|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe Mamusie 2008
Fajnie że już będziesz wiedzieć
U nas dopiero 7 tydz a już prowadzimy z mężem boje o imię, na razie i dla chłopczyka i dziewczynki Jak będziemy znali płeć to przynajmniej jedno nam odpadnie
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
jednak nie mamy pojecia kto mieszka, noga na noge, siad po turecku, zaslonilo malenstwo dokladnie... nie wiadomo kto tam pomieszkuje... ale wszystkie miary itd dobre, rozwija sie bdb
jutro w razie zainteresowania trochę więcej
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
magdalenka nie mialam plamien, natomiast bolal mnie dol brzucha i pani dr do ktorej poszlam po tym niewypale od razu dala mi duphaston profilaktycznie
a usg na poczatku tez mialam dosc czesto zeby sprawdzic czy sie wszystko dobrze rozwija i nie zaszkodzilo... a najpiekniejszy moment to zobaczyc pikajace serduszko po takim tekscie jak ja mialam... wiec najwazniejsze to sie nie stresowac mamusie
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
To ja też się melduję
![]() ![]() 2 testy zrobione pozytywne, @ niema od 5 września wiec...... Poniedziałek wizyta u lekarza i wszystko bedzie potwierdzone Pozdrowionka dla mamusiek To bedzie nasz 2 skarb ![]() aaa dolegliwości mam już okropne hehe sniadania juz nie jem bo wiem ze by nie posiedzialo u mnie długo... tylko po troszku cos dziubie.... Z pierwszym bąblem też tak miałam.... na poczatku 2 tygodnie meczarni i do końca ciązy kazdy dzień mdłosci (raz mnie naciągło i potem juz mogłam wszystko). Dzisiaj mnie głowa boli, nie wiecie czy mozna cos bezpiecznego na to wziać??
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
No swietnie, swietnie Agusia - gratulacje
A ile ma Twoja pierwsza pociecha? Z awatarka to widze ze juz troche strarsza.Moja teraz bedzie miala roczek w poniedzialek... i juz mam w glowie kosmos - jak ja sobie dam rade z dwojka ![]() Edit: ah no nie wiem co Ci na glowe poradzic??? Masaz skroni chyba.... Basienka - no najwazniejsze ze wszystko z dzidzia w porzadku, a jak sie nie zna plci to podobno mamy szybciej rodza - bo ciekawosc je bardziej zzera....
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
no prawda jest taka że dzidzia bawiła się z nami w chowanego... i to już kolejny raz
normalnie albo taki wstydliwy, albo taki tajemniczy... uparciuszek nasz jeden... wogole to smialismy sie,ze nasze malenstwo cwiczy joge, bo pozycje nie z tej ziemii wymyslalo
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Moja teraz 27 bedzie miała 4 latka
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj u ginekologa, a nawet u dwóch, bo najpierw w przychodni a później w szpitalu. Miałam robione usg. No i dowiedziałam się tyle, że była to ciąża biochemiczna a teraz już jest czyściutko
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja chyba sie przyłącze do Was. Otóż dzis mija 35 dzien mojego cyklu- najdluzej trwal 32 dni, mam okropne humory, temp 37.2, bola mnie piersi i brzuch.Rano robiłam test i pokazał 2 krechy, po ok 2 godzinach zrobiłam 2 dla pewnosci i tez 2 krechy |
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
mamusie mam tą przyjemność dołączyć do was.. na wstpie gratuluje wszystkim dziewczynom... i założycielce watku- kasi...
u mnie to 6 tydzień sie zaczyna i na razie jestem przerażona bo nie planowaliśmy dziecka...ale szczęśliwa... |
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
czytałam o waszych problemach.. i nie wiem czy pociesze... sama strasznie sie boje... bo już raz poroniłam w 6 tyg ciąży... wszystko zaczeło sie od bóli... taki jak podczas@... przez 4 czy 3 dni non stop ... ciagle sie nasilał... mowilam o tym lekarzowi... ale widocznie mnie olal... powiedzial to wez sobie nospe..niepomogło... poza tym miałam plamienia brązowo... bezowe... od momentu spodziewanej @.... no i wszystko zakonczylo sie @... najgorsze uczucie w zyciu taka pstka...
teraz codziennie co chwile sprawdzam czy nie ma czerwonych plamek.. brzych nie boli, to mnie trzyma na duchu czasem delikatnie pobolewa ale to z powodu roaćiagania macicy.. także takimi bolami sie nie przejmujcie... trzymam za Was kciuki...i za fasolki.. |
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie w którym miesiacu zaczelo byc widac twoj brzuch...wiem ze u kazdej jest inaczej... ale od października ide do pracy.. mam trzy miesiace probne... i chcialabym przez nie pracowac z wiadomych wzgledow..
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to niestety prawda juz sie dowiadywalam... dopiero w trzecim miesiącu mamy pe łne prawa jako kobieta ciążarna... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
prawo pracy chroni kobiete od pierwszego miesiaca, a nie od trzeciego...
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytuję: Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. moją koleżankę wywalili jak tylko powiedziała o ciaży. błąkała się po inspekcjach pracy, wróciła do pracy ale wolała iść na L4, bo atmosfera była coraz gorsza... dziewczyny, czy was też cały czas boli brzuch - tzn. tak ciągnie, kłuje, jakby wzdęcia lub ból jajnika... martwię się trochę... miałam palmienia, wprawdzie już przeszły, a ja się oszczędzam, ale jestem pełna obaw... do gina idę 1go, teraz mam zwolnienie lekarskie z powodu plamień... |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Dzeiwczyny nie lekcewzcie plamien!!! Ja walsnie stracilam moja fasolke
![]() i od plamien wlasnie sie zaczelo
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Ciebie - jeszcze tu wrócisz za niedługi czas
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokladnie wlasnie o to mi chodzilo... |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
czyli nie powinnaś się martwić: jak skńczysz okres próbny to bedziesz w chyba już 4 miesiącu (dobrze liczę?) więc musza ci przedłużyć do końca ciąży. ale co będzie dalej to zależy tylko od firmy... powodzenia!!
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
no tez tak mysle...a co do tych boli brzucha to nie wiem ja bym panikowala bo w ten sposob poronilam... plamienia i bol brzucha... jak bylam w szpitalu tam podaja nospe forte... ale jest na recepte.. ja jakmnie boli to biore zwyklą... natomiast mam już okropne mdlosci i wymiotowalam... okropnosc...
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny mój teścik też pokazał dwie kreski , więc chyba zostanę majową mama!!!!! W czwartek wszystko sie okaże ,bo ide na wizytę do ginekologa .
Gratuluję wszystkim dziewczynom ,które spodziewaja się dzidzi Mam nadzięje że damy radę przez te 9 miesięcy a w maju ujrzymy te nasze maleństwa. |
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet szefowa dzwoni czy wszystko ok żebym ja wiedziałą czy wszystko ok...wiem że nospa pomaga, ale czy moze pomóc w dotrzymaniu ciąży? przecież ona tylko rozkurcza mięśnie... zna się ktoś na tym? |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
na podtrzymanie duphaston powinnas dostac
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
coś mi się z kompem kopie - wynajduję nowe skróty klawiszowe tóre uniemożliwiają mi normalne działanie
![]() słyszałam o tym duphastonie, czy jakoś tak... jak byłam ostatnio (i to był ostatni raz!) u jakiegoś innego gina z powodu plamień, to tylko powiedział, że on nic tam nie widzi - hmm, tyle to i ja mogę powiedzieć - i przypisał mi ... odpoczynek. nie wiem czy to dobrze, ale niech mu będzie. po zwolnieniu wracam do mojego gina... |
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostalam duphaston profilaktycznie bo miewalam bole brzucha mimo ze to raczej normalne ale lekarz wolal mi go dac profilaktycznie i do konca 3 mc bralam teraz jestem w czwartym bez niego i wsio ok wiec moze zaoytaj o niego nich ci wypisze repcepte fakt drogi jest ale czego nie robi sie dla dziecka
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja mam taki dziwny objaw: w nocy okropnie cierpną mi ręcę. Zupełnie nie wem czym to może byc spowodowane-nigdy wcześniej tak nie miałam, a na jakiś ucisk to chyba za wczesnie
Zresztą nie wiem, to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać Może któraś z was miała podobny problem?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

U nas dopiero 7 tydz a już prowadzimy z mężem boje o imię, na razie i dla chłopczyka i dziewczynki
Jak będziemy znali płeć to przynajmniej jedno nam odpadnie 

i juz mam w glowie kosmos - jak ja sobie dam rade z dwojka 

za Ciebie - jeszcze tu wrócisz za niedługi czas

Zresztą nie wiem, to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać