|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Hej Dziewczyny, witam się późno.
Dzisiaj mam w planach jechać do domu do rodziców i w sobotę na ryneczek pójdziemy z mamą, może będą jakieś legginsy, w które wcisnę tyłek i brzuch ![]() Ma ktoś dzisiaj wizytę bo nie ma w kalendarzu.
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
gin mi ostatnio mówiła, że dzieci nawet jak śpią to się ruszają i faktycznie, moja na początku USG spała ale rączką ruszała, a tego nie czułam.
Ale teraz już coraz mniej miejsca mają i pewnie nawet podczas ich snu będziemy je czuły czasami
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Emma
A dlaczego wyczyn jajek nie jesz?
|
|
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia-fajne te ubranka i cena też niezła. U mnie w lumpkach nie są poukładane te ubranka i jakieś brzydkie się wydają. Z resztą tak jak kiedyś pisałam maluszkowi nie kupię ubrań w sh, co innego nowe z metką, bo takie też są.
Ja nie zaznałam radości z kupowania ciuszków, bo niezbędne dostałam od koleżanki tylko kupiłam 3 szt. body i sukienkę ;-)Jak to wypiorę i poprasuję, będę wiedzieć czego mi brakuje. |
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
buuu.. mój komputer przekłamuje kolory, bo wygląda jak granatowa
To jak czarna to lepsza ta beżowa ![]() a najlepiej obydwie
|
#2737 | |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Cytat:
Beżowa ładniejsza
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
świetny pomysł a moge u Ciebie potem zamieszkać jak mnie mąż z domu wywali ?? podziele sie torebkami ![]() |
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie nam raźniej
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie poluję na ubranka w SH tylko na olx
i można trafić naprawdę fajne okazje. Zresztą wózek też na olx trafiłam, i aż przetarłam oczy ze zdumienia, bo kobieta sprzedawała nasz upatrzony model Bebetto za 500 zł w stanie bardzo dobrym. Nawet na kołach nie widać śladów uzytkowania. Aż mi szczenka opadła ze zdziwienia. Ale wyjaśniła nam,że oni mieszkają na wsi i dziecko praktycznie cały czas przebywało w przydomowym ogrodzie, a wózek to więcej jeździł po domu niż po chodnikach. Żal było nie brać ![]() Ostatnio odkupiłam od dziewczyny z olx wielką pakę ubranek po jej bliźniaczkach za 50 zł. Wyszło jakieś 50 gr za sztukę, a ubranka są w idealnym stanie. Postawiłam już barszcz ukraiński , zjadłam wykęcającą z kwaśności buzię pomarańczę i biorę się za sprzątanie chaty. W przyszłym tygodniu tŻ ma trzy dni wolnego i bierzemy się za robienie sypialni. Lecimy po nowe łóżko,przemeblowujemy salon i sypialnię.W zasadzie tylko pokoju dzieci i kuchni nie tkniemy. Od groma roboty, ale i tak się cieszę. Chyba już mi się włączył syndrom wicia gniazda
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama do mnie dzwoniła i się rozgadała. 40 minut mi nadawała.
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne torebki misia..
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej Rybce kochanej chyba smakowała makrela w pomidorach, bo brzuch już mi faluje z każdej strony ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- a co tutaj tak ucichło? Aż dziwnie
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie polozylam na chwile przed tv. I jem migdaly :p
|
|
|
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie obiadki szykują
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od rana leżę przed tv, z przerwą na pozmywanie naczyń. Dzisiaj chyba nie gotuje obiadu :|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
My jeszcze nie myślimy o sylwestrze, mamy parę dobrych przyjaciół i może pojedziemy razem w góry. Jedni już się Nas pytali (z dzieckiem rocznym) czy mamy plany bo chętnie by z Nami spędzili w domku ale zobaczymy jeszcze, to jeszcze trochę czasu. Ja bym chciała gdzieś pojechać niedaleko w góry, mam nadzieję , że mi nie zaszkodzi
![]() Misia ja bym brała czarną , śliczna torebka. Ja zadowolona też znalazłam Biankę, myślałam, że takie śliczne i oryginalne ale widzę, że to bardzo popularne i dlatego z niego zrezygnowaliśmy. Chociaż nie mówię bo mi się podoba, ale ja tak mam, że muszę mieć coś innego niż wszyscy ![]() Mężowi się podoba Eliza i tak chyba nazwiemy, to też jego dziecko i ma też coś do powiedzenia w temacie. Trochę mi głupio, że On tak codziennie wstaje do pracy i chodzi niewyspany, a ja tak leniuchuję Wcześniej ja też ciężko pracowałam i teraz mi trochę głupio. Mąż oczywiście nic mi nie wypomina, jest kochany polly kciuki za egzamin TŻ fajnie z filmikiem, ja też już widzę ruchy "gołym okiem" ale jak tylko włączam kamerę to cisza ![]() monikmi geodezja fajny kierunek ![]() emma mi też jajka coś nie podchodzą, mąż mi robi jaja na twardo z majonezem ale żebym sama już z siebie zrobiła to rzadko wcześniej miałam ochotę na jaja.A z tym na miękko nie wiem jak jest, ja się staram w ogóle surowych nie jeść czy to jajek, czy mięsa czy serów tych pleśniowych też nie jem. Z grzeszków to niestety muszę mieć rano kawę bo umrę i zajadam od czasu do czasu czekuladę w pierwszym trymestrze to już w ogóle nie jadłam czekolady ani nic niezdrowego, a ostatnio jak mąż poszedł z kolegą na piwo do sąsiada to z narzeczoną kolegi zjadłyśmy w "tajemnicy" zupkę chińską no taki syf a jak smakowało Co do kotów, to ludzie się chyba dzielą na tych co wolą koty i na tych co wolą psy ja wolę zdecydowanie psinki kotki uważam, że są słodkie ale ja się ich zwyczajnie boję, że podrapią chociaż jak byłam mała to kuzynki miały koty i się bawiłam tymi ich gąbeczkami na stopach, kładłam sobie kota na kolanach i naciskałam na te gąbeczki może jak dziecko będzie większe.Sny też mam popierdzielone teraz, płaczę przez sen , śni mi się , że ktoś chce mnie zabić i walczę pewnie przez tych terrorystów.
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka, Bianka wcale nie jest popularna, bardziej popularna jest Blanka. Na necie jest spis imion 2014 i uwierz mi, że Bianka i Eliza są daleko w tyle ;-)
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- W ogóle piękne imiona, u mnie też są wysoko na liście. U mnie jeszcze Liwia i Laura, pięknie pasują do nazwiska
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jesteście szalone,żeby być na bieżąco musialabym nie wychodzić z domu wogole.
Byłam na zakupach teraz przygotowuje obiadek,dzisiaj rybka,ziemniaczki i brokul na parze. Poza tym dużo odpoczywam bo przestraszylam się tych skurczy. Od rana leje deszcz a od jutra jakieś opady śniegu zapowiadają. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Misia mi się podoba beżowa.
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
nie wszystkie, bo ja dopiero po 15 zacznę
![]() też deszcz u nas od rana ![]() Ale mnie spanie łamie
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Ja już obiadek zrobiłam rano, dzisiaj chłopski garnek bo Tż lubi -ja niekoniecznie bo strasznie to ciężkie. Upiekłam też karczek z majerankiem i miodem, będzie na zimno na kanapki bo już sklepowa wędlina mi zbrzydła troszkę
![]() Przeglądam notatki z nadzieją że coś mi wejdzie do głowy na egzamin ale czarno to widzę fasolka ja też mam nadzieję że w czerwcu będę "inżynierę" ewentualnie we wrześniu jak zdarzy mi się mały poślizg ![]() misia bierz czarną torebkę, czarny do wszystkiego pasuje
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
misia ja bym czarna wziela
ale daltego ze zawsze kupuje tylko czarne torebki i buty
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siedzę u kosmetyczki, piję kawę i czuję, że mały się wierci więc pewnie dopiero wstaje po nocy
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie szykuję, bo jak TŻ nie ma, to mi się nie chce.
Jak zgłodnieję, to wstawię do piekarnika paluszki rybne i frytki.![]() Cytat:
Ja siedzę jak na szpilkach i co chwilę zerkam na telefon.![]() Wcześniej mała też przestawała, jak tylko zawołałam TŻ już chwyciłam telefon. Ale wczoraj w końcu się udało.![]() Też jestem psiara i nie wyobrażam sobie nie mieć psa. Co prawda, co chwilę muszę zamiatać i ciuchy też mam w kłakach, ale przestało już mi to przeszkadzać.
|
|
|
#2756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laura ładne ![]() marta ja też miałam rano do nadrobienia ![]() Cytat:
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-20 o 13:02 |
||
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Moj sie tez kreci - najadl sie migdalow
![]() Jestem tak dziwnie podniecona tym ze jutro prawdopodobnie kupimy wozek i fotelik.. jakos to do mnie w ogole nie dociera |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie żebym wiedziała co u szykować
na nic nie mam ochoty..Ale zazdroszczę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

jajek nie jesz?
obie mi się mega podobają...

Wcześniej ja też ciężko pracowałam i teraz mi trochę głupio. Mąż oczywiście nic mi nie wypomina, jest kochany
fajnie z filmikiem, ja też już widzę ruchy "gołym okiem" ale jak tylko włączam kamerę to cisza
w pierwszym trymestrze to już w ogóle nie jadłam czekolady ani nic niezdrowego, a ostatnio jak mąż poszedł z kolegą na piwo do sąsiada to z narzeczoną kolegi zjadłyśmy w "tajemnicy" zupkę chińską
na nic nie mam ochoty..