|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Myślałam, że takie rzeczy to tylko bliżej Zakopanego
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zobaczę czy będzie potrzeba. Jeśli tak to zakupię |
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jaką sumę ale kojarzy mi się, że 50-70zł za dobę.
|
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
Misia wlasnie słyszałam o takiej opcji, z tym ze rozróżniane sa podobno choroby, które dotyczą dziecka w ciazy,a które dotyczą osoby ubezpieczonej bezpośrednio. Czyli np jeśli byłabym w szpitalu bo maluch rozwijałby sie nieprawidłowo to sie nie należy nic z ubezpieczenia a jakbym była np na nadciśnienie to wtedy jak najbardziej. Pytanie moje brzmi jak klasyfikowana jest cukrzyca ciążowa...?
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm a tego to nie wiem. Dla mnie pobyt to pobyt hehe
Pewnie kazde ubezpieczenie ma inaczej |
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry wszystkim
![]() Abii84, darolka, trzydziescidwa kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() i resztę dziewczyn niewpisanych w kalendarz.Zrobiłam sobie kawusię i idę nadrabiać zaległości z wczorajszego wieczoru.
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry rano ;-)
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
W lidlu akcja naklejki
tym razem ksiazka o rybach hmm ja tak lubie te ich ksiazki
|
|
|
|
#3432 |
|
przyczajony tygrys
|
Dzien dobry. Od 2 nie spie, tz chory. A jak on chory to jak z malym dzieckiem
![]() Brzuch mi twrdnieje dzis. Dziewcxyny w szoitalach, mam nadzieje ze szybko wyjdziecie. U nas na drogach slizgawka. Trzymam za wszystkie wizyty
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Jest 10:22 wlaśnie się dowiedziałam, że wychodzę po obiedzie do domu. Tylko, że w domu i mąż i córka chorzy z temperaturą. Ah!
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma super to zdjęcie
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
najtańsze z castoramy
![]() nie mam, działam spontanicznie, bo jak coś zaplanuję, to i tak później zmieniam zdanie przenosimy teraz przewijak, łóżeczko i fotel (do karmienia) z pokoju Mai i to juz koniec. trzeba tylko dokupić lampkę nocną i zasłony
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki! Nie udzielam się chwilowo ale jestem na bieżąco co tam u Was
będzie mnie mniej w tym tygodniu bo chcę troszkę posprzątać tak generalnie, póki jeszcze brzuszek mi pozwala na to W sobotę miałam egzamin, poszedł całkiem ok ale na wyniki muszę poczekać, napisałam na każde pytanie więc jestem dobrej myśli ![]() U nas dzisiaj zimno i pochmurno, zawiozłam Tż rano do pracy to pokazywało mi -4 stopnie... brrr ![]() Dużo zdrówka dla wszystkich Kobietek w szpitalach! trzydziescidwa, sowa kciuki za szybkie wyjście i za wszystkie wizyty w najbliższych terminach ja odliczam do poniedziałku, jeszcze muszę skoczyć na krew, mocz i CRP. Tylko jeszcze kiedy ta krzywa ![]() Zamówiłam rogala do spania, mam nadzieję że uratuje on moje nocki śpię coraz gorzej, chociaż zależy też od dnia chciałabym Maluszka mieć już przy sobie i powoli wracać do formy i do moich jeansów w rozmiarze 32 ![]() Przyjechał niedawno Pan kurier, przywiózl laktator którego chyba będzie musiał złożyć mi mąż całkiem ładny podgrzewacz (spokojnie mieści butelki tomme tippe i avent), śpiworek Feretti na zimne dni i komplet kocyk+podusia z przeznaczeniem do kołyski -miły początek dnia dzięki firmie kurierskiej ![]() Dobrego dzionka Mamuśki!
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę do konowała. Chyba tylko będzie mnie ważył i pobierał krew. Skopałam próbkę moczu i pewnie będę musiała jutro donieśc :/ A na dworze -2 😱
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie
Wyjazd do teatru bardzo udany Przy okazji pobytu w większym mieście pobuszowałam z mężem w paru sklepach i zakupiliśmy sporo ubranek dla małej Pochwalę się później zdobyczami. Mam nadzieję że uda mi się was dzisiaj nadrobić ale może być ciężko. W dodatku brzuch mnie dziś pobolewa i mam mdłości Byłam też w sobotę na depilacji pach i bikini brazylijskim pastą cukrową Zabieg do przeżycia. Do teraz utrzymuje się małe podrażnienie ale mam ogromną radochę, że przez najbliższe tygodnie będę mieć te partie z głowy. Tym bardziej że coraz trudniej tam zaglądać |
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w miesiąc przytyłam 3,5 kg!! 😨Chyba dostanę opr od konowała 😂
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj od kuzynki dostałam dwie torby ciuszków i ciepły kombinezon do wózka. Zaraz muszę porządek z tym zrobić
|
|
|
|
|
#3444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem z siebie dumna Zrobiłam sobie tabelkę w Excelu z podziałem na rodzaj i wielkość ubranek i będę sobie systematycznie dopisywać co mam żeby wiedzieć na czym stoję Póki co wypełniłam tym co mam, reszta po Świętach będzie dopisywana jak ruszę na łowy na wyprzedażach
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Od dwóch czy trzech tygodni noszę się z tą myślą. Może dzisiaj
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam taką tabelkę, 😁
Skopałam bo niedokładnie spłukałam emulsję do higieny ;/ i zrobiła się metna. 3,5 kg to nie dużo? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja się zabierałam do tego odkąd kupiłam pierwsze ubranka i w końcu dziś się za to zabrałam
![]() Cytat:
Średnia to 0,5 kg na tydzień czyli 2 kg na miesiąc. Ale wiadomo, że każda tyje odrobinę inaczej i moze to byś wolniej lub szybciej. Zależy też od pory dnia, jedzenia wcześniej i ubrania na sobie.Wszystko też zależy ile "możesz" przytyć w ciąży maksymalnie . W książce ze szpitala mam rozpiskę ile można przytyć ważąc określoną ilość przed ciążą i wtedy można sobie na miesiące rozbić ![]() Ja obecnie (w ciągu miesiąca) przytyłam 2kg i dla mnie to idealny przyrost miesięczny ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Ale no w sumie tak jak pisałam, wszystko zależy od wielu czynników. Głownie od wagi przed
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
moooniaaaa jak tam kotek po sterylizacji? zrobiłaś kubrak czy kupiłaś?
Abii84 jak tam chatka z piernika? ja mam właśnie plan robić z moją córcią przyszłą co roku chatkę z piernika widziałam, że można kupić już gotowe jakby "rusztowanie " domku i przyozdabiać dowolnie lukrem czy posypką wedle życzenia wklej zdjęcie jak będziesz miała gotowe ![]() sesja brzuszkowa- zobaczę jak będę się czuła i wyglądała ![]() wszystkie moje ciężarne koleżanki robiły, niektóre były bardziej inne mniej udane. Ja już jakieś tam zdjęcia mam z brzuszkiem i wolę dać kasę na sesję noworodkową, a sobie robić zdjęcia jak dojdę do formy perfumy- mam Kenzo Amour. Perfum generalnie nie kupuję sobie sama Mąż mi jakieś tam kupował co jakiś czas (na strefie bezcłowej) i mój Tato na Boże Narodzenie. Lubię też CK, Kenzo, D&G, Versus, Salvador Dali.malinka jak tam brzuch? wszystko w porządku? ja jak będzie ślisko to chyba o kijkach będę chodzić ja to nawet u siebie we własnym mieszkaniu się potrafię potknąć o własne nogi
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się cieszę, że tu takich slizgawek jak w Pl nie ma, bo już bym nosa w ogóle za drzwi nie wystawiła. Ja też się potrafię w mieszkaniu potknąć. Nie tak dawno z łóżka spadłam jakimś cudem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

nie wiem jaką sumę ale kojarzy mi się, że 50-70zł za dobę.

przenosimy teraz przewijak, łóżeczko i fotel (do karmienia) z pokoju Mai i to juz koniec. trzeba tylko dokupić lampkę nocną i zasłony

całkiem ładny podgrzewacz (spokojnie mieści butelki tomme tippe i avent), śpiworek Feretti na zimne dni i komplet kocyk+podusia z przeznaczeniem do kołyski -miły początek dnia dzięki firmie kurierskiej
Zabieg do przeżycia. Do teraz utrzymuje się małe podrażnienie ale mam ogromną radochę, że przez najbliższe tygodnie będę mieć te partie z głowy.