|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Nie powinno być tak zle
wydaje mi się że to kwestia dobrej organizacji
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka się odzywała z jakimiś nowymi wieściami, bo nie kojarzę nic przez weekend, chyba że mi umknęło
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- zależy jak łaskawa dzidzia nam się trafi ![]()
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też u mnie w aptekach jakaś nieprzytomna przebitka ale w sumie nie wiem czy przy karmieniu piersią kwas foliowy coś daje myślę że na pewno warto brać dha, omega-3 i wit.D, a co jeszcze to muszę doczytać i dopytam się też mojej gin Cytat:
ale mam nadzieje że będzie ze mną do końca albo prawie do końca ![]() A tak apropos to właśnie dziś byliśmy obejrzeć porodówkę ( w Wejherowie) i jestem pozytywnie zaskoczona
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Viki super, że jesteś zadowolona
Ja się pewnie w następnym tygodniu będę umawiać na kwalifikację do mojej kliniki. To się robi już coraz bardziej realne... |
|
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
Viki, to naprawde extra porodowka! Ja w srode na szkole rodzenia to tez obejrze dokladnie swoj przyszly oddzial polozniczy
wiecie dziewczyny, juz za moment bedziemy tulic nasze maluszki i dyskutowac czemu placze, czemu nie spi i czemu jest az tak slodkie
|
|
|
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglada może któras Paule z kanału Boogiesilver? Dziś rano urodziła LEO
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ogólnie polecam się przejść, obczaić wszystko po kolei gdzie trzeba przyjść żeby Cię przyjęli na oddział itp. żeby potem nie wpadać w panikę bo nie wiadomo co ze sobą zrobić i też się okazało że nie wymagają przynoszenia niczego ze sobą, tylko dokumenty, a reszta "dla własnej wygody" ![]() Jerzyczka, to prawda, już niedługo, ja we wtorek mam już 8 miesiąc
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde myslicie ze to moze byc ta rwa? Boli mnie od kilku dni i ciagle w tym samym miejscu no i tak jak mowie jak nastapne na prawa noge to jest takie uklucie ze sie ryczec chce :/ ale myslalam ze przy rwie to juz calkiem nie mozna chodzic nawet...
Jak to zdiagnozowac? Co do porodowek to ja juz moja znam od podszewki ale teraz chce rodzic gdzies indziej i tam pojade dopiero na porod jak juz... troche stresa mam ale mam nadzieje ze tak opieka bedzie lepsza wiec zaryzykuje (jesli zdaze dojechac :P)
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie schylaj sie, chódz na prosto, duzo wypoczywaj. Ja tez cwiczyłam z piłką i to moze pomogło. Wiem ze masz dzieciaczka wiec ciezko jest dużo lezec. Oby to nie było co u mnie. Ja mogłam dużo odpoczywać, maz sie wszystkim zajął. Dziś poszliśmy na długi spacer i też mnie kłuje w tym miejscu ;/ |
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
No to masakra jesli to jest to
ale to nie zagraza w zaden sposob dziecku nie? W piatek mam wizyte to spokojnie moge czekac do tego czasu? Kurde u mnie teraz juz calkiem zero szans na odpoczynek, wlasnie konczymy domek i caly nastepny tydzien bedziemy ogarniac i sie przeprowadzac... ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- A i czy to samo przechodzi? |
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Viki fajnie, że Ci się podobało, żeby jeszcze personel był miły i sama przyjemność z rodzenia będzie zuken ja nie pomogę, nie mam pojęcia jak boli rwa i w ogóle jak sie objawia
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz synek od jakoegos czasu tez jest Leonem
ale pewnie sie jeszcze zmieni jak zwykle :P
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uff, ja dopiero się położyłam, zakręcony dzień. Trochę mnie plecy jak na okres bolały, teraz przechodzi.. Co do zmywarki, to ja bym bardzo chciała, a u nas nie da się zamontować A co do męża, to ja chcę żeby był przy porodzie, ale powiedziałam mu, że jeżeli w jakimkolwiek momencie poczuje, że nie da rady i chce wyjsc, to nie bede mu miec za złe Ale on jest nastawiony, ze da radę - w czerwcu rodziła żona jego kumpla z pracy i on był zachwycony porodem. Tzn. samym tym faktem, że ją tak bolało, a ona była taka dzielna i dała radę i dzięki niej mają syna i w ogóle. Ach, jakbyście słyszały jak opowiada,naprawdę fajnie, że są faceci, którzy tak to postrzegają. |
||
|
|
|
#3855 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo bym chciałam WTEDY odpocząć, tylko jak to powiedzieć mojej córce
![]() Viki z Twojego opisu to fajna ta porodówka. Ja też się chce wybrać wreszcie zwiedzić moją, 5 grudnia są dni otwarte więc się przejdziemy. |
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, Kamilka z tego co kojarze na weekend pojechala do synow i meza i jutro wraca do Małej
![]() Zuken, rwa nie zagraza dziecku, tylko Tobie uprzykrza zycie Wrocilam z tej meczarni.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tylko sie skurcze pojawiły, twardnienie brzucha przy tym bólu, przy wstawaniu itp dlatego ciagle lezałam. Ja to sama nawet do auta nie mogłam dojsc musial mnie maz prowadzic. na szczescie przeszło. |
|
|
|
|
#3858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mimo wszystko boję się tam jakoś rodzić. Po za tym mój tż mówi, że jak to będzie wyglądało, że dziecko urodzone w Wejherowie
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
witam się pod koniec likendu i w 31 tc, w piątek wizyta ale ten czas leci ![]() Jutro będę nadrabiac! Tymczasem melduje sie po likendzie u tesciow, byla tez szwagierka z mężem takze super i wesolo spedzony czas Te 300km w trasie jednak wymeczylo :/ tak samo jak dwa wyjścia do kina - gniecenie żołądka jest po prostu okropne! Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, to teraz odpoczywaj!
Ja dzisiaj mamie poopowiadałam, że przy KP to nie tylko ryż i kurczak i była zachwycona, bo za jej czasów, to właśnie podejscie - ograniczać na maksa, zero surowych warzyw, owoców itd. i się cieszy, że przynajmniej ja moge normalnie jeść
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twardnienie brzucha itp incydenty mogly pojawiac sie przez bol poniewaz zeby zmienic pozycje czy przemieszczac sie musialas w nienaturalny dla Twojego ukl miesniowego sie poruszac i kompensowac braki funkcji
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojakaren dobrze że już szczęśliwie dotarliście do domku. Teraz kladz się i leniuchuj.
Gratuluję nowego tygodnia Ja jutro podejrze malutka już bym chciała żeby ta noc była za mną
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zeby moja mama tak powiedziala.... Ehhhh moja jako starsza polozna stwierdzila, ze za jej czasow tak nie bylo i bylo dobrze..... :-/ nie komentowalam tego. Karen, gratuluje i teraz rozloz sie wygodnie i odpoczywaj ile sie da
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama generalnie jest dość otwarta na nowości i nieraz jej mówię, że teraz jest tak czy śmak, ona mi opowiada, że 'za jej czasów, to..', ale absolutnie nie uznaje tego za jedyną dobrą drogę. Raczej cieszy się,że teraz są lepsze rozwiązania, lepsze możliwości, inne podejście itp.
Gorzej będzie z teściową
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam młodą mamę więc nie muszę jej niczego tłumaczyć, pokazywać itp.
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ze w Redłowie teraz jest remont i z info na stronie wynika że mają 2 x mniej łazienek niż Wejherowo a dla mnie to jednak dość istotne Cytat:
Cytat:
ja jestem ciekawa czy mi ktoś coś będzie próbował wciskać, ale zakładam że raczej nie, a jak co to albo im dogadam albo pokiwam głową i zrobię i tak tak jak uważam ![]() btw. właśnie czytałam http://www.hafija.pl/2014/11/kolejny...o-lekarza.html http://www.hafija.pl/2014/08/przycho...arza-cz-3.html i nie mogę z tych idiotyzmów które szerzą lekarze
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama nie jest wcale taka młoda a też pozytywnie reaguje na zmiany, jeszcze teraz ma w pracy taką świeżą matkę to sama jakieś pomysły i patenty mi przynosi.
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Jej ja nie moge czytac tej laski :Brzydal:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Kurde mam nadzieje ze te bole przejda i nie nasila sie tak jak Ciebie Lune... poki co funkcjonuje dosc normalnie Tylko zastanawiam sie jak urodze jak to nie minie :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

wydaje mi się że to kwestia dobrej organizacji

ale w sumie nie wiem czy przy karmieniu piersią kwas foliowy coś daje
21.06.2014r.
i też się okazało że nie wymagają przynoszenia niczego ze sobą, tylko dokumenty, a reszta "dla własnej wygody" 

ale teraz chce rodzic gdzies indziej i tam pojade dopiero na porod jak juz... troche stresa mam ale mam nadzieje ze tak opieka bedzie lepsza wiec zaryzykuje (jesli zdaze dojechac :P)
ale to nie zagraza w zaden sposob dziecku nie? W piatek mam wizyte to spokojnie moge czekac do tego czasu?