Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-20, 08:14   #3181
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Klementyna, jak Cię czytam to za kążdym razem się śmieję mimo, że opisujesz sytuacje nie do końca zabawne Wybacz i dzięki.
U nas wczoraj był foch o tempraturę mleczka.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Własnie nad ta umywalka sie zastanawiam, bo projektantka sugeruje mi roca gap, ale nie bardzo mi sie widzi, ta dama bardziej mi podpasowała. Bo kibelek widze macie roca gap, tak? Drzwi porta koncept (tylko z innym przeszkleniem) tez chciałam, ale juz kilka osob mi odradzało z roznych wzgledów i sama nie wiem, moze mimo wszystko dam do wyceny i porównam z dre, tez chce bezprzylgowe, ale chyba koszty mnie zabiją, bo musze kupic chyba z 10 sztuk tych drzwi :
To tak, z umywalki ja jestem zadowlona, a tż narzeka że się z niej łatwo wylewa woda (on jakoś potrafi pół łazienki zachlapać myjąc ręce). Nie wiem czy mieliśmy pecha, czy taki urok więc ostrzegam, że nam się równo po 2 latach spieprzył "mechanizm" od wolnoopadającej deski na Roca Gap (nieźle ją zidentyfikowałaś). Mało tego - jakoś zmieniła kolor, pożółkła (niekoniecznie w miejscach gdzie można by cokolwiek podejrzewać). Przyjaciele mają kibelek Dame Senso i jest ok.
A z drzwi ja jestem bardzo zadowolona. Za troje drzwi i jedną samą ościeżnicę daliśmy ponad 4 tysiaki z montażem. Koszt jest niezły. Znajoma teraz zamawiała drzwi u stolarza i za 10 sztuk drewnianych zapłaciła 13 tys.

Z aut mi się podoba dźwig Teraz Fi dostał wywrotkę, z ciastoliny mam dla niego betoniarkę. Więc potrzebujemy dźwig lub śmieciarę W ogóle Fifi ma mało samochodów - akurat wczoraj wieczorem były wielkie zabawy autkami i budowy garażów dlań.

W Krakowie wieje... wczoraj ledwo wcisnęłam się w kurtkę, taką sportową na wiatr i deszcz świetną. DObrze, że zima jeszcze nei atakuje bo zostałabym bez niczego co można na grzbiet założyć i zapiąć.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

A, miałam mistrzowski sen - zostałam Ministrem Infrastruktury

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 08:46   #3182
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

właściwy człowiek z właściwą teką

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale czego by nie potrafiły to dla mnie mój Floruś(...) zawsze naj
dobrze napisane

Ale jak ważyć jaja?
poza tym mnie drobnica czasem wkurza, a T. się ze wszystkiego cieszy. Alliw, ile radości by było z włosiastej
on jest feministą
motyw Hello Kitty mu podchodzi, pluszaki kocha, na crocsach ma przypięta różową Peppę-wróżkę (też z jajka; obok smoka i klocka lego), z mopem gania, gotuje namiętnie (śmiejemy się, że ma dania a'la Okrasa, bo do wszystkiego dorzuca sianko), ciuchy segreguje, pralkę naszą obsługuje lepiej niż G.
no i podnosi i opuszcza deskę
Jednocześnie moto i majsterko-fan

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

w ogóle wczoraj kupiłam tego jeepa () a dziś rano mój syn poinformował mojego brata, że Mikołaj to mu przyniesie "takie pomarańczowe auto, co je w Biedronce widziałam".
Słowa nie powiedział ani w Biedronce, ani kiedykolwiek na temat tego auta... a faktycznie takie było...
heh.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 08:50   #3183
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kurde, wczoraj pokazywałam różne pojazdy, żeby wybrał które mu się podobają. Oglądaliśmy filmiki - była fascynacja. Po czym zapytałam co chce dostać od Mikołaja i znów: paprykę zółtą i zieloną i dwie żurawinki. Tż ma dostać paprykę czerwoną, ja banana.

Terry Pratchett
Stary 2015-11-20, 08:54   #3184
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Klementyna, jak Cię czytam to za kążdym razem się śmieję mimo, że opisujesz sytuacje nie do końca zabawne Wybacz i dzięki.
U nas wczoraj był foch o tempraturę mleczka.

To tak, z umywalki ja jestem zadowlona, a tż narzeka że się z niej łatwo wylewa woda (on jakoś potrafi pół łazienki zachlapać myjąc ręce). Nie wiem czy mieliśmy pecha, czy taki urok więc ostrzegam, że nam się równo po 2 latach spieprzył "mechanizm" od wolnoopadającej deski na Roca Gap (nieźle ją zidentyfikowałaś). Mało tego - jakoś zmieniła kolor, pożółkła (niekoniecznie w miejscach gdzie można by cokolwiek podejrzewać). Przyjaciele mają kibelek Dame Senso i jest ok.
A z drzwi ja jestem bardzo zadowolona. Za troje drzwi i jedną samą ościeżnicę daliśmy ponad 4 tysiaki z montażem. Koszt jest niezły. Znajoma teraz zamawiała drzwi u stolarza i za 10 sztuk drewnianych zapłaciła 13 tys.

Z aut mi się podoba dźwig Teraz Fi dostał wywrotkę, z ciastoliny mam dla niego betoniarkę. Więc potrzebujemy dźwig lub śmieciarę W ogóle Fifi ma mało samochodów - akurat wczoraj wieczorem były wielkie zabawy autkami i budowy garażów dlań.

W Krakowie wieje... wczoraj ledwo wcisnęłam się w kurtkę, taką sportową na wiatr i deszcz świetną. DObrze, że zima jeszcze nei atakuje bo zostałabym bez niczego co można na grzbiet założyć i zapiąć.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Ej, to ja tak mam czytając Ciebie- mozemy załozyc klub wzajemnej adoracji
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
właściwy człowiek z właściwą teką

dobrze napisane

Ale jak ważyć jaja?
poza tym mnie drobnica czasem wkurza, a T. się ze wszystkiego cieszy. Alliw, ile radości by było z włosiastej
on jest feministą
motyw Hello Kitty mu podchodzi, pluszaki kocha, na crocsach ma przypięta różową Peppę-wróżkę (też z jajka; obok smoka i klocka lego), z mopem gania, gotuje namiętnie (śmiejemy się, że ma dania a'la Okrasa, bo do wszystkiego dorzuca sianko), ciuchy segreguje, pralkę naszą obsługuje lepiej niż G.
Człwoiek renesansu- idealny kandydat na męża!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 08:56   #3185
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
co chce dostać od Mikołaja i znów: paprykę zółtą i zieloną i dwie żurawinki. Tż ma dostać paprykę czerwoną, ja banana.
na bogato

Stary 2015-11-20, 09:01   #3186
klementyna1
Zakorzenienie

Tadam! ogłaszam wszem i w obec, ze zamówiłam klocki! Po zasięgnięciu wieeelu opinii, rad, wskazówek i przewertowaniu internetu suma sumarum wybrałam przyszłościowo te: http://eshopnet.pl/lego-classic/lego...edium=referral
Jestem z siebie dumna, ale nieprzekonana o słuszności wyboru więc żadnych uwag krytycznych nie przyjmuję! Zachwalajcie tylko mój wybór i utwierdzajcie w przekonaniu o jego wspaniałości;p;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 09:03   #3187
Malpka
Zakorzenienie

hej
ale u mnie szaro i ponuro i pada

Cytat:
no i mnie skusiłaś

z lego.
Mikołąj tylko raz w roku więc poszalej

to ile wy macie tego lego ale fajne też bym chciałą żeby Karol miał dużo wtedy fajnie się bawi

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U zaprowadziłam do pokoju i powiedziałam, ze jak przestanie krzyczeć niech da znac (jakbyśmy przypadkiem nie zauważyli )to dokonczymy rozmowe, a on na całe gardło, ze siku,

Byliśmy u mojej Mamy dzis i K znów się bawił zwykłymi lego i chyba zrezygnuje jednak z duplo, a kupie mu lego junior od 4 rż...Kurde ostatnio tak sie chyba zastanawiałam nad fotelikiem i wózkiem jak nad tymi lego choilernymi- jakby to była inwestycja zycia jakaś...Ale babcia dała kase"kup mu klocki- jakie chce na Mikołaja...
hehe u nas też zawsze jak idzie za karę do pokoju to nagle mu się chce siku ale po wysikaniu już mu mija

KArol też buduje z lego zwykłęgo, bo czasami jak Julka rozłoży to siada z nią i buduje ale jednak dokupuję mu duplo na Prezent bo widzę że tym mu jakoś lepiej się bawić

