| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2015-11-22, 06:23 | #841 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Pisałyście o kłuciach przy przekręcaniu itd. To raczej normalne, większość znanych mi ciężarówek na nie narzekała. Ja dziś zakończyłam tydzień 30, zaczełam 31 i powiem tak. Jest masakra  Nawet rogal tu nic nie daje już. Do tego co było doszedł jakiś palący ból w żebrach jak lezę na bokach. A na plecach już nie mogę bo tracę oddech i dusi przepona. Więc jest 2 godziny spania, reszta nocy wiercenia  A leże teraz plackiem cała dobę i już nie wiem co z sobą zrobić. Skurcze jak były tak są, więc wstałam wczoraj tylko na prysznic.Poza tym leżę z miską bo po takiej ilości progesteronu jaką gin kazał wkładać to rzygam jak kot. Czekam kiedy minie  Zazdraszaczam wam aktywności, bym sobie porobiła takie zwyczajne codzienne rzeczy chociażby. A gdzie tu Sylwestra planować, nawet o tym nie myślę  Aby dożyć do 11 stycznia, wtedy ciąża donoszona. No, to sobie ponarzekałam, teraz mi lżej  Cytat: 
  Dziadek mojegi męża ma w związku z tym nawet inny rocznik wpisany w dowodzie  Bo się w grudniu urodził, a papiery w styczniu załatwione.I tak to wyszło, że jest "rok" młodszy   Wysłane przy użyciu Tapatalka 
				__________________ 26.01.2016 Witaj synku    04.09.2019 Drugie szczęście   | |
|     | 
|  2015-11-22, 09:44 | #842 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Taa mnie też kłuje i boli, a w dodatku Tuśka nad ranem zechciała z nami spać, na łóżku 140 cm szerokości, mój małż jest duży chop, ona się rozkładała na mnie...więc prawie cała noc na boki, ręce i nogi podkurczone...w dodatku kaszel mój i Tuśkowy...nie wyspałam się i wszystko boli   Cytat: 
 Eeee nie, ja już od dawna mam właściwie wszystko.Oprócz czapki:P A kombinezon mam uniseks granatowy, pod kurtkę Tusiały   
				__________________  13.09.2013 godz.9.05 - T.   04.02.2016 godz.8.55 - Z.   06.05.2019 godz.10.46 - K.   | |
|     | 
|  2015-11-22, 11:13 | #843 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2015-01 
				 | 

Dzień dobry   mąż z córką w kościele, więc mam chwilę spokoju  Ależ dziś miałam ciężką noc, wszystko mnie bolało, na każdym boku niewygodnie, normalnie, jak stara babka się czułam  . Teraz próbuję kości rozprostować i w stawach aż strzyka  . Maluszek szaleje na szczęście, wprawdzie jego kopniaki i obroty są bolesne, ale lepsze to, niż cisza tydzień temu i pobyt w szpitalu  ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat: 
  Też się zastanawiam, czy już tak pod koniec ciąży ten rogal daje radę... Mnie tak żebra bolą nawet jak chodzę, przy głębszym oddechu czasem aż łzy mam w oczach- może niunio zaczął teraz przybierać na wadze, skoro ostatnio wszędzie czuję taki ból i rozpychanie  Moja ciocia została odmłodzona o rok- urodzona 21 grudnia a zgłoszona w usc w styczniu, bo mieszkali w lesie i zasypało ich, że nie można było się wydostać z tej ich wioski, a to były lata 50te  . ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2015-11-22, 11:31 | #844 | 
				 | 

Rośnie na pewno   I to teraz takie szybkie przyrosty, musimy się przyzwyczaić   Wysłane przy użyciu Tapatalka 
				__________________ 26.01.2016 Witaj synku    04.09.2019 Drugie szczęście   | 
|     | 
|  2015-11-22, 12:05 | #845 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2015-05 
				 | 

Cytat: 
  U nas pierwszy słoneczny dzień od ???? nie wiem kiedy jak podniosłam dzisiaj roletę to oboje z tż zrobiliśmy Ooooooo !!!  Dlatego idę na spacerek nie ma to tamto     
				__________________ Nasz aniołek 02.2015  25.01.2016 nasze słoneczko jest już z nami Ninka   | |
|     | 
|  2015-11-22, 12:09 | #846 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2015-07 
				 | 

Cytat: 
 Poduszkę już od dawna mam na liście zakupów  Ale to poczekam, aż będzie bliżej końca  Lucy to cięzką noc miałaś, ja z końca lutego więc z przerażeniem czytam co mnie czeka  chociaż mam koleżankę co jest 9tyg. przede mną i mówiła, że czuje się super  Ale jestem zła, od wczoraj nasza deska wolnoopadającą coś za szybko opada, w końcu wzięłam się na jej rozkręcenie co nie było łatwe, wyczyściłam i okazało się, ze brakuje imbusa  pojadę potem po jakiś cały zestaw, bo żadne nie pasuje z tych co mam i tak siedzę od tej godziny nad deska, TŻ poszedł na squasha, a ja się męczę  zbieram się, przewietrzę się w drodze do kościoła   | |
|     | 
|  2015-11-22, 12:18 | #847 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: podlasie 
				 | 

Lucy trzymaj ske bedzie dobrzs    Wykalacka u mnie tez deska wolnoopadajaca juz tak nie opada :-D ale nie chce mi sie nic z tym robic jak narazie. Niedzielniesie witam. Na Podlasiu zimno czuc ze idzie zima. Znioslam swoje buty zimowe i kurtkę stara odcinana pod biustem. Wygladu to ona nie ma ale nie chcw mi sie noc nowego kupować.. Zobaczymy moze w nia wlaze juz pod koniec :-P :-P W kosciele udalo mi sie wystac cala godzine.chociaz jiz pod konoec plecy bolały ze ojoj. Jedziemy za 2h do tesciow na obiad. Bardzo chcą mnie zobaczyć haha. A po poludniu spowrotem do wawy... 
				__________________ Zosia  1.02.2016 | 
|     | 
|  2015-11-22, 12:27 | #848 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 Lokalizacja: W-ce ;) 
				 | 

Hej. A ja leze. Jakoś mi tak niedobrze na żołądku bo byla pozna kolacja i mam taki dziwny brzuch i przytkana jestem jak nie wiem. Bylam z teściem brata w kościele, potem M byl z bratem a teraz czekamy na obiadek. Jutro przed 9 się zbieramy do domu

| 
|     | 
|  2015-11-22, 13:58 | #849 | |||
| Mamusia Luty 2016 Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Witam się i ja   Spędzam miło weekend, choć tak jak część z Was coraz częściej czuję "niemoc", brak energii i nic tylko bym leżała na kolanach TŻ i oglądała TV  Coraz częściej boli mnie krzyż, właściwie od kilku dni wieczorami po całym dniu to już codziennie.  I ta seeeeeeenność  Od jutra z TŻ zaczynamy szkołę rodzenia  Ciekawe jak to będzie. O 18, 2x w tygodniu  Cytat: 
 Bidulko Ty  Trzymam kciuki by dolegliwości zelżały na ile to możliwe... Jak to się mówi "starość nie radość", a ja teraz powtarzam "ciąża nie radość"  Tzn wiadomo, że radość i oczekiwanie maleństwa, ale chodzi mi o te wieczne dolegliwości, złe wyniki badań itp itd. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat: 
  Ja dokładnie to samo  ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat: 
 Ja też się martwię trochę o ciuchy zimowe, ale zobaczymy. Jeśli bardzo spuchnę to i tak nie będę pewnie nigdzie wychodzic  Dostałam od mamy jakąś starszą kurtkę po niej (  ) i jest okropna, ale fakt luźna i jednolity ciemny kolor, także najwyzej dodam duuuużą chustę, która większość zasłoni i bedzie na te ostatnie 2 miesiące. Gorzej z butami zimowymi, przez to, że jestem niska to wszystkie mam na obcasię bądź koturnie, moje ulubione mają z 6-7 cm obcas, to niedużo oczywiście, ale boję się, że na koniec ciąży to może być jednak niekomfortowe  ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Kurde i w ogóle teraz tak do mnie przyszła myśl, że to już 27 tydzień ciąży  Że właściwie byle do Świąt, przejdziemy święta i pewnie powoli zaczniemy się rozpakowywać. Donoszona ciąża to 36 tygodni prawda? Więc co to jest 9 tygodni! Patrząc właśnie, że do końca świąt i roku zostało ponad 5, a to minie jak z bicza strzelił. A te z Was co są z początku lutego to już w ogóle!   
				__________________ 03.10.2015 żona  22.02.2016 Hania  19.04.2017 Agatka  | |||
|     | 
|  2015-11-22, 14:19 | #850 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Jak to jest z tą donoszoną ciążą? Mi się zawsze wydawało, że 38 tygodni.

| 
|     | 
|  2015-11-22, 14:31 | #851 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

A mi ze 37   Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- My pojechaliśmy na ch kupić spozywke ale aki tłok ze weszliśmy i wyszliśmy. Zahaczyliśmy tylko o obuwniczy zeby kupić poli buty bo cały czas śmiga w adidasach cienkich a zapowiadają okolice 0 i śnieg w tym tygodniu. Na szczęście znalazłam fajne skórkowe, co prawda troche chłopięce chyba ale wg mnoe super  brązowy to wszak uniwersalny kolor  Teraz gamoń padł w samochodzie wiec tz bedzie jej pilnował az sie wyśpi pod blokiem a ja pędzę kończyć obiad - dzisiaj łosoś z sosem cytrynowym, komosa i buraczki (ten element codziennie jem ostatnio  ) Sent from my iPhone using Tapatalk | 
|     | 
|  2015-11-22, 14:36 | #852 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2015-07 
				 | 

Mi się wydaje, ze 37tydz. Esor napisz koniecznie jak wrażenia ja raczej odpuszczam szkołę, ale kto wie może jeszcze mi się odmieni    | 
|     | 
|  2015-11-22, 14:45 | #853 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

38 to donoszona ciaza. Urodzilam syna w 37 i okreslany jest jako wczesniak

__________________ Brak polskich znakow. | 
|     | 
|  2015-11-22, 15:31 | #854 | |
				 | 

Cytat: 
 No to wszystko jasne  czyli skończone 38? Moja koleżanka urodziła skończone równe 36 i ważył 4kg i nic a nic ze wcześniaka nie miał. Pozniej wszyscy w szpitalu stwierdzili ze chyba jej złe obliczono tp bo to niemożliwe ze taki wcześniak  Sent from my iPhone using Tapatalk | |
|     | 
|  2015-11-22, 16:39 | #855 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

hej dziewczyny można sie przyłączyć do waszego wątku? termin mam na 12-9 luty to moja pierwsza ciąża i wszystko jest nowe, nieznane. po mału kompletuję wyprawkę i mam pytanie lepiej kupić kołderkę 120* czy 135*100 łóżeczko ma 60*120? | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2015-11-22, 16:54 | #856 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Witam się i ja. Po całym dniu obawiałam się, że zastanę tu kilkanaście stron do nadrobienia,ale widzę, że spokojnie dziś   Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Pod spodem ma takie kuleczki antypoślizgowe. Cytat: 
  Ja kupiłam kołderkę 120x90   
				__________________ "Miłość jest treścią naszego istnienia. Jeśli się jej wyrzekniemy, umrzemy z głodu pod drzewem życia, nie mając śmiałości by zerwać jego owoce." | ||||
|     | 
|  2015-11-22, 16:59 | #857 | ||||
| Mamusia Luty 2016 Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 Widziałam te chmurkę w Ikei!!!! Bomba, przecudna  ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat: 
 Hej   Opowiedz o sobie cos, jesli masz ochote  ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat: 
 Aaaaa to przepraszam za zamieszanie  ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat: 
 Ok napisze  pokładam spore nadzieje w tej szkole, ze względu ze to moje pierwsze dziecko (i "pierwsze" w rodzinie w okolicy, nie mam kuzynostwa, a siostra młodsza i bez TZ i dziecka tym bardziej ) 
				__________________ 03.10.2015 żona  22.02.2016 Hania  19.04.2017 Agatka  | ||||
|     | 
|  2015-11-22, 17:22 | #858 | 
				 | 

U nas dzis dom pelen ludzi. Ciocia mnje zobaczyła i tylko czesc grubasku :-D potem przychodzi wujek i co tam grubasie hahaha :-D :-D

__________________ Zosia  1.02.2016 | 
|     | 
|  2015-11-22, 17:56 | #859 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

Cytat: 
  skonczone 38 No to grubo ale szwagierce meza zrobili cc dzieciak ponad 3 kg ale wyszlo na to, ze jednak to ciecie bylo troche za wczesnie - ze jeszcze mogl posiedziec w brzuszku bo jakies problemy tam wyszly no ale na szczescie wszystko juz w porzadku  a maly w wieku 8 miesiecy wazy ponad 10 kg  Cytat: 
  Ja kupilam ta 120   
				__________________ Brak polskich znakow. | ||
|     | 
|  2015-11-22, 18:13 | #860 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Lubelskie 
				 | 

Witam wszystkie mamusie  Też chcę dołączyć  Mam na imię Iwona. Tp mam na 19.02 i będzie dziewczynka,choć na 100% wiemy dopiero od poprzedniej soboty bo wcześniej wstydzioch chowała  dziś mamy 27t2d. Wasze wpisy śledzę już od I części (mniej lub bardziej systematycznie), ale nigdy nie miałam czasu żeby odnowić hasełko i zacząć się udzielać. Najpierw praca, potem zajęć w domu sobie nawymyślałam,aż mi lekarz nakazał leżenie i odpoczynek ze względu na skracającą się szyjkę i twardnienie brzucha (na KTG wyszło, że to skurcze), tak więc dołączał do grona biednych przymusowych leniuchów.... I tu mam pytanie - twardnienie nasila mi się jak leże na plecach,czy któraś też tak ma? jak na bokach to jest ok. pisałyście, że brzuch boli w nocy,przy przekręcaniu - też mam tą denerwującą przypadłość   
				__________________ | 
|     | 
|  2015-11-22, 18:13 | #861 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: z domku:) 
				 | 

Cześć Mamusie   cisza dziś wyjątkowa  u mnie aktywnie od rana basen był, zakupy, obiadek i nadrabiam zaległości książkowe   marciar Ty i grubasek   ja długo Pola tak spała w aucie ?  wykalacka no tak my końcówka lutego więc poczekamy sobie i na dolegliwości   ale współczuje Wam dziewczyny jakoś przetrwacie ten gorszy czas mam nadzieje...Lucy Ty szczególnie się trzymaj  aha  w Smyku jest -40% na zakupy internetowe do dziś przez neta  chyba tylko ubranka 
				__________________ Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-11-22 o 18:17 | 
|     | 
|  2015-11-22, 18:20 | #862 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2015-09 Lokalizacja: Pomorze 
				 | 

Hej dziewczyny jak tam mija niedziela? U mnie leniwie ;-) właśnie naszła mnie taka ochota na paczki ze coś strasznego    jako ze cala ciążę nie miałam żadnych zachcianek i nie ganialam tż to bez marudzenia pojechał po paczki   Mnie czasem też brzuch boli jak w nocy się gwałtownie przewróci lub rozprostuje taki jakby rozrywka jacy ból wiec to zapewne więzadła ale co tu się dziwić wczoraj zaczęłam 30tc szok   
				__________________  03.2014  02.2015  Dumna mama Dominika  07.02.2016 | 
|     | 
|  2015-11-22, 18:50 | #863 | |
				 | 

Witam nowe mamusie!   Cytat: 
 Pola spała 1.5h  U nas tez dzis aktywnie ale porządkowo.. Wiem ze niedziela ale to pierwszy dzien kiedy tz cały dzien jest ze mna bo albo był w delegacji albo byliśmy u rodziny albo jeszcze cos od bardzo dawna. Także porządki zrobiliśmy, jeszcze jedna szafka mi została do poukładania ale to juz kiedys - w sunie nie duzo roboty  Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Jutro ide z rana w tango na zakupy. Skocze do coccodrillo obczaić te czapki, chciałabym kulić poli i lili takie same moze bedzie cos ładnego na obie  musze jeszcze jakieś ciążowe leginsy i chyba zacznę juz powoli myślec o prezentach na święta, moze jutro cos sie rzuci w oko  Sent from my iPhone using Tapatalk | |
|     | 
|  2015-11-22, 18:53 | #864 | ||
				 | 

wszystkim Leżę leżę, wszelka pionizacja daje skurcze, więc chodzę tylko na siku. Po ciężkiej nocy przespałam pół dnia   Odwiedzili mnie rodzice z zapasem obiadów i soku buraczanego  Taty imieniny były wczoraj, zamiast ja do niego to on do mnie, żebym mogła mu życzenia złożyć  Nie przerażajcie sie tym co piszę  Prawda jest taka, że każda ma inaczej, niektóre i bezobjawowo  A ja też jeszcze wierzę w poprawę, a co tam  Ma się te gorsze dni i tyle   Jutro mam dzwonić do gina, zobaczymy co powie. Cytat: 
  Też mi tak gin wyliczał, że aby 38. Tak mnie pocieszał, że po 11 stycznia to wrecz nakaże mi zacząć chodzić  Cytat: 
  Na tym etapie to leżenie na plecach już może zacząć przeszkadzać. Trzeba już unikać  Też mi się nasila w tej pozycji. No to leżemy razem   Wysłane przy użyciu Tapatalka 
				__________________ 26.01.2016 Witaj synku    04.09.2019 Drugie szczęście   | ||
|     | 
|  2015-11-22, 19:03 | #865 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Widziałyście co w głównym temacie na onecie?  http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...-pomysl/mtv2ff Ok potem nadrobię idę walczyć z młodą 
				__________________  13.09.2013 godz.9.05 - T.   04.02.2016 godz.8.55 - Z.   06.05.2019 godz.10.46 - K.   | 
|     | 
|  2015-11-22, 19:16 | #866 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Zosia  1.02.2016 | |
|     | 
|  2015-11-22, 19:19 | #867 | 
| MamaKarolci28 Zarejestrowany: 2015-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Dopiero wróciłam do domu od rodziców .Padnieta po tym pobycie jak po tygodniu w domu, nawet gorzej.Mała nie chciała do nikogo pójść ,późno zasypiala z długotrwałym płaczem   rodzina na to z to moja oczywiście wina bo mała jest "dzika" sama sie nie pobawi do nikogo pojsc nie chce a ja nie mogłam iść sie wykąpać nawe. Nie chciałam sie kłócić, ale mnie to mocno irytowało.nie rozumia ze mała tylko ze mną od urodzenia przebywa, a siostrom a to mama pomagała a to zostawiamy u siebie wzajemnie dzieci . | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2015-11-22, 19:23 | #868 | |
				 | 

Cytat: 
  Wysłane przy użyciu Tapatalka 
				__________________ 26.01.2016 Witaj synku    04.09.2019 Drugie szczęście   | |
|     | 
|  2015-11-22, 19:24 | #869 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Zosia  1.02.2016 | ||
|     | 
|  2015-11-22, 19:27 | #870 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Lubelskie 
				 | 

Lezymy choć u mnie to z wielkim trudem, a nie jestem tak zdyscyplinowana. Przez tydzień walania się po łóżku postarzalam sie o 40lat😕

__________________ | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.