|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Dzieki za linka. Przy okazji poczytalam artykuly o powiazaniu szczepionek skojarzonych z autyzmem. Ciekawe, ciekawe .
Zagłębie sie jeszcze w temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W temacie karmienia piersią ta doktor jest dla mnie skarbnica wiedzy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Ale rozjasnilo mi sie w glowie o tych szcxepionkach. Musze to na spokojnie jeszcze raz przejrzec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Konto usunięte
|
Kanwa Aleks już się dawno nie mieści. I uparty jest jak osioł, bo buzi nie chce pokazać
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Gryziu jeszcze chwilę i będziesz oglądała jego buzię na żywo
![]() Moja koleżanka urodziła 15 listopada a miała termin na 1.12 także szykuj się bo początek grudnia niedaleko:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Kanwa słodki maluch.
sklep myślę z odzieżą
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() To daj znać jak coś otworzysz to cośmoże kupimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Ojej, przegapiłam twojego kropka. Jak patrzyłam z tel. to gdzieś mi umknął. No jaki fajowy ludek.
![]() Kiedyś będziesz tulić dzieciaczka i popatrzysz sobie z sentymentem na to zdjęcie. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-21 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Kanwa jaki dzidziolek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe fajnie musiała dwojeczka na usg wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Kanwa hehe dam znać
Jeju Maja szaleje. A wyciszamy się od 20-30
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Hej
Mariolka Lenka wypija jednorazowo z butelki do 60 ml. Wczoraj od 6 rano do 19 wypiła łącznie około 200 ml ![]() ![]() Kanwa jaki kochany mały człowiek ![]() ![]() Ciesze się z udanej wizyty ![]() Rytuały nie zawsze powodują, że dziecko zawsze o tej samej porze pójdzie spać, oj nie ![]() ![]() Jeżeli chodzi o karmienie to co bym nie robiła, to i tak zazwyczaj 2 dni mleko mam i kolejne dwa nie mam ... u mnie to już standard. Tak w ogóle witam się po zabiegu ![]() Leżała ze mną na sali dziewczyna, co 3 raz była w ciąży i się nie udało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Lwica wkurzyłabym się na TZ-ta ... i to bardzo . ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- A czemu Sonia nie korzysta z wizażu ? ![]() Paluszkowej coś nie widać, nie słychać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Gryzia piękny brzuszek, aż zatęskniłam za swoim ![]() Kiss niech Filipek będzie jutro grzeczny ![]() Pisałyście o rozstępach to i ja dorzucę 5 groszy. W pierwszej ciąży smarowałam się rzadko, a w drugiej w miarę regularnie. Efekt ten sam, więc jak mają być to i tak będą . A propo ważę już 2 kg mniej niż przed ciążą. Wcale mnie to nie cieszy, bo jestem chuda, ale brzuszek jako taki został ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-11-21 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kanwa cudak albo cudaczka ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Fionka oby teraz bylo doborze i przyjemnie ![]() biedna dziewczyna wspolczuje, moja bdb koleżanka teraz 4 ciążę poronila ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej ze autyzm to cecha wrodzona i nie da sie go nabyc wiec jaki jest zwiazek?
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wyczytalam właśnie, że w 98' jakis Angol narobil swoimi badaniami szumu, jakoby skojarzona szczepionka odra swinka... miala tyle tiomersalu, czyli tych zwisxkow rtęci, ze to zle dziala na uklad nerwowy i przyczynia sie do autyzmu. W nastepnych latach toczylo się śledztwo i oskarzono go o fslszerstwo medyczne, ze jego badania sa subiektywne, oparte tylko o relacje rodzicow itd. Zadne badania od ponad 15 lat nie potwierdziły jego wersji, ale w Anglii ze strachu 1/4 rodziców unika tej szczepionki. Fama poszla na caly swiat. Autyzm moze sie ujawnic dopiero w tych miesiacach, kiedy przypada ta szczepionka stad wrazenie, ze moze sie przyczyniac Zwiazek jest prawdopodobnie zaden, ale kontrowersji mnostwo. Nawet ostatnio czytalam, ze Timberlake nie szczepi dzieci, bo sie boi.
![]() Fiona, to teraz masz podwozie odpicowane, ze hej! Jakbyscie sie dziwily, co robie na wizazu o 4, to karmię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Właśnie karmie młodego i będziemy się powoli szykować na jego chrzest.
Trzymajcie za nas kciuki, aby młody był grzeczny w kościele a najlepiej przespal całą mszę. Odezwę się jutro jak to wszystko nam poszła. Aaaa I niby chrzest miał być zbiorowy a okazało się ze będziemy jedyni hehe Kanwa ![]() Cytat:
![]() Pojawiają się jeszcze leciutko zielone ale to podejrzewam ze przez mm bo to mleko co młody je ma dużo żelaza. Dziękuję ze pytasz a co u ciebie słychać? Cytat:
Też chcę poczytać Cytat:
Masz znów odpicowane podwozie ![]() Super ze zabieg poszedł gładko i jesteś już w domu. Cytat:
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Hej
Odpicowane podwozie ? ![]() ![]() ![]() Kiss oby Filipek nie płakał na chrzcie i przespał mszę ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Co tu zrobić żeby moje dziecko jadło więcej jednorazowo dzięki czemu rzadziej ? Pewnie napiszecie przetrzymać ją, ale nie da się, bo krzyk straszny .
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
![]() Kanwa ![]() Kiss ![]() Fiona u mnie od 2 dni tak jak u Ciebie. Maly do cyca przysiada doslownie na minute lub dwie i odpada. Po parunastu minutach krzyk bo znowu chce. Wczoraj na noc chcialam sciagnac mleko aby dac z butli a tu prawie nic. Z obu piersi raptem 50 i troche dociagnelam reka ![]() Na dodatek maly dzisiaj jak placze to ma chrype ![]() ![]() Jutro idziemy na morfologie i chyba zapisze go do lekarza.
![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Mariolka Lenka też miała swego czasu taką jakby chrypkę i nie była przeziębiona, ale warto to sprawdzić.
Kochana 50 ml to w obecnej chwili nawet bym nie ściągnęła,bo cycki zdechlaki ![]() Nie mam pojęcia czemu te nasze dzieci tak krótko piją ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Rozeznanie
|
Hej no więc tak to były dla mnie stresujące 2 tyg dlatego się nie odzywam podeszlismy do tego IUI no i niestety nie udało się dziś przyszła @
Byliśmy w klinice na wizycie 5 dni przed owu i jak lekarz zobaczył 2 pięknie dojrzewające jajeczka, stwierdził że szkoda czekać do kolejnego cyklu skoro same rosną bez wspomagaczy. Szybkie badania moje, Tż wszystko wyszło ok więc podjelismy decyzję że działamy za 5 dni dostała zastrzyk na pękanie pęcherzyków, zabieg oba pęcherzyki pękł, wilka nadziejąi jeszcze wwiększe rozczarowanie i tyle, nikt nie wiedział o naszej próbie, no oprócz was teraz. Konwa śliczny ludek
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Kiss kciuki.
Czytam właśnie książkę "moje dziecko nie chcę jesc" super. jest o kp o rozszerzaniu diety o niejadkach Myślimy nad kredytem z tym ze tylko maz ma działalność bo ja będę liczona jako bezrobotna. Do ktorego banku isc hmmm
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Paluszek przykro mi
![]() ![]() Podchodzicie kolejny raz ? Domyślam się jaka musisz być rozczarowana ... Nowa a kredyt na większe mieszkanie ? Maja nie chce Wam jeść ? Często słyszę o dzieciach kp, że nie chcą jeść. Moja Lenka nawet herbaty koperkowej nie chce się napić , nie wiem co to będzie z jedzeniem.
![]() |
#503 |
Konto usunięte
|
Paluszku tulę
![]() ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Paluszku
![]() ![]() Fiona u mnie na szczescie maly na noc podjada chyba dobrze bo budzi sie 2 razy a o 5 jest juz wyspany. Czarek potrafil juz wypic jednorazowo 110ml. Jak jest potrzeba sciagniecia to zostawiam min 100. Dzisiaj musialam wyjsc i z butli wypil tylko 30ml.
![]() |
![]() |
#505 | |||||
Zakorzenienie
|
Ok
![]() Cytat:
![]() Dobrze że zabieg poszedł sprawnie.Straszna historia tej kobiety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo mi przykro kochana.Ale nie poddawaj się.Trzeba walczyć. Tobie żadnych badań nie robili?Jakie mąż miał wyniki?Jaki teraz plan? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Fiona tak na mieszkanie.
Książkę czytam i jest super bez wzwzględu nadto czy dziecko je czy nie. Maja je... może dlatego już ze nie wmuszam w nią. Je kiedy ma ochotę. Je głównie to co my ![]() Książka dużo naświetla co do kp. Naprawdę super jest. Są przykłady sytuacji itd. polecam.
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co sie dzieje z Lenką, bo nic nie chce jeść
![]() Naciskam piersi to nawet kropla nie leci . Butli nie chce wziąć do buzi i nie je nic ![]() ![]()
![]() |
#508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja teraz czeka na @ bo w tym cyklu szans nie ma żadnych bo tylko w prezerwatywie było ze względu na infekcje. Wczoraj pogodzilismy się z Tż i obiecał ze się poprawi. Jednak go też to obeszło bo pogadalismy szczerze i jest ok. Fiona to tuning przeszłas podwozia ![]()
![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cali,hmm dla jednego pediatry to bedzie przyrost wagi ok a dla innego kiepski,u mnie narzekali ze mloda przez miesiac 600g przybrala,ze to za malo nie bylo jak magi pisze ze po ktoryms miesiacu przybiera mniej,maja swoje normy ich sie trzymaja a lekarz zlecil wam jakies badania?pytam bo kolezanki corcia urodzila sie bardzo duza bo chyba 4,5 kg i bardzo slabo przybierala,po kilku miesiacach sie okazalo ze ma jakas bakterie w moczy,konieczny byl szpital i antybiotyk,jak wyleczyli ruszylo i przybieranie fiona dobrze ze juz jestes po a sa takie dni ze dzieciaczki malo jedza, moja tez bardzo krotko ciagnela,i miala jakis taki chyba slaby odruch ssania,chociaz wydawalo sie na poczatku ze wszystko jest ok,efekt taki-juz nie kp ![]() przykro mi,chcialam dluzej,ale u nas od 3 miesiaca byla masakra pod tym wzgledem,ona sie wyrywala,szarpala,wrzeszc zala,nawet mojego z butli pic nie chciala,ani strzykawka ani lufka ani z calmy,a mm wypila butle cala ![]() a cala mataja i hafija,moze i w niektorych kwestiach madrze pisza ale kp nie zawsze przychodzi tak latwo jak sie wydaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
Miałam badania, ale i bez badań lekarz mówił że widzi żejest ok przejrzał ccałą dokumentację wcześniejszą i mówi że wyniki książkowe mam oprócz prolaktyny ale biorę bromka i jest ok, nawet TSH siępoprawiło. Jedyne co go zaniepokoił o to wwygląd szyjki w czasie owu za mało się otwiera no i może być problem że śluzem ale tym nie kazał się przejmować. Wyniki TŻ super lepsze niż poprzednio 39 mln ruchliwość się poprawiła morfologia 5% więc też ok zresztą do iui i tak wybierane jest najlepsze nasienie. Po iui miałam luteine i dupka, dziś odstawiłam wczoraj zresztą już spadek temp z 37.2 do 36.7 więcjjuż wiedziałam że pozamiatane. Dalszy plan o ile się zdecyduje my to laparoskopia, kolejne iui lub próba ivf. Narazie nie myślę o niczym, w piątek dzwonili z PCPR czy rozwazalismy przyjęcie kolejnego dziecka do RZ bo mają chłopca 6mc który pilnie potrzebuje rodziny- odmowilismy teraz niedaje mi to spokoju!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.