Majowo-czerwcowe Mamusie 2008 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-20, 15:27   #91
Sonia11
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe Mamusie 2008

Fajnie że już będziesz wiedzieć U nas dopiero 7 tydz a już prowadzimy z mężem boje o imię, na razie i dla chłopczyka i dziewczynki Jak będziemy znali płeć to przynajmniej jedno nam odpadnie
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 21:51   #92
bassienkaw
Zakorzenienie

jednak nie mamy pojecia kto mieszka, noga na noge, siad po turecku, zaslonilo malenstwo dokladnie... nie wiadomo kto tam pomieszkuje... ale wszystkie miary itd dobre, rozwija sie bdb jutro w razie zainteresowania trochę więcej

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 22:10   #93
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
jednak nie mamy pojecia kto mieszka, noga na noge, siad po turecku, zaslonilo malenstwo dokladnie... nie wiadomo kto tam pomieszkuje... ale wszystkie miary itd dobre, rozwija sie bdb jutro w razie zainteresowania trochę więcej
fajnie że wszystko jest ok, szkoda że nie wiecie kogo macie - ale dzieci czasem robią takiego psikusa

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 09:03   #94
annula
Raczkowanie

GG do annula

magdalenka nie mialam plamien, natomiast bolal mnie dol brzucha i pani dr do ktorej poszlam po tym niewypale od razu dala mi duphaston profilaktycznie
a usg na poczatku tez mialam dosc czesto zeby sprawdzic czy sie wszystko dobrze rozwija i nie zaszkodzilo... a najpiekniejszy moment to zobaczyc pikajace serduszko po takim tekscie jak ja mialam...
wiec najwazniejsze to sie nie stresowac mamusie powodzenia i zdrowka dla was i fasolek!
annula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 12:07   #95
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

To ja też się melduję 2 testy zrobione pozytywne, @ niema od 5 września wiec...... Poniedziałek wizyta u lekarza i wszystko bedzie potwierdzone

Pozdrowionka dla mamusiek

To bedzie nasz 2 skarb

aaa dolegliwości mam już okropne hehe sniadania juz nie jem bo wiem ze by nie posiedzialo u mnie długo... tylko po troszku cos dziubie.... Z pierwszym bąblem też tak miałam.... na poczatku 2 tygodnie meczarni i do końca ciązy kazdy dzień mdłosci (raz mnie naciągło i potem juz mogłam wszystko).
Dzisiaj mnie głowa boli, nie wiecie czy mozna cos bezpiecznego na to wziać??

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

WIKUSIA I JULCIA MOJE KRÓLEWNY

Agusia_pa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 13:38   #96
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

No swietnie, swietnie Agusia - gratulacje A ile ma Twoja pierwsza pociecha? Z awatarka to widze ze juz troche strarsza.
Moja teraz bedzie miala roczek w poniedzialek... i juz mam w glowie kosmos - jak ja sobie dam rade z dwojka

Edit: ah no nie wiem co Ci na glowe poradzic??? Masaz skroni chyba....

Basienka - no najwazniejsze ze wszystko z dzidzia w porzadku, a jak sie nie zna plci to podobno mamy szybciej rodza - bo ciekawosc je bardziej zzera....

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 13:40   #97
bassienkaw
Zakorzenienie

no prawda jest taka że dzidzia bawiła się z nami w chowanego... i to już kolejny raz normalnie albo taki wstydliwy, albo taki tajemniczy... uparciuszek nasz jeden... wogole to smialismy sie,ze nasze malenstwo cwiczy joge, bo pozycje nie z tej ziemii wymyslalo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-21, 13:49   #98
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Moja teraz 27 bedzie miała 4 latka

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

WIKUSIA I JULCIA MOJE KRÓLEWNY

Agusia_pa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 19:19   #99
Kasia.234
Rozeznanie

Byłam wczoraj u ginekologa, a nawet u dwóch, bo najpierw w przychodni a później w szpitalu. Miałam robione usg. No i dowiedziałam się tyle, że była to ciąża biochemiczna a teraz już jest czyściutko
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 09:44   #100
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia.234 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u ginekologa, a nawet u dwóch, bo najpierw w przychodni a później w szpitalu. Miałam robione usg. No i dowiedziałam się tyle, że była to ciąża biochemiczna a teraz już jest czyściutko

Stary 2007-09-22, 13:19   #101
pomponik84
Raczkowanie

Witajcie

Ja chyba sie przyłącze do Was. Otóż dzis mija 35 dzien mojego cyklu- najdluzej trwal 32 dni, mam okropne humory, temp 37.2, bola mnie piersi i brzuch.Rano robiłam test i pokazał 2 krechy, po ok 2 godzinach zrobiłam 2 dla pewnosci i tez 2 krechy !!! Ciesze sie tak bardzo ale przed wizyta u lekarza nie chce nic zapeszac.Trzymajcie kciuki.
pomponik84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-22, 18:34   #102
coco latte
Raczkowanie

mamusie mam tą przyjemność dołączyć do was.. na wstpie gratuluje wszystkim dziewczynom... i założycielce watku- kasi...
u mnie to 6 tydzień sie zaczyna i na razie jestem przerażona bo nie planowaliśmy dziecka...ale szczęśliwa...
coco latte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 18:50   #103
coco latte
Raczkowanie

czytałam o waszych problemach.. i nie wiem czy pociesze... sama strasznie sie boje... bo już raz poroniłam w 6 tyg ciąży... wszystko zaczeło sie od bóli... taki jak podczas@... przez 4 czy 3 dni non stop ... ciagle sie nasilał... mowilam o tym lekarzowi... ale widocznie mnie olal... powiedzial to wez sobie nospe..niepomogło... poza tym miałam plamienia brązowo... bezowe... od momentu spodziewanej @.... no i wszystko zakonczylo sie @... najgorsze uczucie w zyciu taka pstka...
teraz codziennie co chwile sprawdzam czy nie ma czerwonych plamek.. brzych nie boli, to mnie trzyma na duchu czasem delikatnie pobolewa ale to z powodu roaćiagania macicy.. także takimi bolami sie nie przejmujcie... trzymam za Was kciuki...i za fasolki..
Stary 2007-09-22, 18:53   #104
coco latte
Raczkowanie

mam pytanie w którym miesiacu zaczelo byc widac twoj brzuch...wiem ze u kazdej jest inaczej... ale od października ide do pracy.. mam trzy miesiace probne... i chcialabym przez nie pracowac z wiadomych wzgledow..
Stary 2007-09-22, 18:58   #105
coco latte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja mam powoli - jem jak koń, dosłownie, bo ciągle jestem głodna. i trochę mnie mdli (ale zwykle mdli mnie... z głodu!)

nie wiem jaką masz pracę, ale ja zbyt szybko bym nie mówiła. pewnie, że chciałabym obwieściś to całemu światu, ale nie chcę zapeszyć - wiadomo, różnie bywa. powiem za 2 miesiące. wtedy będę już blisko 3 więc ryzyko mniejsze. chyba że się będą dopytywać bo będzie po mnie widać... dodatkowo, jeśli dobrze pamiętam, prawo pracy chroni kobietę od 3 miesiąca. ale lepiej o tym gdzieś poczytać.

to niestety prawda juz sie dowiadywalam... dopiero w trzecim miesiącu mamy pe łne prawa jako kobieta ciążarna...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-22, 19:00   #106
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco latte Pokaż wiadomość
mam pytanie w którym miesiacu zaczelo byc widac twoj brzuch...wiem ze u kazdej jest inaczej... ale od października ide do pracy.. mam trzy miesiace probne... i chcialabym przez nie pracowac z wiadomych wzgledow..
gratuluje fasolki dbaj o siebie, a brzuchem sie nie martw nie które maja dopiero w 4-5msc rórznie to bywa, ja miałam wielki brzuch juz w 3msc jestem niska i drobna wiec morzliwe ze dlatego. praca sie nie martw na pewno bedzie dobrze.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 19:03   #107
bassienkaw
Zakorzenienie

prawo pracy chroni kobiete od pierwszego miesiaca, a nie od trzeciego...

Stary 2007-09-22, 20:45   #108
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
prawo pracy chroni kobiete od pierwszego miesiaca, a nie od trzeciego...
ale z okresu próbnego mogą zrezygnować (patrz te przepisy które wstawiła Roxi). prawo może chroni kobite i płód przed szkodliwym działaniem (np. praca przed kompem, przy chemikaliach itd.), ale nie chroni do końca stanowiska pracy kobiety ciężrnej będącej na okresie próbnym.
cytuję:
Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

moją koleżankę wywalili jak tylko powiedziała o ciaży. błąkała się po inspekcjach pracy, wróciła do pracy ale wolała iść na L4, bo atmosfera była coraz gorsza...

dziewczyny, czy was też cały czas boli brzuch - tzn. tak ciągnie, kłuje, jakby wzdęcia lub ból jajnika... martwię się trochę... miałam palmienia, wprawdzie już przeszły, a ja się oszczędzam, ale jestem pełna obaw... do gina idę 1go, teraz mam zwolnienie lekarskie z powodu plamień...

Stary 2007-09-22, 22:36   #109
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Dzeiwczyny nie lekcewzcie plamien!!! Ja walsnie stracilam moja fasolke i od plamien wlasnie sie zaczelo
"Magdalena" jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-23, 00:38   #110
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Dzeiwczyny nie lekcewzcie plamien!!! Ja walsnie stracilam moja fasolke i od plamien wlasnie sie zaczelo
Wiem Madziu, wiem... jestem pod kontrolą, ale jak się mówi - co się ma stać to się nie odstanie. Ach, szkoda, że nie można być wszystkiego pewnym i wiedzieć co dokładnie się stanie - życie byłoby przyjemniejsze... ale bez niespodzianek - dobrych i złych. Madziu trzymam za Ciebie - jeszcze tu wrócisz za niedługi czas

Stary 2007-09-23, 13:34   #111
coco latte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale z okresu próbnego mogą zrezygnować (patrz te przepisy które wstawiła Roxi). prawo może chroni kobite i płód przed szkodliwym działaniem (np. praca przed kompem, przy chemikaliach itd.), ale nie chroni do końca stanowiska pracy kobiety ciężrnej będącej na okresie próbnym.
cytuję:
Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

moją koleżankę wywalili jak tylko powiedziała o ciaży. błąkała się po inspekcjach pracy, wróciła do pracy ale wolała iść na L4, bo atmosfera była coraz gorsza...

dziewczyny, czy was też cały czas boli brzuch - tzn. tak ciągnie, kłuje, jakby wzdęcia lub ból jajnika... martwię się trochę... miałam palmienia, wprawdzie już przeszły, a ja się oszczędzam, ale jestem pełna obaw... do gina idę 1go, teraz mam zwolnienie lekarskie z powodu plamień...

dokladnie wlasnie o to mi chodzilo...
Stary 2007-09-23, 15:29   #112
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie wlasnie o to mi chodzilo...
czyli nie powinnaś się martwić: jak skńczysz okres próbny to bedziesz w chyba już 4 miesiącu (dobrze liczę?) więc musza ci przedłużyć do końca ciąży. ale co będzie dalej to zależy tylko od firmy... powodzenia!!

Stary 2007-09-23, 18:22   #113
coco latte
Raczkowanie

no tez tak mysle...a co do tych boli brzucha to nie wiem ja bym panikowala bo w ten sposob poronilam... plamienia i bol brzucha... jak bylam w szpitalu tam podaja nospe forte... ale jest na recepte.. ja jakmnie boli to biore zwyklą... natomiast mam już okropne mdlosci i wymiotowalam... okropnosc...
Stary 2007-09-23, 21:08   #114
asiagold2
Raczkowanie

Cześć dziewczyny mój teścik też pokazał dwie kreski , więc chyba zostanę majową mama!!!!! W czwartek wszystko sie okaże ,bo ide na wizytę do ginekologa .
Gratuluję wszystkim dziewczynom ,które spodziewaja się dzidzi
Mam nadzięje że damy radę przez te 9 miesięcy a w maju ujrzymy te nasze maleństwa.
asiagold2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 09:26   #115
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no tez tak mysle...a co do tych boli brzucha to nie wiem ja bym panikowala bo w ten sposob poronilam... plamienia i bol brzucha... jak bylam w szpitalu tam podaja nospe forte... ale jest na recepte.. ja jakmnie boli to biore zwyklą... natomiast mam już okropne mdlosci i wymiotowalam... okropnosc...
ja mam dostęp do nospy forte... bo mój mąż ma jej zapas - w lipc okazało sie że ma kamienie nerkowe i od tego czasu się męczy co dwutygodniowymi zabiegami, a to boli. ale boję się nawet nospy brac! nie lubię leków! teraz jakoś już od kilku dni nie mam mdłości, nie mam plamień (od tygodnia nic się nie dzieje), trochę boli brzuch. mam jeszcze tydzien wolnego, więc w sumi leżę albo sobie siedzę w domu. jest lepiej jak leżę. 1go ide na kontrolę. wszyscy się o mnie martwią. wczoraj mąz powiadomił rodziców. hehe, nie wytrzymali i wieczorem zadzwonili do mnie nawet szefowa dzwoni czy wszystko ok żebym ja wiedziałą czy wszystko ok...

wiem że nospa pomaga, ale czy moze pomóc w dotrzymaniu ciąży? przecież ona tylko rozkurcza mięśnie... zna się ktoś na tym?

Stary 2007-09-24, 09:31   #116
Ray
Zakorzenienie

na podtrzymanie duphaston powinnas dostac
Stary 2007-09-24, 10:13   #117
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
na podtrzymanie duphaston powinnas dostac
coś mi się z kompem kopie - wynajduję nowe skróty klawiszowe tóre uniemożliwiają mi normalne działanie

słyszałam o tym duphastonie, czy jakoś tak... jak byłam ostatnio (i to był ostatni raz!) u jakiegoś innego gina z powodu plamień, to tylko powiedział, że on nic tam nie widzi - hmm, tyle to i ja mogę powiedzieć - i przypisał mi ... odpoczynek. nie wiem czy to dobrze, ale niech mu będzie. po zwolnieniu wracam do mojego gina...

Stary 2007-09-24, 10:20   #118
Ray
Zakorzenienie

ja dostalam duphaston profilaktycznie bo miewalam bole brzucha mimo ze to raczej normalne ale lekarz wolal mi go dac profilaktycznie i do konca 3 mc bralam teraz jestem w czwartym bez niego i wsio ok wiec moze zaoytaj o niego nich ci wypisze repcepte fakt drogi jest ale czego nie robi sie dla dziecka
Stary 2007-09-24, 10:29   #119
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja dostalam duphaston profilaktycznie bo miewalam bole brzucha mimo ze to raczej normalne ale lekarz wolal mi go dac profilaktycznie i do konca 3 mc bralam teraz jestem w czwartym bez niego i wsio ok wiec moze zaoytaj o niego nich ci wypisze repcepte fakt drogi jest ale czego nie robi sie dla dziecka
hmmm, chyba to niegłupi pomysł. dzieki za radę.

Stary 2007-09-24, 10:38   #120
Sonia11
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ja mam taki dziwny objaw: w nocy okropnie cierpną mi ręcę. Zupełnie nie wem czym to może byc spowodowane-nigdy wcześniej tak nie miałam, a na jakiś ucisk to chyba za wczesnie Zresztą nie wiem, to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać Może któraś z was miała podobny problem?
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości