|
Notka |
|
Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: straszna reklama z psem. Dleczego ludzie robią takie rzeczy?
Reklama jest głupia, ale fakt faktem, wszelkie hodowle sprzedają swoje szczeniaki nowym właścicielom, choć te pieski pewnie są już przywiązane do właścicieli hodowli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 |
Przyczajenie
|
Dot.: straszna reklama z psem. Dleczego ludzi robią takie rzeczy?
ciekawe co powiedzieli by hodowcy, gdyby kazdy kto wezmie zwierzaka ze schroniska otrzymywal jakas dotacje, czy jakiekolwiek uznanie. moze w koncu problem bezdomnych zwierzat by sie ukrocil..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2193 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: straszna reklama z psem. Dleczego ludzie robią takie rzeczy?
Niektórzy chcą mieć psa konkretnej rasy, to ich prawo i nie ma w tym nic złego. Tak samo w hodowli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Ja na przykład kocham beagle. I wiem, że jak dorobię się swojego mieszkania to będę miała. Chociaż ja prawdopodobnie zaadoptuje niż kupię. Nigdy nie kupiłam zwierzęcia i to trochę jak kupowanie członka rodziny.
![]() |
![]() |
#2195 |
Konto usunięte
|
Członkow rodziny tez z przytuliska dla bezdomnych nie bierzesz. Porównanie od czapy
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-02-21 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
racja, zwłaszcza, że jak się adoptuje np. ze schroniska to fajnie jest im jakąś kasę zostawić (tak na inne pieski) niby teraz dawali jakieś tam "becikowe" za adopcję psów. Ja zrobiłam odwrotnie, wzięłam psiaka i dałam 2 stówki. To też jakbym kupiła (więcej niż 2 stówki w portfelu nie miałam, ale potem na święta wysłałam wielką pakę puszek dla szczeniaków bo mieli oblężenie).
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2198 |
Konto usunięte
|
No to nie mow, ze kupienie psa jest tym samym co kupienie dziecka. Chyba, że serio to dla ciebie to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Ja piernicze. Sama porównałaś wzięcie psa ze schroniska do wzięcia człowieka ze przytułku. To że dla mnie zwierzę jest członkiem rodziny to nie znaczy że stawiam go na równi z dzieckiem. Napisałam, ze nie kupuję zwierząt, wolę adoptować a tu takie poruszenie.
![]() |
![]() |
#2200 |
Konto usunięte
|
Dot.: Szokujące/smutne historie nasze i z sieci - potrzebuję się wygadać - WĄTEK ZBIO
Ja kupilam kota z hodowli i nie czuje sie z tym zle.
Ale ja jestem zdania, ze nawet chomiki powinny byc z hodowli, a nie zoologika za 5zl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szokujące/smutne historie nasze i z sieci - potrzebuję się wygadać - WĄTEK ZBIO
Tu masz rację. Jak ja widzę te male klatki, po 10 gryzoni w klatce. Nawet pobiegać nie mogą. Powinno to być karalne. Albo zakaz sprzedaży u zoologów.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Wtajemniczenie
|
Mnie poruszyła mocno sprawa zabicia lwa Cecila wywabionego z rezerwatu, postrzelonego najpierw strzałą z łuku i dobitego strzałem po 40 godzinach konania. Sprawca to amerykański dentysta lubujący się w polowaniach, który przekupił strażników i któremu prawdopodobnie zależało na charakterystycznej czarnej grzywie samca. Nie pojmuję, jak człowiek może znajdować radość się w zabijaniu zwierząt dla sportu, ludzie to najgorsze bestie
![]()
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 |
Konto usunięte
|
Ciekawa jestem jak wygląda sytuacja, kiedy ludzie znajdują się na terytorium rezerwatu np. tygrysów i jakieś zwierzę zaatakuje. Pytam, ponieważ znalazłam coś co zainteresowało mnie bardziej niż Nowa Zelandia, co do niedawna wydawało mi się niemożliwe
![]() Oglądałam dużo filmików, jak widać zwierzaki coraz lepiej sobie radzą nawet z samochodami https://www.youtube.com/watch?v=yeaztQK9If0 oraz https://www.youtube.com/watch?v=_1VtqxCyxDI, a Periyar dodatkowo zwiedza się na pieszo trzymając się wytyczonych szlaków. Każde zejście ze szlaku to potencjalne zakończenie jako obiad dla tygrysa ![]() Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2015-08-02 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
BAN stały
|
Właśnie takiego wątku szukałam.
Znajomi mówią mi, że przesadzam, bo nie można życzyć komuś śmierci. I nikt nie rozumie moich emocji w tym zakresie. Ale zacznę od początku. Od dziecka zostałam wychowana w szacunku do zwierząt - właściwie większym do zwierząt niż do ludzi, bo rodzice zawsze powtarzali, że zwierzę jest bezbronne i bardzo dużo się o tym w domu mówiło. Ostatnio strasznie dużo się słyszy o tym, że ktoś się znęca nad zwierzęciem. I była sprawa z psem, którego zamordowano prądem. Dwóch facetów, polali psa wodą i porazili prądem i pies umarł ![]() Wyraziłam swoją opinię na jakiejś imprezie wśród znajomych, bo akurat mówili o tym w tv. I zostałam wręcz zlinczowana. I zastanawiam się: dlaczego? Jeżeli ktoś znęca się nad niewinnym zwierzęciem, to dla mnie jest mniej warty niż g* tego zwierzęcia w które przez przypadek wdepnąć mogę na ulicy. Piszę, bo takie rzeczy wywołują u mnie bardzo silne emocje, które nie mają szansy znaleźć ujścia (bo jakby znalazły, to bym biegała z siekierą i sama wymierzała sprawiedliwość). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2207 |
Konto usunięte
|
Wczoraj mój kolega wrzucił na fb to https://www.youtube.com/watch?v=mWT-yFfSXbA chciałabym adoptować te maleństwa... ciekawe jak dadzą sobie radę samodzielnie? Surykatko, mieszkasz w Namibii? Mój wydział współpracuje w ochronie słoni afrykańskich (są chronione przez CITES, jednak kłusownictwo...). Jaka jest sytuacja w Twoim regionie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.