|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
U nas też dzieciątko będzie z nami w pokoju
jeśli chodzi o ozdoby to chciałabym cotton balls i imię ze szmacianych literek ![]() Któraś ma tż-ta informatyka? Znalazłam takie coś i się uśmiałam
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę ze żadna nie wymieniła aliena z thierry mugler, bardzo lubię. Poza tym Versace crystal noir, gucci rush 2, euphorie też bardzo, a więcej to nie pamiętam. Dawno nie wąchałam żadnych nowości bo w moim mieście nie ma gdzie. Powiem Wam że jest mi już naprawdę ciężko. Wczoraj to poczułam. Wieczorem pojechałam do sklepu niby to odsapnac od dzieciaków a ledwie po tym sklepie lazlam. Noga za nogą. Z radością witam poniedziałek, bo dzieciaki będę miała w mniejszym wymiarze czasu. W weekendy większość czasu jestem z nimi sama. |
|
|
|
|
#3363 |
|
przyczajony tygrys
|
Chyba musze sobie buzie zakleic. Ciagle bym jadla i jadla. A udziska ja u slonia
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma, mam to samo. Ostatnio mam taki apetyt, że jem jem jem i dalej jestem głodna. Masakra
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez.
Wczoraj kupilam sobie dwa staniki w tesco za 50 zl - jednak te super dopasowane sie nie wszystkim sprawdzaja w ciazy |
|
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzuch mi ciąży, spina się, mały uciska pęcherz.. A gdzie tam do końca
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Na początku mała będzie miała łóżeczko w naszej sypialni. Myślę, że karuzela nad łóżeczkiem wystarczy. Chciałabym żebym moja sypialnia mimo małej współlokatorki pozostała taka sexy i przede wszystkim nasza
Po roku przeniesiemy ją do własnego pokoju obok i tam zaszalejemy z dziecięcym wystrojem Cytat:
![]() Ja
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny uciekam do spania,
mam nadzieję, że jutro będę się mogła pochwalić chatką z piernika, jest w trakcie klejenia i dekorowania więc na razie nie wstawiam fotek ![]() rano lecę się zarejestrować do gina i wracam do synusia a do lekarza pójdę pod koniec dopiero bo TŻ wtedy będzie mógł sobie zrobić przerwę w pracy i zostać z młodym. dobrej nocki wam życzę |
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Z apetytem to ja siebie nie poznaję. Ostatnio też chodzę cały czas głodna mimo, że jem mam wrażenie bez przerwy. W ciągu dwóch ostatnich godzin zjadłam 2 batoniki w stylu marsa, frytki,3 gołąbki,a teraz znowu jestem głodna. Tym razem zjem pomarańczko
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Domyślam się, że jest Ci coraz ciężej bardzo Ci współczuję
jesteś dzielna!! Mam ogromny szacunek do kobiet, które decydują się na kilkoro dzieci rok po roku, to olbrzymi wysiłek!
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tez coraz czesciej czuje bez sily.. masakra.
Mega bola mnie żebra. Ja sie chyba zdecyduje na sesje ciazowa
|
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Żegnam się na dziś
spokojnej nocy i oby obyło się bez częstych wizyt w toalecie, dobranoc ;-)
|
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
ja również się żegnam dobranoc
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek
Ty to w ogóle hardcore jesteś ![]() Ja sesji ciażowej nie chce, o nie. Znowu jestem na etapie, że nigdy więcej ciąży może to i fizjologiczny stan, ale mi on nie odpowiada. Chcę odzyskać kontrolę nad swoim ciałem. Chcę już koniec lutego/początek marca, Tośkę na świecie i z powrotem swoją figurę i jakąś taką normalność.
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czujecie takie kłucie w Bozenie? Bo mnie chwilami to mocno martwi :/
Zwłaszcza jak zmieniam pozycję. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Margotka... A może Ty masz tu jakiegoś ginekologa, który łaskawie sprawdzi mi szyjkę? Bo ja zaczynam schizować ![]() Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka
Ja raz na jakiś czas czuję, średnio może 1 na 10 dni, ale wtedy przez cały dzień ją czuję. A też nie miałam sprawdzanej, chyba od sierpnia. |
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
A już mi przeszło
za to jego rodzice.. coś czuję, że będzie problem z organizacją wesela, bo póki co nic im nie pasuje. Są 160km stąd, nic nie muszą robić i myślą, że mamy multum ofert na sierpień/wrzesień. Owszem, może i mamy, ale chyba na salach gimnastycznych. Póki co moja wybrana sala odwołana, a mieliśmy w tym tygodniu umowę podpisać. Dam im jeszcze jedną szansę, poszukam, może coś znajdę i jak znów wymyślą jakieś farmazony to robimy sami, trudno. Kasy trochę pójdzie, ale nikt nie będzie mi łaski robił. Albo wcale nie zrobimy, msza, przysięga i już.Ale chociaż TŻ też się z nimi kłócił i próbował tłumaczyć, bo jakby uszy po sobie położył to bym wyszła z siebie
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka odpoczywaj po upadku!
Olgietka, klucie to fizjologiczna sprawa. Jak są skurcze to może wpływać na szyjkę i wtedy sprawdzają szyjkę w PL. Ja juz spokojniejsza. Mój gin mnie zbadał, po kroplowkach skurcze praktycznie minęły także od jutra jęczę żeby mnie puścili do domu. Ale i tak mam super pamiątkę. Wklejam
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
32 masakra! 😱
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
32 ale masz sińca!!
Olgietka tez mnie kłuje w bozenie czasami Misia tez mnie zebra bola szczególnie rano ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- U nas tez dziecko bedzie z nami w pokoju nie wyobrażam sobie latać kilka razy w nocy do innego pokoju znajoma to nawet z dzieckiem na łóżku spala bo jej się nie chciało wstawać tylko na śpiocha dawala cyca Ja zaraz kolo lozka bede miala kosz Mojżesza zeby dosłownie tylko sięgnąć reka a potem wiadomo jak bedzie większe to do swojego pokoju ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Zjadłam dzis gofra i pizze... Chcialam kupic sprzet do robienia ale moze lepiej nie bo juz wystarczajaco dupa mi urosla
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam zgagę 😞
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka dobrze ze po upadku wszystko ok
|
|
|
|
#3384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ok idę spać. Nie wiem czemu ja tak przesiaduje długo jak wiem ze mały obudzi mnie przed switem Dobranoc! |
|||
|
|
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez lubię minimalizm bez zbędnych ozdob to samo sie tyczy ubioru i makijażu
klasycznie prosto i elegancko pamiętam ze w podstawówce zawsze bylam zla, jak na Mikołaja dostawalam od osoby ktora mnie wylosowala figurkę na półkę, zamiast słodyczy z reszta ja to w ogóle jestem dziwna bo nie lubię prezentów zawsze sa to rzeczy których bym nie kupila z reszta ja sama nigdy nie wiem czego chce a co dopiero ktos ma wiedzieć Juz się boje parapetowy tych wszystkich gadżetów i kolorowych ręczników i pościeli ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Ja to zawsze się dziwiłam parom które wpadaly i dla nich to byl wielki problem łzy i rozpacz, no ale przeciez można sie zabezpieczyć i problem z głowy, jak ktos świadomie sie bzyka bez zabezpieczenia to jak sie można potem dziwic ze sie jest w ciąży? ciezko to nazwać nawet wpadką Mam znajoma ktora 3 razy 'wpadla' nie moge tego ogarnac 1raz ok poniosło ich, ale skoro nie chciała więcej dzieci to mogla skutecznie temu zapobiec
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie, kiedy najpierw przez prawie 5 miesięcy wymiotuje, a później jest ciężko bo brzuch rośnie. Więzień własnego ciała czekam z utęsknieniem porodu, później tych okropnych zmian nastroju, przy zmianie hormonów po ciąży, miniecia okresu połogu. Chcę znów być sobą, mieścić się w swoje ciuchy i ładnie wyglądać. Lewek wiem co czujesz. Zajmowanie się w ciąży dwójką dzieci to udręka.a do tego Twoje są jeszcze takie malutkie. Ja już myślę o sposobie antykoncepcji po ciąży. I poważnie rozważam spirale, ale taką bez hormonów. Któraś z Was miała? jakieś opinie? Kurcze zasnelam po 20:00,spalam dwie godziny i teraz zasnąć nie mogę ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobranoc!!!
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
hej Wam
Ciężki week za mną z soboty na niedzielę nie mogłam spać, to była dla mnie udręka Wczoraj tak mnie Zosieńka kopała że aż skóra na brzuchu się unosiła Dziś mam wizytę u gin i już mi wcześniej powiedziała że dostanę skierowanie na krzywą więc wszystko przede mną :PDobranoc mamuśki do dziś |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja coś znów nie mogę spać. Jak puszczą mnie do domu to będę spała chyba od świtu do nocy... a siniak to efekt przerwane żyłki we wkluciu... niestety... nie chcecie wiedzieć jaka bańka zrobiła się jak kroplówka w to napompowała...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

jeśli chodzi o ozdoby to chciałabym cotton balls i imię ze szmacianych literek 

jesteś dzielna!! Mam ogromny szacunek do kobiet, które decydują się na kilkoro dzieci rok po roku, to olbrzymi wysiłek!

może to i fizjologiczny stan, ale mi on nie odpowiada. Chcę odzyskać kontrolę nad swoim ciałem. Chcę już koniec lutego/początek marca, Tośkę na świecie i z powrotem swoją figurę i jakąś taką normalność.

rzytul:jesteś dzielna!! Mam ogromny szacunek do kobiet, które decydują się na kilkoro dzieci rok po roku, to olbrzymi wysiłek!