Cytat:
Florek od środy wieczór cały czas temperatura 37,3-37,8 wiec od wczoraj w domu. poza tym nic wiec licze na 3 dniowke i poniedzialek do przedszkola. bo troche lipa tż z nim do 14 w domu potem ja wracam z kursu a on idzie.
)
zdrówka dla Florka

Cytat:
w ogóle wczoraj kupiłam tego jeepa () a dziś rano mój syn poinformował mojego brata, że Mikołaj to mu przyniesie "takie pomarańczowe auto, co je w Biedronce widziałam".
Słowa nie powiedział ani w Biedronce, ani kiedykolwiek na temat tego auta... a faktycznie takie było...
heh.
dzieci szybko zmieniają zdanie mój chce dostać raz ciężarówkę, raz samolot, statek no i ciuchciaki Wilsona i Super ciuchcie w zależności od dnia zmieniają się wymagania

Cytat:
Po czym zapytałam co chce dostać od Mikołaja i znów: paprykę zółtą i zieloną i dwie żurawinki. Tż ma dostać paprykę czerwoną, ja banana.
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 09:37   #3188
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Tadam! ogłaszam wszem i w obec, ze zamówiłam klocki! Po zasięgnięciu wieeelu opinii, rad, wskazówek i przewertowaniu internetu suma sumarum wybrałam przyszłościowo te: http://eshopnet.pl/lego-classic/lego...edium=referral
Jestem z siebie dumna, ale nieprzekonana o słuszności wyboru więc żadnych uwag krytycznych nie przyjmuję! Zachwalajcie tylko mój wybór i utwierdzajcie w przekonaniu o jego wspaniałości;p;p
ladne! i tansze niz duplo (nawet plytki taniej wychodza!)

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Po czym zapytałam co chce dostać od Mikołaja i znów: paprykę zółtą i zieloną i dwie żurawinki. Tż ma dostać paprykę czerwoną, ja banana.
do tego garnek i patelnie i bedzie w siodmym niebie (u nas mozna rozne warzywa czy owoce drewniane na sztuki kupic w zabawkowym, moze tez cos takiego znajdziesz? )

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
heh.

moze uslyszal gdzies w tle jakas rozmowe?
albo podczytuje nasze forum

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
moje uszy by tego nie wytrzymały

przyzwyczailam sie (M. uwielbia spiewac, falszujemy duzo razem i cymbalkami uderza tak, ze gra za cala orkiestre
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Co Wy wiecie o eksmitowaniu teściowa kupiła Karolowi flet...

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Zosia zazyczyla sobie masaż stopek i kremowanie boszzzz dobrze ze nie tipsy jakieśPani pomaziala Jej kremikiem o zadowolona była

masaz stopek! wymieklam

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
hehe, rano średnio mu się podobały (a on się szalenie wybredny zrobił), ale Konkubent mówi, że ciocia N. i dzieci wpadły w zachwyt i chodził dumny, z kogucim przeprostem
no, ale potem zdjął a że (dzieci powiedziały), że fajne, to z ręki nie wypuszczał

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
w tym przedziale po 19,99 taki żółt na skorupie leży a na nim się układa klocki tak żeby nie spadły
podobne kupilam tez M. (tylko uklada sie figurki zwierzat na siebie )
Cytat:
Grającym mówię nie Zosia ma bongosy- spadek po B, ukulele od Dziadkai cymbalki po mojej Sis. Na widoku gitarka bo bym zwariowala
no to jest orkiestra
Cytat:
Ale tak sie zanosił, ze chwilami mi przez mysl przechodziło, ze jak zaraz J** te parówki przez okno dla świętego spokoju to aby zaleszczy....Takiej histerii chyba nie miałam jeszcze...
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 09:40   #3189
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejka!

Cytat:
Kurde, wczoraj pokazywałam różne pojazdy, żeby wybrał które mu się podobają. Oglądaliśmy filmiki - była fascynacja. Po czym zapytałam co chce dostać od Mikołaja i znów: paprykę zółtą i zieloną i dwie żurawinki. Tż ma dostać paprykę czerwoną, ja banana.

Cytat:
[/COLOR]w ogóle wczoraj kupiłam tego jeepa () a dziś rano mój syn poinformował mojego brata, że Mikołaj to mu przyniesie "takie pomarańczowe auto, co je w Biedronce widziałam".
heh.
Jeep z Biedronki ? Nie widziałam....

Cytat:
Bardzo fajne Ja też zawsze zastanawiam się kilka dni, siedze non stop na allegro i szukam
Jeśli się bawi u kolegi i nie boisz się, że połknie to pewnie, brać te dla starszych!
Tak własnie myslalam, że teraz pakuję kase w Duplo a potem pójdzie to w kąt i trzeba będzie inne zestawy kupować

Cytat:
Demeter zawsze znajdzie się coś co trzeba mieć
Co za pędzle?

Byłyśmy w lidlu. Kupiłam zestaw ciastoliny dentysta plus zapas 4 kubki. Do tego zestaw do robienia kanapek. Chyba wyślę jeszcze B po toster. Zosiakowi kupiłam laleczke evi z wózkiem żeby "zapomniała" o reszcie plus pudełko jajek niespodzianek x4
Potem byłyśmy u koleżanki,ana koniec kosmetyczka i pedicure-moj Zosia zazyczyla sobie masaż stopek i kremowanie boszzzz dobrze ze nie tipsy jakieśPani pomaziala Jej kremikiem o zadowolona była
Tommi White. Nie takie drogie i opinie ok. Ale jeszcze nie postanowione do końca.

U nas też faza na Kinder Niespodzianki. Ostatnio dostał od babci 4 to wszystkie rozpakował i szukał zabawek.

Ulala jaki babski wypad Ostatnio myślałam, że będe z Z chodzić po sklepach, do fryzjera Tylko jeszcze poczekam

----
Znowu zabki chyba w natarciu, Z gorączkowała mi w nocy
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 09:47   #3190
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Tadam! ogłaszam wszem i w obec, ze zamówiłam klocki!
bardzo dobry wybór!!!klaski :
(muszę skonfrontować T. z takimi )

Cytat:

to ile wy macie tego lego
eee, zabrzmiało jakby tunel miał kilka metrów
(jak jeździmy tramwajem, to często musimy jechać tunelem/dość długim - 2 przystanki/, którego T. się swego czasu bał. więc jak bawimy się kolejką czy autami obowiązkowo jest tunel... jakby oswajał? a wtedy stwierdził, że on też chce )

Cytat:
dzieci szybko zmieniają zdanie
barrrrdzoooo. a tak się cieszyłam, bo jeep jak z jego wyobrażeń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tunel.JPG (68,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tunel vs doopa.JPG (58,1 KB, 32 załadowań)

Stary 2015-11-20, 09:50   #3191
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Super budowle
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 09:51   #3192
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
J. nie chce w przedszkolu wołać siku. Już nie wiem jak mu tłumaczyć w domu mi przytakuje, mówi że zawoła pani siku a jak przychodzi co do czego to sika w majty. Zazwyczaj panie same biorą go do ubikacji co jakiś czas i wtedy wraca suchy, a jak się umawiamy że będą czekać aż zawoła to przyniósł kilka par mokrych majtek i spodni Jakieś rady??
moze pozostaniecie przy tym, zeby panie co jakis czas zaprowadzaly go do toalety? (wydaje mi sie, ze to dosc dobry pomysl jako przejsciowe rozwiazanie )

Wedlug mnie pytania co chwile: siku? siku? juz na tym etapie odpieluchowania nie przynosza wielu sukcesow - u M. ja po jakims czasie odpuscilam i czekalam, az sam zakomunikuje (i tak faktycznie bylo) i teraz juz w ogole nie pytam, teraz zawsze sam mnie informuje (moze to taki okres, kiedy dziecko samo chce o sobie stanowic, kiedy ono tak naprawde chce siku?)

W klinice w naszej lazience byl automatyczny wentylator, ktory sie wlaczal kiedy swiecilo sie swiatlo - i po jakims czasie M. nie chcial w ogole isc do toalety, mowil nie, nie i nie i co chwile majteczki byly mokre, bo lekko popuszczal - sytuacja dla mnie nowa, bylam poirytowana dlaczego tak sie dzieje - i zaczelam wypytywac - okazalo sie, ze M. boi sie tego wentylatora (mimo, ze na poczatku przez pierwsze dni normalnie korzystal z toalety) - i kilka razy dziennie biegalam z nim na inne pietra robic siku - moja irytacja siegala juz zenitu - w koncu "zepsulam" wentylator - nie wlaczalam swiatla wiec sie nie wlaczal i zakomunikowalam, ze jest zepsuty - ufff powoli dziecko znowu zaczelo korzystac z toalety.

(tak pisze o tym, bo czasami jest cos co blokuje dziecko - strach, niepewnosc? )
Stary 2015-11-20, 09:52   #3193
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Jeep z Biedronki ? Nie widziałam....
nie, nie. ten z Bied(r)y to taki na radio chyba? raczej wyścigówka.

Cytat:
Tak własnie myslalam, że teraz pakuję kase w Duplo a potem pójdzie to w kąt i trzeba będzie inne zestawy kupować
heh..

Cytat:
Ostatnio myślałam, że będe z Z chodzić po sklepach, do fryzjera Tylko jeszcze poczekam

Cytat:
a ile już macie?

Stary 2015-11-20, 09:54   #3194
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
barrrrdzoooo. a tak się cieszyłam, bo jeep jak z jego wyobrażeń
a to inne auto?
hehe.. juz nic nie rizumiem

alez budowle! OMG!
mdleje po stokroc

Stary 2015-11-20, 10:01   #3195
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a to inne auto?
hehe.. juz nic nie rizumiem
ostatnio jestem zero komunikatywna
Michał gadał od jakiegoś czasu, że od Mikołaja dostanie jeepa, który będzie woził lalki i "będzie mamusiu głośno, będzie robił hałas, bo będzie robił: BiiiiiiPiiiiiiiiiP".
I wciąż gadał to samo.
Wczoraj kupiłam jeepa (po poście Alliw).
a dziś rano gadka o innym aucie, widzianym w przelocie w Biedronce. i że to właśnie biedronkowe, pomarańczowe, autko dostanie od Mikołaja.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2015-11-20 o 10:02
Stary 2015-11-20, 10:05   #3196
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
do tego garnek i patelnie i bedzie w siodmym niebie (u nas mozna rozne warzywa czy owoce drewniane na sztuki kupic w zabawkowym, moze tez cos takiego znajdziesz? )
Ponieważ w domu mamy cała masę "jedzenia" od plasitków, przez drewno po filcowe (bo Fifi ma taką babską kuchenkę do gotowania), to wydaje mi się, że on po prostu chce dostać prawdziwe warzywa. Fakt, żurawinę ubóstwia i się nią zajada.

Cytat:
Supcio, gratki. Też się nimi zastanawiałam bo Filip dość dobrze sobie radzi z małymi przedmiotami (nigdy nic nie brał też do buzi). Ale ostatnimi czasy klocki poszły na boczny tor więc odpuściłam, poza tym mamy dwa wieeeeelkie pojemniki "dzieciowych" klocków.

Dzisiaj do żłobka, jak u Torresa poszło coś, czego ciocia nie widziała jeszcze. W koszyczku do gotowania na parze pojechała duplo koparka

Cytat:
zabrzmiało jakby tunel miał kilka metrów
Ale przepycha dupcię
I widzę "moją" kołyskę. Pani, w przyszłym tygodniu po południu podjechalibyśmy? Albo w pierwszym tygodniu grudnia. Nam jest to naprawdę wsio radno więc chodzi tylko o to, żebyście Wy byli gotowi

Cytat:
W klinice w naszej lazience byl automatyczny wentylator, ktory sie wlaczal kiedy swiecilo sie swiatlo
Oj, to u nas wentylaor byłby hitem. Filip ciągle, niezmiennie zafiksowany na punkcie wentylatorów i "klimazatorów". Ale... jak rozmawiałam z tż o tym, że bardzo się bałam jak mieliśmy nocną akcję z krwią z nosa, to Filip się wtrącił, że on się nie bał. Że nie boi się krwi bo ona nie buczy

Terry Pratchett
Stary 2015-11-20, 10:08   #3197
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
taka gładka, hmm jakby to powiedziec "zimna" w dotyku, polecają ją na lato, ale ja uzywam przez cały rok. Lubie ją bardzo bo sie nie mechaci, bo wzielam komplet z dżerseju i kicha, kulki sie porobiły i taka szmatka z tej poscieli nawet po praniu

A czemu płaczesz za włosami M? Wygląda super z krótkimi, chociaz prawda, z długimi był słodziak Ja gdybym mogła obciachać Janka krócej to bym sie nie zastanawiała (bo rosną mu szybciutko, wiec miałabym na dłuzej z głowy ). Ale kroję jak klient pozwala A wrzucałas kiedys filmiki instruktażowe, nie moge znaleźć, podeslesz linka?

A propos pracy, dowiedziałam się niedawno ze dziewczyna która była zatrudniona na zastępstwo za mnie jest w ciąży Chyba zadzwonie do kierowniczki i spytam czy nie potrzebuja kogos na pol etatu

I jeszcze , pisałyscie ostatnio o jajkach niespodziankach, to se mysle, fajny bajer, kupie młodemu. Zjadłam czekoladke i zaglądam jaki tam dla niego jutro bedzie surprise, a tam lalunia w szpilach z różowym włosiem ja to mam szczeście
jak bedzie znowu perkal w ofercie to pewnie kupie na probe
(jersey nie lubie, bo sie wlasnie mechaci )

porownuje zdjecia i w dlugich taki aniolek )

jak odnajde te tutoriale to wstawie

a jak bys wrocila do pracy to Janek do przedszkola?

Cytat:
Poza tym ozłocę Cię!!!!! mam Jeepa z napisem "jeep" i może nawet lalki wozić

Cytat:
ok zbieram sie i na kurs
:kciuki;
Stary 2015-11-20, 10:14   #3198
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
W koszyczku do gotowania na parze pojechała duplo koparka

Cytat:
I widzę "moją" kołyskę. Pani, w przyszłym tygodniu po południu podjechalibyśmy?
kiedy tylko chcecie.
chłop dziś chyba ją skręci, bo ona jest już wręcz niebezpieczna dla Olki

Cytat:
Filip się wtrącił, że on się nie bał. Że nie boi się krwi bo ona nie buczy
ale mądrala

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2015-11-20 o 10:16
Stary 2015-11-20, 10:27   #3199
Sorceresss
Wtajemniczenie

Panika, bo wiesz... ja kołyskę biorę, żeby nie było. Ale też mam jeszcze 4 tyg (aaaaaaa!!!! skręcę się, a nie doczekam) więc nie chcę naciskać Skręcicie ją - pisz, dzwoń. Nadjedziemy.

Pościele w Tchibo są takei 2x2 albo 2,2 x 2? Bo mam ikowską kołdrę 2x2 Dla mnie idealna, pod względem materiału jest o ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40230103/
mam ją i wielbię na klęczkach.

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-11-20 o 10:30
Stary 2015-11-20, 10:33   #3200
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Panika, bo wiesz... ja kołyskę biorę, żeby nie było. Ale też mam jeszcze 4 tyg
dlatego też nie nalegam. ona na Was czeka.
a skręcona będzie sobie stać w pie.dolniku za drzwiami

Stary 2015-11-20, 10:33   #3201
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej. Moderna proszę wyślij mi na pw przepis na rogaliki. Miałam zapisany ale komp poszedł z dymem i przepis razem z nim.

Pozdrawiam
Stary 2015-11-20, 11:03   #3202
jolanT
Zadomowienie

Pani- ile klocków!
Michasiowy fryz

Obcięłam Ewie włosy..

Byłam w lidlu po drewniany domek dla lal i juz nie było..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:24   #3203
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej. Moderna proszę wyślij mi na pw przepis na rogaliki. Miałam zapisany ale komp poszedł z dymem i przepis razem z nim.

Pozdrawiam
hej hej
polubilas
a jak robisz? (z nadzieniem probowalas? bo pamietam, ze mama w oryginalnym przepisie kroila kola na osemki, wiec chyba mozna je nadziewac tez)

Rogaliki drozdzowo-kruche wedlug przepisu babci
- 1/2 kg maki posiekac z 25 dag masla
- 5 dag drozdzy rozpuscic z 3 lyzkami cukru, dodac do nich 5 lyzek mleka
- rozczyn drozdzy dodac do maki, do tego 2 cale jaja, plaska lyzeczke proszku do pieczenia i szczypte soli

- zagniesc ciasto (kilka mnut) i wlozyc na 2-3 godziny do lodowki
- z ciasta robic male kulki i walkowac w rece (formowac) na male rogaliki (ja robie takie tylko podluzne, len jestem)
- obtoczyc je w cukrze (dookola, gdyz w ciescie prawie nie ma cukru)
- wykladac na blache wylozona papierem
- piec ok. 20 minut w 180 stopniach.

z porcji wychodzi ok. 60 rogalikow (2 blachy po 30 sztuk)

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Leczo sie gotuje, ryz sie gotuje
A jakiego mam ekstra pomocnika malego, chce wszystko robic w kuchni (cukinie mi pokroil w kosteczki, umyl ryz )

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Pościele w Tchibo są takei 2x2 albo 2,2 x 2?
te duze to tylko 155x220cm
Cytat:
a skręcona będzie sobie stać w pie.dolniku za drzwiami

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Obcięłam Ewie włosy..
duza zmiana?
Stary 2015-11-20, 11:32   #3204
jolanT
Zadomowienie

Moderna- obcięłam tak koło 5cm i ma tak do ramion. Zmiana nieduża, fajnie dziewczęco no i sie tak nie plączą

29.04.2015
OLAF !

Edytowane przez jolanT
Czas edycji: 2015-11-20 o 11:34
Stary 2015-11-20, 12:08   #3205
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
[COLOR=Gray]motyw Hello Kitty mu podchodzi, pluszaki kocha, na crocsach ma przypięta różową Peppę-wróżkę (też z jajka; obok smoka i klocka lego), z mopem gania, gotuje namiętnie (śmiejemy się, że ma dania a'la Okrasa, bo do wszystkiego dorzuca sianko), ciuchy segreguje, pralkę naszą obsługuje lepiej niż G.

Cytat:

ojjj

Cytat:
ostatnio jestem zero komunikatywna
Michał gadał od jakiegoś czasu, że od Mikołaja dostanie jeepa, który będzie woził lalki i "będzie mamusiu głośno, będzie robił hałas, bo będzie robił: BiiiiiiPiiiiiiiiiP".
I wciąż gadał to samo.
Wczoraj kupiłam jeepa (po poście Alliw).
a dziś rano gadka o innym aucie, widzianym w przelocie w Biedronce. i że to właśnie biedronkowe, pomarańczowe, autko dostanie od Mikołaja.
ahhh to ja mam problem z laczeniem faktow
teraz juz wszystko jasne! (bo ja zrozumialam, ze Michas jakos wyczail, ze mamie udalo sie kupic jeepa (i nici z niespodzianki )
Cytat:
Ponieważ w domu mamy cała masę "jedzenia" od plasitków, przez drewno po filcowe (bo Fifi ma taką babską kuchenkę do gotowania), to wydaje mi się, że on po prostu chce dostać prawdziwe warzywa. Fakt, żurawinę ubóstwia i się nią zajada.

Oj, to u nas wentylaor byłby hitem. Filip ciągle, niezmiennie zafiksowany na punkcie wentylatorów i "klimazatorów". Ale... jak rozmawiałam z tż o tym, że bardzo się bałam jak mieliśmy nocną akcję z krwią z nosa, to Filip się wtrącił, że on się nie bał. Że nie boi się krwi bo ona nie buczy
hehe, kochane dzieci

M. tez lubi wentylatory, dlatego ciezko mi bylo w sumie dojsc, dlaczego on do tej toalety nie chce wchodzic

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna- obcięłam tak koło 5cm i ma tak do ramion. Zmiana nieduża, fajnie dziewczęco no i sie tak nie plączą
fajnie, moze zdjecie Ewuni?
Stary 2015-11-20, 12:17   #3206
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Oj tak. Uwielbiamy cala rodzina i dziś mama poprosiła o przepis i jutro upiecze hehe ja nadziewam marmolada. Pyszne są.
Stary 2015-11-20, 12:31   #3207
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Oj tak. Uwielbiamy cala rodzina i dziś mama poprosiła o przepis i jutro upiecze hehe ja nadziewam marmolada. Pyszne są.
ciesze sie
przypomnialas mi wlasnie o nich, musze zrobic (one mi orzypominaja czasy swiateczne, bo babcia je zawsze wtedy robila, i mama ). Bede musiala sie w koncu odwazyc zrobic je nadziewane, tylko nie wiem jaka marmelade wziac, bo w DE sa zwykle, nie widzialam tu takich specjalnych do wypiekow, a boje sie, ze sie rozplyna
Stary 2015-11-20, 12:51   #3208
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Super klocki, super pomysł

Cytat:

podobne kupilam tez M. (tylko uklada sie figurki zwierzat na siebie )

:
i jak, lubi się tym bawić ?

Cytat:

bidulka

Cytat:
(jak jeździmy tramwajem, to często musimy jechać tunelem/dość długim - 2 przystanki/, którego T. się swego czasu bał. więc jak bawimy się kolejką czy autami obowiązkowo jest tunel... jakby oswajał? a wtedy stwierdził, że on też chce )
no bajerancki tunel musze dokupić Karolowi klocków

Cytat:
hehe

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
ciesze sie
przypomnialas mi wlasnie o nich, musze zrobic (one mi orzypominaja czasy swiateczne, bo babcia je zawsze wtedy robila, i mama ). Bede musiala sie w koncu odwazyc zrobic je nadziewane, tylko nie wiem jaka marmelade wziac, bo w DE sa zwykle, nie widzialam tu takich specjalnych do wypiekow, a boje sie, ze sie rozplyna
kup powidłą śliwkowe nawet kupne nie wypływają
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 12:54   #3209
jolanT
Zadomowienie

Moderna- piekłam teraz z mama drożdżowe rogaliki i dawałam marmoladę sklepowa, dżem ze sklepu i dżemy własnej roboty. Właściwe im bardziej gesty tym lepiej ale przeważnie i tak cześć wypływała tylko ze pyszne a blachę sie pózniej odmoczy.

Jak wrócę tez będę piec a po świętach dieta!

Jak uda mi sie ja uchwycić to pokażę. Ewa nie lubi zdjeć, nie uśmiecha sie do zdjęcia a jak juz to sie popisuje :/

29.04.2015
OLAF !

Stary 2015-11-20, 13:02   #3210
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
dla 2 i 4 latka to jakies samochody
ja Karolowi zamówiłam 2 ciuchciaki ze stacyjkowa lubi la bajke a ma juz ciuchciaka i chciał inne
http://allegro.pl/listing/user/listi...id=2291840&p=3

a dla 7 latka moze gre jakas?

------
a ja obeszłam sklepy w poszukiwaniu bluzek z Bobem i nigdzie nie ma jak gdzies zauwazycie dajcie znac
Dzięki za pomysły.
A bluzki z Bobem spójrz tu:
http://allegro.pl/bluzka-bob-budowni...313865655.html
http://allegro.pl/bluzka-bob-budowni...801298532.html

Cytat:

rozumiem

a diagnozy zadnej nie dostaliscie, skad to i dlaczego?

ja sie nie znam, ale moze logopeda moglby jakos doradzic, czy istnieje szansa w ogole dodatkowego wspomagania/stymulowania mowy? (tak glosno mysle, bo moze jednak to by Cie uspokoilo, ze cos robisz). A uszy mial badane? (ja to z tymi uszami co chwile wyskakuje , ale w bliskim srodowisku zetknelam sie z tym, stad sie tak tego co chwile czepiam )
Nie, nikt nam nie powiedział dlaczego wystąpiła ta opóźniona mielinizacja. Ale dla neuro jest ważne że mimo to kolejne etapy rozwoju następują, później ale są.

Uszy miał badane nawet dwa razy, a jeśli chodzi o logopedę to jeździmy czasem do tego ośrodka jeszcze ale to co logopeda z nim robi to nie różni się niczym co mogę z nim robić sama tym bardziej że za każdym razem robi to samo, poprosiłam ostatnio o zmianę logopedy ale na razie nie ma terminu.

Cytat:
Agatko popatrz na wątek o prezentach na mię z klasą dziewczyny mają mnóstwo pomysłów.
zerknę dzięki

Cytat:
powiem Ci jak mojemu małemu nerwusowi: "idź do ...... (<--- tu sobie wstaw miejsce odosobnienia ) schowka na odkurzacz i sobie pokrzycz".
Pomaga
nie ma opcji, trzeba by wyjść na łąkę bądź do sadu, ale co sąsiedzi pomyślą
Ja po takim trzymaniu w sobie w końcu wybucham, poryczę bo mam chwile słabości i potem od nowa... no cóż pogadać nie mam z kim przyjaciółki, koleżanki nie mam zaufanej. Tż nie zawsze mnie rozumie i tak to jest.

Demeter, a może taką na dłużej lalę, te są fajne:

http://allegro.pl/interaktywna-lalka...780779669.html

http://allegro.pl/lalka-agusia-agatk...164377430.html

A powiedzcie mi na czym polega fenomen duplo? Czy one się łatwo składają? Chodzi o to że takie maluchy dają radę bez większej nerwy? Bo kusicie a mnie te zwykłe klocki wkurzają bo i B się wkurza że mu się nie udaje.

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2015-11-20 o 13:04
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości