|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
No nie wierzę !!!
Ciekawa sprawa... III USG wykonuje się między 28 a 32 t.c. A ja wróciłam z wynikami glukozy I wszystko jest okToksoplazmozy też nie złapałam
|
|
#602 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Wpadłam do Was na moment zajrzeć i nie wierzę!!!! Marciar!!!! ![]() CIĄGLE NIE WIADOMO ? ![]() Ale masz wstydliwe dziecię ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Suuuuuuuuuuuuuper
|
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś 34 pewnie ;-) Cytat:
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Pamiętam, jak rok temu teściowie składali mi życzenia powiększenia rodziny i widać, że były szczere bo się spełniły, a jeszcze ma być wymarzony wnuk teścia.
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia super ze wyniko ok
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko ja jeszcze nie robiłam tej glukozy ? Cytat:
|
|
#608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siadamy do stołu ja załamana, bo nie tak to miało do wyglądać. Jemy a mała "ale pyszna zupka" Buchneliśmy śmiechem, bo w sumie zjadliwy był, tylko nie taki jak u mnie w domu ![]() A co najlepsze z tym barszczem, to rok w rok mam z nim w wigilię problem. Ostatnio często robie barszcz i za każdym razem wychodzi idealny (np. dziś), a w wigilię nigdy Jak tak dalej pójdzie to zacznę robić inną zupę Cytat:
|
||
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
My juz od dwóch lat w.wigilie i wielkanoc dostawalismy życzenia powiększenia rodziny ;-p cześć skladala bo wiedziala o naszych niepowodzenia a cześć dlatego ze juz prawie 30 lat na karku wiec najwyższy czas.
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ;D
i jeszcze musialam sie meczyc z moim niemieckim bo jakas kobietka z pradu przyszla przedstawic nowa oferte itp ;D to jej powiedzilam ze najlepiej jak maz bedzie bo on sie na tym zna ;D fajnie było na spacerku ![]() troche sie przewietrzylam - musze czesciej wychodzic
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym roku też sama będziesz robić czy gdzieś wybywacie? Cytat:
teraz myślę no tak pytania o zaręczyny były, o ślub też, o wnuka też o co zwykle pytają w następnej kolejności ?
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko na nasza dwójke ![]() wiec duzo nie robilam bo kto to zje zrobiłam makowca 2 dni wczesniej, salatke jarzynowa dzien wczesniej, rybe po grecku, bigos mialam w słoiku od mamy ![]() sałatke gyros, jakies udka na obiad pieczone itp, no i kupiłam kilka śledzi w oleju, z cebulka itp ---> takie wiesz małe opakowania otworz i jedz w tym roku tez tak bedzie ![]() ![]()
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak
![]() Cytat:
barszcz z torebki...usprawiedliwia Ciebie tylko fakt że tam z burakami chyba ciężko
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ikei ten walek kupilam za grosze ![]() :brzyda l:
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
wpadlam tylko zobaczyc co tam siedzi u marciar a tu prosze niezle jaja ja mam zabiegany dzien, od rana gotownaie, poziej jakies spotkania w sprawie budowy domu, teraz wreszcie siedzimy z Polą a tyłku i sie obijamy. zdecydowanie mam wiecej zajec jak mam wolne ![]() zajrze do Was wieczorkiem. |
|
|
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Marta ale uparty ten twój maluszek
fajnie że będziecie mieć niespodziankę i na to się nastawiaj bo jak widać maleństwo robi wszystko na przekór To już będzie moja 4 wigilia w UK pierwsza była ze znajomymi więc robiłyśmy pół na pół rok później byliśmy sami i też byłam ambitna pierogi sama zrobiłam i zamroziłam i łazanki do grzybowej tylko uszka kupiłam do barszczu i finał był taki że makaron był jedną wielką breją pierogi źle zamroziłam i do kosza więc był barszcz z uszkami i kawałek ryby rok temu też z innymi znajomymi robiliśmy ale dużo było kupnego bo wszyscy pracowaliśmy w wigilię i tydzień przed ale w tym roku mam duuuużo wolnego i o ile dzidzia pozowoli i zdrowie dopiszę sama wszystko zrobię na świeżo mam ambitny plan i cieszę się że będziemy sami (nami ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- W zeszłym roku na barszczyk kupiłam tutaj piękne świeże buraczki no cuuudo zwykle kupuję takie podgotowane pakowane no ale wigilia więc mówię zaszaleje ... wbijam nóż i co ? one są białe !!! a takie piękne bordowe a pod skórą białe rozumiecie ? takie rzeczy tylko w UK Więc tż biegiem po te gotowane do Lidla
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż zwykle bierze worek stąd tamte mu nie smakują Cytat:
zrobię Wam takie święta, że zapamiętasz na długo ja strasznie lubię szykować, planować i zaskakiwać
|
|
#620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to lubie gotować i wydaje mi się że robie to dobrze ale jak widać ambicja nie popłaca czasem ale w tym roku mam czas i myślę że wszystko wyjdzie super o ile kręgosłup nie pęknie mi przy tych garach ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
tyle z głowy
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy od taktu pytającego Zwykle sto pytań do odnośnie dziecka i słynne już "kiedy następne?" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda że zdjecia nie zrobiłam ale byłam taka zła... i szok nie z tej ziemi
|
#623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, dla moich teściów to było nie do wyobrażenia, że będziemy mieli tylko jedno dziecko i bardzo nam życzyli drugiego ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
tam? Bo ja taką jadłam pierwszy raz w tamtym roku na wigilii w pracy i było pyszne |
|||
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam
Lola może kiedyś uda się poznać na żywo
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My zawsze w jednym roku do teściów, w drugim do rodziców na wigilie- obie rodziny bardzo tego pilnują, żeby było sprawiedliwie , pierwszy i drugi dzień świąt też rozdzielamy sprawiedliwie , ciesze się i bardzo to doceniam, że mamy z kim spędzać święta i rodziny zabiegają o nasze towarzystwo .
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Heh ![]() Ile ludzi tyle historii rodzinnych i świąt. U nas głupia sytuacja, bo przez to, że sama nigdy nie miałam świąt w tej super atmosferze miłej tylko "na siłę" i w kłótniach to jestem bardzo zamknięta ![]() I mimo, że TŻ obiektywnie ma najcudowniejszą rodzinę, są pomocni, mili, siostra mnie w ogóle nie zna, a pożyczyła na samochód, laktator, no i wszyscy tacy są, ale mi tak trudno się otworzyć Po prostu siedzę wsród nich i chcę zniknąć Może z czasem się zmieni, też liczę, że Hania mnie trochę otworzy na bycie rodzinnym.---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Tak jest fajnie.
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Ale naskrobałyście
![]() Marcia najważniejsze, że Bejbik jest zdrowiutki! Moja mama dwie pierwsze ciąże nie znała płci dzieci, bo to były lata 70 i wczesne 80 no i nie było USG, ze mną w ciąży już było USG ale nie chciała wiedzieć i zabroniła lekarzowi zdradzania jej płci dziecka, mimo że on już wiedział co będzie:p Także można przeżyć. Najgorsze jest właśnie, że się całe otoczenie wypytuje, ale tak jak już pisałaś- trza olać i tyle:p Dziewczyny pisałyście, że na IP mierzą takim cyrklem specjalnym- to jest miednicomierz Mnie mierzyła położna ze 3 lata temu jak miałam praktyki na położnictwie... i też mi wtedy powiedziała, że nie urodzę w życiu dziecka sn bo taka wąska jestem. Ale tak do końca w to nie wierzę, bo czuję , że od początku ciąży sporo się poszerzyłam, może to głupio brzmi ale czuję po prostu co jakiś czas że kosteczki gdzieś tam w miednicy mi się delikatnie rozłażą... a podczas porodu działa jakiś tam hormon relaksyna o ile pamietam, który powoduje, że więzadła i mięśnie miednicy jeszcze bardziej się rozciągają... także Paula może nie będzie tak źle, jak byłaś mierzona w sierpniu to też było wcześnie, pewnie się też poszerzyłaś:p Miejmy nadzieję, że jakoś damy radę sn a jak nie no to trudno...Ja byłam dziś pozałatwiać sprawy w pracy, a że miałam humor średni to na pocieszenie wpadłam do swojego ulubionego sprawdzonego lumpka Mam już dużo tych najmniejszych ciuszków na 52-62 cm, więc w tych rozmiarach kupiłam tylko 3 bodziaki, a tak to nakupiłam już ciuszków takich sporych nawet na 80- 90 cm Było mega tanio i naprawdę fajne rzeczy więc wzięłam, będą sobie czekały na swoją kolej... bo obawiam się, że jak już przyjdzie Kluska na świat nie będę miała czasu tak po lumpkach buszować.Kupiłam też płyn do płukania Dzidziuś ( proszek mam już Lovela, kupiłam juz dawno jak był w promo w Biedrze), także od przyszłego tyg zabieram się za wielkie pranie, prasowanie i układanie ![]() ![]() Pisałyście też o Wigilii- my też z Tż w tym roku po raz pierwszy robimy" na swoim", będzie u nas mama Tż ale pewnie przyjedzie dzień przed Wigilą więc tak czy siak musimy większość przygotować sami. Ale chyba zacznę o tym myśleć bardziej dopiero na poczatku grudnia ![]() Badzia superaśnie, że masz dobre wyniki !!!
|
#629 |
|
Mamusia Luty 2016
|
W ogóle przyszedł dziś z allegro stanik do karmienia i dwie koszule nocne do karmienia rozpinane, przymierzyłam je i... dostałam ataku paniki. Że za 3 miesiące będę w nich karmić MOJE dziecko. Naprawdę dostałam schizów.
A wczoraj jak leżałam z TŻ przed TV i mała zaczęła kopać popatrzyłam na ten już naprawdę ogromny brzuch i dostałam schizów, że jak ja urodzę tak dużego człowieczka.. Wiecie, że tamtędy ma wyjść coś tak dużego Aha i dodatkowo zauważyłam rozstępy na prawej piersi Mimo, że wcale dużo nie urosly i smaruję Palmersem
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem bardzo rodzinna choć nie mam już za wiele rodziny po śmierci rodziców i dziadków żadne święta nie były takie same już jakieś nie świąteczne takie ... pamiętam pierwsze święta u mojej siostry teściów bo potem tam chodziliśmy byli jej teściowie i szwagra siostra z dziećmi potem otwieranie prezentów i wszyscy dostali tylko nie ja strasznie mi było wtedy przykro okropnie... ktoś na szybko zapakował mi mersi czy jak to się pisze żeby mi chyba przykro nie było...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

I wszystko jest ok
na pewno bede wspominac ;-) i musze na 100 sie nastawic ze nie chce wiedziec bo masakra tak sie zawodzic co tydzien :-D
.

Siadamy do stołu ja załamana, bo nie tak to miało do wyglądać. Jemy a mała "ale pyszna zupka"
Buchneliśmy śmiechem, bo w sumie zjadliwy był, tylko nie taki jak u mnie w domu