Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 17:43   #361
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Lucy nasze dzieciaczki rosną łeb w łeb ten sam termin porodu Trzymaj się ciepło i krzyżuj nogi Wszystko będzie dobrze musi być ! Poopowiadaj mu jak to mu dobrze u mamusi w brzuszku cieplutko i mięciutko a na dworze zimno i pada to może nie będzie mu się tak spieszyć Leki na pewno pomogą
Stary 2015-11-19, 17:45   #362
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
ja śliniaków nie kupuję jeszcze... pewnie kupię dopiero jak zacznę jakieś żarełko małej wprowadzać, a do tego jeszcze hohoho i trochę czasu, ale tak mi się rzucił w oczy jak sobie przeglądałam dziecięce artykuły
Ewentualnie jak się dziecko zaczyna ślinić to można dawać, coby ciągle bluzek nie przebierać. Ale w sumie można też dawać takie apaszki na szyję

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 17:46   #363
Lola2828
Zadomowienie

Ja mam dużo rzeczy ale śliniaka ani jednego puki co małej da się pieluszkę jak się bedzie ulewać z betoniarki a śliniaki to chyba potem tak sobie myślę
Stary 2015-11-19, 17:52   #364
kaaasi
Zakorzenienie

ja śliniak mam jeden ale dostałam zapisując się do Bebiprogram coś tam jeszcze dostałam książeczkę o karmieniu i śliniak ale to jeszcze czas na używanie ale jeden jest jakby co

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 17:56   #365
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiesz co Cie czeka, bo to Twój pierwszy porod. Ja wole sobie troszkę ulżyć tym razem jak jest taka możliwość. A za darmo wiem ze sie nie doprosze zoo , na co sie bardzo nastawiam
No nie wiem, ale ze mną chyba mój TŻ będzie, więc całkiem sama nie zostanę. Co prawda on jeszcze pewny do końca tej decyzji nie jest, ale do czasu już tej całej "akcji" odbierania porodu mówi, że będzie a potem jak nie będzie się czuł na siłach to wyjdzie i poczeka na koniec

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Hej My już po wizycie Nasza kluseczka waży 1500 gramów rośnie jak na drożdżach Pani była bardzo małomówna ale najważniejsze powiedziała wszystko jest NORMAL Długo nam zeszło bo zakupy i w ogóle nie obeszło się bez dzidziusiowych 4 pary pół śpiochów butelka i nożyczki z obcinaczkami zawsze już troszkę mniej do wyprawki idę poczytać co tam naskrobałyście pod moją nieobecność
Ale duża. Od razu myślę jak moja Ostatnio miała 600 g kruszynka, wizyta w przyszły piątek, już nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Ja jakieś 2 śliniaki mam, bo dostałam od kuzynki, a kupować będę raczej już przy wprowadzaniu innych pokarmów, a do tego czasu posłużą mi pieluchy [COLOR="Silver"]
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 17:59   #366
kaaasi
Zakorzenienie

Mamausie w Biedronce też są jakieś świąteczne prezenty badzia może tu coś znajdziesz odpowiedniego http://www.biedronka.pl/pl/wiecej-sw...nych-prezentow

Stary 2015-11-19, 18:15   #367
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Moja teściowa powiedziała, ze wnuki kocha się bardziej, niż dzieci
Moja mama mi to wprost mowi

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Jeszcze nie wiesz co Cie czeka, bo to Twój pierwszy porod. Ja wole sobie troszkę ulżyć tym razem jak jest taka możliwość. A za darmo wiem ze sie nie doprosze zoo , na co sie bardzo nastawiam
I ja mam podobne zdanie
Jak porod gladko idzie to wtedy pewnie ze swoja polozna niepotrzebna, ale ja mialam dlugi porod, w polowie wzielam zzo (chwała za nie Bogu ), o malo nie skonczylo sie cc ale dzieki doswiadczonej poloznej udalo nam sie tego uniknac. Takze teraz biore swoja polozna bo nie wiem na kogo trafie a chce miec kogos do kogo mam zaufanie na 100%

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Hej My już po wizycie Nasza kluseczka waży 1500 gramów rośnie jak na drożdżach Pani była bardzo małomówna ale najważniejsze powiedziała wszystko jest NORMAL Długo nam zeszło bo zakupy i w ogóle nie obeszło się bez dzidziusiowych 4 pary pół śpiochów butelka i nożyczki z obcinaczkami zawsze już troszkę mniej do wyprawki idę poczytać co tam naskrobałyście pod moją nieobecność
Kolejna duza dziewczynka
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:19   #368
good idea
Raczkowanie

Cytat:
Mamusie ktora z Was myśli o wykupieniu indywidualnej opieki położnej podczas porodu ?
Ja bym myslala gdybym wiedziala, ze meza ze mna nie bedzie. Nie wyobrazam sobie byc sama w takiej chwili

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Nom leż Kochanieńka, leż Ja też mam skurcze i jakieś boleści, no ale przy ostatniej wizycie było wszystko ok, szyjka się trzymała, teraz mam wizytę 27.11 i mam nadzieje, że nadal będzie w normie. Ale jak się zdenerwuję to też mam ten brzuch zaraz cały napięty i obolały, więc no, lepiej nie denerwujmy się
Super, że jesteś ogarnięta z wyprawką, zawsze to jakieś zmartwienie mniej.
Mi mama opowiadała, że moja babcia strasznie się bulwersuje bo wg niej za szybko wszystko dla dziecka kupujemyTo ja się kurna pytam, ciekawe kiedy wg niej mielibyśmy kupować, pewnie wszystko dopiero jak się urodzi...ehh...
Ja poprzednio slyszalam, ze sie spieszymy, ze to wszystko za wczesnie - a takie bzdurne zabobony a jednak przydalo sie wczesniej wszystko miec bo faktycznie czasami koncowka ciazy zaskakuje.

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Piszecie o zmęczeniu i chodzeniu jak kaczka. Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Mnie również wszystko męczy, od spacerów, po mycie naczyń. A chodzę jak kaczka już od jakiegoś czasu, tak jest po prostu wygodniej
Babcia rozpieszcza swoje wnuki
Ja tez, ja tez!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Moja teściowa powiedziała, ze wnuki kocha się bardziej, niż dzieci
Moja powiedziala to samo

Cytat:
Wow niezla waga! Gratki
Jak nigdy niemoge sie doczekac poniedzialkowej wizyty to tez zapytam o wage bo 2 tyg temu wazyl niewiele ponad 830 g.

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Ja dziś nabyłam komplet śliniaków-sztuk 7 za 19.90 w markecie budowlanym Mrówka
U nas przygotowania zatrzymały się na tym że łóżeczko plus pościel stoją w pokoju gościnnym, ciuszki w 2 wielkich torbach. Trzeba wszystko wyprać i wyprasować.
Czekam na art. higieniczne zamówione z allegro. Jeszcze muszę kupić trochę kosmetyków, przewijak. Nadal nie wiem czy kupować laktator/monitor oddechu... Bujak i wózek mamy dostać.
Lola duży dzieć Nasz we wtorek ważył 1300 gram.
Polecam kupic laktator od razu. Ja myslalam, ze mam czas i o ile w szpitalu mozna wypozyczyc tak w domu moze okazac sie potrzebny na juz i moim zdaniem taki reczny spokojnie wystarczy

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:36   #369
agaczilla21
Zakorzenienie

Dzieci śpią, my juz wykapani. Jutro jedziemy do mojego brata i wracamy w poniedziałek przed południem 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:43   #370
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Dzieci śpią, my juz wykapani. Jutro jedziemy do mojego brata i wracamy w poniedziałek przed południem 😊
Bawcie sie dobrze

Moja tez juz spi. Bez drzemki w dzien to padla godzine temu.
Tylko zas ten katar jej dokucza..

https://www.youtube.com/watch?v=EVfo4drT69I
W kontrowersyjnym temacie szczepien (i nie tylko )
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:45   #371
agaczilla21
Zakorzenienie

Muszę brata pilnować co by mi M nie upil...jak ostatnio byliśmy u niego to wyciagnal jakiegoś samogona i obydwaj wypili po kilka kieliszków i poszli spać...M gdzies o 16 a mój brat przed 18 😉
Stary 2015-11-19, 18:46   #372
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za wszystkie kciuki Ale efekty wizyty są średnio dobre

Z dobrych wieści, synuś wygląda na zdrowego, urósł 2x tyle i waży juz 1500 g

A z gorszych, wyszłam ze skierowaniem do szpitala Pisałam Wam, że mam twardnienia, skurcze, no i są dalej. Wcale nie mniejsze. Szyjka się mocno skróciła, do tego wykazuje czynność skurczową, nawet w trakcie usg. Do tego doszła dość głęboka już anemia No i te cukry, co to sprawy nie ułatwiają.

Wzięłam w rękę te skierowanie, wziełam tonę recept, mam dowalać 8x luteinę, jak w ciągu 4-5 dni nie ustaną te skurcze to zgłosić się na oddział. Tam prawdopodobnie podaliby sterydy na rozwój płucek, w razie jakby co.
No i zakaz chodzenia, spacerowania, krzątania się. Tylko leżenie plackiem.
Lucy dobrze, że synek rozwija się prawidłowo. Kurcze, zasmuciłaś mnie resztą informacji. Stosuj się do zaleceń lekarza i naprawdę uważaj na siebie jak tylko to możliwe. Dopinguję Ci gorąco, żeby wszystko było dobrze
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:47   #373
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś daleko brat mieszka ?

Stary 2015-11-19, 18:48   #374
agaczilla21
Zakorzenienie

Cos 160 km od nas. Ale tez na podkarpaciu 😉
Stary 2015-11-19, 18:51   #375
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Cos 160 km od nas. Ale tez na podkarpaciu 😉
fajnie odpoczniesz i dzieci też pewnie będą zadowolone o M. nawet nie mówię samogon dobra rzecz i głowa po nim nie boli

Stary 2015-11-19, 18:52   #376
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lola2828
Fajnie, że odezwałaś się z samymi dobrymi wieściami i jesteś zadowolona z zakupów .
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:53   #377
agaczilla21
Zakorzenienie

Odpoczynek tylko taki ze sprzątać nie będzie trzeba i gotować. Dzieci beda zadowolone bo rodzice mojej bratowej to taka ich trzecia para dziadków 😊
Stary 2015-11-19, 19:13   #378
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Bawcie sie dobrze

Moja tez juz spi. Bez drzemki w dzien to padla godzine temu.
Tylko zas ten katar jej dokucza..

https://www.youtube.com/watch?v=EVfo4drT69I
W kontrowersyjnym temacie szczepien (i nie tylko )
obejrzałam filmik... dzieciaczki słodkie, a tych kobiet mi żal, że w takich warunkach żyją i mają taką "opiekę"... zardzewiałe żyletki brrr
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:16   #379
nursii
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Ja dziś nabyłam komplet śliniaków-sztuk 7 za 19.90 w markecie budowlanym Mrówka
U nas przygotowania zatrzymały się na tym że łóżeczko plus pościel stoją w pokoju gościnnym, ciuszki w 2 wielkich torbach. Trzeba wszystko wyprać i wyprasować.
Czekam na art. higieniczne zamówione z allegro. Jeszcze muszę kupić trochę kosmetyków, przewijak. Nadal nie wiem czy kupować laktator/monitor oddechu... Bujak i wózek mamy dostać.

Lola duży dzieć Nasz we wtorek ważył 1300 gram.
Ja też się wahałam nad zakupem laktatora, w końcu za 34, 90 zamówiłam z allegro z firmy Canpol ręczny laktator. Stwierdziłam, że jeśli będzie potrzebny to taki da radę a jeśli nie to nie będzie szkoda za takie pieniądze, że stoi w kącie nieużyty.

Lola gratki udanej wizyty- super dorodne dzieciątko Twe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 19:16   #380
Aninis
Zakorzenienie

A ja się pochwalę, że właśnie tak sobie siedzę z mruczącą kociastą na moim brzucholu

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151119_192244x.jpg (105,0 KB, 63 załadowań)
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:22   #381
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Mamausie w Biedronce też są jakieś świąteczne prezenty badzia może tu coś znajdziesz odpowiedniego http://www.biedronka.pl/pl/wiecej-sw...nych-prezentow
Właśnie siostra wysłała mi linka z tymi kocykami że kupiła dla małej bo dostała zlecenie kupienia kocyka nie dokładnie o to mi chodziło no ale... będzie na potem Agatka baw się dobrze

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
A ja się pochwalę, że właśnie tak sobie siedzę z mruczącą kociastą na moim brzucholu

To ci wygrzeje malutką słodkoooo

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Nursii miałam ci pisać apropos łóżeczka że my takie same zamawiamy tylko białe całe z żyrafką bo szafa i ściany białe a z dodatkami poszaleje potem muszę jakieś ładne naklejki wybrać na ściane ale nie mam jeszcze pomysłu za dużo tego
Stary 2015-11-19, 19:24   #382
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za wszystkie kciuki Ale efekty wizyty są średnio dobre

Z dobrych wieści, synuś wygląda na zdrowego, urósł 2x tyle i waży juz 1500 g

A z gorszych, wyszłam ze skierowaniem do szpitala Pisałam Wam, że mam twardnienia, skurcze, no i są dalej. Wcale nie mniejsze. Szyjka się mocno skróciła, do tego wykazuje czynność skurczową, nawet w trakcie usg. Do tego doszła dość głęboka już anemia No i te cukry, co to sprawy nie ułatwiają.

Wzięłam w rękę te skierowanie, wziełam tonę recept, mam dowalać 8x luteinę, jak w ciągu 4-5 dni nie ustaną te skurcze to zgłosić się na oddział. Tam prawdopodobnie podaliby sterydy na rozwój płucek, w razie jakby co.
No i zakaz chodzenia, spacerowania, krzątania się. Tylko leżenie plackiem.
bardzo mocno trzymam kciuki musi być dobrze! ja mam w poniedziałek wizytę i wyniki też nie najlepsze - anemia :/

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
Jak zaczynam czytać co Wy macie to wpadam w panikę bo ja póki co mam tylko troszkę ciuszków w rozm. 56-68. Chcę wszystko kupować jak już się wprowadzimy do swojego mieszkania czyli w połowie grudnia. Niby dużo rzeczy mam powybieranych, linki zapisane, ale dopóki te rzeczy nie będą u mnie w domu to będę czuć niepokój :/
mam to samo, w niedziele przenieśliśmy się na nowe mieszkanie ... ja przyjechałam z jedną torbą swoich ubrań i to wszystko. W poniedziałek koleżanka przywiozła mi ubranka po swojej córce, i paczka z all przyszła ... teraz tylko to prać, prasować i układać. łóżeczka oglądaliśmy w Ikei, niby mamy upatrzone, ale jeszcze się waham. Także też czuję niepokój, bo jeszcze nic w mieszkaniu nie zorganizowane :/

Cytat:
Mamusie ktora z Was myśli o wykupieniu indywidualnej opieki położnej podczas porodu ?
jeśli tylko będzie mi dane rodzić naturalnie to tak. W poniedziałek po wizycie mam zajęcia w szkole rodzenia z położną ze szpitala w którym będę rodziła i wtedy wypytam co i jak i może kogoś mi poleci bo nie wiem czy chcę aby tż był ze mną

nursii doskonale Cię rozumiem, bo mam takie same bolączki i boję się cc, ale większość moich koleżanek miało załatwiane cc i dziwią się, że chcę rodzić naturalnie jakby to coś dziwnego było ? Też brałam pod uwagę to łóżeczko, i jak? polecasz? Dobrej jakości ?
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:25   #383
butterfly20
Zakorzenienie

Kąpałam Tuśkę (bo mąż u lekarza) a ta sobie opowiadała "Dzisiaj kąpie mnie mamusia, nie tatuś. Ani listonosz".

W jakim świetle mnie to stawia?

Stary 2015-11-19, 19:29   #384
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
No nie wiem, ale ze mną chyba mój TŻ będzie, więc całkiem sama nie zostanę. Co prawda on jeszcze pewny do końca tej decyzji nie jest, ale do czasu już tej całej "akcji" odbierania porodu mówi, że będzie a potem jak nie będzie się czuł na siłach to wyjdzie i poczeka na koniec

Ale duża. Od razu myślę jak moja Ostatnio miała 600 g kruszynka, wizyta w przyszły piątek, już nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Ja jakieś 2 śliniaki mam, bo dostałam od kuzynki, a kupować będę raczej już przy wprowadzaniu innych pokarmów, a do tego czasu posłużą mi pieluchy [COLOR="Silver"]
Też mam wizytę w przyszły piątek Tak samo ustaliliśmy z moim Tż jak Ty ze swoim odnośnie porodu

Żaliłam się właśnie przez tel mojej szwagierce, że się boję i nie chcę CC. A ta mnie opierdzieliła i zaczęła opowiadać o swojej koleżance( młoda kobieta), która po PIERWSZYM porodzie siłami natury ma teraz wypadanie macicy i inne takie przeboje Masakra... ale i tak mnie nie przekona ... chciałabym strasznie sn.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:

Nursii miałam ci pisać apropos łóżeczka że my takie same zamawiamy tylko białe całe z żyrafką bo szafa i ściany białe a z dodatkami poszaleje potem muszę jakieś ładne naklejki wybrać na ściane ale nie mam jeszcze pomysłu za dużo tego
Nom białe bardzo ładne jest, teraz trochę żałuję, że my białego nie wzięlismy...
Stary 2015-11-19, 19:32   #385
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Jestem juz po wizycie. Duzo nie podejrzalam synka bo gin mocno sie spieszył, ale powiedział ze wazy 1320
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:33   #386
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
zorganizowane :/

nursii doskonale Cię rozumiem, bo mam takie same bolączki i boję się cc, ale większość moich koleżanek miało załatwiane cc i dziwią się, że chcę rodzić naturalnie jakby to coś dziwnego było ? Też brałam pod uwagę to łóżeczko, i jak? polecasz? Dobrej jakości ?
Mi też się dziwią, właśnie Tż siostra mnie opierniczała przed chwilą, że głupia jestem że chce sn
Łóżeczko ogólnie wydaje się w porządku, wydaje się wytrzymałe itp, jest ładnie wykonane... no i my kupiliśmy z materacem w gatisie i ten materac wydaje się naprawdę porządny. Ale wszystko wyjdzie jak dzidzia będzie w nim urzędowała, czy jest dobre czy nie...
Stary 2015-11-19, 19:39   #387
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez good idea Pokaż wiadomość
Ja bym myslala gdybym wiedziala, ze meza ze mna nie bedzie. Nie wyobrazam sobie byc sama w takiej chwili

Ja poprzednio slyszalam, ze sie spieszymy, ze to wszystko za wczesnie - a takie bzdurne zabobony a jednak przydalo sie wczesniej wszystko miec bo faktycznie czasami koncowka ciazy zaskakuje.

Ja tez, ja tez!

Moja powiedziala to samo

Wow niezla waga! Gratki
Jak nigdy niemoge sie doczekac poniedzialkowej wizyty to tez zapytam o wage bo 2 tyg temu wazyl niewiele ponad 830 g.

Polecam kupic laktator od razu. Ja myslalam, ze mam czas i o ile w szpitalu mozna wypozyczyc tak w domu moze okazac sie potrzebny na juz i moim zdaniem taki reczny spokojnie wystarczy ;)

Też tak myślę.Poprzednio używałam laktatora od pierwszego dnia w szpitalu jak jeszcze pokarmu nie było, a chciałam pobudzić laktację. Potem w 3 dobie przydał się przy nawale

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Też mam wizytę w przyszły piątek Tak samo ustaliliśmy z moim Tż jak Ty ze swoim odnośnie porodu

Żaliłam się właśnie przez tel mojej szwagierce, że się boję i nie chcę CC. A ta mnie opierdzieliła i zaczęła opowiadać o swojej koleżance( młoda kobieta), która po PIERWSZYM porodzie siłami natury ma teraz wypadanie macicy i inne takie przeboje Masakra... ale i tak mnie nie przekona ... chciałabym strasznie sn.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Nom białe bardzo ładne jest, teraz trochę żałuję, że my białego nie wzięlismy...
Jak taka mądra to zapytaj jej,czy słyszała o atonii macicy...
Ja się bardzo boję cc, jeśli bym nie musiała, to wolałabym sn...

Stary 2015-11-19, 19:39   #388
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja mam ciuszki u rodziców to przeglądnę je i przepiorę w grudniu jak u nich będę A tak to nie mam szału zakupowego dla Zuuu, za to mam remontowy

Dobrze Ci tak
Cytat:
Kąpałam Tuśkę (bo mąż u lekarza) a ta sobie opowiadała "Dzisiaj kąpie mnie mamusia, nie tatuś. Ani listonosz".

W jakim świetle mnie to stawia?
Oby tatusiowi nie wyśpiewała o tym listonoszy przy następnej kąpieli
Stary 2015-11-19, 19:43   #389
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę brata pilnować co by mi M nie upil...jak ostatnio byliśmy u niego to wyciagnal jakiegoś samogona i obydwaj wypili po kilka kieliszków i poszli spać...M gdzies o 16 a mój brat przed 18 😉
haha no to poimprezowali

Cytat:

Ma dzieciątko cieplutko i jeszcze mruczenie gratis, reaguje jakoś czy kotek uśpił tym maleństwo?
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:45   #390
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Ja mam ciuszki u rodziców to przeglądnę je i przepiorę w grudniu jak u nich będę A tak to nie mam szału zakupowego dla Zuuu, za to mam remontowy

Dobrze Ci tak
Cytat:
Mi też się dziwią, właśnie Tż siostra mnie opierniczała przed chwilą, że głupia jestem że chce sn
Łóżeczko ogólnie wydaje się w porządku, wydaje się wytrzymałe itp, jest ładnie wykonane... no i my kupiliśmy z materacem w gatisie i ten materac wydaje się naprawdę porządny. Ale wszystko wyjdzie jak dzidzia będzie w nim urzędowała, czy jest dobre czy nie...
Czemu opierniczaly? Cc to jednak ingerencja dość duża w końcu to operacja, a Ty jak widzisz swój porod?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości