|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
A według mnie candy NIE chodzi o brak możliwości narzekania jak ktoś się mniej starał albo nie musiał się starać w ogóle. Tylko o konkretne użyte słowa.
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ale napisalas ze ktos ma woecej cierpliwosci czy to do ciazy czy potem do nocnego wstawania jak sie dlugo stara o dziecko alvo pojawiaja sie jakies problemy a ja sie z tym nie zgadzam
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
graty!
![]() kamilka super wiadomości, oby tak dalej |
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego mówiłam żebyś przeczytała post dokładnie, bo tak jak mówiłam - nie zrozumiałaś ![]() No nic, nieważne,dla mnie EOT, bo nie ma co ciągnąć dyskusji, zwłaszcza że mnie chodziło o coś kompletnie innego - Czarnula dobrze napisała Powiesiłam pranie, cała suszarka ![]() Dla mnie Lovela pachnie spoko, nie przeszkadza mi ![]() Polecam Wam chusteczki wyłapujące kolor, bo owszem, prałam JASNE ciuszki, ale wiadomo: są i białe i jasnożółte i we wzorki i jasnoniebieskie i z kolorowymi nadrukami - nic nie zafarbowało, chusteczki wrzuciłam dla pewności dwie i faktycznie wyłapały kolory, bo są trochę 'brudne'. |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem żałuje że jestem.. I ma to duży związek z moją aktualna sytuacja psychiczną, czy jestem zmęczona, zła itd.. Ale jednocześnie kocham swoje dziecko i nie oddalabym nikomu.. I wiem ze to wszystko znoszę dla niego, ale to nie powoduje że nie pojawiają się takie myśli w mojej głowie. Po prostu.
Mam teraz mega huśtawke emocjonalna i raz mam dość i chętnie wróciłabym do stanu przed ciąży a za chwilę proszę niebiosa żeby dzidziuś się poruszył. Tego się nie da logicznie wytłumaczyć zresztą jak wszystkiego w ciąży i doceniam to że nie musiałam długo się starać i nie było dużo problemów |
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka mamy dokładnie ten sam przewijakowy zestaw z Ikei
![]() Wydaje mi się, że to będzie duże ułatwienie przy pielęgnacji dziecia - kąpać będziemy Mlodego w jego pokoju, wanienka + stelaż no i obok przewijak ze wszystkimi niezbędnymi rzeczami, wydaje mi się to bardzo wygodne rozwiazanie ![]() MallaMi super, że z dzieciaczkiem wszystko dobrze! Co do męża hmm mój też czasem tak się zawiesi, że zapomni zapytać o coś, nie zainteresuje się. Ale ja to traktuję naprawdę jako chwilowe zapomnienie po prostu, on ma mnóstwo rzeczy na głowie więc sama mu mówię co i jak. Na wizyty też zawsze jeździ, ostatnio nie dał rady to widziałam jak go to męczyło, kazał przynieść dużo zdjęć Małego ![]() Więc może u Twojego to nie jest ignorancja z premedytacją tylko skleroza chłopska? ![]() iola biedna, ale się wymęczysz w tym szpitalu Ale dla Grzesia Twoja obecność jest bezcenna ![]() Co do braku aktywności dziecia, joanna, niepozorna jak Wasze łobuziaki dzisiaj? ![]() Mój wczoraj wyjątkowo aktywny, jak położyliśmy się spać to kołdra podskakiwała, ale się śmialiśmy z TZ. Ale czasem faktycznie są takie słabsze dni i człowiek zawsze w strachu, o tym nie da się nie myśleć... koktajlowa mam nadzieję, że gin zaradzi coś na Twoje żylakowe dolegliwosci, o ile to faktycznie to! Nie stresuj się na zapas koktajlowa[/B] powodzenia na wizycie ![]() iola trzymam kciuki za szybki powrót do domu [/QUOTE]kamilka pewnie chłopcy bardzo się cieszą, że będą mieli mamę na łikend A Martynka na pewno z każdym dniem będzie nabierała sił, dzielna dziewczyna!zuken Tako chyba wszystkie takie duże My mamy City Move i gondola jest wielka, spacerówka też taka fajna większa, a przy tym wszystko takie leciutkie Dotka to milych zajęć w SR ![]() U nas we wtorek było o kp, ale mój TŻ nie odpuści żadnego spotkania i teraz chodzi ubogacony nową wiedzą i wszystkim rozowiada jakie to kp cudowne i w ogóle najlepiej, żebym karmiła do dwóch lat Ale on jest zauroczony babeczką prowadzącą zajęcia, wiec siedzi wpatrzony w nią jak w obrazek ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- A co do ciązy, narzekania, cieszenia sie itd. to ja i w sumie TŻ jesteśmy przykładem na to, że ciąża - wpadka może zmienić się radykalne z szoku i przerażenia do ogromnej radości. Ja jakoś miałabym wielkie opory przed powiedzeniem sobie nawet w duchu, że żałuję, nawet w najbardziej krytycznych momentach jak wisiałam na kiblem 4 miesiące itd. nie przychodziły mi takie myśli do głowy. Po prostu traktuję ciążę jako takie ogromne błogosławienstwo, że byłoby mi strasznie glupio w momentach słabości myślec, że żałuję, że chciałabym cofnąć czas itd. Ale nie oceniam nikogo absolutnie, rozumiem, że każda ma inną sytuację życiową, rodzinną, materialną, zdrowotną, inny próg wytrzymałosci na ból, inne plany na życie, inne wyobrażenia i tak możnaby w nieskończoność wymieniać.
|
#3217 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie wyobrażam sobie takiej relacji z Tż. ... mój dzwoni i się pyta czy robiłam coś na obiad bo może wjechać do sklepu po pracy. Nawet jak zrobię obiad a robie codziennie to on i tak szykuje sobie dodatkowe posiłki do pracy sam . I nie są to kanapki. Chodzi na siłownię wiec naprawdę dba o zdrowe jedzenie. Gotuję soczewice, grilluje cukinię, jak nie ma siły to bierze kostkę białego sera i paprykę ze sobą plus mój obiad bo nigdy nie je po pracy obiadu, tylko pakuje na drugi dzień. Myślę że to kwestia charakteru ale też przyzwyczajeń. Lepiej zacząć zmieniać to teraz jak będzie miał pretensję o to do ciebie po urodzeniu dziecka. Kiedy ty będziesz padać na pysk ze zmęczenia. Wsparcie jest wtedy bardzo ważne. ... a takie słowne wyrzuty podkrecają baby blues.... Cytat:
po to tu jesteśmy żeby ponarzekać. Zebrać myśli do kupy i iść dalej. Zostało juz nie wiele. Nie można się załamywać bo najgorsze dopiero przed nami. Pozytywne myślenie to podstawa. ... a mówię zawsze może być gorzej. ..... Cytat:
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-20 o 09:20 |
||||
|
|
|
#3218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek kobitki
Zgłaszam wniosek o to żeby ta ZGAGA w końcu mi dała spokój!!!! Cytat:
![]() Kamilka ![]()
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia współczuję
Wypisalam się na własne żądanie - nic mi już nie jest, dobrze się czuje, a od pierwszej kroplowki już nie mdli nawet jakby się powtórzyło to wrócę ale mam nadzieję że nie dietę lekkostrawna zarządze, na uczelnie pojadę samochodem coby uniknąć przypadkowych interakcji z ludźmi zarażonymi i musi być dobrze
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka super że z malutka coraz lepiej no i że Ty już wychodzisz. Chłopcy będą przeszczęśliwi :-*
|
#3222 | |||
|
Zakorzenienie
|
wolałabym już taką
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Uczelnia w niedzielę dopiero
dzisiaj to na bank bym nie jechala
|
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie z TZ jest jak jest z kasa też roznie ale nigdy nie zalowalam że jestem w ciąży nigdy. Los jest tak przewrotny że nawet byłabym się coś takiego pomyśleć bo wydawałoby mi się że sprowadze na nas jakieś nieszczęście chorobę takim gadaniem...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-20 o 09:40 |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
a już myślałam, że dzisiaj
masz szczęście
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj to by mi się nie chciało zresztą wolałabym nie ryzykować bo jakby mnie dopadło tam to bym zeswirowala.. W niedzielę jadę na parę godzin no i samochodem to mnie ominą mdłości w busie
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Czas wziąć się za sprzątanie, by na wieczór było wszystko zrobione, a wieczorem żebym mogła zrobić się na bóstwo
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
To moze ja sie tez wypowiem, bo u mnie kolorowo nie jest. Na dziecko czekalam baaardzo dlugo, bo zawsze bylo cos wazniejszego. Trzeba bylo studia skonczyc, dom wyremontowac, auto kupic, prace znalezc itd. itd, wiec moje marzenia o dziecku schodzily gdzies na dalszy plan. Teraz jak juz sie doczekalam dzieciaczka i musze lezec, chociaz nie powiem przez 7 miesiecy nie bylo problemow ze mna. Teraz musze lezec i to co sie polepszy wyjde ze szpitala, to musze wracac, ale nigdy przez mysl mi nie przeszlo, ze moge zalowac, ze jestem w ciazy. Ja po prostu podchodze do tego tak, ze to jest tylko krotki okres na to, zeby cieszyc sie z narodzin naszego malego marzenia. Wiem, ze beda noce, gdzie bede marzyla o tym, zeby sie wyspac, a Wojtus bedzie plakal, ale to jest tak silne uczucie, ze nie sadze, zebym zaczela zalowac, ze jest nasz wyczekany Skarb na swieciem.
Kamilka swietne wiesci
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dobre wiesci! Wracam do domu! Teraz tylko lezec i lezec, ale ciesze sie, ze zjem normalny obiad!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mykaj do domku i odpoczywaj!
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Do 16 musze czekac! Niby myslalam, ze moge dzisiaj wyjsc, ale sie nie nastawialam. Tz musi mi przywiezc ciuchy no i zabrac do domu, ja mam ograniczac chodzenie
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi też, ale tż nie umie masować
![]() Cytat:
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, Wiola, super ze wychodzicie
Magda, na masaz to zapraszam do mnie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Za nowy tydzien ![]() Co do tematu poruszonego o zalowaniu czy nie to ja nie bede powielac postow Candy, zgadzam sie calkowicie my tez sie dlugo staralismy i niedogodnosci ciazowe w porownaniu do lekow zastrzykow, ktore trzeba bylo brac zeby w ogole zaciazyc to pikus eotMalaMi, nie rozumiem Twojego TZta, zachowanie beznadziejne, jak u przedszkolaka..... Nic Ci nie doradze bo ja absolutnie nie mam takich problemow :| Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeejku, wyspie sie dzisiaj w swoim lozku, przytule sie do Tz. Obejrze dzisiaj to co chce. Ech. Takie male rzeczy, a jak ich nie ma to sie tak docenia.
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, super, ze wychodzisz
bedziesz wladczynia pilota :P do mamy sie wybierasz?Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Malwi - super, że wracasz do domu
Do 16:00 szybko zleci czas Jeszcze dodam, że ja miałam laparoskopię, dzięki której udało się zaciążyć. Poddałam się bez wahania, mimo że strasznie się bałam. Ale zrobiłabym to jeszcze 20 razy, gdybym wiedziała że się uda. Łatwo nie było, ale przy tym żylaki, rozstępy, cellulit, nudności, wymioty to nic... I naprawdę nigdy by mi nie przyszło do głowy, żeby powiedzieć, że żałuję. Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-11-20 o 10:05 |
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój to robi tak ze az boli czasem eh.. Ale lepsze to niż nic.. No i Położyłabym się na brzuchu o!
![]() A masz fotel z wycięciem na brzuch? Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

i doceniam to że nie musiałam długo się starać i nie było dużo problemów 

dietę lekkostrawna zarządze, na uczelnie pojadę samochodem coby uniknąć przypadkowych interakcji z ludźmi zarażonymi i musi być dobrze 

Za nowy tydzien