|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zawód Wizażysta
Na rynku istnieją wszelakie kursy, inne firmy ogłaszją nabór do szkół rocznych czy też dwu letnich. Powiedzmy sobie szczerze nie ma w spisie edukacji zawodu Wizażysta. Co należałoby zrobić, by móc być Wizażystą nie tylko dla siebie i ew. przyszłych klientów, ale i dla wszystkich instytucji które w trakcie kontroli (w przypadku założenia studia Wizażu i chęci prowadzenia kursów wizażu) wymagają pewnych dokumentów rejestracyjnych. Czy wystarczą kursy plus mocna baza talentu czy też konieczna jest szkoła. Kiedy zaczyna się to minimum?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: Zawód Wizażysta
O ile się dobrze orientuję, to żadna szkoła w Polsce nie da Ci uprawnień do prowadzenia samodzielnie szkoleń.
Jeśli chcesz to robić, to na pewno w Ministerstwie Edukacji Narodowej musisz zgłosić najpierw placówkę - w przypadku jeśli chcesz szkolic przyszłych wizażystów. Jakie trzeba wtedy przedstawić dokumenty? to juz nie mam pojęcia. Napisz może do pani Anity Folaron, może ona zechce Ci wyjaśnić te kwestie i wątpliwości. Serdecznie pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: Zawód Wizażysta
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie tej kwestii. To dość trudny temat i jest w nim sporo wątpliowości, gdyż de facto szkolenia przyszłych wizażystów mają jednak ciut inna bazę edukacyjną- mam na myśli kursy niż typowe jak np. kurs księgowości czy angielskiego. Jednak przytoczone przez Ciebie informacje są bardzo pomocne. Dzięki.
Agnieszka Zembrzycka napisał(a): > O ile się dobrze orientuję, to żadna szkoła w Polsce nie da Ci uprawnień do prowadzenia samodzielnie szkoleń. > > Jeśli chcesz to robić, to na pewno w Ministerstwie Edukacji Narodowej musisz zgłosić najpierw placówkę - w przypadku jeśli chcesz szkolic przyszłych wizażystów. Jakie trzeba wtedy przedstawić dokumenty? to juz nie mam pojęcia. Napisz może do pani Anity Folaron, może ona zechce Ci wyjaśnić te kwestie i wątpliwości. > > Serdecznie pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] > > AgaZ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
kurs lub szkoła
Jestem zainteresowana szkoleniem z wizażu.Czy moglaby mi Pani podac namiary na godne polecenia szkoły.Z góry dziekuje.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Re: kurs lub szkoła
witam
mam do ciebie prośbe jesli zdecydeujesz sie na jedna z szkół w wawie to daj mi znac bo jesli bedzie to szkoła którą ja skończyłam to uwierz mi szybko z niej zrezygnujesz. pozdrawiam paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
kurs wizażu
Caeść!jestem tutaj nowa i cchciałam się dowiedzieć, gdzie we Wrocławiu lub w okolicy można zrobić kurs stylizacji, makijażu albo wizażu??????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Re: kurs wizażu
Witaj,
ja znam tylko adre kursu w Gdyni, www.szkolamakijazu.pl . Podaję Ci ten adres bo szkoła dużo uczy a zajęcia odbywają się zaocznie co niedzielę i poniedziałek i dziewczyny przyjeżdzały z całej Polski. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Re: kurs wizażu
cześć
we wrocławiu jest kilka możliwości zrobienia takiego kursu i tylko od ciebie zależy jaki chcesz zrobić, ile masz czasu ile możesz zapłacić i ile chcesz sie nauczyć. Jeśli chcesz pogadać na ten temat to zadzwoń do mnie Na imie mam Kasia tel. 79-408-43 kom. 0600-485-790 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
szkoła dla mnie
Zastanawiam się nad zawodem wizażystki, kosmetyczki lub chrakteryzatora. Wiem, że jest wiele szkół, ale ktora jest na prawdę dobra?Bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Re: szkoła dla mnie
witam
temat wraca jak bumerang ![]() ja moge ci jedynie odradzic szkołe p.Dziewulskiej.sama przez to przeszłam. wiem ,że bardzo dobre opinie ma szkoła (kursy)p.Folaron zreszta to bardzo miła osoba. pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Re: szkoła dla mnie
no to mnie zskoczyłaś z tą szkoła p.Dziewulskiej-a wydawało by się, że może być dobra!Myślę tez po prostu o pracy kosmetyczki-zastanawiam sie czy nie lepiej miec taka podstawę a potem dalej myśleć o wizażu i całej reszcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Szkoła
Bardzo bym chciala zostac wizażystką,ale zupelnie niewiem do jakiej szkoly powinnam pujsc.
Szukalam różnych szkół kosmetycznych w internecie ale i tak nic nie znalazlam. Bardzo prosze o pooc w tej sprawie,dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Re: Szkoła
Sugeruje przeszkac forum, przed Toba identyczne pytanie zadawalo kilkaset osob
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
zawod-wizazysty!!!
probuje znalezc jakas wzmianke na waszej stronie www na temat szkol wizazu i nic nie znajduje moze dlatego ze od niedawna jestem wasza internautka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Re: zawod-wizazysty!!!
Już dzisiaj było to pytanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Szkoła-p.Agnieszko i Samanto!
Mam ogromny problem i prozbe-szczegolnie do p.Agnieszki i Samanty. Chodzi o to ze w tym roku zdaje mature i powinnam juz dawno wiedziec co chce robic w przyszlosci, gdzie isc po L.O. itd. A ja niestety nie wiem
![]() Mysle ze najbardziej chcialabym otworzyc jakis swoj salon, robic makijaz, malowac i "dorabiac" paznokcie. Z czasem dolozyc do tego fryzjerstwo, kosmetyczke, moze solarium-zeby wszystko co kobiety lubia i potrzebuja bylo w jednym miejscu ![]() Prosze o pomoc bo w swieta postanowilam poszukac takiej szkoly ale musze wiedziec jakiego kierunku powinnam szukac. Czy sa jakies prywatne szkoly? Moze w Olsztynie albo Trojmiescie? Z gory dziekuje za pomoc. Dla mnie to bardzo wazne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: Szkoła-p.Agnieszko i Samanto!
Droga Karolinko
Jeśli marzysz o swoim salonie, to moim zdaniem powinnaś przede wszystkim zainwestować w dobrą szkołę kosmetyczną ( najlepiej studia) lub wybierz jakieś inne studia, a twoje zainteresowania potraktuj na początku jako hobby. Taka mocna podstawa pozwoli Ci się dalej rozwijać. Sam salon makijażu jest dość ryzykowny, zwłaszcza dla osób z małym doświadczeniem. Zwłaszcza jeśli to ma być sam wizaż. To jest jednak bardzo niepewny kawałek chleba i dobrze jest mieć oprócz tego jkieś inne zaplecze. Jest wiele szkół wizażu, które dadzą Ci pewne podstawy zawodu, a potem i tak będziesz musiała sama się dokształcać i rozwijać. Dlatego ja apeluję idź Karolinko na jakieś studia. Gorąco pozdrawiam ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ale jakiego kierunku studiow szukac np. w informatorze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
podciągam
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Re: Szkoła- wizazystki, kosmetyczki...
plissss pomozcie dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Re: Szkoła- wizazystki, kosmetyczki...
kochana ,poszukaj szkół kosmetycznych w twoim regionie lub tam gdzie chcesz sie uczyc ,przejrzyj ich oferte przedmiotów, na co kładą najwiekszy nacisk. ew. szkół policealnych.
wpisz w wyszukiwarke hasło a napewno cos sie znajdzie. pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
studia wizażu
Moim mażeniem jest by zostać wizażystką. Chciałabym sie dowiedzieć czy istnieją pięcioletnie studia wizażu,ile one kosztują i co trzeba zrobić by sie na nie dostać. Mieszkam w woj.Śląskim znajdują sie jakieś studia na tym terenie? Zgury dziękuje za odpowiedz pozdrawiem serdecznie
Justyna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Re: studia wizażu
witam
nie istnieja studia wizażu jedynie szkółki policealane i kursy.poszukaj w archiwum wizażu lub google. temat wałkowany kilkakrotnie ![]() pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.