|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Witam się w 26tc
jeszcze tydzień i zaczynamy 7 m-c, czyli III trymestr ![]() Malinka To pocisnęłaś z tym linkiem. Będę się teraz modlić o duże gabaryty Tośki, co by sobie z czystym sumieniem zamówić cesarkę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej witam się z rana
![]() Moja cora jest łaskawa ostatnio i budzi mnie ok 8 ale byl czas ze 5:40 z zegarkiem w ręku :facepalm:Nadia pisz smialo ![]() Malinka za wizytę ![]() Mnie czeka dziś dzień w kuchni i sprzątanie bo mam dziś wieczorem gości i jutro druga tura ![]() Miłej soboty dziewczyny
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() O 9.20 w DDTVN będzie o komórkach macierzystych ![]() A teraz wracam nadrabiać
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Moooniaaaa - szok. Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać i szokować. Coraz mniej empatii na tym świecie.
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry w sobote,
Ja zaraz wybieram sie na zakupy, chce zrobic prezenty i wyslac do Pl i musze sie streszczac bo znajomy jedzie za tydzien to mi wezmie wszystko przy okazji. Przy okazji zapakuje mu zbedne graty zeby wywiozl na strych do tesciowej. Jutro ikea nas czeka i moze w koncu zaczniemy malowac sypialnie. Malinka kciuki za wizyte Ciekawe ile twoja kluseczka juz wazy ![]() Mialyscie dziewczyny juz rozmowe na temat zostania dawca krwi pepowinowej? Tak mi sie przypomnialo jak Ktoregos dnia napisala o kom macierzystych. Ja jak bylam w szpitalu na usg to dostalam ulotke i formularz do wypelnienia. Mam sie zastanowic i do 32 tyg oddac podpisany jesli zechce zostac dawczynia. W sumie nie mam sie nad czym zastanawiac skoro komus moze to pomoc. Nadia dolaczam do ciebie..tez szukam pomyslu na siebie, na wlasny biznes i poki co nic jeszcze nie wymyslilam ![]() Milego dnia Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie zapomne momentu jak pojechalam z krwawieniem na ip w 8 tyg a tam lekarka robiac mi dopochwowe usg pytam mnie.. a kiedy pani byla na wizycie? Ja ze 2 dni temu i wtedy ona z dziwna mina I WTEDY SERCE BILO? Z takim zdziwieniem.. pamietam ze na kilka sekund wtedy moje sie zatrzymalo ze strachu.. i wydusilam smutne tak bilo a dzis juz nie? A ona NIE NO BIJE TAK PYTAM..
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie jestem ciekawa ile przybrała i co tam u niej
![]() Chyba czuje, że matka się stresuje, bo co chwilę kopa dostaję na uspokojenie ![]() Ja nie zapomnę jak w Pl trafiłam z tym krwawieniem w 9tyg i na IP dzwoniły przy mnie na ginekologię i usłyszałam, że podejrzenie poronienia.. I czas jaki upłynął od tego momentu do badania był chyba najgorszym i najdłuższym w moim życiu..
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie na ip polozna uspakajala, ze krwawieni w ciazy to nie zawsze najgor, zebym sie nie denerwowala itp tylka tam na ginekologi juz ta lekarka..
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mnie TŻ zawiózł wózkiem na ginekologię, to od razu inna atmosfera. Pielęgniarki milsze znacznie, a ginekolog mnie właśnie uspokajał. A na koniec jeszcze mi zdjęcie Małej dał, chociaż wcale nie musiał.
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie u mnie z kolei przy poronieniu bylo tak ze jak pojechalam z krwawieniem na ip to lekarka zachowywala sie z taktem i dyskrecja. Ani razu nie powiedziala o poronieniu..tyle ze jest widoczna ciaza ale za wczesny tydzien zeby cokolwiek mogla powiedziec, kazala przyjsc za 48h do sprawdzenia bety. A ja i tak wiedzialam ze to koniec..widzialam to w jej twarzy i tak naprawde ta jej uprzejmosc nic mi nie dala..tylko zludna nadzieje ze moze jednak sie myle..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koleżanka urodziła około miesiąca przed terminem, pierwsze dziecko, mały nie oddychał, od razu go zabrali, zaintubowali i prawdopodobnie przy intubacji coś uszkodzili, wdała się infekcja i sepsa.. Rano jej powiedzieli, że przewożą dziecko do Prokocimia w stanie tak krytycznym żeby się przygotowała na najgorsze.. Po dwóch godzinach powiedzieli, że dziecko umiera.. Oczywiście płacz, histeria, załamanie a położna do niej z tekstem "i po co pani tak beczy?! Urodzi sobie pani drugie, zdrowe!" Cudem stan zaczął się poprawiać! Najpierw miał nieżyć, później mówili, że będzie warzywko a później to już przecierali oczy ze zdumienia! Mały skończył dwa lata w listopadzie i ciężarna ciotka już za nim nie nadąża !
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
Jejku to okropne co piszecie :-( nigdy nic podobnego mi się nie przytrafiło ale kilka takich historii słyszałam. I zastanawiam się jak tacy lekarze czy pielęgniarki szczególnie kobiety mogą sobie w twarz spojrzeć? Przecież to okrutne.
|
#3015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak kobieta, kobiecie a często matka może takie rzeczy mówić. Powinny takie osoby inne specjalizacje wybrać a nie.. Jednak faceci są chyba bardziej taktowni w takich sprawach. Ja w ogóle wolę facetów ginów, chociaż nie powiem, ta gin do której tutaj chodzę zawsze jest dla mnie miła i delikatna. Ale w Pl mój pierwszy gin to była kobieta i wtedy powiedziałam, że nigdy wiecej do kobiety nie pojde. I w Pl mam 2 gin facetów i do nich tylko chodze niezmiennie od kilku lat.
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Przykre to co piszecie. Zawsze wydawało mi się, że żeby zostać pielęgniarka, położna czy lekarzem trzeba mieć w sobie bardzo dużo empatii.. I nie każdy może się tym zajmować.
Dzisiaj obiecałam tż krokiety. Mam nadzieje, ze nie spędzę pół dnia w kuchni.
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wole facetow choc jak bylam mlodsza to mnie krepowal chlop gin
i mialam fajna lekarke.. ale 2h prywatnie czekac na wizyte na niewygodnych stolkach.. zawsze miala duzo obsuwy i zmienilam i teraz mam super gina- kazdemu moge go polecic. Mame musze do niego wyslac, bo ona tak rzadko chodzi na badania a ja bym wolala zeby poszla..
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na początku też się krępowałam, ale teraz wolę iść do gina niż do dentysty
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Też miałam pierwszą gin kobietę, po 2godziny czekałam na wizytę prywatną bo tyle kobiet miała pozapisywane co 15 minut, za wizytę nieraz płaciłam po 250zł i sama o wszystko musiałam ją wypytywać bo nic nie wytłumaczyła, nie powiedziała-dramat! Zmieniałam na mężczyznę i jestem bardzo zadowolona! Kompetentny, wszystko tłumaczy, miły, delikatny, nigdy nie miałam oporów żeby do niego iść
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Moim pierwszym ginekologiem też była kobieta i stwierdziłam, że nigdy więcej. Głowicę do usg dopochwowego wcisnęła mi na siłę, aż się popłakałam. Stwierdziła tylko "trochę ciężko było, ale weszło, hehe."
![]() I tak w ogóle, to dzień dobry! ![]() Współczuję Wam takich doświadczeń w szpitalu.
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się tamta pytała czy jestem jeszcze dziewicą. Na moje "nie" głupio się zaśmiała i powiedziała, że to bardzo dobrze i jeszcze stwierdziła tak po prostu, że mam nadżerkę i trzeba ją wypalić. A jak poszłam do innego gin 2 tygodnie później, bo bóle jak miałam tak miałam (nic mi na nie nie dała nawet
|
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie dopiero obudziłam ide zjeść śniadanko i kawusie o 7sie przebudzilam i pisałam do koleżanki i siostry czy maj gofrownicę
niby mam opiekacz 3w1 ale na gofry za slaba moc, pojadę sobie kupić
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem podejście gina czy położnej nie zależy od płci.
Sama chodziłam do ginów kobiet i facetów i tak samo jedni jak i drudzy potrafili być nieprofesjonalni. Z tym, że mam wrażenie że ginów mężczyzn jest więcej i mają większą wiedzę rzadko ktoś polecał kobietę.
|
|
|
|
#3025 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak w ogole to dzien dobry wczoraj juz tu nie zagladalam, dostalam takiej okrutnej zgagi po wypiciu "Kubusia", ze nie wiedzialam, co mam ze soba zrobic! jakas masakra, nic mi nie pomagalo... palilo jak diabli bite 4 godziny myslalam, ze mnie to ominie, ale mama mnie "pocieszyla", ze tez sie meczyla w ciazy ze straszna zgaga, wiec moge miec podobnie ![]() dzisiaj postanowilam stanac na wage..niesmialo ![]() nie pytajcie (+7 kg) w 10 dni przybylo mi dokladnie 1,4 kg dzieki zaraz wyruszamy za szukaniem autka, wiec podczytam was pozniej ![]() milego przedpoludnia!
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-11-21 o 10:26 |
|||||||
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez się spotykam z różnymi opiniami i nie wiem komu wierzyć. Ostatnio jak byłam u tego drugiego lekarza, to powiedział, że jest nadżerka. A ten mój lekarz mówi, że nic tam nie ma. Wiec juz sama nie wiem komu wierzyć ;-)
A ja jakoś trafiałam do fajnych kobiet ginekologów.. Pecha to mam do facetów właśnie :-P ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Przestańcie z tymi goframi plisss :-(
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się załamałam ostatnio jak stanęłam na wadze ![]() Powodzenia z autkiem ! Czego szukacie ?
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Dark, popieram!
Jeszcze jedna o gofrach napisze ![]() Mam gofrownicę, tż uwielbia i pewnie tylko na słowo "gofr" prosiłby jak kot ze shreka, żebym zrobiła na wieczór |
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
Nawet mojemu tż nie przypominam o gofrownicy bo było by to samo :P
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie własne Kubusiowe soczki z sokowirówki. Dziecka tez nie mam zamiaru poić taką słodka wodą.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

jeszcze tydzień i zaczynamy 7 m-c, czyli III trymestr 

taka sprawiedliwość 

za wizytę 

rzadko ktoś polecał kobietę.

dzieki