Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-22, 21:33   #3361
sloneczko4477
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

U nas też dzieciątko będzie z nami w pokoju jeśli chodzi o ozdoby to chciałabym cotton balls i imię ze szmacianych literek

Któraś ma tż-ta informatyka? Znalazłam takie coś i się uśmiałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448224417685.jpg (25,3 KB, 33 załadowań)
Stary 2015-11-22, 21:41   #3362
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Na codzien. I nie raz byla taka syt, ze matka zabronila (ich corka), a dziadki pozwalaly. I jak ona nie pozwolila to szedl z placzem do dziadka bo dziadek pozwoli (np. do pozna siedziec, niezdrowe napoje pic, ogladac filmy nie dostoswane dla dzieci,itp)

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Polly, ok 10 zl, w zaleznosci od miasta,wielkosci klucza... u mnie w rodzinnych str ok 5 zl nawet,a tu drozej
No zabilabym!

Widzę ze żadna nie wymieniła aliena z thierry mugler, bardzo lubię. Poza tym Versace crystal noir, gucci rush 2, euphorie też bardzo, a więcej to nie pamiętam. Dawno nie wąchałam żadnych nowości bo w moim mieście nie ma gdzie.

Powiem Wam że jest mi już naprawdę ciężko. Wczoraj to poczułam. Wieczorem pojechałam do sklepu niby to odsapnac od dzieciaków a ledwie po tym sklepie lazlam. Noga za nogą. Z radością witam poniedziałek, bo dzieciaki będę miała w mniejszym wymiarze czasu. W weekendy większość czasu jestem z nimi sama.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:45   #3363
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Chyba musze sobie buzie zakleic. Ciagle bym jadla i jadla. A udziska ja u slonia . Tam biust jak biust, brzuch tez niech rosnie, ale nie uda :/

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:46   #3364
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Chyba musze sobie buzie zakleic. Ciagle bym jadla i jadla. A udziska ja u slonia . Tam biust jak biust, brzuch tez niech rosnie, ale nie uda :/
Ja tak samo.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:48   #3365
Darkanddark
Zakorzenienie

Nieznajoma, mam to samo. Ostatnio mam taki apetyt, że jem jem jem i dalej jestem głodna. Masakra
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:48   #3366
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja tak samo.
Ja tez.

Wczoraj kupilam sobie dwa staniki w tesco za 50 zl - jednak te super dopasowane sie nie wszystkim sprawdzaja w ciazy

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:49   #3367
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Powiem Wam że jest mi już naprawdę ciężko. Wczoraj to poczułam. Wieczorem pojechałam do sklepu niby to odsapnac od dzieciaków a ledwie po tym sklepie lazlam. Noga za nogą. Z radością witam poniedziałek, bo dzieciaki będę miała w mniejszym wymiarze czasu. W weekendy większość czasu jestem z nimi sama.
Ja nie mam dzieci a również mi ciężko.. Od wczoraj boli mnie kręgosłup brzuch mi ciąży, spina się, mały uciska pęcherz.. A gdzie tam do końca
Stary 2015-11-22, 21:50   #3368
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy wasze dzieci będą miały swoje pokoiki??
Na początku mała będzie miała łóżeczko w naszej sypialni. Myślę, że karuzela nad łóżeczkiem wystarczy. Chciałabym żebym moja sypialnia mimo małej współlokatorki pozostała taka sexy i przede wszystkim nasza Po roku przeniesiemy ją do własnego pokoju obok i tam zaszalejemy z dziecięcym wystrojem
Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Dlatego polecam dla jednej osoby zrobić-1 burak, 1-2 jabłka i wkropić cytrynę. Taki był najlepszy ;-)
Dziękuję, tak zrobię
Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Któraś ma tż-ta informatyka? Znalazłam takie coś i się uśmiałam
Ja ale nie jest aż tak pokręcony
Stary 2015-11-22, 21:51   #3369
Abii84
Rozeznanie

dziewczyny uciekam do spania,
mam nadzieję, że jutro będę się mogła pochwalić chatką z piernika, jest w trakcie klejenia i dekorowania więc na razie nie wstawiam fotek
rano lecę się zarejestrować do gina i wracam do synusia a do lekarza pójdę pod koniec dopiero bo TŻ wtedy będzie mógł sobie zrobić przerwę w pracy i zostać z młodym.

dobrej nocki wam życzę
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 21:57   #3370
milenujdka
Wtajemniczenie

Z apetytem to ja siebie nie poznaję. Ostatnio też chodzę cały czas głodna mimo, że jem mam wrażenie bez przerwy. W ciągu dwóch ostatnich godzin zjadłam 2 batoniki w stylu marsa, frytki,3 gołąbki,a teraz znowu jestem głodna. Tym razem zjem pomarańczko
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 22:01   #3371
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam że jest mi już naprawdę ciężko.
Domyślam się, że jest Ci coraz ciężej bardzo Ci współczuję jesteś dzielna!! Mam ogromny szacunek do kobiet, które decydują się na kilkoro dzieci rok po roku, to olbrzymi wysiłek!
Stary 2015-11-22, 22:20   #3372
misia880
Zakorzenienie

Ja sie tez coraz czesciej czuje bez sily.. masakra.
Mega bola mnie żebra.

Ja sie chyba zdecyduje na sesje ciazowa

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 22:33   #3373
milenujdka
Wtajemniczenie

Żegnam się na dziś spokojnej nocy i oby obyło się bez częstych wizyt w toalecie, dobranoc ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 22:42   #3374
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

ja również się żegnam dobranoc

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 22:44   #3375
moooniaaaa
Zakorzenienie

Lewek
Ty to w ogóle hardcore jesteś

Ja sesji ciażowej nie chce, o nie. Znowu jestem na etapie, że nigdy więcej ciąży może to i fizjologiczny stan, ale mi on nie odpowiada. Chcę odzyskać kontrolę nad swoim ciałem. Chcę już koniec lutego/początek marca, Tośkę na świecie i z powrotem swoją figurę i jakąś taką normalność.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 22:53   #3376
Olgietka
Zakorzenienie

Dziewczyny, czujecie takie kłucie w Bozenie? Bo mnie chwilami to mocno martwi :/
Zwłaszcza jak zmieniam pozycję.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Margotka... A może Ty masz tu jakiegoś ginekologa, który łaskawie sprawdzi mi szyjkę? Bo ja zaczynam schizować

Stary 2015-11-22, 22:56   #3377
moooniaaaa
Zakorzenienie

Olgietka
Ja raz na jakiś czas czuję, średnio może 1 na 10 dni, ale wtedy przez cały dzień ją czuję. A też nie miałam sprawdzanej, chyba od sierpnia.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 23:07   #3378
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Co nawywijał?
A już mi przeszło za to jego rodzice.. coś czuję, że będzie problem z organizacją wesela, bo póki co nic im nie pasuje. Są 160km stąd, nic nie muszą robić i myślą, że mamy multum ofert na sierpień/wrzesień. Owszem, może i mamy, ale chyba na salach gimnastycznych. Póki co moja wybrana sala odwołana, a mieliśmy w tym tygodniu umowę podpisać. Dam im jeszcze jedną szansę, poszukam, może coś znajdę i jak znów wymyślą jakieś farmazony to robimy sami, trudno. Kasy trochę pójdzie, ale nikt nie będzie mi łaski robił. Albo wcale nie zrobimy, msza, przysięga i już.
Ale chociaż TŻ też się z nimi kłócił i próbował tłumaczyć, bo jakby uszy po sobie położył to bym wyszła z siebie
Stary 2015-11-22, 23:07   #3379
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Malinka odpoczywaj po upadku!

Olgietka, klucie to fizjologiczna sprawa. Jak są skurcze to może wpływać na szyjkę i wtedy sprawdzają szyjkę w PL.

Ja juz spokojniejsza. Mój gin mnie zbadał, po kroplowkach skurcze praktycznie minęły także od jutra jęczę żeby mnie puścili do domu. Ale i tak mam super pamiątkę. Wklejam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151122_155154.jpg (63,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2015-11-22, 23:26   #3380
Olgietka
Zakorzenienie

32 masakra! 😱

Stary 2015-11-22, 23:33   #3381
Bonku
Wtajemniczenie

32 ale masz sińca!!

Olgietka tez mnie kłuje w bozenie czasami

Misia tez mnie zebra bola szczególnie rano

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

U nas tez dziecko bedzie z nami w pokoju nie wyobrażam sobie latać kilka razy w nocy do innego pokoju znajoma to nawet z dzieckiem na łóżku spala bo jej się nie chciało wstawać tylko na śpiocha dawala cyca Ja zaraz kolo lozka bede miala kosz Mojżesza zeby dosłownie tylko sięgnąć reka a potem wiadomo jak bedzie większe to do swojego pokoju

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Zjadłam dzis gofra i pizze... Chcialam kupic sprzet do robienia ale moze lepiej nie bo juz wystarczajaco dupa mi urosla
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 23:35   #3382
Olgietka
Zakorzenienie

Ale mam zgagę 😞

Stary 2015-11-22, 23:37   #3383
Bonku
Wtajemniczenie

Malinka dobrze ze po upadku wszystko ok
Stary 2015-11-22, 23:41   #3384
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Domyślam się, że jest Ci coraz ciężej bardzo Ci współczuję rzytul:jesteś dzielna!! Mam ogromny szacunek do kobiet, które decydują się na kilkoro dzieci rok po roku, to olbrzymi wysiłek!
Dzięki. Ależ skąd pomysł że ja się decydowałam

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Lewek
Ty to w ogóle hardcore jesteś

Ja sesji ciażowej nie chce, o nie. Znowu jestem na etapie, że nigdy więcej ciąży może to i fizjologiczny stan, ale mi on nie odpowiada. Chcę odzyskać kontrolę nad swoim ciałem. Chcę już koniec lutego/początek marca, Tośkę na świecie i z powrotem swoją figurę i jakąś taką normalność.
O Monia mamy podobne podejście. Ja też przy każdej ciąży mówię sobie ze nigdy więcej. Ja też nie lubię być większa. Chce być szczupła i sprawna! Tak się czuję najlepiej. A ciąża to żaden błogosławiony stan. Przepraszam jeśli kogoś to urazilo

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A już mi przeszło za to jego rodzice.. ala: coś czuję, że będzie problem z organizacją wesela, bo póki co nic im nie pasuje. Są 160km stąd, nic nie muszą robić i myślą, że mamy multum ofert na sierpień/wrzesień. Owszem, może i mamy, ale chyba na salach gimnastycznych. Póki co moja wybrana sala odwołana, a mieliśmy w tym tygodniu umowę podpisać. Dam im jeszcze jedną szansę, poszukam, może coś znajdę i jak znów wymyślą jakieś farmazony to robimy sami, trudno. Kasy trochę pójdzie, ale nikt nie będzie mi łaski robił. Albo wcale nie zrobimy, msza, przysięga i już.
Ale chociaż TŻ też się z nimi kłócił i próbował tłumaczyć, bo jakby uszy po sobie położył to bym wyszła z siebie
To dobrze że macie wspólny front z tztem. A tesciowie rozumiem kasę wykladaja i chcą decydować? No szkoda że mają takie podejście i nie chcą Wam zrobić tej przyjemności i sfinansować to i owo bez wtracania się.

Ok idę spać. Nie wiem czemu ja tak przesiaduje długo jak wiem ze mały obudzi mnie przed switem
Dobranoc!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 23:51   #3385
Bonku
Wtajemniczenie

Tez lubię minimalizm bez zbędnych ozdob to samo sie tyczy ubioru i makijażu klasycznie prosto i elegancko pamiętam ze w podstawówce zawsze bylam zla, jak na Mikołaja dostawalam od osoby ktora mnie wylosowala figurkę na półkę, zamiast słodyczy z reszta ja to w ogóle jestem dziwna bo nie lubię prezentów zawsze sa to rzeczy których bym nie kupila z reszta ja sama nigdy nie wiem czego chce a co dopiero ktos ma wiedzieć Juz się boje parapetowy tych wszystkich gadżetów i kolorowych ręczników i pościeli

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Ja to zawsze się dziwiłam parom które wpadaly i dla nich to byl wielki problem łzy i rozpacz, no ale przeciez można sie zabezpieczyć i problem z głowy, jak ktos świadomie sie bzyka bez zabezpieczenia to jak sie można potem dziwic ze sie jest w ciąży? ciezko to nazwać nawet wpadką Mam znajoma ktora 3 razy 'wpadla' nie moge tego ogarnac 1raz ok poniosło ich, ale skoro nie chciała więcej dzieci to mogla skutecznie temu zapobiec
Stary 2015-11-22, 23:57   #3386
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki. Ależ skąd pomysł że ja się decydowałam

O Monia mamy podobne podejście. Ja też przy każdej ciąży mówię sobie ze nigdy więcej. Ja też nie lubię być większa. Chce być szczupła i sprawna! Tak się czuję najlepiej. A ciąża to żaden błogosławiony stan. Przepraszam jeśli kogoś to urazilo

To dobrze że macie wspólny front z tztem. A tesciowie rozumiem kasę wykladaja i chcą decydować? No szkoda że mają takie podejście i nie chcą Wam zrobić tej przyjemności i sfinansować to i owo bez wtracania się.

Ok idę spać. Nie wiem czemu ja tak przesiaduje długo jak wiem ze mały obudzi mnie przed switem
Dobranoc!
Dla mnie ciąża to też taka udręka. Może gdybym się lepiej czuła, to potrafilabym się cieszyć tym stanem
Ale nie, kiedy najpierw przez prawie 5 miesięcy wymiotuje, a później jest ciężko bo brzuch rośnie. Więzień własnego ciała czekam z utęsknieniem porodu, później tych okropnych zmian nastroju, przy zmianie hormonów po ciąży, miniecia okresu połogu. Chcę znów być sobą, mieścić się w swoje ciuchy i ładnie wyglądać.
Lewek wiem co czujesz. Zajmowanie się w ciąży dwójką dzieci to udręka.a do tego Twoje są jeszcze takie malutkie.

Ja już myślę o sposobie antykoncepcji po ciąży. I poważnie rozważam spirale, ale taką bez hormonów. Któraś z Was miała? jakieś opinie?
Kurcze zasnelam po 20:00,spalam dwie godziny i teraz zasnąć nie mogę

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 00:04   #3387
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
O to tak jak ja

Dobranoc!!!
Stary 2015-11-23, 00:05   #3388
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Tez lubię minimalizm bez zbędnych ozdob to samo sie tyczy ubioru i makijażu klasycznie prosto i elegancko pamiętam ze w podstawówce zawsze bylam zla, jak na Mikołaja dostawalam od osoby ktora mnie wylosowala figurkę na półkę, zamiast słodyczy z reszta ja to w ogóle jestem dziwna bo nie lubię prezentów zawsze sa to rzeczy których bym nie kupila z reszta ja sama nigdy nie wiem czego chce a co dopiero ktos ma wiedzieć Juz się boje parapetowy tych wszystkich gadżetów i kolorowych ręczników i pościeli

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Ja to zawsze się dziwiłam parom które wpadaly i dla nich to byl wielki problem łzy i rozpacz, no ale przeciez można sie zabezpieczyć i problem z głowy, jak ktos świadomie sie bzyka bez zabezpieczenia to jak sie można potem dziwic ze sie jest w ciąży? ciezko to nazwać nawet wpadką Mam znajoma ktora 3 razy 'wpadla' nie moge tego ogarnac 1raz ok poniosło ich, ale skoro nie chciała więcej dzieci to mogla skutecznie temu zapobiec
Nie wszystko jest zawsze białe albo czarne. I nie każda wpadka jest spowodowana brakiem zabezpieczenia. Są pary, które się zabezpieczają, a mimo to coś zawiedzie. Są sytuacje, w których zawodzi brana latami tabletka. I myślę, że Twoja opinia może być dla wielu osób krzywdząca.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 00:56   #3389
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej Wam Ciężki week za mną z soboty na niedzielę nie mogłam spać, to była dla mnie udręka Wczoraj tak mnie Zosieńka kopała że aż skóra na brzuchu się unosiła i z mężem patrzeliśmy jak to nasza kruszynka kopie mame pomogłam teściówce robić pierogi ruskie, nawet dobre wyszły Dziś mam wizytę u gin i już mi wcześniej powiedziała że dostanę skierowanie na krzywą więc wszystko przede mną :P
Dobranoc mamuśki do dziś
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 01:08   #3390
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Ja coś znów nie mogę spać. Jak puszczą mnie do domu to będę spała chyba od świtu do nocy... a siniak to efekt przerwane żyłki we wkluciu... niestety... nie chcecie wiedzieć jaka bańka zrobiła się jak kroplówka w to napompowała...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości