Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-22, 19:56   #3841
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Nie powinno być tak zle wydaje mi się że to kwestia dobrej organizacji

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 19:58   #3842
kasia01987
Wtajemniczenie

Kamilka się odzywała z jakimiś nowymi wieściami, bo nie kojarzę nic przez weekend, chyba że mi umknęło

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

zależy jak łaskawa dzidzia nam się trafi
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 20:03   #3843
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Nebula, te wit ktore biore w aptekach kosztuja ok 55 zl(miesiac) wiec bardzo drogo ale na gemini sa za trzydziesci kilka zl i znalazlam tez jedna apteke w lodzi gdzie tez po tyle chodza wiec nie rezygnuje z nich

Wyslane z Lumia920.
Też je biorę i też u mnie w aptekach jakaś nieprzytomna przebitka ale w sumie nie wiem czy przy karmieniu piersią kwas foliowy coś daje myślę że na pewno warto brać dha, omega-3 i wit.D, a co jeszcze to muszę doczytać i dopytam się też mojej gin
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Mąż sobie nie wyobraża żebym rodziła sama, bez niego.
A moment przecinania pępowiny - bezcenny. Tyle godzin siedział ze mną na porodówce i wyszedł dosłownie raz do toalety. Podziwiam go.
Mój to nie ma szans na przecinanie w senie chyba by tam zemdlał ale mam nadzieje że będzie ze mną do końca albo prawie do końca

A tak apropos to właśnie dziś byliśmy obejrzeć porodówkę ( w Wejherowie) i jestem pozytywnie zaskoczona widać że niedawno remontowany oddział, wszystkie sale porodowe mają łazienkę osobną, sala porodowa która nam pokazali na prawdę spora (tak na oko z 20 m 2), przy salach poporodowych łazienki na korytarzu ale sporo ich było (z wywieszkami zajęta/wolne) więc myślę że ze skorzystaniem z nich nie powinno być problemu
Stary 2015-11-22, 20:12   #3844
niepozorna
Zakorzenienie

Viki super, że jesteś zadowolona
Ja się pewnie w następnym tygodniu będę umawiać na kwalifikację do mojej kliniki. To się robi już coraz bardziej realne...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 20:13   #3845
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Viki, to naprawde extra porodowka! Ja w srode na szkole rodzenia to tez obejrze dokladnie swoj przyszly oddzial polozniczy wiecie dziewczyny, juz za moment bedziemy tulic nasze maluszki i dyskutowac czemu placze, czemu nie spi i czemu jest az tak slodkie
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 20:20   #3846
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Oglada może któras Paule z kanału Boogiesilver? Dziś rano urodziła LEO

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-22, 20:24   #3847
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Viki super, że jesteś zadowolona
Ja się pewnie w następnym tygodniu będę umawiać na kwalifikację do mojej kliniki. To się robi już coraz bardziej realne...
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Viki, to naprawde extra porodowka! Ja w srode na szkole rodzenia to tez obejrze dokladnie swoj przyszly oddzial polozniczy wiecie dziewczyny, juz za moment bedziemy tulic nasze maluszki i dyskutowac czemu placze, czemu nie spi i czemu jest az tak slodkie
No najbardziej sie bałam że warunki higieniczne będą średnie, ale nie, wygląda wszystko super pozwalają też rodzić inaczej niż na leżąco, na łóżku porodowym można dowolną pozycję przyjąć ale ogólnie polecam się przejść, obczaić wszystko po kolei gdzie trzeba przyjść żeby Cię przyjęli na oddział itp. żeby potem nie wpadać w panikę bo nie wiadomo co ze sobą zrobić i też się okazało że nie wymagają przynoszenia niczego ze sobą, tylko dokumenty, a reszta "dla własnej wygody"
Jerzyczka, to prawda, już niedługo, ja we wtorek mam już 8 miesiąc
Stary 2015-11-22, 20:26   #3848
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kurde myslicie ze to moze byc ta rwa? Boli mnie od kilku dni i ciagle w tym samym miejscu no i tak jak mowie jak nastapne na prawa noge to jest takie uklucie ze sie ryczec chce :/ ale myslalam ze przy rwie to juz calkiem nie mozna chodzic nawet...

Jak to zdiagnozowac?

Co do porodowek to ja juz moja znam od podszewki ale teraz chce rodzic gdzies indziej i tam pojade dopiero na porod jak juz... troche stresa mam ale mam nadzieje ze tak opieka bedzie lepsza wiec zaryzykuje (jesli zdaze dojechac :P)
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 20:38   #3849
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Kurde myslicie ze to moze byc ta rwa? Boli mnie od kilku dni i ciagle w tym samym miejscu no i tak jak mowie jak nastapne na prawa noge to jest takie uklucie ze sie ryczec chce :/ ale myslalam ze przy rwie to juz calkiem nie mozna chodzic nawet...

Jak to zdiagnozowac?

Co do porodowek to ja juz moja znam od podszewki ale teraz chce rodzic gdzies indziej i tam pojade dopiero na porod jak juz... troche stresa mam ale mam nadzieje ze tak opieka bedzie lepsza wiec zaryzykuje (jesli zdaze dojechac :P)
Ja miałam to samo jakis miesiac temu, byłam na IP, powiedzieli ze to rwa. Zapisałam sie juz do neurologa po zastrzyki ale do wizyty mi przeszło. Trzymało mnie 18 dni, ból na dole pleców po prawej stronie takie kłucie przy chodzeniu, przwracaniiu się w nocy.
Nie schylaj sie, chódz na prosto, duzo wypoczywaj. Ja tez cwiczyłam z piłką i to moze pomogło.
Wiem ze masz dzieciaczka wiec ciezko jest dużo lezec.
Oby to nie było co u mnie. Ja mogłam dużo odpoczywać, maz sie wszystkim zajął.
Dziś poszliśmy na długi spacer i też mnie kłuje w tym miejscu ;/
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 20:41   #3850
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No to masakra jesli to jest to ale to nie zagraza w zaden sposob dziecku nie? W piatek mam wizyte to spokojnie moge czekac do tego czasu?

Kurde u mnie teraz juz calkiem zero szans na odpoczynek, wlasnie konczymy domek i caly nastepny tydzien bedziemy ogarniac i sie przeprowadzac...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

A i czy to samo przechodzi?
Stary 2015-11-22, 20:41   #3851
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-22, 20:43   #3852
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Oglada może któras Paule z kanału Boogiesilver? Dziś rano urodziła LEO
Ja oglądam i właśnie widziałam na instagramie, że urodziła, a imię nawet fajne, Leoś

Viki fajnie, że Ci się podobało, żeby jeszcze personel był miły i sama przyjemność z rodzenia będzie

zuken ja nie pomogę, nie mam pojęcia jak boli rwa i w ogóle jak sie objawia
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 20:44   #3853
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Nasz synek od jakoegos czasu tez jest Leonem ale pewnie sie jeszcze zmieni jak zwykle :P
Stary 2015-11-22, 20:45   #3854
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny która to księgarnia internetowa bardzo szybko dostarcza książki, na drugi dzień już chyba były, jaka to księgarnia?
Bonito.pl
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Do karmiących piersią (planujących ) będziecie sie suplementować DHA i kwasem foliowym jak w ciąży? Jeżeli tak, to przez cały okres karmienia czy np pierwsze parę miesięcy?
Ja będę brać Prenatal Classic + Prenatal DHA przez 6 m-cy (bo tyle chcę karmić, później się zobaczy, bo chcę BLW wprowadzać).

Uff, ja dopiero się położyłam, zakręcony dzień.
Trochę mnie plecy jak na okres bolały, teraz przechodzi..

Co do zmywarki, to ja bym bardzo chciała, a u nas nie da się zamontować

A co do męża, to ja chcę żeby był przy porodzie, ale powiedziałam mu, że jeżeli w jakimkolwiek momencie poczuje, że nie da rady i chce wyjsc, to nie bede mu miec za złe

Ale on jest nastawiony, ze da radę - w czerwcu rodziła żona jego kumpla z pracy i on był zachwycony porodem. Tzn. samym tym faktem, że ją tak bolało, a ona była taka dzielna i dała radę i dzięki niej mają syna i w ogóle. Ach, jakbyście słyszały jak opowiada,naprawdę fajnie, że są faceci, którzy tak to postrzegają.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 20:50   #3855
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Jak urodzimy to odpoczniemy^^
Bardzo bym chciałam WTEDY odpocząć, tylko jak to powiedzieć mojej córce

Viki z Twojego opisu to fajna ta porodówka. Ja też się chce wybrać wreszcie zwiedzić moją, 5 grudnia są dni otwarte więc się przejdziemy.
Stary 2015-11-22, 21:07   #3856
Casaa
Zakorzenienie

Kasia, Kamilka z tego co kojarze na weekend pojechala do synow i meza i jutro wraca do Małej

Zuken, rwa nie zagraza dziecku, tylko Tobie uprzykrza zycie

Wrocilam z tej meczarni....

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:11   #3857
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
No to masakra jesli to jest to ale to nie zagraza w zaden sposob dziecku nie? W piatek mam wizyte to spokojnie moge czekac do tego czasu?

Kurde u mnie teraz juz calkiem zero szans na odpoczynek, wlasnie konczymy domek i caly nastepny tydzien bedziemy ogarniac i sie przeprowadzac...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

A i czy to samo przechodzi?
Do piatku poczekaj, staraj sie w miare odpoczywać. Mi samo przeszło bez leków żadnych, maluszkowi nic nie zagraża, tak mi mówił lekarz.
U mnie tylko sie skurcze pojawiły, twardnienie brzucha przy tym bólu, przy wstawaniu itp dlatego ciagle lezałam. Ja to sama nawet do auta nie mogłam dojsc musial mnie maz prowadzic. na szczescie przeszło.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:11   #3858
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A tak apropos to właśnie dziś byliśmy obejrzeć porodówkę ( w Wejherowie) i jestem pozytywnie zaskoczona widać że niedawno remontowany oddział, wszystkie sale porodowe mają łazienkę osobną, sala porodowa która nam pokazali na prawdę spora (tak na oko z 20 m 2), przy salach poporodowych łazienki na korytarzu ale sporo ich było (z wywieszkami zajęta/wolne) więc myślę że ze skorzystaniem z nich nie powinno być problemu
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No najbardziej sie bałam że warunki higieniczne będą średnie, ale nie, wygląda wszystko super pozwalają też rodzić inaczej niż na leżąco, na łóżku porodowym można dowolną pozycję przyjąć ale ogólnie polecam się przejść, obczaić wszystko po kolei gdzie trzeba przyjść żeby Cię przyjęli na oddział itp. żeby potem nie wpadać w panikę bo nie wiadomo co ze sobą zrobić i też się okazało że nie wymagają przynoszenia niczego ze sobą, tylko dokumenty, a reszta "dla własnej wygody"
W Redłowie też na to pozwalają
Ale mimo wszystko boję się tam jakoś rodzić.
Po za tym mój tż mówi, że jak to będzie wyglądało, że dziecko urodzone w Wejherowie Wszędzie byle nie w Wejherowie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:17   #3859
mojakaren
Zakorzenienie

Dobry wieczór witam się pod koniec likendu i w 31 tc, w piątek wizyta ale ten czas leci
Jutro będę nadrabiac! Tymczasem melduje sie po likendzie u tesciow, byla tez szwagierka z mężem takze super i wesolo spedzony czas
Te 300km w trasie jednak wymeczylo :/ tak samo jak dwa wyjścia do kina - gniecenie żołądka jest po prostu okropne!

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:21   #3860
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, to teraz odpoczywaj!

Ja dzisiaj mamie poopowiadałam, że przy KP to nie tylko ryż i kurczak i była zachwycona, bo za jej czasów, to właśnie podejscie - ograniczać na maksa, zero surowych warzyw, owoców itd. i się cieszy, że przynajmniej ja moge normalnie jeść
Stary 2015-11-22, 21:22   #3861
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Do piatku poczekaj, staraj sie w miare odpoczywać. Mi samo przeszło bez leków żadnych, maluszkowi nic nie zagraża, tak mi mówił lekarz.

U mnie tylko sie skurcze pojawiły, twardnienie brzucha przy tym bólu, przy wstawaniu itp dlatego ciagle lezałam. Ja to sama nawet do auta nie mogłam dojsc musial mnie maz prowadzic. na szczescie przeszło.

Twardnienie brzucha itp incydenty mogly pojawiac sie przez bol poniewaz zeby zmienic pozycje czy przemieszczac sie musialas w nienaturalny dla Twojego ukl miesniowego sie poruszac i kompensowac braki funkcji
Stary 2015-11-22, 21:26   #3862
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Mojakaren dobrze że już szczęśliwie dotarliście do domku. Teraz kladz się i leniuchuj.
Gratuluję nowego tygodnia
Ja jutro podejrze malutka już bym chciała żeby ta noc była za mną

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-22, 21:29   #3863
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj mamie poopowiadałam, że przy KP to nie tylko ryż i kurczak i była zachwycona, bo za jej czasów, to właśnie podejscie - ograniczać na maksa, zero surowych warzyw, owoców itd. i się cieszy, że przynajmniej ja moge normalnie jeść

No zeby moja mama tak powiedziala.... Ehhhh moja jako starsza polozna stwierdzila, ze za jej czasow tak nie bylo i bylo dobrze..... :-/ nie komentowalam tego.

Karen, gratuluje i teraz rozloz sie wygodnie i odpoczywaj ile sie da
Stary 2015-11-22, 21:34   #3864
Dotka90
Zakorzenienie

Moja mama generalnie jest dość otwarta na nowości i nieraz jej mówię, że teraz jest tak czy śmak, ona mi opowiada, że 'za jej czasów, to..', ale absolutnie nie uznaje tego za jedyną dobrą drogę. Raczej cieszy się,że teraz są lepsze rozwiązania, lepsze możliwości, inne podejście itp.

Gorzej będzie z teściową
Stary 2015-11-22, 21:36   #3865
uaoo
Zakorzenienie

A ja mam młodą mamę więc nie muszę jej niczego tłumaczyć, pokazywać itp.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:42   #3866
niepozorna
Zakorzenienie

Mojakaren gratki kolejnego tygodnia
Odpoczywaj teraz

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-22, 21:43   #3867
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
No ale te 20 lat temu chyba jednak inne rzeczy były?
Stary 2015-11-22, 21:50   #3868
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Viki z Twojego opisu to fajna ta porodówka. Ja też się chce wybrać wreszcie zwiedzić moją, 5 grudnia są dni otwarte więc się przejdziemy.
Mam nadzieje że u Was też będzie fajna
Cytat:
W Redłowie też na to pozwalają
Ale mimo wszystko boję się tam jakoś rodzić.
Po za tym mój tż mówi, że jak to będzie wyglądało, że dziecko urodzone w Wejherowie Wszędzie byle nie w Wejherowie.
No to chyba jedyny minus - Wejherowo w akcie urodzenia tylko ze w Redłowie teraz jest remont i z info na stronie wynika że mają 2 x mniej łazienek niż Wejherowo a dla mnie to jednak dość istotne
Cytat:

Cytat:
Moja mama generalnie jest dość otwarta na nowości i nieraz jej mówię, że teraz jest tak czy śmak, ona mi opowiada, że 'za jej czasów, to..', ale absolutnie nie uznaje tego za jedyną dobrą drogę. Raczej cieszy się,że teraz są lepsze rozwiązania, lepsze możliwości, inne podejście itp.

Gorzej będzie z teściową
Super ja jestem ciekawa czy mi ktoś coś będzie próbował wciskać, ale zakładam że raczej nie, a jak co to albo im dogadam albo pokiwam głową i zrobię i tak tak jak uważam
btw. właśnie czytałam http://www.hafija.pl/2014/11/kolejny...o-lekarza.html
http://www.hafija.pl/2014/08/przycho...arza-cz-3.html
i nie mogę z tych idiotyzmów które szerzą lekarze muszę sie zapisać do pediatry który będzie wspierał kp
Stary 2015-11-22, 21:51   #3869
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Moja mama nie jest wcale taka młoda a też pozytywnie reaguje na zmiany, jeszcze teraz ma w pracy taką świeżą matkę to sama jakieś pomysły i patenty mi przynosi.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:53   #3870
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Jej ja nie moge czytac tej laski :Brzydal:

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Kurde mam nadzieje ze te bole przejda i nie nasila sie tak jak Ciebie Lune... poki co funkcjonuje dosc normalnie
Tylko zastanawiam sie jak urodze jak to nie minie :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości