|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Cytat:
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
A mi jest smutno.
TŻ właśnie pojechał do Łodzi, jutro ma ten egzamin. Wróci jutro wieczorem, a w sobotę ok. 21 musi jechać do jednostki, bo wyjeżdżają na 2 tygodnie na poligon. i wróci dzień po moich urodzinach...
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do mycia to ja też wszystko szoruję jak leci tylko nie dźwigam i nie odkurzam.Odnośnie pomocy mamy, to ja się mojej zawsze o wszystko mogę spytać i mama mi najlepiej doradzi już zapowiedziała że może przyjechać na 2 tygodnie i Nam pomóc bo na początku to nawet właśnie chociażby prysznica nie ma kiedy wziąć i widziałam już jak to wyglądało przy siostrze także ten mama męża myślę też na pewno chętnie pomoże, chociaż na początek wolałabym moją mamę mąż weźmie urlop na pewno ale też nie rzuci pracy, a wraca późno więc będę miała ręce pełne roboty. Każda para rąk do prasowania przydatna. Normalnie lubię sobie sama ugotować ale poproszę chyba teściową żeby Nam narobiła żarcia na ten okres połogu bo jak co 3 godziny mam karmić to muszę być oporządzona w tych 3 godzinach- karmienie, przewijanie, chwile się dziecko dżemnie i znowu krzyk i karmienie i tak w kółko , nie da się wypocząć 20 minut co 3 godziny to nawet nie zasnę snem głębokim. Myślę, że pomoc się przyda
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np.:62 z Pepco wydaje mi się duże i nie wiem czy do niego porównywać czy nie. I tak w kółko Będę układać na oko szkoda, że nie mam jakichś lalek o wymiarach dzieci, tak do pomierzenia |
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, Magda moooniaaaa - dziękuję, tak zrobie
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Co do porządku w domu po wyjściu ze Szpitala i małym dzieckiem.. Najbardziej tylko żałuję, że nie mam zmywarki.. Bo resztę jakoś da się chyba ogarnąć.. Jakoś :-P
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna... ale masz nas
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Polly,
Taka jego praca :-( wróci szybko i będziecie na święta razem, prawda?
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę z farbą na głowie to mogę Was podczytać trochę
nie lubię pisać z telefonu, bo bez cytowania ciężko się odnieść do wszystkiego.Co do Andrzejek to akurat nam wypada rocznica i idziemy do jakiejś super modnej restauracji z której na pewno wyjdziemy głodni Tzn. taki jest plan, bo ja juz zapowiedziałam, że chcę mieć okazje, żeby się odstawić a co wyjdzie to zobaczymy. A kwestia Sylwestra rozwiązała się sama, bo TŻ ma nockę. Ja miałam w zeszłym roku, więc teraz jego kolej A juz mieliśmy wyjście do znajomych na domówkę zaplanowane. Trudno, może mu się uda jeszcze zamienić.
|
|
|
|
#2410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Wydaje mi się, że kiedy moja mama wyjechała, a ja nadal walczyłam z laktacją i nie dawałam rady ogarnąć mieszkania to przechodziłam "mini depresję poporodową", która trwała do końca pierwszego miesiąca życia małej. Później lepiej ją poznałam i ustawiłam w miarę, było coraz lepiej z każdym dniem.
|
|
#2411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mega motywacja
|
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
polly to kciuki za egzamin
![]() moooniaaaa u mnie też będzie sajgon z układaniem numerami bo wszystko z innej parafii albo metki też poobcinane jak drażniły skórę o matko ale bym zjadła barszczu czerwonego, ja to taka buraczkowa jestem oboje rodzice Nam nadawali tych buraczków i wcinam i mam Hemoglobinę 13,8 ktoregos dnia to rób się na bóstwo i pokaż efekt końcowy
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-19 o 12:50 |
|
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
Polly łącze sie w bólu , moj juz po 2 poligonu i 3 tyg szkolenia w Poznaniu ale zostały jemu jeszcze 2 tyg., wiec będę jako słomiana wdowa Cie wspierać duchowo
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko minie, zobacz jak teraz czas zasuwa, nie obejrzysz się jak TŻ wróci |
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Emma ja bym chciała taki filmik ale z kobietą z naszym brzuchem...
I oczami wyobraźni widzę to https://youtu.be/QvsQ9hYKq7c Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Emmo, mądrze mówisz. Domyślam się, że nie da się mieć szczęśliwego, nakarmionego dziecka, czystego mieszkania, świeżego obiadu plus do tego kobietka wyglądająca jak milion dolarów w domu. Nie rozumiem tylko, czemu taki wizerunek się widuje w mediach.. Jakby macierzyństwo było bułka z masłem.
Jak widać po Twoim przykładzie, nawet z pomocą męża i rodziny można nabawić się depresji i frustracji. A po porodzie będziemy miały dylemat - posprzątać mieszkanie czy odpocząć na kanapie kilka minut. Przeraża mnie to trochę. ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Któregoś_dnia - jaki kolorek na włosach?
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
eeyesblue współczuję wizyty. Masakra jakaś. Trudno w to uwierzyć w ogóle ze tam tak traktują ciężarne.
Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie nadrobilam ale spieszę donieść ze jestem po wizycie. Z małym wszystko ok. Byku z niego bo waży juz 950g! Wyprzedził o tydzień termin z om. Załączam foto. Dostałam tez filmik jak gosciu pokazuje mamie jęzora uploadfromtaptalk1447933981570.jpg
|
||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Emma
Jak na złość nic z h&m ![]() Rozm.56 Body z krótkim rękawem: 9 Pajace ze stópkami: 4 Śpiochy: 1 Półśpiochy: 2 Spodnie/getry/legginsy/ogrodniczki: 1 Rozm.62 Body z kr.rękawem: 3 Body z dł.rękawem: 3 Pajace ze stópkami: 5 Pajace bez stópek z kr.rękawem: 2 Półśpiochy: 2 Spodnie itp.: 2 Koszulki z kr.rękawem: 3 Bluzy, sweterki: 2 Rozm.68 Body z kr.rękawem: 1 Body z dł.rękawem: 3 Pajace bez stópek: 1 Spodnie itp.:6 Koszulki z kr.rękawem: 1 Koszulki z dł.rękawem: 1 Bluzy, sweterki: 4 Sukienka z dł.rękawem: 1 Rozm.72 Body z kr.rękawem: 1 Pajace bez stópek: 2 Spodnie itp.: 2 Koszulki z dł.: 2 Koszulki z kr.rękawem: 3 Bluzy, sweterki: 2 + 5 bawełnianych czapeczek, 1 niedrapki, 4 pary skarpet, 1 śpiworek na 3-6m-cy. Ogarnęłam. Mogę dalej kupować ![]() Lewek Ale bomba ujęcie! kształtny synek już
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-11-19 o 12:56 |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy będzie aż tak dobrze, żeby się chwalić
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na pewno mama będzie przyjeżdzać ale moja mamusia jeszcze pracuje no i ma do mnie 40 km w jedną strone.. więc dwa razy w tyg po południu pewnie wpadnie.
Pomagać będzie musiał mąż.... bo teściowa nawet z obiadem nie zbyt pomoże bo gotuje tłusto i bez smaku
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Moooniaaaa
Wpadnę w depresję przez ciebie, masz już ubranka na 74?? Nieźle Lewek a teraz powiedz nam szczerze, po kim taki przystojniaczek B-)
|
#2422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Egzamin ostatni, żeby mieć poziom 3 z angielskiego. ![]() Cytat:
Ja mimo wszystko dalej się nie mogę przyzwyczaić do jego wyjazdów i za każdym razem ryczę jak bóbr. ![]() Cytat:
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Żebym to ja wiedziała pokazywała mi co gdzie będzie nakładać, ze trzy różne odcienie, ale ja nie mam głowy do takich rzeczy powiedziałam 'rob kobieto, najwyżej utniemy więcej niż chciałam '. Bylebym do września była piękna, bo chyba Wam nie mówiłam, ale wstępna data ślubu to 27.09 i prawdopodobnie mamy juz wybraną salę
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super! Piękny ten Twój synio!!
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generalnie nie planuje żadnego smarowania. Do kąpieli używamy od dawna rossmanowskieho płynu. Sroka tez go poleca. I do pupy maści bephanten ale tylko wtedy gdy się zaczerwieni. A jeśli będzie jakaś potrzeba to może będę używała olejku kokosowego np. Minimalizm w kosmetykach. Sama stosuję od jakiegoś czasu. |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio nie wstaję na siku w nocy Ale rano to mam już takie parcie, że wszystko boli. Co do andrzejek to idziemy na jakąś imprezę przynajmniej miałam pretekst do zakupu sukienki.
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne ujęcie!!!
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lewek piękne zdjęcie 3d, moje się zakryło łapkami i tylko profil było widać, ale będzie pamiątka ![]() polly to są plusy 4tys to już coś
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-19 o 13:08 |
|
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
A my robimy sobie tą kuchenkę małą bo 2mx3m o ile się nie mylę ale dla nas na razie wystarczy bo i tak jak wybudujemy dom to będziemy mieć inną. a mamę mam na dole także w razie czego przypilnuje mi dziecka jakbym się chciała zdrzemnąć czy na zakupy wyjść
![]() A do mnie właśnie przyszła sąsiadka po przepis na ciasto i przez roztargnienie rozsypały mi się wszystkie kartki z przepisami i się wkurzyłam i chyba je przepiszę do zeszytu lub coś innego muszę wykombinować na nie bo dostanę białej gorączki z tymi karteczkami... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

bo wyjdzie ciapcia .
+

TŻ właśnie pojechał do Łodzi, jutro ma ten egzamin. Wróci jutro wieczorem, a w sobotę ok. 21 musi jechać do jednostki, bo wyjeżdżają na 2 tygodnie na poligon.
i nie wiem czy do niego porównywać czy nie. I tak w kółko
biedna... ale masz nas 

A juz mieliśmy wyjście do znajomych na domówkę zaplanowane. Trudno, może mu się uda jeszcze zamienić.