Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-21, 10:43   #3031
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
o matko
Po tym bałam się chodzić do ginekologa.

Chociaż 2 lata temu odkryłam super panią Ginekolog. i gdyby nie to, że nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzic, to bym cały czas do niej chodziła.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:43   #3032
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Kubuś to straszne dziadostwo! Nawet mówią żeby tego dzieciom nie dawać!
Ja też się załamałam ostatnio jak stanęłam na wadze
Powodzenia z autkiem ! Czego szukacie ?
teraz juz bede wiedziec, zeby tego nie pic
mamy upatrzonego forda focusa titanum 2007 i takiego bysmy chcieli wlasnie
teraz mamy takiego pryka do pracy tylko i na zakupy, ale z dzieciatkiem sie nie zaladujemy do niego, wiec pasuje zmienic

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja robie własne Kubusiowe soczki z sokowirówki. Dziecka tez nie mam zamiaru poić taką słodka wodą.
ja tez mam sokowirowke, ale lenistwo wygrywa soczki dla malej tez planuje robic sama, wtedy na pewno nie bede leniwa sa pyszne
Stary 2015-11-21, 10:47   #3033
Darkanddark
Zakorzenienie

Eeyesblue - i tak trzymaj, mnie się też czasami nie chce robić soku, ale tż kupił mi marchewkę i jabłko wiec dzisiaj zrobię ten sok
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 10:48   #3034
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
teraz juz bede wiedziec, zeby tego nie pic
mamy upatrzonego forda focusa titanum 2007 i takiego bysmy chcieli wlasnie
teraz mamy takiego pryka do pracy tylko i na zakupy, ale z dzieciatkiem sie nie zaladujemy do niego, wiec pasuje zmienic
Też zmieniliśmy z mojej małej Toyotki i obniżonego Audi męża pożytku by nie było :P
Macie jakiegoś mechanika znajomego czy sami jedziecie? Teraz kupić samochód to ciężka sprawa
Stary 2015-11-21, 10:52   #3035
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Też zmieniliśmy z mojej małej Toyotki i obniżonego Audi męża pożytku by nie było :P
Macie jakiegoś mechanika znajomego czy sami jedziecie? Teraz kupić samochód to ciężka sprawa
Też mam małą Toyotę i żeby wózek zmieścić do auta, to chyba będę musiała fotele składać. Albo zamienię się z TŻ, on będzie moim dojeżdżał do pracy, ja będę śmigać jego Fiatem Stilo kombii

Stary 2015-11-21, 10:55   #3036
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Świąteczny filmik z dzieckiem, mega!
Stary 2015-11-21, 10:55   #3037
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Też mam małą Toyotę i żeby wózek zmieścić do auta, to chyba będę musiała fotele składać. Albo zamienię się z TŻ, on będzie moim dojeżdżał do pracy, ja będę śmigać jego Fiatem Stilo kombii
U nas zamiana nie wchodziła w grę ale u was czemu nie po co zmieniać jak kombiak jest funkcjonalny
Stary 2015-11-21, 11:04   #3038
gosza82
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!!!
Wybaczcie za wczorajszą nie obecność ale zabiegana byłam a dziś o 5 mąż zadzwonił że ma awarię auta i czy bym po niego nie przyjechała jakieś 50km od domu... No to z zamkniętymi oczami kawę wypiłam i wsiadłam w auto. co się nie robi dla miłości

Ja od paru dni mam strasznie piekące oczy i suche ale to chyba dlatego że coś spać nie mogę.

Dziś mam w planach odwiedzić rodzinkę i może wreszcie uda mi się usiąść i posortować ubranka bo tyle nakupowałam że już nawet nie wiem ile mam czego

Życzę Wam miłej i spokojnej soboty
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 11:15   #3039
moooniaaaa
Zakorzenienie

Gosza, krople nawilżające sobie kup, po co się męczyć. Sezon grzewczy za pasem, lepiej nie będzie
U nas w domu krople do oczu to towar pierwszej potrzeby

Cytat:
Eeyesblue - i tak trzymaj, mnie się też czasami nie chce robić soku, ale tż kupił mi marchewkę i jabłko wiec dzisiaj zrobię ten sok
A z jakich proporcji robisz?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 11:18   #3040
Darkanddark
Zakorzenienie

Moooniaaaa - Oj różnie, nigdy nie ważyłam ani nie liczyłam.. Na oko, zależy od smaku, czy chce bardziej marchewkowy, jabłkowy, pomarańczowy itd wiem, że mało satysfakcjonującą odpowiedz, ale robie z tego, co mam. Dzisiaj dorzucę jeszcze cytryny, mandarynki, mam jedną pomarańcze to tez ja wrzucę.
Stary 2015-11-21, 11:19   #3041
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
mamy znajomego, ktory z nami jedzie i sie zna wyjezdzamy pozniej, bo znalezlismy w okolicy jeszcze jeden bliziutko reszte chyba jutro ogladniemy no chyba ze kupimy ten

darkanddark tez uwielbiam marchewke i jablko i jeszcze pomarancze, pycha

gosza ja tez mialam wczoraj tak z oczami z tym, ze nie byly suche a sie lzawily i piekly, dzis juz ok

ide wlaczyc pranie
Stary 2015-11-21, 11:22   #3042
mira81
Zadomowienie

Ja mam szybkie zakupy zrobione. Obkupilam najmlodszych a dla rodzenstwa pojedzie szampan i inne pysznosci.
Zajelo mi to raptem 2 godzinki a czuje sie dzisiaj jakbym caly dzien po sklepach biegala.

Wracam do domu i bede sie tylko wkurzac bo syf jak nie wiem, pranie slabo schnie wiec salon mam zastawiony suszarka. W dodatku nie oplaca mi sie sprzatac skoro mamy malowac.
Wszystko stoi odlogiem a ja nie moge nic robic.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 11:25   #3043
trzydziescidwa
Zakorzenienie

ech znów nie mogę jakoś nadążyć za rozmową... czytam, ale nie chce mi się nic pisać...
Stary 2015-11-21, 11:25   #3044
malinka9191
Zakorzenienie

ja juz ekspresem posprzątałam, pranie wstawione, rosołek sobie powoli pyrka, wiec mam chwilę dla siebie zanim zacznę się szykować na wizytę
Stary 2015-11-21, 11:33   #3045
gosza82
Rozeznanie

Eeyesblue ja juz z tymi oczami walczę od jakiegoś czasu okłady z herbaty i rumianku nie pomagały a krople nie wiedziałam czy można... Moooniaaa jakie byś najlepiej polecała?
Mira ja bym była bardzoooo zadowolona z buteleczki szampana mmmm z bąbelkami ale bym się napiła
A jeszcze zapomniałam się pożalić że waga nagle poszła ostro do góry i wcale nie jem więcej

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

32 ja tak miała wczoraj...

Malinka powodzenia na wizycie
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 11:49   #3046
mira81
Zadomowienie

Gosza...w szafie mi stoja 4 kartony szampana...i moge sie tylko slinic do nich

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 11:52   #3047
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
No i 100stron w 10dni
To nie jest normalne

Piszecie w takim tempie, że człowiek, żeby być na bieżąco musiałby siedzieć non stop przy kompie
Normalnie mam wyrzuty sumienia i czuję ciśnienie...

malinka za wizytę

trzydzieścidwa jak Cię niepokoją te twardnienia, to pewnie - jedź na IP

Ja znalazłam sposób na moją Helkę Najadłam się wczoraj na kolację grillowanej piersi z kurczaka z brokułem i duuuuużą ilością mocno czosnkowego sosu Chyba Hela nie lubi czosnku, bo jak cały dzień była spokojna to po tym czosnku dostała chyba czkawki, a potem tak szalała, że aż chwilami mnie bolało jak mi przyfasoliła w żebro Booooziu... ale to jest tak cudowny ból

Idę się przejść z Gienkiem nad morze, bo wieczorem ma być niby śnieżyca... a ja się już ledwo w kurtkę dopinam - a wieczorem to już w ogóle jest problem z zapięciem..
Także ten..

A, zapomniałam, ze wczoraj zaczęłam 26tc
Serio za tydzień już 7 miesiąc?! Wydawało mi się, że za dwa tygodnie.. tak mi chyba bellybestfriend pokazywało
No ale od środy zaczynam odliczanie od 100
Stary 2015-11-21, 11:57   #3048
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja tez wole facetow choc jak bylam mlodsza to mnie krepowal chlop gin i mialam fajna lekarke.. ale 2h prywatnie czekac na wizyte na niewygodnych stolkach.. zawsze miala duzo obsuwy i zmienilam i teraz mam super gina- kazdemu moge go polecic. Mame musze do niego wyslac, bo ona tak rzadko chodzi na badania a ja bym wolala zeby poszla..
Moja nie była od kąt mnie urodziła aż okazało się że mms tarczyce w strasznym stanie. Poszła na operację ale jak już była w szpitalu to kazali jej iść do gina. Nie miała jak zwiać więc poszła. Ale od tamtej pory minęło 6 lat i nigdzie się nie wybiera. Siła prawie zmusiłam ja do mammografii,a teraz od miesiąca narzeka na żołądek i za skarby świata nie mogę jej namówić na lekarza :-\
Cytat:
Ja mam znajomego świetnego mechanika :-D mój mąż :-P i nie to żebym nie była obiektywna ;-) kilka razy już jeździł z różnymi Ludźmi po auta i narazie nikt nie narzeka. Ale przyznam że nie przepada za tym bo jednak wszystkiego na miejscu nie da się przewidzieć i zawsze zostaje obawa że coś po drodze wylezie :-\

Ja już część mieszkania mam ogarnięte. Zostało mi najgorsze czyli pokój Natalki ;-)

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja aktualnie 22 tyd +5 dni do końca 121
Stary 2015-11-21, 11:59   #3049
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moooniaaaa - Oj różnie, nigdy nie ważyłam ani nie liczyłam.. Na oko, zależy od smaku, czy chce bardziej marchewkowy, jabłkowy, pomarańczowy itd wiem, że mało satysfakcjonującą odpowiedz, ale robie z tego, co mam. Dzisiaj dorzucę jeszcze cytryny, mandarynki, mam jedną pomarańcze to tez ja wrzucę.
Czyli kombinować
Może dzisiaj wypróbuję bo mam chęć.

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Eeyesblue ja juz z tymi oczami walczę od jakiegoś czasu okłady z herbaty i rumianku nie pomagały a krople nie wiedziałam czy można... Moooniaaa jakie byś najlepiej polecała?
Genteal Ha, Visine (ale żelowe), Systane Ultra. Tych tańszych np.:Lacrimal nie polecam
Mój tż po korekcie wzroku, więc krople zawsze muszą być w domu, przez to i ja się przyzwyczaiłam, że rano i wieczorem używam i na prawdę duży komfort. Kiedyś w okresie jesienno-zimowym każdy pytał dlaczego mam takie czerwone oczy a one wiecznie były suche, od ogrzewania albo wiatru.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 12:00   #3050
201704101323
Konto usunięte

magda16262;- serio dajesz radę w zwykłych spodniach?
Ja ogólnie nie lubie biodrówek, a takie musiałabym nosić nisko na biodrach.To nie dla mnie- ja mam 3 pary ocieplanych czarnych legginsów i tak chodzę na zmianę, do tego kilka sztuk tuniczek i 2 ciążowe.Tak się stroje na zmiane.

sloneczko4477- wczoraj w tvn był taki temat, ja nie mogę słuchac ani czytać takich historii. Mam za słaby charakter.

polly_a czemu Twojej mamie ma sie przydać, będzie rodzić ?
sloneczko4477;- ja śpię jak się uda, jakbym mogła to i na brzuchu,- wedle mnie to niema znaczenia. Macica jest tak skonstruowana przez matkę naturę że na pewno spanie na to nie wpłynie decydująco.
monikmi- kciuki za egzamin!
Malinka kciuki za wizytę.
fasolka1987;- zazdroszczę relacji z ojcem, zawsze zazdrościłam koleżance która właśnie miała ojca za przyjaciela, bardziej jak mamę
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 12:04   #3051
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Witam u nas od rana pracowicie ja ogarniam dom a mąż ogródek

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 12:06   #3052
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Moja nie była od kąt mnie urodziła aż okazało się że mms tarczyce w strasznym stanie. Poszła na operację ale jak już była w szpitalu to kazali jej iść do gina. Nie miała jak zwiać więc poszła. Ale od tamtej pory minęło 6 lat i nigdzie się nie wybiera. Siła prawie zmusiłam ja do mammografii,a teraz od miesiąca narzeka na żołądek i za skarby świata nie mogę jej namówić na lekarza :-\

Ja mam znajomego świetnego mechanika :-D mój mąż :-P i nie to żebym nie była obiektywna ;-) kilka razy już jeździł z różnymi Ludźmi po auta i narazie nikt nie narzeka. Ale przyznam że nie przepada za tym bo jednak wszystkiego na miejscu nie da się przewidzieć i zawsze zostaje obawa że coś po drodze wylezie :-\

Ja już część mieszkania mam ogarnięte. Zostało mi najgorsze czyli pokój Natalki ;-)

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja aktualnie 22 tyd +5 dni do końca 121
Piącha! Też jestem żoną mechanika haha
Dokładnie ale mój też jeszcze reklamacji nie miał jest naprawdę świetnym fachowcem co widać po ilości pracy i czasie spędzanym w garażu
Co do mamy to jakbym o mojej czytała! Z tym, że moja walczy (a przynajmniej powinna) z nadciśnieniem i teraz też z żołądkiem ale do lekarza się nie wybiera!
Stary 2015-11-21, 12:08   #3053
Darkanddark
Zakorzenienie

Nadia, z tego co chyba ogarnęłam to Polly ma młodsze rodzeństwo :-P przez to zapomoga od państwa może sporo pomoc takim rodzinom.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Tydzień temu na tych prenatalnych to zapytałam doktora, czy to ze tak mocno ta głowica dociska do brzucha, czy to nie szkodzi albo nie boli małej powiedział, że on absolutnie nic nie czuje, ze nawet spanie na brzuchu jest bezpieczne
Stary 2015-11-21, 12:08   #3054
Kiinga26
Zadomowienie

właśnie mi aplikacja wybiła 23 tydzień Dla mnie jeszcze 15 do końca. Z każdym tygodniem mam wrażenie,że mniej boję się porodu.Na początku przez kilka tygodni co wieczór miałam przed oczami dramatyczne sceny pierwszej cesarki i czułam duszący strach. Teraz im bliżej marca ,tym bardziej nie mogę się już doczekać
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 12:09   #3055
Darkanddark
Zakorzenienie

Ona nic nie czuje*, że dziecko w sensie. Moja składnia gdzieś poszła hennnn :-P
Stary 2015-11-21, 12:14   #3056
magda16262
Zadomowienie

A ja dzis nie ogarniam nic. Za chwile obiad,tz jednak nie wyjezdza .pojedzie ze mna na pogrzeb o 13.30 a pozniej do tz szefa na kawe
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 12:15   #3057
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość

polly_a czemu Twojej mamie ma sie przydać, będzie rodzić ?
Myślałam, że to chodzi o 500 zł na dziecko. W sumie ta rozmowa trochę pogmatwana była, bo jedne mówiły o 1000zl dla bezrobotnych, a inne o 500 zł na drugie dziecko.

Stary 2015-11-21, 12:17   #3058
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Gosza...w szafie mi stoja 4 kartony szampana...i moge sie tylko slinic do nich

ja nie cierpię szampana
Jak na Sylwestra szło mi wypić to była tragedia dla mnie

Cytat:
Tydzień temu na tych prenatalnych to zapytałam doktora, czy to ze tak mocno ta głowica dociska do brzucha, czy to nie szkodzi albo nie boli małej powiedział, że on absolutnie nic nie czuje, ze nawet spanie na brzuchu jest bezpieczne
mi na połówkowym też mocno dociskała położna głowice i w ogóle brzuch ugniatała i jak zobaczyła jaką mam minę, to mnie uspokoiła, że Małej krzywdy to nie robi
Stary 2015-11-21, 12:18   #3059
201704101323
Konto usunięte

moooniaaaa;- gratuluje! no tak III trymestr, ale wedle tych ciązowych kalendarzy ciąże nosi się 10 mies. to jeszcze trochę przed nami - przede mną prawie równe 4 miesiące. Ja wczoraj 23 zaczęłam.

mira81
;- fajnie że jest taka opcja, ja prezenty muszę kurierem wysyłac, niestety nikt nie jedzie w te strony gdzie moja rodzina. Koszty kolosalne, no ale cóż muszę

misia880
;- maskara współczuje takiego potraktowania.

W ogóle obsługa klienta w PL ma wiele do życzenia, (chociaż i jest już na lepszym poziomie w tych nowoczesnych firmach)
tak jest w bankach, sklepach, aptekach, recepcji szpitala, urzędach- że człowieka traktują jak psa. I słyszy się ciągle o anglikach i życiu w Londynie, że są życzliwymi, uśmiechniętymi. No i co z tego że to jest udawane, może nie prawdziwe? Dostajesz od obcego człowieka pozytyw i już się lepiej czujesz, już chcesz to samo oddać.
Uważam że pierwszym kryterium do spełnienia, aby zatrudnić pracownika przy obsłudze klienta ma być coś bardziej ważniejszego niż ukończona szkoła, i ilosć odznak na dyplomie, ma to być umiejętność współpracy z ludźmi, obsługi klienta, pacjenta, wewnętrzna życzliwość i po prostu miłość do ludzi
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 12:23   #3060
Darkanddark
Zakorzenienie

Ale mi fajniutkie ciasto na naleśniki wyszło. Mała rzecz a cieszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości