Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 14:57   #301
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam, czy ogarnąć do końca, to co mam, czy poczekać na resztę ciuszków, które dostanę w przyszłym tygodniu od 2giej kuzynki.

A odnośnie organizacji to my się tutaj nawzajem nakręcamy i jest szał zakupów.

No szał na maksa mi to sie nawet nie chce a jak pomyśle gdzie bym to miała trzymać to mo słabo w ostatniej ciąży kupowałam większość we wrzesbiu (termin na koniec października) i było w sam raz no prócz ubranek bo był szał bo to pierwsza ciąża i za każdym razem jak cos w sklepie widziałam to kupowałam odkąd znałam plec
Teraz planuje wyjąc rzeczy z piwnicy po młodej w grudniu i dokupić brakujące rzeczy jak materac komoda i kosmetyki w styczniu

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:58   #302
Mordsith
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Mamusie ktora z Was myśli o wykupieniu indywidualnej opieki położnej podczas porodu ?
Ja nie biorę raczej tego pod uwagę, jakoś dam radę bez niej (takiej myśli się trzymam ).
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 15:00   #303
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny No zaciskam nogi i leżę

Chyba z nerwów mnie brzuch rozbolał, dowaliłam tych lutein i jeszcze no-spę na wszelki wypadek. Tych lutein tyle, że nie nadążam wkładać, wkładam a tu sie jeszcze poprzednie nie rozpuściły heh.

Esorku, musiałabym iść po wyniki do teczki, tak więc Ci nie powiem dokładnie, ale hemoglobina coś chyba 8, a hematokryt jakoś sporo poniżej normy. Plus płytek którychś znacząco za mało. Od jutra dołączę jeszcze sok z buraka do tych leków, zobaczymy.

Teraz jestem zadowolona, że tak łaziłam po przeszperkach póki mogłam. Uff. Teraz już sobie nie pochodzę. A resztę to se wyklikam w necie. W porę więc i wózek wybraliśmy Dobrze jednak nie zwlekać, bo jak widać końcówka przynosi niespodzianki..

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Znajoma chyba 500 zł płaciła. Ale nie wnikałam, pewnie też zależy gdzie

Ano czasem końcówka moze zaskoczyć. U mnie poli co bez przebojów wiec sie nie spieszę
U mnie położna 1000 zl

Stary 2015-11-19, 15:00   #304
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam, czy ogarnąć do końca, to co mam, czy poczekać na resztę ciuszków, które dostanę w przyszłym tygodniu od 2giej kuzynki.

A odnośnie organizacji to my się tutaj nawzajem nakręcamy i jest szał zakupów.
poczekać
tak jest ktoś coś pokaże, o czymś piszemy i zaczęły się zakupy chyba najważniejsze by mieć rzeczy dla siebie do szpitala i malucha takie minimum gdyby cokolwiek się zaczęło reszta to i po wszystkim można kupić
Lucy nie wstawaj leż

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 15:01   #305
Zakorzenienie

Moje dziecko wlasnie mnie zrugało ze przeszłam na czerwonym świetle

Stary 2015-11-19, 15:03   #306
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
a jakie łóżeczko zamówiliście ? ja najpierw oglądałam w sklepie póxniej szukałam takiego samego na necie bo te zdjęcia nie zawsze są takie jak w rzeczywistości też mam takie myśli czy sobie poradzę no ale trzeba będzie...a poród ...pomyśl jak ja...tyle kobiet rodzi dzieci bez żadnego przygotowania, czytania o tym bo i takie są a jakoś poradziły sobie czemu miałabyś sobie nie poradzić ?
Zamówiliśmy takie wzór" dwa misie" http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...043796479.html
Ogólnie jest ładne, tylko że boki są w kolorze takim jak na zdjęciu a szczebelki są czarne( czy jak kto woli venge), na zdjęciu tego tak nie było widać( chociaż jak się przyglądam teraz bardzo uważnie to może i widać...), trochę mi się nie podoba- czarny kolor dla dziecka. Ale dobra jakoś to przeżyję, ogólnie łóżeczko jest ok i od razu było z porządnym materacem. Mam nadzieję, że jakaś ładna pościel no i ogólnie wystrój i kolory w pokoju" rozweselą" jakoś to ciemne łóżeczko.

Ja zawsze byłam osobą, która się martwi wszystkim na zapas... jeśli chodzi o poród nie boję się w ogóle bólu, mam bardziej obawy czy wszystko będzie ok, czy nie będzie komplikacji i żeby Małej żadna krzywda się nie stała... i strasznie boję się cc. Już kiedyś o tym pisałam, wiadomo jeśli będzie to konieczność no to trudno, wiadomo najważniejsze jest dobro dziecka ale strasznie nie chcę tego cc. Jeśli chodzi i poród sn to będzie przy nim Tż, najpierw nie chciał bardzo teraz niby chce ale ja się boję czy on to wytrzyma psychicznie:p

A po porodzie... nie boję się karmienia, nocnego wstawania, przewijania itp, bardziej boję się tego, czy będę potrafiła wychowywać dziecko tak, aby było mądre i dobre, żeby" wyszło na ludzi". No i boję się o finanse, niby mamy taka normalną sytuację finansową, nie najgorszą, może też nie najlepszą ale dajemy radę na luzie... jednak boję się co będzie" kiedyś", nie chciałabym żeby czegoś Małej kiedys zabrakło... no i jeszcze kwestia opieki nad Małą kiedy ja będę musiała wrócić do pracy, to jest dla mnie dramat jakiś. Ogólnie lista moich bolączek jest długaMarudzę, wiem... no ale tak już mam
Stary 2015-11-19, 15:07   #307
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Mądre dziecko A matce się należy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 15:09   #308
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja myślę, bo nie mam zamiaru do porodu brać tż, a sama nie chce być.
Ja mam wstępnie ugadana polozna mamy sie spotkać w następnym tygodniu i wpłacić zaliczkę.
Ze mną tez nie bedzie męża tak jak i wczesniej było. Za wrażliwy chłop jest. A ja nie chce byc sama jednak, tak jak to było z córa, jak mnie "wepchali" do pokoju taka wystraszona tak polozna zajrzała ze 3 razy na chwile do mnie. I miałam duzo szczęścia ze dziecko całe i zdrowe z waga 4600 sn , tylesie mówi teraz o tych nieudanych akcjach porodowych gdzie dzieci sa niedotlenione
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 15:11   #309
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Post Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:

Hehe...i tak w brzuchu podskoczyło krzyczą ..."stoj matka, gdzie Ci tak spieszno "
Stary 2015-11-19, 15:14   #310
butterfly20
Zakorzenienie

Umówiłam się na prenatalne już na przyszły wtorek!!
To jest chyba między 28-32 tygodniem?

Bo kurczaki ja będę mieć 28t6d, ale pani mówi,że jak będzie mniejsza to będzie lepiej widać. A potem dopiero byłby termin 8 grudnia to jakoś w 31 tc to chyba lepiej teraz??

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 15:17   #311
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

należało się
Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy takie wzór" dwa misie" http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...043796479.html
Ogólnie jest ładne, tylko że boki są w kolorze takim jak na zdjęciu a szczebelki są czarne( czy jak kto woli venge), na zdjęciu tego tak nie było widać( chociaż jak się przyglądam teraz bardzo uważnie to może i widać...), trochę mi się nie podoba- czarny kolor dla dziecka. Ale dobra jakoś to przeżyję, ogólnie łóżeczko jest ok i od razu było z porządnym materacem. Mam nadzieję, że jakaś ładna pościel no i ogólnie wystrój i kolory w pokoju" rozweselą" jakoś to ciemne łóżeczko.

Ja zawsze byłam osobą, która się martwi wszystkim na zapas... jeśli chodzi o poród nie boję się w ogóle bólu, mam bardziej obawy czy wszystko będzie ok, czy nie będzie komplikacji i żeby Małej żadna krzywda się nie stała... i strasznie boję się cc. Już kiedyś o tym pisałam, wiadomo jeśli będzie to konieczność no to trudno, wiadomo najważniejsze jest dobro dziecka ale strasznie nie chcę tego cc. Jeśli chodzi i poród sn to będzie przy nim Tż, najpierw nie chciał bardzo teraz niby chce ale ja się boję czy on to wytrzyma psychicznie:p

A po porodzie... nie boję się karmienia, nocnego wstawania, przewijania itp, bardziej boję się tego, czy będę potrafiła wychowywać dziecko tak, aby było mądre i dobre, żeby" wyszło na ludzi". No i boję się o finanse, niby mamy taka normalną sytuację finansową, nie najgorszą, może też nie najlepszą ale dajemy radę na luzie... jednak boję się co będzie" kiedyś", nie chciałabym żeby czegoś Małej kiedys zabrakło... no i jeszcze kwestia opieki nad Małą kiedy ja będę musiała wrócić do pracy, to jest dla mnie dramat jakiś. Ogólnie lista moich bolączek jest długaMarudzę, wiem... no ale tak już mam
ładne nie widzę tak czerni raczej ciemny brąz hmmm...ale dodatki zrobią swoje jak piszesz wiesz też myślę czasem jak to będzie dalej ale po chwili stwierdzam że nie ma co wybiegać aż tak w przyszłość to stresuje bardzo...a może ktoś się znajdzie do opieki nad maluchem ? jak nie rodzina bo wnioskuje, że nie wchodzi w grę to może opiekunkę znajdziesz tylko wiadomo to dodatkowy koszt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 15:19   #312
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Ano czasem końcówka moze zaskoczyć. U mnie poli co bez przebojów wiec sie nie spieszę
U mnie położna 1000 zl

Tez sporo tys, a masz w pakiecie dyspozycyjność tej pani od 37 tyg ? U mnie polozna 1500 zł ale to standardowa stawka w Wawie. Za wyjątkiem szpitala Sw Zofii gdzie rodziłam córkę ale bez położnej tam juz 2 tysiące kosztuje bo w tamtym roku jeszcze 1500 było
Stary 2015-11-19, 15:26   #313
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy za wszystkie kciuki Ale efekty wizyty są średnio dobre

Z dobrych wieści, synuś wygląda na zdrowego, urósł 2x tyle i waży juz 1500 g

A z gorszych, wyszłam ze skierowaniem do szpitala Pisałam Wam, że mam twardnienia, skurcze, no i są dalej. Wcale nie mniejsze. Szyjka się mocno skróciła, do tego wykazuje czynność skurczową, nawet w trakcie usg. Do tego doszła dość głęboka już anemia No i te cukry, co to sprawy nie ułatwiają.

Wzięłam w rękę te skierowanie, wziełam tonę recept, mam dowalać 8x luteinę, jak w ciągu 4-5 dni nie ustaną te skurcze to zgłosić się na oddział. Tam prawdopodobnie podaliby sterydy na rozwój płucek, w razie jakby co.
No i zakaz chodzenia, spacerowania, krzątania się. Tylko leżenie plackiem.
Kochana, dbaj o siebie Ech nie zazdroszczę tych stresów

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
A te na lepcu trzymają się zwykłej pomalowanej ściany? Zostają potem pewnie ślady, co?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Dobrze, ze juz ok Nie dziwie sie, ze sie wystraszylas
trzymają się bardzo dobrze. A odnośnie śladów to ci napiszę jak będę zmieniać napis Tusia na Zuzia

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
No my imię mamy od samego początku Zuzanna Anna Mój mąż do brzucha Zozolek mówi

Lucy gratulacje sporego synusia i proszę grzecznie się stosować do zaleceń lekarza... A malucha pouczyć, że lepiej mu na razie będzie tam gdzie jest.

Wróciliśmy z zakupów. Pożarłam w chińczyku kurczaka w sosie słodko- kwaśnym i będę leniuchować
A nie, bo pisałaś coś o Zuzanna Inga bodajże, ale że kolejność jeszcze nie ejst pewna

No popatrz, u mnie druga córa miała mieć na drugie Anna, ale jak się zdecydowaliśmy na Zuzannę to uznaliśmy,że będzie masło maślane jak zostawimy drugie Anna. Dlatego zmieniliśmy na Helkę

Stary 2015-11-19, 15:28   #314
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Bo kurczaki ja będę mieć 28t6d, ale pani mówi,że jak będzie mniejsza to będzie lepiej widać. A potem dopiero byłby termin 8 grudnia to jakoś w 31 tc to chyba lepiej teraz??
jak byłam na "połówkowym" pytałam o to 3 usg kiedy najlepiej to lekarz powiedział ok 30t tak w środku ale wiesz co lekarz to opinia grunt że zmieścisz się w terminie poprzednie miałam na samym początku tych terminów i wszystko było dobrze widać także lepiej wcześniej
Cytat:
Tez sporo tys, a masz w pakiecie dyspozycyjność tej pani od 37 tyg ? U mnie polozna 1500 zł ale to standardowa stawka w Wawie. Za wyjątkiem szpitala Sw Zofii gdzie rodziłam córkę ale bez położnej tam juz 2 tysiące kosztuje bo w tamtym roku jeszcze 1500 było
ale ceny 1500 to ja zapłacę za prywatną klinikę gdzie i wyprawkę dostanę, sale 2 os....masakra z tą Warszawą

Stary 2015-11-19, 15:28   #315
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość

Normalnie mam tak samo już samo to jak spanikowałam z powodu krzywej... A noworodek dla mnie czarna magia będę na naszym pierworodnym wszystkiego się uczyć.
Cytat:
Ja mam położną za 400zł a Wasze stawki są.... szokujące

Lucy trzymaj się Kochana dużo odpoczynku i będzie dobrze.

Mnie dzis głowa boli wczoraj se popłakałam to dziś mam... Konsultowałam te moje wyniki i tragedii nie ma, mam trzymać dietę i się nie przejmować bo wyniki jak usłyszałam są na granicy i nie wiele przekraczają normę.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 15:30   #316
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
należało się

ładne nie widzę tak czerni raczej ciemny brąz hmmm...ale dodatki zrobią swoje jak piszesz wiesz też myślę czasem jak to będzie dalej ale po chwili stwierdzam że nie ma co wybiegać aż tak w przyszłość to stresuje bardzo...a może ktoś się znajdzie do opieki nad maluchem ? jak nie rodzina bo wnioskuje, że nie wchodzi w grę to może opiekunkę znajdziesz tylko wiadomo to dodatkowy koszt
Nom ja na zdjęciu nie widziałam czerni a przyszły szczebelki typowo czarne...
Moja mama niby oferuje się do opieki nad małą , ale ona już ma swój wiek i ma trochę chorób, teraz jak u mnie pobyła tydzień to zaczęłam się zastanawiać, czy ona sobie da radę z opieką nad małym dzieckiem... na opiekunkę chyba mnie nie stać:p więc pewnie żłobek będzie konieczny. No ale tak jak piszesz, że nie ma co za daleko w przyszłość wybiegać.
Stary 2015-11-19, 15:31   #317
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No szał na maksa mi to sie nawet nie chce a jak pomyśle gdzie bym to miała trzymać to mo słabo w ostatniej ciąży kupowałam większość we wrzesbiu (termin na koniec października) i było w sam raz no prócz ubranek bo był szał bo to pierwsza ciąża i za każdym razem jak cos w sklepie widziałam to kupowałam odkąd znałam plec
Teraz planuje wyjąc rzeczy z piwnicy po młodej w grudniu i dokupić brakujące rzeczy jak materac komoda i kosmetyki w styczniu

Ja mam ciuszki u rodziców to przeglądnę je i przepiorę w grudniu jak u nich będę A tak to nie mam szału zakupowego dla Zuuu, za to mam remontowy

Cytat:

Dobrze Ci tak

Stary 2015-11-19, 15:36   #318
badzia987
Wtajemniczenie

Siemka

Dołączam wreszcie dopiero na 11 stronie- ale wstyd

Wszystko przeczytałam ale ciężko mi się odnieść do każdego posta.

Najbardziej tule Lucy- oszczędzaj się Kochana !!! A dzidziuś już spory !!! Zmartwiłam się trochę bo ja też mam te twardnienia (w pierwszej ciąży nie miałam) Chyba u mamusiaczka ? też już kawał człowieka jest

Trzymam kciuki bo jeszcze któraś ma dzisiaj wieczorem wizytę.

Ja z lektur mam pierwszy rok dziecka i ciężarówką... no takie to sobie, coś tam coś tam ale trochę czasem nie w polskich realiach. Czytałam te 2 pozycje w pierwszej ciąży a teraz sobie grzecznie leżą.
Ale figa mnie zainteresowała innymi pozycjami i też proszę o wrzucenie tego na 1 stronę .

Aaaa u marci obstawiam dziewczynkę

Ja dzisiaj zrobiłam nalot na lidla ale chyba ja jestem w opozycji z tymi drewnianymi zabawkami. Mi się średnio podobają ale chyba Mała wolałaby coś plastikowo-chińskiego. Miałam jej wziąć taki zegar w cyframi ale ostatecznie odłożyłam. Niegrzeczna matka wzięła sobie krem z białą czkoloadą i kokosem i te słynne z wątku lidlowego lody o smaku masła orzechowego- jakoś nie mam ochoty na nie ale od tylu miesiecy o nich czytam, że trzeba sprawdzić.

Co u mnie: przedwczoraj byłam ze skierowaniem oddać mocz i krew. Wyniki super ekstra- żadnej anemii, żadnych bakterii w moczu więc dobrze się odżywiam Dzisiaj prywatnie robiłam glukozę i jakieś pierdy typu tokso i różyczka(?!) bo ten mój nowy lekarz tak zalecił. I jutro będą wyniki. Miałam ciężką noc- Mała się położyła o 1, ja dostałam jakiejś biegunki więc pod tym gabinetem między kolejnymi kłuciami tak mi się marzyło łóżeczko no i ten stan trwa do teraz .

Poza tym zaczynam wolno chodzić, w ogóle chyba już zaczynam chodzić jak" kaczka" ( a z Małą to może 2 tyg. przed rozwiązaniem tak chodziłam- i co najlepsze zawsze się śmiałam z takich ciężarnych ) i bolą mnie kości tam na dole. Czuję, autentycznie czuję, że mi się rozchodzą i jak siedzę to już nie złączę kolan I w ogóle mnie coś tam boli jak chodzę. Taki ucisk ale nawet nie wiem na co...

No oczywiście w komunikacji mam ciążę spożywczą i mało kto widzi brzuch, a chodzę z rozpiętą kurtką. Jutro muszę z Małą po wyniki jechać do centrum więc nie dość, że sama ze sobą to jeszcze z wózkiem....

Pożaliłam się.

ja-
Ty masz przynajmniej pajace- ja mam tylko 4 nowe bodziaki Musze chociaż koszule zamówić to już będzie cuś

Małgosia 06.10.2013 r.

Edytowane przez badzia987
Czas edycji: 2015-11-19 o 15:37
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 15:37   #319
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

czy ktoś z Was ma doświadczenie z łóżeczkiem firmy My sweet baby?
Stary 2015-11-19, 15:38   #320
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny No zaciskam nogi i leżę
Chyba z nerwów mnie brzuch rozbolał, dowaliłam tych lutein i jeszcze no-spę na wszelki wypadek. Tych lutein tyle, że nie nadążam wkładać, wkładam a tu sie jeszcze poprzednie nie rozpuściły heh.

Esorku, musiałabym iść po wyniki do teczki, tak więc Ci nie powiem dokładnie, ale hemoglobina coś chyba 8, a hematokryt jakoś sporo poniżej normy. Plus płytek którychś znacząco za mało. Od jutra dołączę jeszcze sok z buraka do tych leków, zobaczymy.

Teraz jestem zadowolona, że tak łaziłam po przeszperkach póki mogłam. Uff. Teraz już sobie nie pochodzę. A resztę to se wyklikam w necie. W porę więc i wózek wybraliśmy Dobrze jednak nie zwlekać, bo jak widać końcówka przynosi niespodzianki..
Nom leż Kochanieńka, leż Ja też mam skurcze i jakieś boleści, no ale przy ostatniej wizycie było wszystko ok, szyjka się trzymała, teraz mam wizytę 27.11 i mam nadzieje, że nadal będzie w normie. Ale jak się zdenerwuję to też mam ten brzuch zaraz cały napięty i obolały, więc no, lepiej nie denerwujmy się
Super, że jesteś ogarnięta z wyprawką, zawsze to jakieś zmartwienie mniej.
Mi mama opowiadała, że moja babcia strasznie się bulwersuje bo wg niej za szybko wszystko dla dziecka kupujemyTo ja się kurna pytam, ciekawe kiedy wg niej mielibyśmy kupować, pewnie wszystko dopiero jak się urodzi...ehh...
Stary 2015-11-19, 15:39   #321
butterfly20
Zakorzenienie

Mój małż nie dorwał ekspresu drewnianego, więc ja zrobiłam nalot o godz. 14 i udało mi się ostatni! I jeszcze nawet toster dorwałam. A po tym jak przyszłam nagle się zrobił tłum (pewnie zmiana z godz.6 skończyła pracę) więc normalnie rzutem na taśmę się udało.

Czuję się normalnie jak Tyson po wygranej walce

Stary 2015-11-19, 15:52   #322
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Co u mnie: przedwczoraj byłam ze skierowaniem oddać mocz i krew. Wyniki super ekstra- żadnej anemii, żadnych bakterii w moczu więc dobrze się odżywiam Dzisiaj prywatnie robiłam glukozę i jakieś pierdy typu tokso i różyczka(?!) bo ten mój nowy lekarz tak zalecił. I jutro będą wyniki. Miałam ciężką noc- Mała się położyła o 1, ja dostałam jakiejś biegunki więc pod tym gabinetem między kolejnymi kłuciami tak mi się marzyło łóżeczko no i ten stan trwa do teraz .

Poza tym zaczynam wolno chodzić, w ogóle chyba już zaczynam chodzić jak" kaczka" ( a z Małą to może 2 tyg. przed rozwiązaniem tak chodziłam- i co najlepsze zawsze się śmiałam z takich ciężarnych ) i bolą mnie kości tam na dole. Czuję, autentycznie czuję, że mi się rozchodzą i jak siedzę to już nie złączę kolan I w ogóle mnie coś tam boli jak chodzę. Taki ucisk ale nawet nie wiem na co...

No oczywiście w komunikacji mam ciążę spożywczą i mało kto widzi brzuch, a chodzę z rozpiętą kurtką. Jutro muszę z Małą po wyniki jechać do centrum więc nie dość, że sama ze sobą to jeszcze z wózkiem....

Pożaliłam się.
Ehhh rozumiem Cię z tą komunikacją, u mnie jest to samo i chamstwo oraz brak wrażliwości ludzi mnie przerażaA ty jeszcze z wózkiem musisz się wozić, współczuję, ogarnij to a potem odpocznij sobie ile tylko możesz.
Ja też chodze jak kaczka, do tego męczę się i sapię, a to moja pierwsza ciąża, mam 23 lata, jeszcze niedawno byłam lekka jak piórko i zwinna jak gazela a teraz to lepiej nie mówić Także tego, nie przejmuj się. I od dwóch dni mi leci coś z cyców, podejrzewam, że to słynna" siara", rano budzę się plamami na piżamie. Tż się nabija, że od razu rano świeże mleczko do kawy mogę mieć

Lucy jeszcze Ci powiem, że z z tymi buraczkami to faktycznie zażeraj ile wzlezie pod każdą postacią. Mojej przyjaciółki mama miała badania okresowe w pracy i wyszła jej taka anemia, że nie dostała zdolności do pracy... miesiąc siedziała na chorobowym, codzienne piła sok z buraków, jadła surówki z buraków itp,żadnych leków nie brała tylko te buraki... i po miesiącu miała wyniki w normie, także polecam terapię buraczkową Nie wiem, czy lubisz sok z buraka ale ponoc jak się go zmiesza burak+ marchew+ jabłko to jest nawet dobre.
Stary 2015-11-19, 15:55   #323
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzin doberek ( a może dobry wieczór, bo w sumie ciemnica straszna już jest)
Wiecie, jak pech to pech- wczoraj już nie pisałam, bo znów(!!!!!!!!!!!!!) zaczęłam plamić i skurcze miałam takie, że słabo mi się robiło, dzisiaj to samo . Więc juz jak najwięcej leżakowałam, tylko co jakiś czas, z przerwami na odpoczynek przeglądałam ubranka od siostry.
Jedyna pociecha, że mały znów się rozszalał .
Na dodatek zdołowali mnie z pracy- mam już zwrócić tel. służbowy , a nie wiem, czy po powrocie ( o ile będę miała do czego wracać) dostanę go spowrotem i czy nr będę miała ten sam. Smutno mi, tak lubiłam ten telefon .
Ale jest i druga lepsza wiadomość- mam się zgłosić podpisać odbiór doładowania bonów, tzn. karty edenred na święta- ładna sumka będzie
Dobra, ide Was nadrabiać, bo na języki nie chorujecie, a raczej na łapki
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 15:56   #324
Zakorzenienie

Cytat:
Mądre dziecko A matce się należy

No juz nie bede tak robic bo dziecko bierze przykład ale nic nie jechało boczna droga pusto i wszyscy przechodzili, ale juz nie bede

Stary 2015-11-19, 15:57   #325
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Badzia malutka Cię wymeczy bo pewnie chodzisz nie wyspana, pomaga Ci ktos teraz przy małej ?
Stary 2015-11-19, 16:00   #326
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe...i tak w brzuchu podskoczyło krzyczą ..."stoj matka, gdzie Ci tak spieszno "

Hehe no to by było jakby we dwie na mnie nakrzyczały moja starsza córa oczywiście

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Tak miedzy 28 a 32 nie jest za wczesnie.
Ja mam 8 grudnia, wg mojej pani doktor nie za późno

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:

Tak, mam jej dyspozycyjność właściwie od następnej wizyty która mam zaraz po świętach. W krk tylko dwa szpitale pozwalają na własna położna. Szcześliwie akurat jeden z nich to ten w którym chce rodzic

Stary 2015-11-19, 16:03   #327
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzin doberek ( a może dobry wieczór, bo w sumie ciemnica straszna już jest)
Wiecie, jak pech to pech- wczoraj już nie pisałam, bo znów(!!!!!!!!!!!!!) zaczęłam plamić i skurcze miałam takie, że słabo mi się robiło, dzisiaj to samo . Więc juz jak najwięcej leżakowałam, tylko co jakiś czas, z przerwami na odpoczynek przeglądałam ubranka od siostry.
Jedyna pociecha, że mały znów się rozszalał .
Na dodatek zdołowali mnie z pracy- mam już zwrócić tel. służbowy , a nie wiem, czy po powrocie ( o ile będę miała do czego wracać) dostanę go spowrotem i czy nr będę miała ten sam. Smutno mi, tak lubiłam ten telefon .
Ale jest i druga lepsza wiadomość- mam się zgłosić podpisać odbiór doładowania bonów, tzn. karty edenred na święta- ładna sumka będzie
Dobra, ide Was nadrabiać, bo na języki nie chorujecie, a raczej na łapki
ooo dobrze ze odpoczywasz
i fajnie ze mały bryka!

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 16:03   #328
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Badzia malutka Cię wymeczy bo pewnie chodzisz nie wyspana, pomaga Ci ktos teraz przy małej ?
Nie. Niestety odkąd przestałam pracować to cały czas z nią jestem. A TŻ wraca dopiero ok 17.45.

Elena- kurcze, skąd te plamienia się biorą? Co lekarz na to mówi?

nursii- ten Twój tż to też ma teksty z tym mlekiem No ciężko. Ja nawet jak zmywam po obiedzie to ze dwa razy musze usiąść. Jakieś męczące to jest.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 16:05   #329
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Siemka

Dołączam wreszcie dopiero na 11 stronie- ale wstyd

Wszystko przeczytałam ale ciężko mi się odnieść do każdego posta.

Najbardziej tule Lucy- oszczędzaj się Kochana !!! A dzidziuś już spory !!! Zmartwiłam się trochę bo ja też mam te twardnienia (w pierwszej ciąży nie miałam) Chyba u mamusiaczka ? też już kawał człowieka jest

Trzymam kciuki bo jeszcze któraś ma dzisiaj wieczorem wizytę.

Ja z lektur mam pierwszy rok dziecka i ciężarówką... no takie to sobie, coś tam coś tam ale trochę czasem nie w polskich realiach. Czytałam te 2 pozycje w pierwszej ciąży a teraz sobie grzecznie leżą.
Ale figa mnie zainteresowała innymi pozycjami i też proszę o wrzucenie tego na 1 stronę .

Aaaa u marci obstawiam dziewczynkę

Ja dzisiaj zrobiłam nalot na lidla ale chyba ja jestem w opozycji z tymi drewnianymi zabawkami. Mi się średnio podobają ale chyba Mała wolałaby coś plastikowo-chińskiego. Miałam jej wziąć taki zegar w cyframi ale ostatecznie odłożyłam. Niegrzeczna matka wzięła sobie krem z białą czkoloadą i kokosem i te słynne z wątku lidlowego lody o smaku masła orzechowego- jakoś nie mam ochoty na nie ale od tylu miesiecy o nich czytam, że trzeba sprawdzić.

Pożaliłam się.

ja-
Ty masz przynajmniej pajace- ja mam tylko 4 nowe bodziaki Musze chociaż koszule zamówić to już będzie cuś

Moze spojenie sie rozchodzi? To tak boli jak opisujesz.. Wiesz co, dobrze jakbys sie przeszła do jakiegoś fizjoterapeuty albo speca od jogi w ciąży - pokazali by ci pare ćwiczeń na wzmocnienie i jak siadać etc zeby nie pogłębiać problemu. To jednak jeszcze duzo czasu do rozwiązania wiec szkoda sie tyle męczyć

Stary 2015-11-19, 16:05   #330
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Koleżanka rodziła syna (pierwsze dziecko) niecałe dwa lata temu ponad 4 kg SN - i to bez nacinania krocza
Męża siostra w maju tego roku urodziła sn córkę 4100 i to bardzo szybko, ale musieli ją naciąć .

Aninis- ja juz pisałam na tym wątku, że wydaje mi się, że Marcia będzie miała synka
Mamusiaczek- gratulacje , duży bobas
Lucy- dobrze, że duże dziecię, ale łączę się w bólu, jeśli chodzi o skurcze- ja drugi dzień plamię i się kurczę . W poniedziałek byłam jeszcze w szpitalu i było ok. a teraz cały czas brzuch twardy, boli ( każdy kopniak małego odczuwam bardziej boleśnie) i ledwo chodzę. Stosuj się do poleceń lekarza i mam nadzieję, ze szpital Cię ominie .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości