Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-21, 21:53   #3721
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

BABY, ja mam te twardnienia brzucha już prawie 2 miesiące, a szyjke nadal mam długa i twardą. Także jak widać to nie zawsze musi prowadzić do problemów. Ale u mnie te twardnienia nie są bolesne. Czasem mam ich więcej czasem mniej, są dni kiedy nie mam. Jem magnez, nospe też brałam, ale teraz nie biorę. Brzuch w dotyku jest miękki jak siedzę czy leżę, jak stoję to jest taki elastyczny - przecież wtedy choćby mięśnie brzucha pracują, on nie będzie wtedy miękki. Ale twardnienia i tak inaczej czuje. I zdarzają mi się i jak chodzę i jak leżę - nie ma reguły. Mam koleżankę, która miała je w pierwszej ciąży i w drugiej teraz też ma.

Najważniejsze żebyś kierowała się swoją intuicją, jeśli odczuwasz ból czy dyskomfort to nie możesz się zmuszać. Teraz mamy dbać o siebie i się nie forsować, a 8 kg to nie jest jakoś dużo na tym etapie. A czy Twój lekarz ocenił szyjke?

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-11-21 o 21:55
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 21:56   #3722
niepozorna
Zakorzenienie

Przejrzałam Coccodrillo i nie ma czapeczek zimowych w małym rozmiarze Najmniejszy jest na obwód 50cm

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 22:08   #3723
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Przejrzałam Coccodrillo i nie ma czapeczek zimowych w małym rozmiarze Najmniejszy jest na obwód 50cm
Moze w sklepie stacjonarnym zobacz? bo ja wlasnie w stacjonarnym widzialam w rozm.38 bodajze
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 22:11   #3724
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja kupiłam w cocodrillo 2 czapeczki, 38 i 40. Pani na sklepie miała wystawione tylko duże rozmiary, a te przyniosła mi z magazynu. I była promocja, za 19.99

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 22:12   #3725
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Moze w sklepie stacjonarnym zobacz? bo ja wlasnie w stacjonarnym widzialam w rozm.38 bodajze

Muszę się wybrać, bo jeszcze Oluś zostanie bez czapki

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w cocodrillo 2 czapeczki, 38 i 40. Pani na sklepie miała wystawione tylko duże rozmiary, a te przyniosła mi z magazynu. I była promocja, za 19.99

To sobie podjadę w tygodniu.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-21, 22:25   #3726
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Muszę się wybrać, bo jeszcze Oluś zostanie bez czapki

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

To sobie podjadę w tygodniu.
Bedziesz mogla sobie pomacac na zywo reszte pieknych ciuszkow tam
Stary 2015-11-21, 22:27   #3727
Dotka90
Zakorzenienie

My też nie mamy czapki, podoba nam się jedna w Smyku, ale na obwód 48 jest najmniejsza
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 22:45   #3728
uaoo
Zakorzenienie

Witam się Naskrobałyście jak zwykle dużo.
Ja po imprezie nie żywa, brzuch mi zaraz wybuchnie. I jetem strasznie śpiąca.. A do poniedziałku jeszcze muszę obrobić zdjęcia. Nie mam pojęcia jak ja to zrobię.
Mam nadzieje, że zaraz zasnę..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-21, 22:51   #3729
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My też nie mamy czapki, podoba nam się jedna w Smyku, ale na obwód 48 jest najmniejsza
Probujcie w takich sklepach wiekszych dzieciowych, co maja wanienki, kosmetyki, ciuszki roznych firm itd. Ja tak wlasnie znalazlam swoja sliczna czapeczke

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Witam się Naskrobałyście jak zwykle dużo.

Ja po imprezie nie żywa, brzuch mi zaraz wybuchnie. I jetem strasznie śpiąca.. A do poniedziałku jeszcze muszę obrobić zdjęcia. Nie mam pojęcia jak ja to zrobię.

Mam nadzieje, że zaraz zasnę..

Spij,spij mam nadzieje,ze mimo zmeczenia impreza sie udala

Ja dzis placzliwy wieczor.. Wyplakalam sie mezowi, ze jestem gruba i ze sie boje porodu. Lepiej mi a Kuba kopie jak szalony Tate w reke, szczegolnie jak Mu razem spiewamy refren jego piosenki Maroon 5 w sumie piosenkarzem moze byc, pozwalam Mu ewentualnie lekarzem lub prawnikiem albo pilkarzem albo po prostu zdrowym moim synkiem )
Stary 2015-11-21, 23:11   #3730
kogielmogiel
Rozeznanie

Ja tez witam sie po imprezie, dzisiaj od 7 rano jestem na nogach. Mialam dzisiaj 20 osob na parapetowce. Padam, nigdy wiecej w ciazy
Dostaliśmy od rodzinki super zestaw robota kuchennego kenwood, jestem zakochana
Jerzyczka jak to fajnie ujęłas, ja ostatnio tez mam różne myśli, jak bedzie wyglądała nasza przyszłość z córka, czy damy rade wychować ją na dobrego człowieka... Eh te rozkminy ciężarnej
Stary 2015-11-21, 23:52   #3731
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja ciepłą czapeczkę, taką malusią upolowałam na ciuchach. A bawełnianych mam chyba z 7... bo trzy kupiłam sama a potem dostałam... I jeszcze jedną cieplejszą kupiłam, ale trochę większą, a potem jeszcze dwie dostałam ale te z kolei bardziej na za rok będą. W każdym razie w czapki to mogę cały żłobek ubrać...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 00:02   #3732
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja ciepłą czapeczkę, taką malusią upolowałam na ciuchach. A bawełnianych mam chyba z 7... bo trzy kupiłam sama a potem dostałam... I jeszcze jedną cieplejszą kupiłam, ale trochę większą, a potem jeszcze dwie dostałam ale te z kolei bardziej na za rok będą. W każdym razie w czapki to mogę cały żłobek ubrać...

To tak jak u mnie mam ich w sumie 9 :P

Udalo mi sie wymixowac z psychologii bo to mialam na poprzednich studiach TZ skonczyl gruntowanie scian, teraz podloge myje jutro kolor bedzie

Ja pisze juz z pieleszy i zycze spokojnej nocy :-* jutro tez 12h w szkole....
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 00:09   #3733
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja jutro tez na uczelnie i jeszcze same nudne rzeczy plus taki ze jadę samochodem to nie muszę znosić zapachów busa

Dobranoc !
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 07:37   #3734
kinga1701
Zakorzenienie

Hej, wczoraj był zły dzień, mąż musi jechać do Polski, bo jego babcia zmarła, babcia która pół życia się nimi opiekowała bo mama męża zmarła dawno temu. I trzeba jechać, zostane sama na kilka dni.

I mam pytanie nie wiem co to jest. Od piątku kilka razy dziennie i dziś dwa razy w nocy mam taki sekundowe "klucie" nie wiem jak to nawet nazwać i chyba w pochwie to nie brzuch, ale jest to tak silne, że musze stanąć i w nocy się wzbudziłam. Czy to mały gdzieś uciska tak na chwile bo skurcze to chyba są wyżej czy jak? Kurcze nie mam pojęcia co to, jak dziś się powtórzy to musze w poniedziałek iść do gin, bo mąż w wtorek jedzie, a co ja sama zrobię, boje się.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Przepraszam, że tak po całym dniu nieobecności, nie odnoszę się do waszych postów, czytałam na bieżąco, ale nie miałam nastroju pisać.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 07:38   #3735
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzień dobry

Witamy się w 34 tc
Wczoraj padłam jak dziecko, nie zdążyłam nawet poczytać wizażu Byliśmy u teściów i zabraliśmy ich do kina na listy do M2. Jak zawsze im się nie chciało i woleli obejrzeć coś w domu, tak teraz byli bardzo chętni Film fajny, na początku Jasiek ugniatał wątrobę i musiałam go przegonić a tak to seans spokojny No i wróciliśmy późno i zmęczona zasnęłam

Właśnie wyciągnęłam książkę do czytania Język niemowląt T.Hogg, M.Blau którą dostałam na początku ciąży. Zdam relację, czy warta uwagi.

Miłej niedzieli
Stary 2015-11-22, 08:13   #3736
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry

Kinga przykro mi ja mam czasem kłucia ale też nie wiem czy to mały napiera na szyjke czy co?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 08:21   #3737
Casaa
Zakorzenienie

Witam sie juz ze szkoly

Kinga wspolczuje co do kluc to ja tez miewam zwlaszcza jak przegne z chodzeniem czy schylaniem ale sa bardzo delikatne. Generalnie ja bym skonsultowala to z lekarzem bo tak jak podczytuje listopadowe to mocne klucia byly przed porodami i obstawialabym, ze wtedy to sie szyjka skraca ale ja nie jestem lekarzem i nie chce tutaj zadnej paniki siac. IMO konsultacja zeby byc spokojna

A na dlugo TZ wyjedzie do PL?

Pietrusiowata, gratuluje tygodnia

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-22, 08:29   #3738
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry my witamy się z łóżka i póki co nie mam zamiaru się podnosić.
Kinga przykro mi bardzo :-( nie dobrze że musisz zostać sama no ale w takim wypadku niestety chyba nie ma innego wyjścia
Co do klucia ja mialam tak może że 2 razy ale zaraz szybko przeszło i póki co nie wraca także nie wiem.

Pietrusiowata gratuluję nowego tygodnia

Casaa, Magda wytrwałości na zajęciach

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 08:42   #3739
kogielmogiel
Rozeznanie

Kinga wyrazy współczucia dla Was. Mnie wczesniej kilka razy tak zaklulo i podobno to mała naciska na szyjke.
Pietrusiowata gratki
Dziewczyny powodzenia w szkole.
Casaa, wybralas sie na podyplomowe, czy robisz calkiem inny kierunek ?
Stary 2015-11-22, 08:46   #3740
kinga1701
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny.

Pietrusiowata gratuluję nowego tygodnia.

Casa właśnie boje się ze to mały na szyjkę uciska i może się skracać, musze jutro pójść. Maz pojedzie na dwie noce do Polski i na 3 juz ma być, ale sama myśl że te dwa dni będę sama mnie przeraża, jeszcze jak cały czas było dobrze, to teraz ten ból. Ah zawsze jak się psuje to nie jedna rzecz tylko kilka.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Kogiel czyli Ty też tak miałaś i mówisz ze szyjka. Oj nie dobrze, aby tylko się nie skracala za szybko.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 08:50   #3741
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny.

Pietrusiowata gratuluję nowego tygodnia.

Casa właśnie boje się ze to mały na szyjkę uciska i może się skracać, musze jutro pójść. Maz pojedzie na dwie noce do Polski i na 3 juz ma być, ale sama myśl że te dwa dni będę sama mnie przeraża, jeszcze jak cały czas było dobrze, to teraz ten ból. Ah zawsze jak się psuje to nie jedna rzecz tylko kilka.
Zawsze tak jest ze jak juz sie psuje to lawina leci.
Ale musisz byc dobrej myśli. Moze synek sie po prostu zle ulozyl i dlatego czujesz kłucie. Obys jutro przyniosla dobre wiesci

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Mowilam lekarzowi o tym ale mowil zeby sie nie martwić. Po prostu mala zle sie ulozyla ale nie wplynelo to na skracanie szyjki. Bo ja to mialam jeszcze przed poprzednią wizyta u lekarza i trwalo moze 2 dni.
Stary 2015-11-22, 09:01   #3742
Casaa
Zakorzenienie

Kogiel, musze mgr z fizjo zrobic :-/

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-22, 10:10   #3743
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kinga, bardzo wspolczuje. Moze to klucie to tak jak ja mialam, takie chwilowe, ale to bardziej odczuwalam jako mega silny kopniak w okolice jajnika..
Dziewczyny, wytrwalosci w szkole
Gratuluje nowych tygodni
Melduje sie z lozka, ale ciezko mi oczy otworzyc
Stary 2015-11-22, 10:22   #3744
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
I mam pytanie nie wiem co to jest. Od piątku kilka razy dziennie i dziś dwa razy w nocy mam taki sekundowe "klucie" nie wiem jak to nawet nazwać i chyba w pochwie to nie brzuch, ale jest to tak silne, że musze stanąć i w nocy się wzbudziłam. Czy to mały gdzieś uciska tak na chwile bo skurcze to chyba są wyżej czy jak? Kurcze nie mam pojęcia co to, jak dziś się powtórzy to musze w poniedziałek iść do gin, bo mąż w wtorek jedzie, a co ja sama zrobię, boje się.
Cytat:

Znam te kłucia, oj znam Już kiedyś o nich wam pisałam. Gin powiedział, że nie mam się czym martwić. Szyjka się nie skraca.

A od tej imprezy całe kości i pochwa boli, kucia wszystko na raz. Nie mogłam usnąć dzisiaj tak mnie bolą te kości, nawet z jednej strony na drugą nie mogłam się obrócić A wstać z łóżka? O to była dopiero masakra Mam już dość. Chcę urodzić.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-22, 10:36   #3745
pietrusiowata
Rozeznanie

Kinga bardzo mi przykro, moje wyrazy współczucia
Stary 2015-11-22, 10:46   #3746
uaoo
Zakorzenienie

Dziewczyny, skakanie na piłce może wywołać szybciejszy poród? Od jakiegoś czasu skacze(nie kołysze) sobie na piłce, ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie ma jakiegoś wpływu na poród przed terminem. W taki sam sposób skakałam na porodówce, ale chyba jak jeszcze szyjka, dziecko itp. nie jest gotowe to nic nie powinno się stać, nie?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-22, 10:49   #3747
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak miałam i gin kazał się nie martwić. Też sobie wkręcałam, że mi się szyjka skróciła, ale wszystko okej.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 10:56   #3748
niepozorna
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale miałam sen o matko! Śniło mi się, że zaczęłyśmy się wszystkie rozpakowywać, ale to tak jedna po drugiej. Co się odświeżyło pierwszą stronę wątku to się pojawiało, że kolejna już jest po
To dlatego, że mówiłyśmy, że w grudniowych już się zaczęło.

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja dzis placzliwy wieczor.. Wyplakalam sie mezowi, ze jestem gruba i ze sie boje porodu. Lepiej mi a Kuba kopie jak szalony Tate w reke, szczegolnie jak Mu razem spiewamy refren jego piosenki Maroon 5 w sumie piosenkarzem moze byc, pozwalam Mu ewentualnie lekarzem lub prawnikiem albo pilkarzem albo po prostu zdrowym moim synkiem )

Oj mi też się takie rozkminki często zdarzają

Pietrusiowata gratki nowego tygodnia

Kinga mnie też się czasem takie kłucia zdarzają, ale chyba nie aż tak silne.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-22, 10:57   #3749
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skakanie na piłce może wywołać szybciejszy poród? Od jakiegoś czasu skacze(nie kołysze) sobie na piłce, ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie ma jakiegoś wpływu na poród przed terminem. W taki sam sposób skakałam na porodówce, ale chyba jak jeszcze szyjka, dziecko itp. nie jest gotowe to nic nie powinno się stać, nie?

nic nie powinno się dziać

Ja mam dziś dzień pieknośći;d
depilacja od stóp do głów, zaraz zmywam farbę z włosów i stópki do masażera, później peeling, manicure i pedicure^^
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 11:05   #3750
niezdara
Rozeznanie

Mi sie śniło ze mam dinozaury w ogródku
Pięknie u nas śnieg pada, aż miło popatrzeć

Ja mam kłucia w okolicy lewego jajnika ale czasem mała tam kopie wiec myśle ze to jej sprawka

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości