|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Jestem dzisiaj cała w stresie, bo mój mały słabo się rusza. Mam nadzieję, że ma po prostu slabszy dzień.
Ale i tak martwię się.
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też słabiej, ale juz się przyzwyczaiłam, że czasem ma takie dni
pośpi dzisiaj to jutro da czadu, nie martw się
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś różnych sposobów żeby go pobudzić?
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
W sumie skoro te majtaski maja pomoc to ok wloze i ja..ale jak mi to zacznie szelscic przy kazdym poruszeniu to nie wiem czy zdzierze...
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Po cesarce te jednorazowe majty nie znajdują zastosowania większego niż zwykłe bawełniane . Na brzuchu i tak jest zakrywający całą bliznę opatrunek, więc nie ma szans na ,,wietrzenie".
Moja Ala też jakaś mniej aktywna dzisiaj. Może ciśnienie im nie służy
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Wogole sobie pannica ostatnio upodobala godziny nocne coby nie powiedziec prawie poranne.. jak wstaje na siku kolo 2-3 to mala odstawia szal cial. A to jest takie fajne ze zasnac nie moge..no chyba ze zaczyna mi grzebac w kroku. Tego to nie lubie.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=806007
![]() Cytat:
a wieczorem się z nim bawi w odpukiwanie ![]() śmiałam się wczoraj do męża, że jeśli to prawda z akywnością dzieci w brzuchach i po porodzie to będziemy późno spać chodzić i wcześnie wstawać ![]()
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mały też jest bardziej aktywny wieczorem i w nocy albo z samego rana. Ale podobno ruch mamy w dzień działa na dziecko jak bujanie i dlatego może być mniej aktywne
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeśli to prawda, to u mnie będzie podobnie.
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za pocieszenie. Liczę jego ruchy z tą aplikacją Moja Ciąża, i jednak się rusza, tylko slabo ale moze przekrecil się i kopie mnie w kręgosłup.
Pobudzę go za chwilę, bo dzisiaj mam w planach ćwiczenia z Youtube, on wtedy zawsze też zaczyna skakac
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Dziewczyny
![]() Ale śliczne brzuszki tu prezentujecie ![]() Monia jaki malutki domek ŚlicznyW pierwszej ciąży też miałam dużo mniejszy brzuszek aniżeli teraz ![]() Kurcze, ciężko Was nadrobić mając takiego urwisa w domu i ograniczony dostęp do komutera
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze chwila i się przekonamy czy prawda
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie myślcie Kochane o przedwczesnych porodach
Wiadomo, lepiej wcześniej przygotować wyprawkę, ale np ja miałam termin na 24.03, od listopada już groziło mi przedwczesne rozwiązanie, a Oliwia urodziła się 2 dni po terminie![]() Leki przeciwskurczowe skutecznie mnie przyblokowały
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłaby być tak jak z moja siostra. Od początku prawie wszystkie noce przesypiała i mama ją na śpiocha karmiła.
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero na stycznia mam wizyte u poloznej
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i co szpital to obyczaj ...Ja rodziłam w Legnicy i tu po cc trzymają 3 max 4 doby jeżeli nie ma komplikacji, a szwagierka rodziła we Wrocławiu i w szpitalu ,w którym rodziła trzymają standardowo po cc 7 dni.
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Raczkowanie
|
Mamy marzec 2016:) Część V
Cytat:
Tak dokładnie takie bedzie moje dziecko i Wasze maluszki tez ! Innej opcji nie ma
Edytowane przez Palulitka Czas edycji: 2015-11-20 o 15:45 |
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie miałam ściąganych szwów tutaj używają rozpuszczających się, a wyszłam też po czterech dniach. W ogóle dość dobrze wspominam swoją cesarkę chociaż odkąd pamiętam zawsze chciałam rodzić naturalnie, chciałabym wiedzieć jak to jest, a tak to nawet nie wiem co to znaczy mieć skurcze takie porządne, no nic trzeba się pogodzić z tym że nie będzie mi dane już rodzić naturalnie, chyba że mój organizm wywinie mi psikusa i jednak zacznie rodzić dużo wcześniej, ale na to się nie nastawiam
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, sprawdzają Wam się te jeasny, spodnie typowo ciążowe z pasem na brzuszek?
Rozmyślam zakup, a w pierwszej ciąży takich nie użytkowałam ![]() Będę wdzięczna za info.
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
Zabieram się, ogarnęłam trochę dom mężowi żeby nie siedział w brudzie, załadowałam zmywarkę i pralkę, powyciągałam i teraz jadę do rodziców 70km także migusiem przelecę. Nie piszcie dużo żebym nie musiała dużo nadrabiać ![]() A jutro będę szalała na ryneczku Miłego wieczorku wszystkim Katka mi się sprawdzają ale nie na co dzień, rozglądam się właśnie za legginsami do swetrów długich i tunik. Ja teraz siedzę w domu na L4 także zależy co komu i na jaką okoliczność potrzebne. Ale dzidek się rusza- uwielbiam to Także cieszę się teraz ![]() Kallina Twój już dał znaka tak?
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-20 o 15:55 |
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam te jeansy ale wzielam rozmiar m i fakt na brzuch nie uciskaja ale sa mi zaluzne w biodrach bo chyba za chida jestem ale moze za pare miesiecy beda dobre
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2845 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to do 21, mi całe szczeście piątki odpadły bo miałam tylko w sob i niedziele zajecia ale za to co tydzień i 55 km w jedną stronę Cytat:
![]() faithworkswonders Ładne imię, też mi się podoba ![]() Cytat:
![]() fasolka1987 Eliza - pięknie, dla małej damy a zupki chińskie tez uwielbiam, szczególnie tą złoty kurczak vifona w poprzedniej ciąży sie też skusiłam a teraz jak nigdy nie jadłam tak teraz skubie chipsy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zwierzaki niemal wszystkie lubię i marzę o psie i kocie, ale w realnej sferze jest jedynie pies ![]() Z kosmetyków dla dzieci małych i większych polecam Ziaję (mam dla córy nawet pastę do zębów i ona innej nie toleruje i Nivea sensitive (taka biała linia) ale też stawiam na minimalizm ![]() Troszkę się martwię bo drugą noc z rzędu mam kiepską z powodu drętwienia lewej nogi, budzę się w nocy z bólu, takiego dziwnego rwania, które jeszcze trwa nawet jak się przewrócę na drugi bok ja już po obiedzie ale myślę co tu znowu wciągnąć ![]() dziś od rana załatwianie mnóstwa zaległych spraw i dopiero teraz relaks ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
ale też pod koniec zaczęły już trochę uciskać na co dzień po domu wolę dresy ciażowe, własnie czekam na kuriera z paczką z dresiorami a jeansy siostra obiecała mi jakieś dać w sumie na wyjścia najlepiej mi jest w sukienkach, nic nie uciska no i jak się najem to mnie nic nie ciśnie
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-11-20 o 16:03 |
||||||
|
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rusza się, tylko słabo. Naliczylam 9 ruchów w godzinę, więc póki co, zaliczam mu to i mam nadzieję, że się rozkreci. Czytalam ten wątek Marcowki 2015 i sluchajcie, z córeczką tej dziewczyny, która urodziła w listopadzie, (26+0), jest wszystko ok ![]() W marcu pisała, ze mala wazy juz prawie 3 kg i jest z nią wszystko w porządku
|
|
#2847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam od kosmetyczki niezadowolona i zła zapisałam się na tytanki ale kolory mi się nie podobały i chciałam jednak żelki dalej ale kosmetyczka kręciła nosem, że za długo bo czas ograniczony mamy więc na szybkiego musiała inne wymyślić i mi się nie podobają a hennę mi zrobiła krzywo i za cienko ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
chciało by się takie
|
|
|
#2848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krew jeszcze w szpitalu często leci ciurkiem po nodze i szkoda byłoby mi moich majteczek. Te z siateczki przebierałam średnio 3-4 razy dziennie po każdym podmywaniu i po prostu je wyrzucałam..Cytat:
Cytat:
Dziwny ten lekarz..
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny!
Właśnie poprzednią ciążę przemykałam do końca w swoich ciuchach, przy czym mało wychodziłam, bo ciąża była leżąca, a teraz chciałam się zaopatrzyć w jakieś fajne spodnie, bo jeansy powoli zaczynają uwierać ![]() A jednak codziennie z Młodą na jakiś dłuższy/krótszy spacer idziemy. Ale chyba póki co pozamawiam legginsy zwykłe z H&M, a gaciorki poprzymierzam na żywo. Słoneczko, i na czym w końcu przystanęło z pazurkami? Poka jakie masz? ![]() Ja mam jakąś felerną płytkę:/ 3 razy u 3 różnych kosmetyczek podchodziłam do hybryd i 3 razy po 3-4 dniach mogłam je zrywać z paznokci jak zwykły lakier
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..byłabym zadowolona gdyby chociaż nie miała kolek i budziła się co 3 godzinki w nocy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

pośpi dzisiaj to jutro da czadu, nie martw się

rzytul:
a wieczorem się z nim bawi w odpukiwanie 

Także cieszę się teraz 
i to do 21, mi całe szczeście piątki odpadły bo miałam tylko w sob i niedziele zajecia ale za to co tydzień i 55 km w jedną stronę
obie mi się mega podobają...
zapisałam się na tytanki ale kolory mi się nie podobały i chciałam jednak żelki dalej ale kosmetyczka kręciła nosem, że za długo bo czas ograniczony mamy więc na szybkiego musiała inne wymyślić i mi się nie podobają
Dziwny ten lekarz..