|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
alliw robilam z tego tutorialu (w tym filmie sa dwa, ten drugi jest z irokezem) https://www.youtube.com/watch?v=2z4PlcV8ulk
innych filmow nie odnajde ![]() mnie sie podoba jak przy krotkich wloskach przod podcinany jest brzytwa - musze sobie taka kupic, bo nozyczkami efekt nie jest do konca zadowalajacy. W ogole technik jest sporo Na nastepny raz musze znalezc tutorial, gdzie boki sa jeszzce krocej przyciete i przod (i irokez) dluzszy, wstawie Ci zdjecie mojego idealu dla M.
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-21 o 15:44 |
|
|
|
#3242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my chyba w tym roku, zeby pokazac dziecku jak wyglada snieg, wyjedziemy w pobliskie gory - w zeszlym roku spadl tylko sniegowy puszek okruszek ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Dobra, lece robic banany w ciescie francuskim z czekolada
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-21 o 15:45 |
|||
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Kupujecie dzieciom czołgi, pistolety, itp? J. od t. dostał czołg
|
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ooops. Byłaś u lekarza? Zesztywniałam aż bo w środę idziemy na drugą dawkę szczepienia p.ospie. oj nie... będę unikać takich zabawek tak długo, jak się da. Jeszcze jakieś rycerskie miecze, tarcze... albo z gwiezdnych wojen miecze świetlne. Ale karabiy, pistolety niet! Mój tż zadecydował - teście mają kupić Filipowi (ale czy na pewno Filipowi???) kombajn Wasze rozmyślania o fryzurach są nie na miejscu :P Mnie się bardzo podobają tacy... zarośnięci, zaniedbani chłopcy. Takie fryzury na słowiańskiego chłopca przed postrzyżynami Idziemy na przyjęcie do przyjaciół - zaraz będzie walka o założenie spodni "kościółkowych"
|
|
|
#3245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczepiony był? a Zuzka też w kropeczki??? w pierwszej sekundzie myślałam, ze to Marssel... ale pies mnie zastanowił ![]() masakra. a jak zareagował??? Cytat:
a do czego kombajn???? Michał dostał, od koleżanki mojego brata, kombajn do kukurydzy. i wtedy ja, na wsi chowana, się dowiedziałam, że są różne ![]() :brzyda l: (myślałam, że są owocowe, ziemniaczane i polowe ![]() )hahahhaha. no.... Michał ma kilka długości (chłop mu przycina tylko za uchem) i powinien mieć po całości przycięte, ale za długo czekałam na owłosienie, by mu obciąć i będzie właśnie takim piastem-kołodziejem ![]() Cytat:
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
eeeeeeee
![]() nie kupuje i nie zamierzam, tak dlugo jak to tylko mozliwe bedziemy unikac ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
mnie tez sie dlugo takie podobaly ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
hehe.. ja zyje caly czas w niewiedzy, dla mnie istnieje jeden kombajn ![]() oby jak najdluzej te pierwsze wloski, i fryzury jakie sie z nich tworza, sa najurokliwsze
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-21 o 18:18 |
||
|
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani, Z poki co nie. Teraz nie widze u K nowych. I tak nic nie zrobie poki co, w pon. Jak nie znikna to lekarz.
Bylam w pepco Z powiekszyla kolekcje spinek ![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- ![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Kolekcja spinek powalająca
A ten czołg J. jakiś czas temu dostał, nie było mnie przy tym więc nie wiem jaka reakcja i co usłyszał, że co to i do czego, ale dowiedziałam się dlaczego dostał. Bo... zobaczył w książeczce i zapytany czy chce mieć taki powiedział że tak No.. argument z cyklu daj niemowlakowi schabowego bo tak patrzy..
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9robilam wczoraj dwa podejscia do napisania, ag
Dwa podejscia do napisania wczoraj robilam, ale dwie godziny snu zdzialaly tyle ze co siadlam to zasypialam. Ech...
Panika, kolekcja klockow potezna... Moderna, moja Oliwia sadzi takie bledy, co dziwne-przebadana w poradni zadnej dysfunkcji nie ma, zasady zna perfekcyjnirre itak samo perfekcyjnie ą na om zmienia. Sorce spodnie ubrane? My tyle samo wychodzimy ze zloba, bo przeciez po co sie ubierac. Panika, Piast? No wiesz...
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane
![]() Zostałam zlokalizowana przez Despę i wezwana "do tablicy" Zastanawiam się czy pamiętacie jeszcze Oliwkę i jej mamę Anię ![]() Nie nadrobie czasu, którego mnie nie było , a zniknęłam chyba w momencie śmierci Gosi. Ten czas był dla nas bardzo trudny, a właściwie to ciągle jest mi z tym źle, okropnie tęsknię .Jeśli chodzi o moją wspaniałą córcię to rośnie zdrowo, rozwija się super i jak dla mnie jest mega bystrzachą i inteligentną dziewczynką ![]() Dziś pierwszy raz w jej życiu (na szczęście) i mam nadzieję że ostatni odwiedziliśmy szpital i chirurga dziecięcego. Skutki biegania po domu - rozcięte czoło. Jak dla mnie masakra - ja na widok rozciętego palca źle się czuje a Ona miala całą twarz zalaną krwią. myślałam ze zejde. Dobrze że tż był w domu .... to tak na szybko , obiecuję że będę częsciej do Was zaglądać , całuski dla Wszystkich
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wpadaj jak masz ochote i czas |
|
|
|
|
#3253 | |||||
|
Zadomowienie
|
aaa, miałam oglądać, ale tak jakoś wyszło że nie włączyłam tv
![]() za działeczkę i za dalsze działaniaKarol z dzidziusiem w brzuszku Cytat:
kciuki za K., jeśli to faktycznie ospa, oby łagodnie przeszedł ![]() ja nie mogłabym mieszkać za granicą, różnice kulturowe mnie paraliżują. Moim marzeniem jest wrocic na Mazury, ale to w dalekiej przyszłości Cytat:
Buziaki dla Was Cytat:
Cytat:
że tak powiem: uchowaj Boże wspominałam niedawno ze w jajku niespodziance miałam lalę z My little pony, pytam tzta, czy mam dać Jankowi do zabawy powiedział ze może sie bawić wszystkim byle nie plastikową bronią. Do dziś mam przed oczami niespełna dwulatka z placu zabaw, smok w buzi i plastikowy karabin w ręku, dla mnie porażka.Cytat:
kombajnowe rozkminy cześć Kochana ![]() zaglądaj częściej Edytowane przez alliw Czas edycji: 2015-11-21 o 22:22 |
|||||
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Odgrzeje trochę kotlety- z tych grających.. Dzis Ewa dostała mikrofon od ciotki i jest oczarowana ja tez- śpiewa tańczy, radocha! Polecam- kupiony w pepco (z regulacja głośności) Anika- jeju Współczuje przeżyć Zostań z nami! Demeter- emigracja ciężki temat :/ mieszkamy juz jakiś czas za granica (Holandia potem Niemcy) Życie jest wygodne, godne, jest ok. Jednego dnia człowiek docenia ze ma to czego pragnie, ze go stać, ze sie szarpać nie musi a drugiego przeklina dzien w którym wyjechał :/ Wiem, ze niejeden/niejedna rodzina zamieniła by sie ze mną od zaraz. Tylko ze serce cholera zawsze będzie chciało do domu (Bardzo dużo tez robi odległość :/ moze gdybyśmy mieszkali blizej, cześciej widzieli rodzine, znajomych.. moze byłoby lżej.. I tu zazdroszczę Dragusi zawsze..) |
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Emigracja...rozumiem to. My bylismy 8 lat w Krakowie, oddalonym o jakieś 350km od naszej rodzinnej miejscowości i bardzo tęskniliśmy za rodziną. Baardzo rzadko przyjeżdzali, my do nich na wakacje na 2 tygodnie to cieszyliśmy się jak głupki Także z jednej strony wiem, że byłoby ciężko a z drugiej myślałam jaka perspektywa mnie czeka. Praca za minimalną krajową, wieczne kombinowanie. Nie mamy nic zaoszczedzone na nieplanowane wydatki (musze zaczac oszczedzac, ale to sie dobrze mowi ). Wyjazdy za granice? Kupowanie tylko nowych ciuchów? Nierealne ![]() Trzymają nas w PL rodzice, ale mysle że gdy ich zabraknie to bedziemy myslec nad lepszym życiem, jesli do tego czasu nic się nie zmieni. |
|
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Z dedykacją dla cioci z Wizażu Byou
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
niee! raz dostał świecący i kręcący sie w środku pistolet od kolezanki mej teściowej- ale był przekonany ,że to wiertarka
![]() Cytat:
Reszty mi nie pocytowało
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
A cóż taka cisza ![]() My w domku, K podziębiony, kropki jakby mniej czerwone wokół, nowych nie przybyło...Stosuję wapno, może to uczulenie. Byou, Twoja Z też lubi Myszke Miki/Minnie - szukałam teraz dla K figurki z Myszki Miki i znalazłam chłam prosto z Chin, na ktory czeka sie 20-30 dni i wysylka z Chin :/ A wczoraj upolowałam 8 figurek na licencji Disney, troche drogie bo 50 zł ale miałam znizke i wyszło 30 zł W sumie to prezenty w tym roku dla K są pod tematyke Myszki Miki, bo uwielbia teraz. |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
W poszukiwaniu roznych plakatow, ktore mozna pobrac bezplatnie z internetu, natknelam sie na te strone
http://www.illustratoren.de/ Na probe bede drukowac, zeby sprawdzic czy rozdzielczosc wystarczajaca jest - chcialam sliczne rysunki do pokoju Marcela, wloze w ramki albo antyramki: albo z tej serii: http://www.illustratoren.de/de//illu...ndra-Ball/3408 albo z tej http://www.illustratoren.de/de/illus...ah-Davies/3466 |
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Weekend, weekend i po weekendzie. Zleciało szybko jak cholerka. Sobota, niedziela w gościach (spodnie kościółkowe z jękami, ale założone) i nie wiem kiedy pojawił się poniedziałek (miałam napisać RANO, ale wstałam o 11 więc to już południe było).
Anika Demeter, a nie wolisz sprawdzić u lekarza tych kropek? Moderna, kurcze mamy naprawdę podobne gusta. Kupiłam do przedpokoju ramkę na zdjęcia (potrójna z passe partout) i nie do końca chciałam w przedpokoju mieć nasz zdjęcia więc może jakąś fajną grafikę wstawię z linka od Ciebie. Jeszcze mi się przypomniało, a propos pistoletów- moja mama kupiła Fi pistolet do robienia baniek mydlanych Oprócz tego, że miał spust i kształt zbliżony do pistoletów to wyglądał jak wiertarko jakieś świecidełko - takie akceptuję ![]() Uśmiałam się dzisiaj w nocy. Wczoraj wieczorem tż położył spać i mówi: "A, odpuściłam mu już zęby bo padał." No to ok, nic złego mu się nie stanie Godzina 4.36 FIlipek zaczyna jęczeć: nie myłem ząbków, muszę umyć ząbki.... i tak w koło jak mantrę No i siedział z 10 min i szorował w środku nocy te swoje ząbki
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Tu jeszcze troche bezplatnych plakatow - ale to juz proste kreski
(modne )http://chicfetti.com/decorate/download-printables/ a moze ktoras z Was wie, jak przeniesc z formatu pdf na jpeg? (bo ja chcialam swoje wydrukowac na papierze foto w salonie fotograficznym) tu jeszcze fajny alfabet i ten lis jest cudny ![]() http://www.illustratoren.de/de//illu...elen-Lang/3398 Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-23 o 13:08 |
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam, Panika - kombajn do kukurydzy się podoba tż
Ja byłam przekonana, że kombajn to kombajn. Że może się coś zmienia i może siec inne dary ziemi, ale zostałam pouczona Modernaryzyk fizyk - piekę rogaliki cynamonowe z jabłkiem
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
mocne kciuki!
Dajesz surowe czy wczesniej uprazone? Na pewno cos wyjdzie ![]() Moje krucho-drozdzowe z marmelada sliwkowa (poprawna forma?) wyszly pyyyycha (troche sie rozlala, ale nieduzo)Pozniej nadrobie posty weekendowe - chociaz duzo tego nie bylo
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dziecię ze stomatologicznych marzeń i snów ![]() Alliw, Janek nadal wege? Anika, no my weekend też na gościnnych występach. "występy" sensu stricto gitara była szalonym szałem. a propos muzycznych prezentów ![]()
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-11-23 o 13:28 |
|
|
|
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorce jutro z rana musze sie zapisac jesli dalej bedzie mial.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
my też po imprezowym weekendzie. W niedziele byliśmy u siostry na urodzinach jej synka No i systuacja która rozbawiła wszystkich na cały wieczór Przyniesiony tort ze świeczkami, dzieci ustawione wokół tortu, śpiewamy "sto lat" i po zakończeniu zanim solenizant zdążył wziąć oddech Karol zdmuchną świeczki i wyszczerzył zęby w uśmiechu![]() Cytat:
oj nie fajny wypadek Cytat:
|
|
#3267 | |||
|
Zakorzenienie
|
pokazna
![]() no hej blizna zostala? ![]() sliczna Cytat:
duzo tam pieknych ilustracji ale numer! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3268 |
|
MBZ♥
|
Demeter
![]() Pokaż te figurki bo ja też patrzę i często na all widzę z aliexpressu rzeczy-oczywiście z odpowiednią ceną tak jak Zosiowe skarpetki z fotkolubu-zapłaciłam tam 2 dolary, u nas znalazłam za 40 zł![]() Jak te krostki? Mnie też czołg jako prezent nie gorszy, pistoletu, karabinu bym nie kupiła ale takiego honkera, rosomaka czy leoparda nie mam problemu. Alliw też na dzień dzisiejszy wyprowadzki sobie nie wyobrażam:/już wystarczy mi ta odległość, którą mam:/ Jola, współczuję ![]() Nagraj Ewę ![]() Panika to weekend muzycznie udany? ![]() ![]() Sorce, rozkminy Fifiego ![]() Moderna linki podglądnę z kompa ale to co pokazujesz super Anika ![]() Despaaaaa!!!co u Was? Małpko, kolejny Agent ![]() Agata nasza sprawa załatwiona dopiero wczoraj bo mi net szwankował:/jak będę mieć link do śledzenia to Ci podamMnie w piątek złapało zapalenie pęcherza, dobrze że B był w domu ogarnął Zosię, a ja mogłam się kurować.
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Demeter ja bym skonsultowala kropki, bo jeszcze oprocz ospy podobno szkarlatyna ma podobny przebieg kropki+ objawy przeziebienia. Moderna, grafiki super. U nas zapalenie gardla, i znowu wymiankowo urlop. Mala w sb narzekala na brzuszek, w nocy jyz byla dosc ciepla a niedziele przywitala z goraczka ponad 38. Bylismy na dyzurze, bylo ok, a dzis juz u lekarki czerwone gardlo. Przez to ze Oli ma szpital od pon dostala antybiotyk. I dzis ma dzien bajek, mam taka mini ksiege bajek do poduszki i czytamy. Basnie rosyjskie zaliczone. Napisana tak, ze nie ma sie do czego przyczepic.
|
#3270 |
|
MBZ♥
|
Despa opróćz tego, że zdrowia
to podaj nazwę książki![]() Moderna taka fryzura jak pokazałaś jako ideał to też moja idealna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

) Sama wiem ze popełniam byki (głownie stylistyczne i opuszczam kreseczki i ogonki, które jak wiadomo mają znaczenie 

)

.

za działeczkę i
za dalsze działania
). Wyjazdy za granice? Kupowanie tylko nowych ciuchów? Nierealne
(troche sie rozlala, ale nieduzo)
05.07.2008
bo ja też patrzę i często na all widzę z aliexpressu rzeczy-oczywiście z odpowiednią ceną