|
|
#2791 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
ja dużo jeżdżę, bo do pracy dojeżdżam, ale to lajtowa droga. Zrobiłam prawko jak miałam 18 lat, potem dłuuugo nie jeździłam, chyba z 8 lat, no ale praca 30 km od miejsca zamieszkania mnie zmusiła do nauki. A jak już się nauczyłam, to wszędzie dojadę
jestem kierowcą ze wszelkich koncertów, wypadów w góry itd. I co gorsza bardzo polubiłam jazdę, ale po autostradach, drogach szybkiego ruchu, lubię szybko jeździć ![]() Ale parkować też nie znoszę! Tym bardziej, że mamy spory samochód. Miłego dnia, spadam do pracy na chwilę
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-11-21 o 08:47 |
|
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez lubię jeździć autem szczególnie sama
dobrze sie czuje za kierownicą. Prawko nam 6 lat a jeżdzę 7 lat
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja 2 użyte mam za tydzień 28... potem 9 grudnia połówkowe i może w końcu mi ktoś potwierdzi tak na pewno co w tym moim brzuszku siedzi Co do prowadzenia auta. Mam prawko juz 5 lat i jeżdżę tylko po swojej miejscowości bo ja znam. Jak musze gdzieś dalej to się boje. Szczególnie parkowania bo tego nie umiem zrobić jeśli nie ma w koło miliona pustych miejsc :-P
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Uff widze ze nie tylko ja sie boje parkowania
![]() zdaje sobie sprawę ze trening czyni mistrza hehe moze powoli teraz bede częściej jeździć jak mąż bedzie mogl sie napic i wtedy coraz bardziej sie poczuje dobrze ![]() Chciałabym sama podejmowax decyzje w aucie - a narazie mąż mi mówi co robic bo jak człowiek jeździ tak rzadko to naprawde potrzebuje jego wskazówek (szczególnie właśnie przy parkowaniu:P )
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się jak dla mnie z samego świtu
Wyjątkowo dziś wcześnie wstałam a poszłam spać przed 1 bo wciągnął mnie film. Polinezyjka no nie dziwie się że boisz wsiąść za kółko jak jeździsz od świeta ja takich kierowców nazywam ,, niedzielni kierowcy" odrazu widać jak się ktoś mota za kierownicą i właśnie te akcje jak przesiada sie babka z zakierownicy a pasażer zaczyna parkować nie obraś się ale dla mnie to obciach. Byłam ostatnio świadkiem takiej sytuacji wraz z mężem (siedział jako pasażer również jest kierowcą) to tak się śmiał że nie mogłam go uspokoić powiedział że jak bym ja tak zrobiła to bym opier**ol jeszcze dostała bo siara. Nigdy mnie nie wyręczał w trudnych sytuacjach parkowania czy jak nawaliło pół metra śniegu i szklanka na drodze -zresztą możecie sobie wyobrazić jaka droga jest na wsi o 5 rano jak jeszcze póg nie przejechał i to właśnie dl amnie była szkoła jazdy a nie jakieś pitu pitu w mieście...Osobiście rozumię Twoją rozterkę Krk ponieważ ja jako kierowca z 10 letnim starzem a jeżdże bardzo dużo! jadąc do Krk miałam oczopląs głónie na rondach ![]() :m dleje:Parkowanie hmm zawsze gdzieś wcisne swoje auto mam sedana na żyletki ale wejdzie Matko ale sie rozpisłam jak nie ja
|
|
#2796 |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Sunmade trzymaj się tam. Dobrze, że z maleństwem wszystko ok
Ja prawko mam już 9 lat i jeżdżę autkiem praktycznie cały czas, z tym że na początku było to tak bardziej okazjonalnie i na krótkich odcinkach (po okolicy) Ale odkąd wyszlam za mąż (4 lata) i przeprowadziłam się do dużego miasta wojewódzkiego, to jeżdżę codziennie 30 km w jedną stronę do pracy. Powiem Wam, że trening czyni mistrza Teraz nie boję się żadnego parkowania, a wiadomo jak to na osiedlu pod blokiem trzeba się nagimnastykowac. Teraz nawet parkowanie "koperty" idzie mi całkiem gładko, a np. na egzaminie na prawko to był koszmar.
|
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam prawo jazdy od 18 r. ż czyli już ok. 7 lat. Jeżdżę wszędzie bo muszę. U mnie w domu rodzinnym nikt nie miał prawo jazdy także nagle musiałam stać się kierowcą wszystkich. Ja się nie boje jeździć, ba sprawia mi to przyjemność
![]() Wczoraj nic nie pisałam bo nie miałam siły. Miałam bardzo wczoraj stresujący dzień cały dzień w nerwach i na koniec oczywiście musiało to się odezwać czyli skurcze i twardnienie brzucha, do tego zaparcie i wszystko na raz. W nocy wierciłam się jak szalona, nospa prawie nic nie pomogła. Dopiero rano zasnęłam i teraz jest ciut lepiej, bo skurczy nie mam, ale brzuch twardy dalej. Boje się, że przez to wszystko wczoraj coś bąblowi zaszkodziło. Nie chce kolejny raz pisać do gina bo serio wyjdę na histeryczkę, że z każdym problemem do niego piszę albo dzwonie. Poczekam do wieczora jeżeli dalej tak będzie jak jest jadę na ip, chociaż chciałabym tego uniknąć
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
Dałam znać ginowi, zobacze co odpisze. Mam nadzieje, że na ip nie bede musiała jechać znowu, bo powiedzą, że jestem jakąś histeryczką czy coś
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Ja prawko mam niecałe 4 lata, przez pierwsze pół roku mało jeździłam, później coraz więcej, po miastach czy do pracy. Nie było problemu, żebym pojechała nad morze czy do Białej Podlaskiej. Jakoś nie boję się miast ( zwłaszcza jak tż siedzi obok) czy dalszych tras. Mała akrobatka tak się rano wypchnęła, że miałam szpiczasty brzuch
|
|
|
|
#2801 |
|
Rozeznanie
|
Czekam na męża i mam na ip pojechać płakać mi się chce
Pare dni spokoju i znowu wycieczki po lekarzach i szpitalach
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest kawoholikiem po tatusiu (i chyba trochę po mamusi
![]() Do tego mam zawalone zatoki, spływa mi wszystko do gardła więc gardło też zawalone, w nocy budzę się ciągle bo nie mogę oddychać... A teraz chyba jeszcze mi się robi zimno na wardze! Zwariuję! A w szufladzie mam cały arsenał leków, które by mi pomogły w jeden dzień (ach to doświadczenie w leczeniu zatok :/ ), tylko że mi nie wolno... Do tego co idę do lekarza to słyszę- "o, jest taki syrop, Prenalen, może Pani brać". Sorry, wolę syrop z Paoli, ma więcej soku z malin...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Dla spokoju l3piej sprawdzić co się dzieje. Trzymaj się mocno i daj znać co tam u was :-*
|
#2804 |
|
Mama Land
|
Sunmade: Biedaku! Znów Ci się szpitalny pobyt trafił w weekend! Pocieszaj się, że z Maluszkiem jest ok, a tam się Tobą fachowo zajmą, a Mąż zadba pod względem dogadzania
Kejka Ty to masz czuja ![]() Kropcia Gratsy! I jakie twarzowe zdjęcie Sammarita: Podziwiam ludzi, którzy takie kąski wyszukują w necie! Zazdroszczę ogromnie, bo ja nie mam zaparcia, nosa i zaufania do aukcji ![]() My wczoraj położyliśmy się spać jakoś po 2, jako że do 1 pilnowałam słodkiego 1,5rocznego Aniołka Kumpela mi też podpowiedziała, że tummy tub jest świetny na kolki. Jak Maleństwo płacze i je boli, to nalewasz wody do pasa, sadzasz dziecko i od razu mu lepiej. To tak na przyszłą ewentualność ![]() Ufff, dobrze, ze nie tylko ze mnie taki okazyjny kierowca! Dopóki mieszkałam u rodziców, a potem pracowałam w warsztacie samochodowym to jeździłam jak petarda (każdym samochodem, bo Tata uczył mnie na wielu modelach i typach ). A od 2 lat (!!!) praktycznie w ogóle! Dobija mnie to, gdyż dawno przepadły moje umiejętności i się boję (jak większość z Was-głównie parkowania |
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne ciuszki wynajdujecie, ja mam sporo dostać, ale kupiłam Bodziaki na 62 z krotkim rekawem- powinny byc ok na poczatek lata. Dla cory sporo paczek kupowałam na ebayu i czasem trafiały się perełki za grosze ![]() Prawko mam już jakieś 12 lat. Teraz jeżdżę regularnie po autostradach i po mieście- a Frankfurt nad Menem najmniejszy nie jest ![]() Córa obudziła się dziś o 5 , mąż dalej cherl! Więc ja do niej wstałam. Teraz aniołek śpi, a ja nie mam ochoty, chociaż czuję zmęczenie.Tummy tub był u nas świetny pierwszy miesiąc, a potem córa za szybko urosła- przybrała w ciagu 6 tygodni na piersi tylko 2 kg i przestała się w wiaderku czuć komfortowo. Do tego nigdy jej nie pasowało otulanie, czy ciasne obwiazywanie kocykiem, także tummy tub i jego ciasnota też jej nie pasowały. Charakterna oddałam koleżance![]() Mój synek rusza się najwięcej w nocy, tak samo było poprzednio w dzień prawie nie czuję ruchów, zresztą dalej są bardzo delikatne.
|
|
#2806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bedzie dobrze ![]() ![]()
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak czytam o waszych problemach w ciąży to jestem jeszcze bardziej wdzięczna za moją bezproblemową, jedynie ok dwóch tygodni mdłości na początku i teraz raz na jakiś czas zgaga. Mała chyba wie co robić, żeby mieć rodzeństwo |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest? łozysko może przejść z jednej ściany na drugą czy nie? Leżałam z dziewczyną w szpitalu, która mówi, że u niej tak było. Czytałam trochę o tym, ale nikt tego nie potwierdza
|
|
|
|
#2809 |
|
Raczkowanie
|
kropcia 007 gratuluje córeczki
twardnienia brzucha mi coś zrobl się twardy w środę po wojażach w Krk zarzylam nospę, wczoraj na wieczór też miałam twardy ale nic nie zażywałam, dziś rano obolały i miałam wrażenie jakby mnie w środku brzucha w macicy ciąglo na dół i ciągła, kłuła szyjka- zażyłam nospę polożylam się i przeszlo . Moja mama twierdzi że jestem przewrażliwiona. Pól-tora tygodnia temu było wszystko ok na wizycie-szyjka długa. OMG NIE DŁUGO TO BĘDĘ MUSIAŁA CHYBA DO GINA CO TYDZIEŃ CHODZIĆ .
|
#2810 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką z fioletowo-czarnymi drzwiczkami, wypukłymi, nei wchodzą do wewnatrz. Fakt dałam za nią ponad 2 tysie ale warto było -cicha jest -wsad 8 kg, duże pranie moge wsadzić, koce czy coś no problem -obroty 1200- jedne wirowanie i obrus kłade na stół, podwójne, to wyciągam prawie suche rzeczy ![]() fajna sprawa też suszarka jak ktoś ma miejsce ![]() - tem do 90 C Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gartulacjeCytat:
SEN załabym się dzisiaj na łóżko chyba :mdeje: ja pierniczę.... tak mam dość tegow stawania w nocy, ze przez sen chyba przetrzymuje czy co, nei wiem co ja tam robię, ale śniło się mi, ze chce się bardzo mi siku, bardzo, i poleciałam na wc (w śnie) i już siedziałam i miałam robić i się ocknełam,ze ja na łóżku leże boszsze mąż by chyba zwątpił, jakby się zlała
|
|||||
|
|
|
#2811 |
|
Mama Land
|
Słyszałam, że suszarki strasznie duzo prądu zżerają, więc wiem, że na to nigdy się nie skuszę.
Wartości były powalające, bo to wychodziło około 1/3 zużycia całego pradu w mieszkaniu... |
|
|
|
#2812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jazda autem Ja mam prawko ponad 7 lat i przez te lata praktycznie nie było dnia żebym gdzieś nie jechała wiec jestem obyta za kierownicą czuję się bardzo dobrze, parkowania absolutnie się nie boję a raczej znana jestem z tego, że zmieszczę się wszędzie czasem tylko ciężko wysiąść :P mieszkam na wsi w gorach wiec warunki zimą też są różne ale wolę to niż z buta ciągnąć i jeszcze z dzieckiem w miescie to macie na pewno inaczej komunikacja jest super wiec samochód można sobie darować. do miasta jak musze to pojadę to tych co znam to jakiegoś innego tez ale najlepiej żeby jakiś inny kierowca był obo żeby podpowiedzieć co i jak
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki. Dopiero do Was dołączam i pozdrawiam z szpitalnego łóżka. Mam 21 lat, moje i meza upragnione maleństwo w brzuszku ma 17 tygodni i waży 180g. Trafiłam do szpitala w czwartek, w środę miałam śluz podbarwiony na rozowo (ale bez krwi) no i pobolewanie w podbrzuszu. Zrobili usg szyjka się nie skraca, z dzidziusiem wszystko dobrze. A ja biore nospe, luteine i zelazo. Mam nadzieje ze niedlugo do domu. Ruchy czasami czuje Ale to takie smyranie. Nie mogę się doczekać tych pierwszych kopniakow. 😊
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Termin z usg ma 25.04 Według OM to 19 tc A według usg to 17 tc |
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi gin powiedzial ze mniej wiecej do 20 tyg moze sie tak przytrafic chcialabym zeby mnie to dotyczylo
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Pralka
My mamy eci bubel. Tak, bubel i tak nie piorę w opcji Eco bo trwa ponad 2h, a pranie potem nie pachnie tak jak w opcji pranie codzienne, 1,5h
|
#2816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam eco bubble ale jestem zadowolona. Najcześciej wstawiam szybkie pranie 30 min 30 st lub codzienne 55 min 40-60 stopni. Pomieści 8 kg obroty 1200 max temp 95 st.
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki byś z maleństwem szybko wyszła i więcej nie musiała wracać do szpitala Ja mam pralkę z suszarką i jestem mega zadowolona przynajmniej narazie :-P
|
|
#2818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też nie raz twardnieje brzuch tak w dole ale nigdy nie bolał ani nie czułam skurczy więc nie wiem czy panikowac czy to normalne, zawsze wtedy sie zastanawiam czy dzwonic do gin czy nie panikowac, kłade sie, biore no-spe i przechodzi więc chyba nie ma sie czym martwic nie??
|
|
#2819 |
|
Raczkowanie
|
Jej, wez mi nawet nie mow... Ja prawo jazdyvRobilak ponad 5 lat temu i ani razu nie bylam za kierownica... A bardzo chce byc niezalezna, zwlaszcza jak bedzie dziecko i no bedzie trzeba do lekarza, na zakupy itd. Ale boje sie jezdzic, po tak dlugiej przerwie to w ogole... No na pewno pojde na jakis kurs doszkalajacy, ale orlem za kierownica to ja raczej nie bede:/
|
|
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tez twardnieje ale na minutę i potem puszcza żadnego bólu przy tym nie czuje. Wczoraj pytałam gin mówiła ze to normalne. Żadnych tabletek nie biorę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

jestem kierowcą ze wszelkich koncertów, wypadów w góry itd. I co gorsza bardzo polubiłam jazdę, ale po autostradach, drogach szybkiego ruchu, lubię szybko jeździć 

proszę pokolorować mnie na różowo bedzie pipka! Wazy 410g termin nadal na 1.04
️

, mąż dalej cherl! Więc ja do niej wstałam. Teraz aniołek śpi, a ja nie mam ochoty, chociaż czuję zmęczenie.

gartulacje
chcialabym zeby mnie to dotyczylo