|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Ten obrazek mnie rozbawił
zapowiada się ciekawie http://i1114.photobucket.com/albums/...ndawklejka.jpg---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Właśnie też tak mam |
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, ja właśnie nie wiem jak ogarnąć biblioteczkę, bo jest miliard książek, które bym chciała małemu kupić, ale już moja biblioteczka pęka w szwach (regał Kallax z IKEI to za mało, przydałby się kolejny...), to gdzie ja jeszcze dzieciowe upchnę
![]() A co kupiłaś? EDIT: aaa widzę, urocza okładka Tygrysku, a Ty chodziłaś z dzieciem na jakieś zajęcia? Mnie się to podoba o tyle, że na jakieś fitnessy bym mogła chodzić dopiero jak TŻ wróci z pracy. No ale jak wyjdę o 17, to wrócę po 19 -prysznic i pewnie padnę na nos, a jednak trochę czasu dla siebie byśmy chcieli też mieć. A tak to 12:00 to tak akurat - wstanę, ogarnę siebie, dziecia, chatę i pojedziemy na zajęcia ![]() Ale wiadomo, zobaczymy w praniu co i jak. Baby, a nie może Ci mama kupić adapterów? W PL to koszt 30-80zł. Magda, jak jest 4h dobrze to i tak naprawdę spoko jest! Ja latałam DOSŁOWNIE co 15 minut, to był koszmar.. W szpitalu jedynie co, to Ci kroplówkę dadzą żebyś się nie odwodniła i tyle. Też Ci dadzą smectę i węgiel i tyle. Jak się nie odwadniasz, to ja wolę leżeć w domu. Aaaaa TŻ niech Ci colę kupi! Wygazuj ją i popijaj |
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą szkołą rodzenia i porodem to jakieś dziwne rzeczy opowiadał
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-a...91444-258-4726 http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-a...79121-258-7614 Na tej stronie możesz sobie popatrzeć tam u góry po lewej wpisujesz model i findet i Ci wszystkie wyskoczą Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-19 o 13:15 |
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
magda mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie to paskudztwo. Właśnie miałam Ci pisać o coli jeszcze, ale widzę, że już Dotka mnie uprzedziła
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
O matko co za pogoda... Było pięknie, słonko świeciło, a nagle zaczął grad padać i to tak mega i do tego grzmi i się błyska
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dzisiaj szalona pogoda. Od rana słonko, a za chwilę nadciągnęły tak ciemne chmury i ulewa. Teraz znowu słonko
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to poszukuję jakiegoś cichego odkurzacza, bo ten który mamy to by umarłego z grobu podniósł, więc musimy koniecznie kupić coś nowego, żebym mogła sprzątać przy dziecku.
Któraś może coś polecić? Siedzę i szukam i już jakieś typy niby mam, ale jak któraś ma coś sprawdzonego to chętnie posłucham rad
|
|
|
|
#2919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do adapterów to mi się mega przydały. Fajna okładka. My dla Kingi mamy duuuużo książek bo bardzo je lubi. Mąż to już na mnie krzywo patrzy jak kolejną donoszę ![]() Teraz szukam jakiejś fajnej do czytania, ale tak żeby było mało tekstu i duże obrazki. Na razie bardziej wychodzi oglądanie i omawianie obrazków niż czytanie. Co za bzdura |
||
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie do kibelka zawsze ciągnie po jabłku ![]() Cytat:
fajnie wygląda, jakby z morza wychodziła ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- dokładnie tak samo pomyślałam..
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój obecny odkurzać jest jaki jakiś giga Szumiś |
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha no ja tez mam glosny i zawsze mala zasypiala przy nim
|
#2925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zajęcia chodziłam, ale dopiero jak pół roku skończyła. W mojej okolicy nic dla mniejszych nie było. Bardzo dobrze wspominam te zajęcia. To były takie "zabawy" z dziećmi. Teraz też babcia z nią chodzi na jakieś niby umuzykalniające, ale to też głównie zabawy. W Warszawie też są koncerty dla takich maluchów. Na razie byliśmy raz, ale może jeszcze uda się wybrać. Co do Smecty to jak ostatnio młoda się struła to lekarka mówiła, że jedynie na biegunkę się ją stosuje. Oraz to co mnie zadziwiło, żeby mięty nie ruszać. Cytat:
|
||
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2927 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
pięknie będzie się prezentować
Cytat:
![]() Cytat:
może też sobie coś zamówię? Bo jak na razie mam książkę "W oczekiwaniu na dziecko", dostałam od koleżanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam chyba z 4 te na sznureczkach i nie wiem gdzie je wsadziłam, a tą złotą noszę codziennie te elementy do nich nie niszczą się za to![]() russiandoll całkiem ładna jest ta zawieszka! ![]() baby montana Adapter do mojego wózka kosztuje prawie 200 zł na razie się obędę bez niego, bo bez powodu nie chcę wozić dziecka w takiej pozycji, może mnie to zmobilizuje do wyciągania gondoli, nawet w sklepie ![]() Cytat:
Ja wyprasowałam już wszystkie ubranka, uff. Wrzuciłam tetrę jednak razem z ręcznikami i teraz schnie próbowałam też spakować torbę do szpitala, ale jakoś mi to marnie idzie postanowiłam, że będę miała osobną torbę małą dla maluszka jest już w niej smoczek, chusteczki nawilżane, pieluchy i bepanthen ten malutki co był w gratisie do swojej na razie wpakowałam te wielkie podpachy, podkłady na łóżko, a reszta.. nie wiem, muszę wyprać jeszcze ze dwie koszule, wpakować swoją taką ładną już wypraną i szalfrok i może sobie kupię w rossie te mini szampony, żele, żeby wpakować w kosmetyczkę kapcie czy tam dżapanki pod prysznic też muszę sobie kupić
|
||||||
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś z Mazowsza? u mnie to samo!Poczytalam sobie opinie o tych łóżeczkach. Nie polecają. Wiec odpuszczam sobie. Dzis wieczorem przetestujemy czy słychać serducho młodego a w ogóle to tak mnie po szyjce skopał wczoraj i dzis rano...ze aż sie o nią martwię. Każdy kopniak to uczucie jak podczas najboleśniejszej cytologii ever. Mały sadysta.
|
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie wyobrazam sobie prowadzić ciąży u gina, któremu się nie ufa ![]() To piekny wynik! codziennie tyle pijesz? Nic tylko się cieszyć ![]() Cytat:
![]() Dotka nie ma chyba nic gorszego niż brak miejsca w biblioteczce ![]() A macie możliwość pokombinować z jakimiś dodatkowymi półkami? Na książki miejsce zawsze musi się znaleźć ![]() U nas na szczęście nie ma problemu bo Młody w swoim pokoju będzie miał oddzielny regał niepozorna o podłączam się do pytania w sprawie odkurzacza. My na razie rozważamy karchera albo miele, ale dość drogie są tygrysek mój TŻ juz się przyzwyczaił do mojego książkomaniactwa On ma swoje hobby ja swoje i dajemy radę. Zresztą on już nieraz mówił, że ja będę dbała o edukację literacką naszych dzieci
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszly szczoteczki do zebow
wreszcie Niepozorna, my grudzien/styczen bedziemy szukac odkurzacza bo teraz sie remont zaczyna i ten stary chcemy dojechac ale jeszcze nic upatrzonego nie mamy. Jedynie co to musi miec funkcje regulacji ssania bo kupilam katarek do glutow :PWyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z miele wszystko jest piękne i takie nie wiem, stylowe ![]() Cytat:
Wzięłam fridę
|
||
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, no wypijam ok 2,5l
![]() Lece po zakupy poki nie pada.... Jerzyczka, a mnie frida przerazala :P na katarka namowila mnie sasiadka i przyjaciolka bo sie lepiej sprawdzil u nich dwa razy nie musialy mi powtarzac :PWyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-11-19 o 13:42 |
|
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obawiam się, że będę miała odruch wymiotny przy fridzie, ale tam jest niby filtr nie
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się nic nie chce ostatnio, no ale trzeba wziąść się w końcu za robotę mnie też przeraża, a fridę sobie chwalę
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka dzięki za opinię o Lilou, ja właśnie chyba bym ciała klasyczną na łańcuszku. Taką co by mi do wszystkiego, zawsze pasowała.
|
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Baby Maxi Cosi to tez nie jakaś mega super firma. Jest bardzo popularna w Polsce, owszem, ale popularność a rzeczywiście "dobra firma" to dwie różne rzeczy. Jeśli ten od wózka i adapterów ma Test Plus to bym jego używała, ten test jest bardziej miarodajny niż Adac
Magda lepiej jedź na IP, odwodnienie to paskudna sprawa. Dotka mój kot tak ma od wczoraj... Z rana mnie budzi, wyciąga z łóżka - myślałam że jest głodna, ale miska pełna, wodę ma... A później szaleje i maltretuje myszkę ![]() Gratki kuchenki Na zajęcia też bym pochodziła ![]() Casaa jak czytam Wasze historie to obawiam się, co teściowie przyniosą jak Młody się urodzi... Bo moja mama już wie (i rozumie ) że wszystko mamy, ale teściowa ma problem niestety ze zrozumieniem niektórych rzeczy Uaoo maja skrzynia jest raczej nieduża, zamykana. Planowałam w niej trzymać książki, ale przy tych większych się nie zamknie Jeszcze nie wiem co się w niej ostatecznie znajdzie, ale oprócz tego chcę taką porządna a'la po owocach właśnie na książki Viki no u nas położna mówiła o tych z liści malin właśnie że nie ma wpływu na szybszy poród ![]() W I trymestrze też piłam ciut więcej niż normalnie, bo jakoś sesję zdać musiałam, a wtedy bym najchętniej ciągle spała ![]() Baby mnie się w środku nie chciało szlifować, tym bardziej że ona górę ma mocno nierówną. Filc jest gruby i miły, a że moja skrzynia jest zamykana to też tak się brudzić nie będzie, ale pomysł z rzepami spoko Mojakaren my już pewną kolekcję mamy, a ja chce wziąć jeszcze swoje książki od rodziców... Ale co ja na to mogę, że dobrze ilustrowane książki dla dzieci mogę kupować i kupować... A Twoja jest piękna Lune ale bzdury ten lekarz opowiada! Przecież SR to nie prawo jazdy, nikt Ci nie udowodni że nigdzie nie byłaś,a prawo do porodu rodzinnego jeżeli są warunki macie zawsze. Policzyłam swoje pieluchy wielo i na kieszonki OS mam bana, wkłady raczej też, jedynie by się może jakiś jeden/dwa otulacz/kieszonka na noworodka przydały, ale to myślałam kupić jak trafi się jakaś super okazja na Milovie albo Grovie
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, a dla noworodka masz wielo kompletne? Czy od OS zaczynasz?
Ja muszę dokupić formowanki z Kokosi i wkłady 'sucha pupa'. I dla malucha mam komplet, a na później w sumie też mam sporo, muszę przejrzeć. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Aaa ja się pakować do szpitala mogę dopiero po 5.12, bo TŻta czeka jeszcze jeden wyjazd służbowy, a pakuje się właśnie w małą walizkę na kółkach, którą ja chcę zabrać
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

zapowiada się ciekawie 

.

).

Na zajęcia też bym pochodziła