|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Klementyna, jak Cię czytam to za kążdym razem się śmieję mimo, że opisujesz sytuacje nie do końca zabawne
Wybacz i dzięki.U nas wczoraj był foch o tempraturę mleczka. Cytat:
A z drzwi ja jestem bardzo zadowolona. Za troje drzwi i jedną samą ościeżnicę daliśmy ponad 4 tysiaki z montażem. Koszt jest niezły. Znajoma teraz zamawiała drzwi u stolarza i za 10 sztuk drewnianych zapłaciła 13 tys. Z aut mi się podoba dźwig Teraz Fi dostał wywrotkę, z ciastoliny mam dla niego betoniarkę. Więc potrzebujemy dźwig lub śmieciarę W ogóle Fifi ma mało samochodów - akurat wczoraj wieczorem były wielkie zabawy autkami i budowy garażów dlań. W Krakowie wieje... wczoraj ledwo wcisnęłam się w kurtkę, taką sportową na wiatr i deszcz świetną. DObrze, że zima jeszcze nei atakuje bo zostałabym bez niczego co można na grzbiet założyć i zapiąć. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- A, miałam mistrzowski sen - zostałam Ministrem Infrastruktury
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
właściwy człowiek z właściwą teką
![]() dobrze napisane Ale jak ważyć jaja? poza tym mnie drobnica czasem wkurza, a T. się ze wszystkiego cieszy. Alliw, ile radości by było z włosiastej ![]() on jest feministą motyw Hello Kitty mu podchodzi, pluszaki kocha, na crocsach ma przypięta różową Peppę-wróżkę (też z jajka; obok smoka i klocka lego), z mopem gania, gotuje namiętnie (śmiejemy się, że ma dania a'la Okrasa, bo do wszystkiego dorzuca sianko), ciuchy segreguje, pralkę naszą obsługuje lepiej niż G. no i podnosi i opuszcza deskę ![]() Jednocześnie moto i majsterko-fan ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- w ogóle wczoraj kupiłam tego jeepa ( Słowa nie powiedział ani w Biedronce, ani kiedykolwiek na temat tego auta... a faktycznie takie było... heh.
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, wczoraj pokazywałam różne pojazdy, żeby wybrał które mu się podobają. Oglądaliśmy filmiki - była fascynacja. Po czym zapytałam co chce dostać od Mikołaja i znów: paprykę zółtą i zieloną i dwie żurawinki. Tż ma dostać paprykę czerwoną, ja banana.
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Tadam! ogłaszam wszem i w obec, ze zamówiłam klocki! Po zasięgnięciu wieeelu opinii, rad, wskazówek i przewertowaniu internetu suma sumarum wybrałam przyszłościowo te: http://eshopnet.pl/lego-classic/lego...edium=referral
Jestem z siebie dumna, ale nieprzekonana o słuszności wyboru więc żadnych uwag krytycznych nie przyjmuję! Zachwalajcie tylko mój wybór i utwierdzajcie w przekonaniu o jego wspaniałości;p;p |
|
|
|
#3187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale u mnie szaro i ponuro i pada![]() Mikołąj tylko raz w roku więc poszalej ![]() to ile wy macie tego lego ale fajne też bym chciałą żeby Karol miał dużo wtedy fajnie się bawi ![]() Cytat:
![]() KArol też buduje z lego zwykłęgo, bo czasami jak Julka rozłoży to siada z nią i buduje ale jednak dokupuję mu duplo na Prezent bo widzę że tym mu jakoś lepiej się bawić ![]() Cytat:
Cytat:
mój chce dostać raz ciężarówkę, raz samolot, statek no i ciuchciaki Wilsona i Super ciuchcie w zależności od dnia zmieniają się wymagania![]() Cytat:
|
|
#3188 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nawet plytki taniej wychodza!)---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
(u nas mozna rozne warzywa czy owoce drewniane na sztuki kupic w zabawkowym, moze tez cos takiego znajdziesz? )---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
moze uslyszal gdzies w tle jakas rozmowe? ![]() albo podczytuje nasze forum ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- przyzwyczailam sie (M. uwielbia spiewac, falszujemy duzo razem i cymbalkami uderza tak, ze gra za cala orkiestre ![]() Cytat:
masaz stopek! wymieklam ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3189 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli się bawi u kolegi i nie boisz się, że połknie to pewnie, brać te dla starszych! Tak własnie myslalam, że teraz pakuję kase w Duplo a potem pójdzie to w kąt i trzeba będzie inne zestawy kupować ![]() Cytat:
U nas też faza na Kinder Niespodzianki. Ostatnio dostał od babci 4 to wszystkie rozpakował i szukał zabawek. Ulala jaki babski wypad Ostatnio myślałam, że będe z Z chodzić po sklepach, do fryzjera ![]() ---- Znowu zabki chyba w natarciu, Z gorączkowała mi w nocy
|
||||
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobry wybór!!!
![]() klaski :(muszę skonfrontować T. z takimi )eee, zabrzmiało jakby tunel miał kilka metrów ![]() (jak jeździmy tramwajem, to często musimy jechać tunelem/dość długim - 2 przystanki/, którego T. się swego czasu bał. więc jak bawimy się kolejką czy autami obowiązkowo jest tunel... jakby oswajał? a wtedy stwierdził, że on też chce ) barrrrdzoooo. a tak się cieszyłam, bo jeep jak z jego wyobrażeń
|
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wedlug mnie pytania co chwile: siku? siku? juz na tym etapie odpieluchowania nie przynosza wielu sukcesow - u M. ja po jakims czasie odpuscilam i czekalam, az sam zakomunikuje (i tak faktycznie bylo) i teraz juz w ogole nie pytam, teraz zawsze sam mnie informuje W klinice w naszej lazience byl automatyczny wentylator, ktory sie wlaczal kiedy swiecilo sie swiatlo - i po jakims czasie M. nie chcial w ogole isc do toalety, mowil nie, nie i nie i co chwile majteczki byly mokre, bo lekko popuszczal - sytuacja dla mnie nowa, bylam poirytowana dlaczego tak sie dzieje - i zaczelam wypytywac - okazalo sie, ze M. boi sie tego wentylatora (mimo, ze na poczatku przez pierwsze dni normalnie korzystal z toalety) - i kilka razy dziennie biegalam z nim na inne pietra robic siku - moja irytacja siegala juz zenitu - w koncu "zepsulam" wentylator - nie wlaczalam swiatla wiec sie nie wlaczal i zakomunikowalam, ze jest zepsuty - ufff powoli dziecko znowu zaczelo korzystac z toalety. (tak pisze o tym, bo czasami jest cos co blokuje dziecko - strach, niepewnosc? ) |
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie, nie. ten z Bied(r)y to taki na radio chyba? raczej wyścigówka.
Cytat:
heh..Cytat:
a ile już macie?
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio jestem zero komunikatywna ![]() Michał gadał od jakiegoś czasu, że od Mikołaja dostanie jeepa, który będzie woził lalki i "będzie mamusiu głośno, będzie robił hałas, bo będzie robił: BiiiiiiPiiiiiiiiiP". I wciąż gadał to samo. Wczoraj kupiłam jeepa (po poście Alliw a dziś rano gadka o innym aucie, widzianym w przelocie w Biedronce. i że to właśnie biedronkowe, pomarańczowe, autko dostanie od Mikołaja.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-11-20 o 10:02 |
|
|
|
#3196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i się nią zajada. Cytat:
Dzisiaj do żłobka, jak u Torresa poszło coś, czego ciocia nie widziała jeszcze. W koszyczku do gotowania na parze pojechała duplo koparka Ale przepycha dupcię ![]() I widzę "moją" kołyskę. Pani, w przyszłym tygodniu po południu podjechalibyśmy? Albo w pierwszym tygodniu grudnia. Nam jest to naprawdę wsio radno więc chodzi tylko o to, żebyście Wy byli gotowi ![]() Cytat:
|
|
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jersey nie lubie, bo sie wlasnie mechaci ) porownuje zdjecia i w dlugich taki aniolek jak odnajde te tutoriale to wstawie a jak bys wrocila do pracy to Janek do przedszkola? Cytat:
:kciuki; |
||
|
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłop dziś chyba ją skręci, bo ona jest już wręcz niebezpieczna dla Olki ![]() Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-11-20 o 10:16 |
||
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
Panika, bo wiesz... ja kołyskę biorę, żeby nie było. Ale też mam jeszcze 4 tyg (aaaaaaa!!!! skręcę się, a nie doczekam) więc nie chcę naciskać
Skręcicie ją - pisz, dzwoń. Nadjedziemy. Pościele w Tchibo są takei 2x2 albo 2,2 x 2? Bo mam ikowską kołdrę 2x2 Dla mnie idealna, pod względem materiału jest o ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40230103/mam ją i wielbię na klęczkach.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-20 o 10:30 |
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skręcona będzie sobie stać w pie.dolniku za drzwiami
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Moderna proszę wyślij mi na pw przepis na rogaliki. Miałam zapisany ale komp poszedł z dymem i przepis razem z nim.
![]() Pozdrawiam
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Pani- ile klocków!
Michasiowy fryz Obcięłam Ewie włosy.. Byłam w lidlu po drewniany domek dla lal i juz nie było.. |
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polubilas ![]() a jak robisz? (z nadzieniem probowalas? bo pamietam, ze mama w oryginalnym przepisie kroila kola na osemki, wiec chyba mozna je nadziewac tez) Rogaliki drozdzowo-kruche wedlug przepisu babci - 1/2 kg maki posiekac z 25 dag masla - 5 dag drozdzy rozpuscic z 3 lyzkami cukru, dodac do nich 5 lyzek mleka - rozczyn drozdzy dodac do maki, do tego 2 cale jaja, plaska lyzeczke proszku do pieczenia i szczypte soli - zagniesc ciasto (kilka mnut) i wlozyc na 2-3 godziny do lodowki - z ciasta robic male kulki i walkowac w rece (formowac) na male rogaliki (ja robie takie tylko podluzne, len jestem) - obtoczyc je w cukrze (dookola, gdyz w ciescie prawie nie ma cukru) - wykladac na blache wylozona papierem - piec ok. 20 minut w 180 stopniach. z porcji wychodzi ok. 60 rogalikow (2 blachy po 30 sztuk) ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Leczo sie gotuje, ryz sie gotuje ![]() A jakiego mam ekstra pomocnika malego, chce wszystko robic w kuchni (cukinie mi pokroil w kosteczki, umyl ryz )---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- duza zmiana? |
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Moderna- obcięłam tak koło 5cm i ma tak do ramion. Zmiana nieduża, fajnie dziewczęco
no i sie tak nie plączą
Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2015-11-20 o 11:34 |
|
|
|
#3205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ojjj ![]() Cytat:
to ja mam problem z laczeniem faktow ![]() teraz juz wszystko jasne! (bo ja zrozumialam, ze Michas jakos wyczail, ze mamie udalo sie kupic jeepa (i nici z niespodzianki )Cytat:
M. tez lubi wentylatory, dlatego ciezko mi bylo w sumie dojsc, dlaczego on do tej toalety nie chce wchodzic ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak. Uwielbiamy cala rodzina i dziś mama poprosiła o przepis i jutro upiecze hehe ja nadziewam marmolada. Pyszne są.
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przypomnialas mi wlasnie o nich, musze zrobic (one mi orzypominaja czasy swiateczne, bo babcia je zawsze wtedy robila, i mama ). Bede musiala sie w koncu odwazyc zrobic je nadziewane, tylko nie wiem jaka marmelade wziac, bo w DE sa zwykle, nie widzialam tu takich specjalnych do wypiekow, a boje sie, ze sie rozplyna
|
|
|
|
|
#3208 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bidulka Cytat:
musze dokupić Karolowi klocków ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Moderna- piekłam teraz z mama drożdżowe rogaliki i dawałam marmoladę sklepowa, dżem ze sklepu i dżemy własnej roboty. Właściwe im bardziej gesty tym lepiej ale przeważnie i tak cześć wypływała
tylko ze pyszne a blachę sie pózniej odmoczy. Jak wrócę tez będę piec a po świętach dieta! Jak uda mi sie ja uchwycić to pokażę. Ewa nie lubi zdjeć, nie uśmiecha sie do zdjęcia a jak juz to sie popisuje :/ |
|
|
|
#3210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bluzki z Bobem spójrz tu: http://allegro.pl/bluzka-bob-budowni...313865655.html http://allegro.pl/bluzka-bob-budowni...801298532.html Cytat:
Uszy miał badane nawet dwa razy, a jeśli chodzi o logopedę to jeździmy czasem do tego ośrodka jeszcze ale to co logopeda z nim robi to nie różni się niczym co mogę z nim robić sama tym bardziej że za każdym razem robi to samo, poprosiłam ostatnio o zmianę logopedy ale na razie nie ma terminu. Cytat:
Cytat:
![]() Ja po takim trzymaniu w sobie w końcu wybucham, poryczę bo mam chwile słabości i potem od nowa... no cóż pogadać nie mam z kim przyjaciółki, koleżanki nie mam zaufanej. Tż nie zawsze mnie rozumie i tak to jest. Demeter, a może taką na dłużej lalę, te są fajne: http://allegro.pl/interaktywna-lalka...780779669.html http://allegro.pl/lalka-agusia-agatk...164377430.html A powiedzcie mi na czym polega fenomen duplo? Czy one się łatwo składają? Chodzi o to że takie maluchy dają radę bez większej nerwy? Bo kusicie a mnie te zwykłe klocki wkurzają bo i B się wkurza że mu się nie udaje. Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2015-11-20 o 13:04 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Wybacz i dzięki.
:
Teraz Fi dostał wywrotkę, z ciastoliny mam dla niego betoniarkę. Więc potrzebujemy dźwig lub śmieciarę 

i pada
)to dokonczymy rozmowe, a on na całe gardło, ze siku,
05.07.2008 

klaski :
a ile już macie?
)
to ja mam problem z laczeniem faktow