Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-20, 11:39   #571
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Moze tak moze nie nie czekam juz. 30 tyg czekalam to 10 juz przezyje:-P
A jeszcze będziesz miała usg czy to było ostatnie? Bo pozniej to juz lekarze zazwyczaj nie robia. Mi wczoraj dr powiedzial ze za 4 tyg będzie ostatnie usg
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:42   #572
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Z tym mlekiem to chyba ciężko tak polecać, bo każdy brzuszek inaczej reaguje. To,że u jednego dziecka sprawdza się dane mleko nie znaczy wcale o jego wyższości nad innymi- po prostu to pasuje i tyle. ZNam wiele mamuś, które musiały spróbować kilka rodzajów i firm mleka, zanim znalazły odpowiednie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

A przysługuje CI jeszcze jakieś usg na NFZ?

Moja ostatnio też tak leżała, buzią do kręgosłupa.I się zastanawiam, czy w ogóle coś będzie widać na tym usg prenatalnym...
Tak bede miala jeszcze takie normalne z przeplywami waga pomiarami itd

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
A jeszcze będziesz miała usg czy to było ostatnie? Bo pozniej to juz lekarze zazwyczaj nie robia. Mi wczoraj dr powiedzial ze za 4 tyg będzie ostatnie usg
Bede miała w 30 ktoryms tyg ;-)
Stary 2015-11-20, 11:43   #573
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Moja mała chyba lewa noga wstala, siedzimy i oglądamy razem bajkę albo sie bawimy , muszę koniecznie z nia a dzis wybieram sie do rodziców i sióstr na 3 dni ale nawet sie nie spakowalam czekam na meza to mi pomoże bo nas ma zawieźć.
Stary 2015-11-20, 11:48   #574
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mała chyba lewa noga wstala, siedzimy i oglądamy razem bajkę albo sie bawimy , muszę koniecznie z nia a dzis wybieram sie do rodziców i sióstr na 3 dni ale nawet sie nie spakowalam czekam na meza to mi pomoże bo nas ma zawieźć.
Moja śpi

Ja się jutro wybieram do rodziców na miesiąc, to dopiero sajgon z pakowaniem hehe

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:55   #575
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
A nie myślałaś zeby podjechać do innego szpitala w którym zoo i gaz jest dostępny ?
sęk w tym że najbliższy szpital przy ZOO to 70km, z ZZO też 70km :/
Z gazem podobnie :/

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ja tez jeszcze nie gotowa. Mam troszkę ciuszków i kołyskę. Reszta po nowym roku, a do tego czasu pewnie jakieś ciuszki będę dokupywać.

Wczoraj byliśmy na wizycie. Mały waży niecałe 900g

Aaa i u Marciar stawiam na dziewczynkę 😊
gratulacje wizyty

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
no i właśnie w tym problem, bo mnie mierzyła położna tym cyrklem w sierpniu i powiedziala ze kobiety maja problem jak maja 19 cm a ja mam tylko 14

wiec nie wiem czy mam jakie kolwiek szanse na porod sn
nie rozumiem dlaczego położna mierzyła Cię w sierpniu, kiedy jeszcze kości nic się nie rozeszły... Miałam koleżankę z bardzo wąskimi biodrami i urodziła dziecko sn.

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Szukałam wymówki, żeby w święta nie musieć tam siedzieć, no to mam. Mam leżeć, czyli wizyty u teściowej mi nieppotrzebne I te jej specjalistyczne diagnozy, jakby medycynę i kilka specjalizacji ukończyła Plus te opowieści, jak to rodziła jej córcia histeryczka. z tych opowieści nigdy nic nie okazało sie prawdą, zawsze wyssane z palca. Typu: oj jaki to był krwawy poród, ile krwi straciła. Na co szwagier potem, że to bzdura jakaś

Będziemy siedzieć tu na wątku w święta
u mnie w rodzinie wszyscy straszą moim porodem córki Najwięcej oczywiście mają do powiedzenia Ci, którzy myślą, że poród to trwa 4-6h

Cytat:
No i nic nie widac ;-) usiadlo se i w dupie ma. Tyle.

Aninis wykrakałaś

Jeszcze jeden dzień takiej pogody i wymiękam... stwierdzam, że moje samopoczucie jest zależne od siły nocnego wiatru....
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 11:57   #576
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

gratulacje wizyty

nie rozumiem dlaczego położna mierzyła Cię w sierpniu, kiedy jeszcze kości nic się nie rozeszły... Miałam koleżankę z bardzo wąskimi biodrami i urodziła dziecko sn.

u mnie w rodzinie wszyscy straszą moim porodem córki Najwięcej oczywiście mają do powiedzenia Ci, którzy myślą, że poród to trwa 4-6h

Aninis wykrakałaś

Jeszcze jeden dzień takiej pogody i wymiękam... stwierdzam, że moje samopoczucie jest zależne od siły nocnego wiatru....

Gdzie dają ZZO najbliżej nas?

Stary 2015-11-20, 12:04   #577
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Moja śpi

Ja się jutro wybieram do rodziców na miesiąc, to dopiero sajgon z pakowaniem hehe
I moja padła po min kołysania w wózku uhh jak dobrze ze sie przestawia z tym spaniem chociaż odpoczne
Ja nie byłam u swoich 3 tygodnie temu, moja mała to taki typ domowniczki najlepiej w domu jej
A Ciebie pewnie przeprowadzka czeka ze planujesz taki dłuższy pobyt u rodziców ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-20, 12:05   #578
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
mamy tą samą teściową ? ta...moja twierdzi że jej córka grupy krwi nie musiała robić do porodu i przez czas ciąży... a teściowa nie będzie chciała Ciebie odwiedzić ? to chyba gorsza opcja bo ja wolę do niej jeśli już zawsze można wyjść a jak przyjdzie to nie wygonie ale w tym roku nie ma mowy nie chce słuchać o jej porodach i porodzie jej córki jeszcze gdybym sama o to pytała to ok ale mnie to guzik obchodzi..
U nas o tyle mamy latwiej, że ona mieszka z rodzicami, oboje po 90 lat i cały dzień ktoś musi z nimi być, zwlaszcza z babcią po udarach, nie do konca sprawną. Więc teściowa mało chodzi, a poza tym jest leniwa A czasem jak chciała wpaść to dzwoniła i najpierw pytała czy może, a mój zawsze mówi: nie nie, nie wpadaj Tak ją nauczyliśmy,że pyta, a on z matką ma relacje mało zżyte. I tym sposobem chyba ze 4 lata u nas nie była
Jak odwiedziny to my do nich

Cytat:
No i nic nie widac ;-) usiadlo se i w dupie ma. Tyle.
No nie wierzę Ale co tam, widać takie przeznaczenie i tak miało być

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja takie rzeczy zawsze traktowałam jak czystą fizjologię ( oprócz kup córci ), przecież dziecko nie rodzi się w tęczy, przy zapachu fiołków i wśród fanfar i to dobrze, żeby facet wiedział, jak to wygląda- i poród i połóg, wtedy wie, że to nie bułka z masłem, bardziej doceni wysiłek kobiety. Nie rozumiem jak niektóre kobiety nie chcą dopuścić męża do siebie przy porodzie, bo on się obrzydzi- a on to co książę z alabastru?!
Słusznie Gadasz tak samo jak mój mąż

Cytat:
Napisane przez good idea Pokaż wiadomość
Jakbym o swojej czytala! Wieczne madrzenia sie i jeszcze gorsze niesluchanie - moge w kolko powtarzac, ze mam tak niskie cisnienie ze lekarka pozwolila wypic kawe to do tej pory nie wierzy bo ona po kawie krwawila ale to nic, ze kazda ciaza i organizm inny.
No jakoś mi lżej że nas z takimi jest więcej
Stary 2015-11-20, 12:07   #579
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
To pewnie podobnie idą z wagą Ja we wtorek zobaczę swoją złośnicę na usg 3D i już nie mogę się doczekać i zobaczymy ile będzie ważyła. U mnie waga jak na razie 8 kg+ a Pani Dr powiedziała że mało przytyłam.

Z tego co wiem to dość sporo osób jest na DO w Medikorze.

Kurierem jak najbardziej ale najlepiej smakują na miejscu

Mordsith podałabyś link gdzie zakupiłaś ten komplet pościeli itd?
A ja też we wtorek 4d 😃

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 12:08   #580
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Figa to daleko ten szpital trochę bym miała obawy bo jednak to drugi porod a i odległość nie mała a rożnie z tym bywa.
Stary 2015-11-20, 12:16   #581
Hermi1989
Rozeznanie

Cześć Dziewuszki

Marcia i dobrze, że tak rozsądnie podchodzisz do temu. Jeśli przy kolejnym usg się dowiesz, to fajnie, jeśli nie to trudno. Najważniejsze, że Dziecko zdrowe jest.

Wiecie co, odebrałam wyniki pod katem cukrzycy i co? i co? Jak w mordę strzelić, są naprawdę dobre. I już sama nie wiem co mam myśleć. Wychodzi na to, że krzywa cukrowa, to jest jednak guzik miarodajnym badaniem, przynajmniej bez całościowej diagnostyki. A u mnie jednak ta krzywa była odrobinę powyżej normy. Bądź mądry człowieku.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Lucy a ile tego żelaza łykasz, że działa na Ciebie jak placebo?
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-20, 12:16   #582
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzie dają ZZO najbliżej nas?
Katowice i okolice, w Pszczynie nie ma.
Stary 2015-11-20, 12:25   #583
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
I moja padła po min kołysania w wózku uhh jak dobrze ze sie przestawia z tym spaniem chociaż odpoczne
Ja nie byłam u swoich 3 tygodnie temu, moja mała to taki typ domowniczki najlepiej w domu jej
A Ciebie pewnie przeprowadzka czeka ze planujesz taki dłuższy pobyt u rodziców ?
Duży remont

Cytat:
Figa to daleko ten szpital trochę bym miała obawy bo jednak to drugi porod a i odległość nie mała a rożnie z tym bywa.

Nie noooo, zzo jest daleko, ale szpitale Figa ma niedaleko-do wyboru do koloru. Także zdąży. Ale bez zzo

Stary 2015-11-20, 12:27   #584
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki

Marcia i dobrze, że tak rozsądnie podchodzisz do temu. Jeśli przy kolejnym usg się dowiesz, to fajnie, jeśli nie to trudno. Najważniejsze, że Dziecko zdrowe jest.

Wiecie co, odebrałam wyniki pod katem cukrzycy i co? i co? Jak w mordę strzelić, są naprawdę dobre. I już sama nie wiem co mam myśleć. Wychodzi na to, że krzywa cukrowa, to jest jednak guzik miarodajnym badaniem, przynajmniej bez całościowej diagnostyki. A u mnie jednak ta krzywa była odrobinę powyżej normy. Bądź mądry człowieku.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

To tylko się cieszyć
Ciekawe jeszcze jakie pomiary by glukometr dawał.
Łykałam 2x1, a teraz mam zacząć 3. Ale mnie to nie dziwi, anemię miałam multum razy w życiu, z farmkologii działały na mnie jedynie bolesne domięśniowe zastrzyki z żelaza, tak na dłuższą metę no ale je się te tabletki
Stary 2015-11-20, 12:32   #585
Elena_22
Wtajemniczenie

Wróciłam jakby ktoś nie zauważył
byłam w pracy po odbiór karty podarunkowej edenred na święta miło, że dają , teraz będę mogła pohulać .
Przy okazji poplotkowałam z naszą kadrową .

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Normalnie nie mogę się nadziwić, jak dzisiaj moje dziecię brzuszkowe jest rozszalałe chyba wyż tak na nie działa, bo ja tez dziś mam lepszy humor, wczoraj ryczeć mi się chciało z powodu całego złego świata.

Agata w gościach i nic się nie odzywa...
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-20, 12:40   #586
Mordsith
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj mam dzień na Nie jakiś. Wszystko mnie drażni, jestem zła na cały świat - oczywiście bez powodu!
Idę do sklepu , potem jakiś obiad zgotuję a na 17 SR
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 12:42   #587
marciar7
Zakorzenienie

Elena milo ze daja
Ja mam dzis nietegi humor. Samochodu nie bedzie jeszcze. Ci Mechabicy to lelacy i lempaje. Nikomu ich nie polece. Moze skoczymy po lozeczko dzis to mi humor poprawi..
Stary 2015-11-20, 12:50   #588
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Elena milo ze daja
Ja mam dzis nietegi humor. Samochodu nie bedzie jeszcze. Ci Mechabicy to lelacy i lempaje. Nikomu ich nie polece. Moze skoczymy po lozeczko dzis to mi humor poprawi..
Marciar ale wstydzioch z Twojego Maleństwa będziesz mu/jej o tym opowiadać jak to mamie niespodziankę chcial/a zrobić ;-)
Zakupy dla Maleństwa napewno Ci humor poprawia :-*
A do mnie dotarły dziś butelki do karmienia z Lovi pasujące do mojego laktatora a jutro chyba rozek przyjdzie juz mało brakuje do skompletowania wyprawki
Co do siara to ja n piżamie nie mama ale mam za schnie siara na sutkach przemywania to ciepła woda z wacikiem.
A na obiad dziś pomidorową właśnie kończę mniam ;-p

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-11-20, 12:53   #589
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki

Cytat:
Wróciłam jakby ktoś nie zauważył
byłam w pracy po odbiór karty podarunkowej edenred na święta miło, że dają , teraz będę mogła pohulać .
Przy okazji poplotkowałam z naszą kadrową .

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Normalnie nie mogę się nadziwić, jak dzisiaj moje dziecię brzuszkowe jest rozszalałe chyba wyż tak na nie działa, bo ja tez dziś mam lepszy humor, wczoraj ryczeć mi się chciało z powodu całego złego świata.

Agata w gościach i nic się nie odzywa...
hulaj

Dziewczyny któraś z Was robiła sama wigilię od a do z? to będzie mój debiut i dumam jak tu rozłożyć w czasie wszystko i chyba ograniczę się do kilku potraw no na pewno nie 13 nasze pierwsze święta w trójkę powiedzmy już tylko jeden prezent kupuje dla Tż jak nie ja

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 12:57   #590
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Marciar ale wstydzioch z Twojego Maleństwa będziesz mu/jej o tym opowiadać jak to mamie niespodziankę chcial/a zrobić ;-)
Zakupy dla Maleństwa napewno Ci humor poprawia :-*
A do mnie dotarły dziś butelki do karmienia z Lovi pasujące do mojego laktatora a jutro chyba rozek przyjdzie juz mało brakuje do skompletowania wyprawki
Co do siara to ja n piżamie nie mama ale mam za schnie siara na sutkach przemywania to ciepła woda z wacikiem.
A na obiad dziś pomidorową właśnie kończę mniam ;-p
Nie kupuje tylko orzywoze bo czekaja ba mnie ubdziadkow

Cytat:

hulaj

Dziewczyny któraś z Was robiła sama wigilię od a do z? to będzie mój debiut i dumam jak tu rozłożyć w czasie wszystko i chyba ograniczę się do kilku potraw no na pewno nie 13 nasze pierwsze święta w trójkę powiedzmy już tylko jeden prezent kupuje dla Tż jak nie ja
Sama nie robiłam ale z mama. Ale mysle ze np pierogi czy uszka mkzba zrobic duzo wczesniej i zamrozic surowe bigosik z 2 dni wczesniej. Rybke w wigilie usmazysz a ciasto dzien prEd dla was starczy na pewno
Stary 2015-11-20, 13:00   #591
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje wizyty

Aninis wykrakałaś

nie da się ukryć
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 13:15   #592
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

hulaj

dla 2-3 osób to luz, moja koleżanka sama od a do z robi dla 8-10...

Zaplanuj sobie dania i zrób listę zakupów, bo jedynie co to nie fajnie się biega w wigilie czy dzień wcześniej po sklepach. A potem co możesz zrób dzień wcześniej (rybę można oporządzić i doprawić dzień wcześniej, w wigilię tylko upiec) czy nawet kilka dni (np. uszka można zamrozić).
Stary 2015-11-20, 13:27   #593
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena milo ze daja
Też się cieszę
Teraz ciężko znaleźć dobrego mechanika, niestety, u nas jakiś czas temu taki paciaj zalał nie ten olej co trzeba i do teraz samochód nie chodzi tak super jak powinien, nawet ja to czuję, choć ze mnie żaden znawca

Ja mam dziś dobry humor, ale to u mnie pogoda tak wpływa, niebo teraz jest niebieskie, ciepło, okna i drzwi na balkon otworzyłam, żeby pooddychać świeżym powietrzem
Stary 2015-11-20, 13:28   #594
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
dla 2-3 osób to luz, moja koleżanka sama od a do z robi dla 8-10...

Zaplanuj sobie dania i zrób listę zakupów, bo jedynie co to nie fajnie się biega w wigilie czy dzień wcześniej po sklepach. A potem co możesz zrób dzień wcześniej (rybę można oporządzić i doprawić dzień wcześniej, w wigilię tylko upiec) czy nawet kilka dni (np. uszka można zamrozić).
tak zakupy na pewno zrobię wcześniej u mnie się nie robi barszczu czerwonego ale zrobię tutaj ale taki prawdziwy na zakwasie to trzeba wcześniej nastawić chyba tydzień nie pamiętam ale mam gdzieś przepis doczekać się nie mogę jakoś tak wyjątkowo będzie w tym roku bo bąbel w drodze a jeszcze rok temu był...w planach dopiero

Stary 2015-11-20, 13:29   #595
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Też się cieszę
Teraz ciężko znaleźć dobrego mechanika, niestety, u nas jakiś czas temu taki paciaj zalał nie ten olej co trzeba i do teraz samochód nie chodzi tak super jak powinien, nawet ja to czuję, choć ze mnie żaden znawca

Ja mam dziś dobry humor, ale to u mnie pogoda tak wpływa, niebo teraz jest niebieskie, ciepło, okna i drzwi na balkon otworzyłam, żeby pooddychać świeżym powietrzem
U nas robia samochod 2 miechy chociaz bylo stukniete jedno nadkole..

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
tak zakupy na pewno zrobię wcześniej u mnie się nie robi barszczu czerwonego ale zrobię tutaj ale taki prawdziwy na zakwasie to trzeba wcześniej nastawić chyba tydzień nie pamiętam ale mam gdzieś przepis doczekać się nie mogę jakoś tak wyjątkowo będzie w tym roku bo bąbel w drodze a jeszcze rok temu był...w planach dopiero
Napewno bedzie super wazne ze razem
Stary 2015-11-20, 13:30   #596
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Nie kupuje tylko orzywoze bo czekaja ba mnie ubdziadkow

Sama nie robiłam ale z mama. Ale mysle ze np pierogi czy uszka mkzba zrobic duzo wczesniej i zamrozic surowe bigosik z 2 dni wczesniej. Rybke w wigilie usmazysz a ciasto dzien prEd dla was starczy na pewno
Ale to też pewnie humor poprawi jak sobie ustawisz juz łóżeczko mi sponsoruje łóżeczko z oporzadzeniem rodzice ale to w styczniu a ja już bum chciała sobie je ustawić

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-11-20, 13:31   #597
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ale to też pewnie humor poprawi jak sobie ustawisz juz łóżeczko mi sponsoruje łóżeczko z oporzadzeniem rodzice ale to w styczniu a ja już bum chciała sobie je ustawić
A zebys wiedziala ze postawię pozatym musze z wozka pozdejmowac czesci i poprac. Chociaż moze sie przybtym zrelaksuje ;-)
Stary 2015-11-20, 13:37   #598
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
A zebys wiedziala ze postawię pozatym musze z wozka pozdejmowac czesci i poprac. Chociaż moze sie przybtym zrelaksuje ;-)
postaw zawsze można czymś nakryć lub później odświeżyć pościel lub co tam masz Marciar pomyśl z drugiej strony jak po latach będziesz miło wspominać upartość maluszka a sam fakt że może dopiero przy porodzie się dowiesz ...wiesz co chyba Ci nawet zazdroszczę tych emocji

Stary 2015-11-20, 13:38   #599
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

hulaj

Ja nie robiłam sama, tylko z siostrami kiedyś mamie pomagałyśmy, ale ponieważ ja jestem lepeta kuchenna, więc zajmowałam się głównie sprzątaniem i dekoracjami świątecznymi, aha i kroiłam warzywa na sałatkę jarzynową, bo lubię ,żeby kwadraciki były równiutkie i nawet nie pamiętam, kiedy mama zaczynała, wydaje mi się, że ciasta już 2-3 dni wcześniej, a rybne dzień przed wigilią, uszka i barszczyk, karp to w dzień wigilii, żeby świeże było. Teściowa z kolei rybne potrafi zrobić i trzy dni przed wigilią, każdy ma chyba swój rozkład, jak mu najwygodniej.
Stary 2015-11-20, 13:39   #600
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
postaw zawsze można czymś nakryć lub później odświeżyć pościel lub co tam masz Marciar pomyśl z drugiej strony jak po latach będziesz miło wspominać upartość maluszka a sam fakt że może dopiero przy porodzie się dowiesz ...wiesz co chyba Ci nawet zazdroszczę tych emocji
Hahaha na pewno bede wspominac ;-) i musze na 100 sie nastawic ze nie chce wiedziec bo masakra tak sie zawodzic co tydzien :-D

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości