil i za 10 min bedzie gemini normalnie szal, tak szybko, jak u Russian ![]() Ale jestem nieprzytomna ![]() ogromne za wszystkie wizyty dzis!---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Ewusia, a Tobie co powiedzial gin? Ze jest szansa na obrot? ![]() Bo moj tak: "prosze sie nie martwic, moze sie jeszcze obroci" ![]() W ogole wlasnie sie zorientowalam, ze ta wizyta 9.12 to juz moze byc ostatnia przed porodem co? To bedzie 37t0d?
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-19 o 08:15 |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach!
![]() Jerzyczka super, że wizyta udana a maluszek już jest dużym chłopcem Szkoda, że się obrócił, ale może sobie jeszcze wierciuszek fiknie i będzie główką w dół ![]() Casa współczuję bólu głowy, mam nadzieje, że szybko przejdzie. malwi jak oni i tak nic nie mogą zrobić, to pewnie, niech Cię puszczą do domu. Leżenie w szpitalu to wątpliwa przyjemność. U nas w nocy też mocno wiało, teraz się chyba trochę uspokoiło i ładnie słoneczko świeci I czekam na kuriera, tym razem wyjątkowo przyniesie "prezent" dla mnie a nie dla córy ![]() My wczoraj słuchaliśmy serduszka małej A myślałam, że to bujda jest. Jak ktoś nie wie jak ma szkraba ułożonego, to podobno w ten sposób można sobie sprawdzić.
|
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka - a to przepraszam
Klocuszek może wynikać z cukrzycy ciążowej. I tego się boję Niby na USG wszystko w normie. Ale lekarz powiedział, że kilka wymiarów wskazuje na nieco starszą ciążę. A diabetolog powiedziała, że dzieci matek z cukrzycą ciążową mogą mieć np. większy obwód brzuszka w porównaniu z dziećmi matek zdrowych. I mnie zestresowała.
|
|
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula ale super! Ciekawe czy u nas coś słychać?
![]() Mąż pewnie mega zadowolony
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Juz sobie obiecalam, ze tak szalec nie bede. Teraz przez weekend z tz bysmy wszystko zrobili, a pozniej bede lezec
|
|
|
#2745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo musze meza zagonic do sluchania serduszka ![]() Cytat:
Nie stresuj sie a ile mial gramow ostatnio i wmktorym tygodniu bylas?
|
||
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia no pewnie i to jak
![]() niech Tż posłucha ![]() Jerzyczka komin zamówiłam
|
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Wieczorem go zagonie niech się wysłuchuje
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Pokaż jaki komin pokaz
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Candy ja mam od samego poczatku.
Dzizus mam dosc. Kolezanki z sali ogladaja te pseudoserialiki, od samego rana leci to goowno. Rzygam juz tym! Chce do domu
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Candy ja jestem od 9tc czyli od momentu kiedy się o ciąży dowiedziałam.
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
widać zdjęcie? ?
|
|
|
|
#2753 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ochotę na bransoletkę z zawieszką w kształcie wózka. I chyba muszę sobie takową sprawić Cytat:
Cytat:
Momentami zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Ja widzę. Ładnie wygląda. A to łóżeczko będzie jeszcze jakoś przymocowane? Bo teraz chyba nie jest? Albo źle widzę. |
|||
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Candy w pewnym momencie juz chcialam isc do pracy. Jak siedzialam sama w domu i mi sie nudzilo.
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
Jak wy wszystkie rano wstajecie... Mi się dziś udało pospać. Młoda wprawdzie wparowała nam do łóżka o 4 rano, ale o dziwo poszła spać dalej i aż do 7 spała. Czuję więc, że w końcu odespałam nockę poprzednią
![]() Jerzyczka aby młody jednak się obrócił. Z tego co wiem na temat paciorkowca to jeżeli w 26 tygodniu wyszło Ci czysto to powinnaś mieć świeższe badania bo to może się pojawić. Casaa a skąd takie wysokie ciśnienie? To jednorazowe? Magdusiaaa, a gdzie mieszkasz że tak strasznie wiało? Malwi, ja tak miałam z napinaniem macicy w pierwszej ciąży. Skurcze się pojawiały, a szyjka w normie. Zawsze mi mówili, że o ile nie są regularne, nie nabierają na sile itd to się nie martwić. Jednak wiadomo, że lepiej się oszczędzać skoro masz skłonności. Jeżeli Cię wypuszczą to odradzam robienie prania, a dokładniej mówiąc wieszanie go bo to u mnie skończyło się regularnymi skurczami. |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek ja to tylko wrzuce do pralki, ustawie program, zaleje zelem do prania, tz bedzie wieszac. No a pakowanie, to tez tz zrobi. Ja mu tylko bede mowic co ma pakowac
Spoooooko bede sie oszczedzac. Nooo jedyne co zrobie jak wyjde, to sos carbonara, a na drugi dzien bolognes. Juz zapowiedzialam tz, ze bedzie musial przecierpiec
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Czarnulax - ładny ten komin. Taki delikatny.
Pytam, o L4 bo strasznie dużo piszecie i zastanawiam się, skąd macie tyle czasu |
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
![]() Super ![]() Moje zamowienie z gemini tylko tego mi brakowalo,wiec jest dosc male ![]() Termometr zamowilam taki zwykly na razie, zeby byl, aby w razie czego porownac temperature z bezdotykowym a na bezdotykowy nie moge sie zdecydowac jeszcze, ktory model wybrac :p
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
candy jest przymocowane z boków ma takie płozy bo się buja
no i z boku jest komoda potem łóżeczko się ściagai komodę się ściąga i jest łóżko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

a powiedz jak się czujesz wszystko ok? No i co z wyjazdem do mamy? Jutro piątek.

ogromne za wszystkie wizyty dzis!
Niby na USG wszystko w normie. Ale lekarz powiedział, że kilka wymiarów wskazuje na nieco starszą ciążę. A diabetolog powiedziała, że dzieci matek z cukrzycą ciążową mogą mieć np. większy obwód brzuszka w porównaniu z dziećmi matek zdrowych. I mnie zestresowała.