|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
No szał na maksa ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz planuje wyjąc rzeczy z piwnicy po młodej w grudniu i dokupić brakujące rzeczy jak materac komoda i kosmetyki w styczniu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Ja nie biorę raczej tego pod uwagę, jakoś dam radę bez niej (takiej myśli się trzymam ).
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano czasem końcówka moze zaskoczyć. U mnie poli co bez przebojów wiec sie nie spieszę ![]() U mnie położna 1000 zl Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lucy nie wstawaj leż ![]()
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wlasnie mnie zrugało ze przeszłam na czerwonym świetle
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie jest ładne, tylko że boki są w kolorze takim jak na zdjęciu a szczebelki są czarne( czy jak kto woli venge), na zdjęciu tego tak nie było widać( chociaż jak się przyglądam teraz bardzo uważnie to może i widać...), trochę mi się nie podoba- czarny kolor dla dziecka. Ale dobra jakoś to przeżyję, ogólnie łóżeczko jest ok i od razu było z porządnym materacem. Mam nadzieję, że jakaś ładna pościel no i ogólnie wystrój i kolory w pokoju" rozweselą" jakoś to ciemne łóżeczko. Ja zawsze byłam osobą, która się martwi wszystkim na zapas... jeśli chodzi o poród nie boję się w ogóle bólu, mam bardziej obawy czy wszystko będzie ok, czy nie będzie komplikacji i żeby Małej żadna krzywda się nie stała... i strasznie boję się cc. Już kiedyś o tym pisałam, wiadomo jeśli będzie to konieczność no to trudno, wiadomo najważniejsze jest dobro dziecka ale strasznie nie chcę tego cc. Jeśli chodzi i poród sn to będzie przy nim Tż, najpierw nie chciał bardzo teraz niby chce ale ja się boję czy on to wytrzyma psychicznie:p A po porodzie... nie boję się karmienia, nocnego wstawania, przewijania itp, bardziej boję się tego, czy będę potrafiła wychowywać dziecko tak, aby było mądre i dobre, żeby" wyszło na ludzi". No i boję się o finanse, niby mamy taka normalną sytuację finansową, nie najgorszą, może też nie najlepszą ale dajemy radę na luzie... jednak boję się co będzie" kiedyś", nie chciałabym żeby czegoś Małej kiedys zabrakło... no i jeszcze kwestia opieki nad Małą kiedy ja będę musiała wrócić do pracy, to jest dla mnie dramat jakiś. Ogólnie lista moich bolączek jest długa ![]() ![]()
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#308 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Ja mam wstępnie ugadana polozna mamy sie spotkać w następnym tygodniu i wpłacić zaliczkę.
Ze mną tez nie bedzie męża tak jak i wczesniej było. Za wrażliwy chłop jest ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
MamaKarolci28
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na prenatalne już na przyszły wtorek!!
To jest chyba między 28-32 tygodniem? Bo kurczaki ja będę mieć 28t6d, ale pani mówi,że jak będzie mniejsza to będzie lepiej widać. A potem dopiero byłby termin 8 grudnia to jakoś w 31 tc to chyba lepiej teraz??
#311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#312 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No popatrz, u mnie druga córa miała mieć na drugie Anna, ale jak się zdecydowaliśmy na Zuzannę to uznaliśmy,że będzie masło maślane jak zostawimy drugie Anna. Dlatego zmieniliśmy na Helkę ![]()
![]() |
#314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#315 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lucy trzymaj się Kochana ![]() Mnie dzis głowa boli ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama niby oferuje się do opieki nad małą , ale ona już ma swój wiek i ma trochę chorób, teraz jak u mnie pobyła tydzień to zaczęłam się zastanawiać, czy ona sobie da radę z opieką nad małym dzieckiem... na opiekunkę chyba mnie nie stać:p więc pewnie żłobek będzie konieczny. No ale tak jak piszesz, że nie ma co za daleko w przyszłość wybiegać.
![]() |
#317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#318 |
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() Dołączam wreszcie dopiero na 11 stronie- ale wstyd ![]() Wszystko przeczytałam ale ciężko mi się odnieść do każdego posta. Najbardziej tule Lucy- oszczędzaj się Kochana !!! ![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() Ja z lektur mam pierwszy rok dziecka i ciężarówką... no takie to sobie, coś tam coś tam ale trochę czasem nie w polskich realiach. Czytałam te 2 pozycje w pierwszej ciąży a teraz sobie grzecznie leżą. Ale figa mnie zainteresowała innymi pozycjami i też proszę o wrzucenie tego na 1 stronę ![]() Aaaa u marci obstawiam dziewczynkę ![]() Ja dzisiaj zrobiłam nalot na lidla ale chyba ja jestem w opozycji z tymi drewnianymi zabawkami. Mi się średnio podobają ale chyba Mała wolałaby coś plastikowo-chińskiego. Miałam jej wziąć taki zegar w cyframi ale ostatecznie odłożyłam. Niegrzeczna matka wzięła sobie krem z białą czkoloadą i kokosem i te słynne z wątku lidlowego lody o smaku masła orzechowego- jakoś nie mam ochoty na nie ale od tylu miesiecy o nich czytam, że trzeba sprawdzić. Co u mnie: przedwczoraj byłam ze skierowaniem oddać mocz i krew. Wyniki super ekstra- żadnej anemii, żadnych bakterii w moczu więc dobrze się odżywiam ![]() ![]() ![]() Poza tym zaczynam wolno chodzić, w ogóle chyba już zaczynam chodzić jak" kaczka" ( a z Małą to może 2 tyg. przed rozwiązaniem tak chodziłam- i co najlepsze zawsze się śmiałam z takich ciężarnych ![]() ![]() No oczywiście w komunikacji mam ciążę spożywczą i mało kto widzi brzuch, a chodzę z rozpiętą kurtką. Jutro muszę z Małą po wyniki jechać do centrum więc nie dość, że sama ze sobą to jeszcze z wózkiem.... Pożaliłam się. ja- Ty masz przynajmniej pajace- ja mam tylko 4 nowe bodziaki ![]() ![]()
Krzyś ![]() Małgosia ![]() Edytowane przez badzia987 Czas edycji: 2015-11-19 o 15:37 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że jesteś ogarnięta z wyprawką, zawsze to jakieś zmartwienie mniej. Mi mama opowiadała, że moja babcia strasznie się bulwersuje bo wg niej za szybko wszystko dla dziecka kupujemy ![]()
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Mój małż nie dorwał ekspresu drewnianego, więc ja zrobiłam nalot o godz. 14 i udało mi się ostatni! I jeszcze nawet toster dorwałam. A po tym jak przyszłam nagle się zrobił tłum (pewnie zmiana z godz.6 skończyła pracę) więc normalnie rzutem na taśmę się udało.
Czuję się normalnie jak Tyson po wygranej walce ![]() ![]()
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też chodze jak kaczka, do tego męczę się i sapię, a to moja pierwsza ciąża, mam 23 lata, jeszcze niedawno byłam lekka jak piórko i zwinna jak gazela a teraz to lepiej nie mówić ![]() ![]() Lucy jeszcze Ci powiem, że z z tymi buraczkami to faktycznie zażeraj ile wzlezie pod każdą postacią. Mojej przyjaciółki mama miała badania okresowe w pracy i wyszła jej taka anemia, że nie dostała zdolności do pracy... miesiąc siedziała na chorobowym, codzienne piła sok z buraków, jadła surówki z buraków itp,żadnych leków nie brała tylko te buraki... i po miesiącu miała wyniki w normie, także polecam terapię buraczkową ![]()
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
Dzin doberek ( a może dobry wieczór, bo w sumie ciemnica straszna już jest)
Wiecie, jak pech to pech- wczoraj już nie pisałam, bo znów(!!!!!!!!!!!!!) zaczęłam plamić i skurcze miałam takie, że słabo mi się robiło, dzisiaj to samo ![]() Jedyna pociecha, że mały znów się rozszalał ![]() Na dodatek zdołowali mnie z pracy- mam już zwrócić tel. służbowy ![]() ![]() Ale jest i druga lepsza wiadomość- mam się zgłosić podpisać odbiór doładowania bonów, tzn. karty edenred na święta- ładna sumka będzie ![]() Dobra, ide Was nadrabiać, bo na języki nie chorujecie, a raczej na łapki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
MamaKarolci28
|
Badzia malutka Cię wymeczy bo pewnie chodzisz nie wyspana, pomaga Ci ktos teraz przy małej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe no to by było jakby we dwie na mnie nakrzyczały ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Tak miedzy 28 a 32 ![]() Ja mam 8 grudnia, wg mojej pani doktor nie za późno ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Tak, mam jej dyspozycyjność właściwie od następnej wizyty która mam zaraz po świętach. W krk tylko dwa szpitale pozwalają na własna położna. Szcześliwie akurat jeden z nich to ten w którym chce rodzic ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i fajnie ze mały bryka! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Elena- kurcze, skąd te plamienia się biorą? Co lekarz na to mówi? nursii- ten Twój tż to też ma teksty z tym mlekiem ![]()
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze spojenie sie rozchodzi? To tak boli jak opisujesz.. Wiesz co, dobrze jakbys sie przeszła do jakiegoś fizjoterapeuty albo speca od jogi w ciąży - pokazali by ci pare ćwiczeń na wzmocnienie i jak siadać etc zeby nie pogłębiać problemu. To jednak jeszcze duzo czasu do rozwiązania wiec szkoda sie tyle męczyć Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aninis- ja juz pisałam na tym wątku, że wydaje mi się, że Marcia będzie miała synka ![]() Mamusiaczek- gratulacje , duży bobas ![]() Lucy- dobrze, że duże dziecię, ale łączę się w bólu, jeśli chodzi o skurcze- ja drugi dzień plamię i się kurczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.