|  2007-09-23, 13:17 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: żory 
				 |   Tanie wino

Witam dziewczyny  Nie znalazłam nigdzie takiego wątku, więc zakładam. Jaki macie stosunek do tanich win?  Ja osobiście lubię wypić, ale w środowisku w którym przebywam wino jest wypychane na rzecz wódki. Wino jest synonimem menelstwa. Ciekawi mnie jak jest u was  Jeśli macie ochotę to wypowiadajcie się  Zapraszam 
				__________________ "What I see is unreal, I've written my own part" Alice in Chains | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:22 | #2 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: west pomerania 
				 | 

Dot.: Tanie wino

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:25 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-04 
				 | 

Rozwalają mnie nazwy tych win... Dane mi było próbować Byczej Mocy, Komandosa i Cherry... nie przepadam jednak, ze względu na 'siarę'    
				__________________ Jeden dzień - a na tęsknotę - wiek.  jeden gest - a już orkanów pochód, jeden krok - a otoś tylko jest w każdy czas - duch czekający w prochu. | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:41 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: dzikie południe 
				 | 

w czasach licealnych... probowalam, bo pilam to za duze slowo. wole jednak trunki z wyzszych polek. po nich nie choruje i nie mam wizji smierci [a tak bylo po sprobowaniu dzbana czy czegos tam - na drugi dzien umieralam, mialam goraczke i majaki...]. jesli wino to dobre wlsoki, francuskie lub z poludniowej afryki. chociaz i tak wole dobra wodeczke i roznego rodzaju łiskacze   
				__________________ Przemoknięte serca miast I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem Bo choć zapomniał o nas świat Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:46 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: żory 
				 | 

diamentowa - To fakt wódka jest obrzydliwa  To kwestia gustu, ale jak na stole tylko wódka to ja nie piję na siłę. Wina słodkie też są dobre    Kleo14 - nie powiem czasem jak zajedzie siarą to aż odrzuca  , ale są też wyjątki "rarytasy"  zizou - Ja właśnie jestem w czasach licealnych dlatego taki wątek  i jestem świadoma tego, że starsze wizażanki będą miały inny stosunek do tanich win niż te młodsze  Myślę, że tanie wina są po to aby zaliczyć banię 
				__________________ "What I see is unreal, I've written my own part" Alice in Chains | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:48 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

W moim pije się wódkę.  Ja też piję wódkę, a nie jakieś tam sikacze (te zdarzały się częściej w szczeniackich czasach, na ławeczkach ;-) czy w drodze  , ale ja sobie je zazwyczaj darowywałam. W sumie to chyba nigdy bełta nie piłam, zawsze to były trochę lepsze wińska)..  Ale uwielbiam ich nazwy zwyczajowe.  La Patik albo  chateau le tour  z dolnej półki...   
				__________________ Laska maga ma na czubku gałkę..!   | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:50 | #7 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Jesli chodzi o wódkę to wogóle jej nie piję.  A wino hmm napewno słodkie czerwone i nie tanie  tzn. nie takie za 5 zł hehe np. jakiś "komandos" czy tego typu  Ach piwa tez nie lubie heh, prawie nie piję wogóle - okazjonalnie bez względu na to co popija moje otoczenie   
				__________________ Okruszki to tylko łzy chleba, który płacze, kiedy się go kroi. | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2007-09-23, 13:55 | #8 | 
| Rozeznanie | 

Nigdy nie próbowałam tzw. "Jabola" ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Nie lubię win z "wyższej póki" a co dopiero tych tanich. Fuu Ja preferuję wódeczkę  No i piwo. A szampan jest moim ulubionym alkoholem  Nieraz zdarzyło mi się zmieszać te 3 trunki, także chyba nie muszę pisać jaki był tego efekt  Brrr 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:55 | #9 | 
				 | 

chlopcy z mojej klasy namietnie pijali 'sperme szatana'   ja sprobowalam usmiechu traktorzysty czy kombajnisty [juz nie pamietam  ]. fe fe. banie [czyli ten tego, zgon tak?] zaliczylam raz. na wlasnej osiemnastce. i mi starczy   
				__________________ Przemoknięte serca miast I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem Bo choć zapomniał o nas świat Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:58 | #10 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Właśnie sobie uświadomiłam, że nigdy nie piłam taniego wina  , czuję się jakby coś przegapiła, gdyby nie było mi wstyd iść do sklepu i taki specjał kupować poleciałabym już teraz żeby z ciekawości spróbować   
				__________________ Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona  | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:59 | #11 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Nie rozumiem. To znaczy ,rozumiem,że 'zaliczyć banię'='wprowadzić sie w stan upojenia alkoholowego'. Pytanie tylko-po co? Aha. Do tanich win ,jak i alkoholu w ogóle-mam stosunek negatywny. 
				__________________ | ||
|     |   | 
|  2007-09-23, 13:59 | #12 | 
				 | 

matko ja kiedys bylam fanka komandosa .. ale to  bardzo odległe czasy   teraz winko piję, dosyć często. tanie, ale nie z tych najtanszych . ostatnio bardzo polubilam rózowe , White Zinfandel , pycha   
				__________________ S.E.S.J.A   | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:00 | #13 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Okruszki to tylko łzy chleba, który płacze, kiedy się go kroi. | |
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:00 | #14 | 
| Mrs Mrau Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

hmm najbardziej lubie te domowe   Według mnie jest ogromna róznica między kupnym a robionym we własnych pieleszach  ps. a jakiego kopa daje   | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:04 | #15 | 
				 | 

No bo   ,powiedz sama  . Jaki jest sens zaczynać 'przygodę' z alkoholem w tak młodym wieku ? Zresztą żaden wiek,na dłuższą znajomość z tym nałogiem nie jest odpowiedni. A co dopiero wiek licealny. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:04 | #16 | 
				 | 

domowe wino to domowe wino - duzo lepszej jakosci niz siarkowe specjaly   po moim urodzeniu tata zrobil wino - pilsmy je na osiemnastych urodzinach   
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:05 | #17 | |
				 | 

Cytat: 
  nie rozumiem PO CO? 
				__________________ Okruszki to tylko łzy chleba, który płacze, kiedy się go kroi. | |
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:08 | #18 | |
				 | 

Cytat: 
  . 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:14 | #19 | 
| Wtajemniczenie | 

Oj piło się za młodu   i powiem szczerze - ja wolę tanie wino od jakiegoś wytrawnego, a Sofii nienawidzę:P co oczywiście nie znaczy, że piję... Zauważyłam, że kiey jeźdźiłam do znajomych na Śląsku ludzie tam nie wstydzili się kupić "dzbanka", natomiast u mnie w małopolsce nikt się nie preferuje tanich win  jedynie małolaty no i menele. Teraz wolę się napić jakiegoś drineczka, Reddsa, a Tequile to już uwielbiam  najlepiej złotą   | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:14 | #20 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Eee,każdy szanujący się szczyl zakosztować tego trunku musi . Wszystko jest dla ludzi .W umiarze!! Dzisiaj upijać się juz nie upijam -a szkoda   I to nie dlatego /o nie,nie/ żem rozumu nabrała ale jakąś taką slabowitą głowę mam * i kaca giganta na dzień drugi - z oddawaniem treści i żeglowaniem / ,ze mnie to od alkoholu normalnie odstręcza *pewnie brak treningu     | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:15 | #21 | 
				 | 

w wieku licealnym powodowala mna ciekawosc - jak to smakuje. sprobowalam raz, odechcialo mi sie zyc   zreszta, ja bedac szczylem nie pilam, nie palilam, nie cpalam - nie widzialam sensu w tym wszystkim. teraz - kiedy moje kubki smakowe sie wysublimowaly, ze tak powiem [  ] lubie dobry, ale naprawde dobry alkohol. bo lubie - dobre wino do obiadu, czy szklaneczka whiskey wieczorem  jednak ja mam wysoka kuture picia - nie pije po to, aby sie, kolokwialnie mowiac, schlac.  mam znajomych, ktorzy na impreze ida po to, zeby nabzdryngolic sie w trzy dupy. takis tyl zycia. 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:16 | #22 | 
				 | 

Oj dobra ja też przyznaję się nie rozumiem obu tych rzeczy   zizou ja też jeśli piję jak już wcześniej pisałam wino to czerwone i słodkie właśnie np. do obiadu - nie po to żeby się wprowadić w stan "wskazujący". Ale pić po to żeby leżeć i nie wiedzieć gdzie się jest po co   
				__________________ Okruszki to tylko łzy chleba, który płacze, kiedy się go kroi. | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:21 | #23 | 
				 | 

A ja nie pilam nigdy taniego wina i powiem ze mnie nie ciagnie. Po co sobie psuc watrobe  :rolleye  s: A wodke pilam raz w zyciu i to byl 1 i ostatni raz. WYjatkiem dla mnie jest normalne cenowo czerwone slodkie wino-pycha- ale kieliszek a nie butelka na glowe jak to robia znajomi z tym tanim  Albo piwo -maksymalnie wypije pol takiego do 4 % a znajomi wala na glowe po 4 piwa 9 %  I niby ze sie nerki czyszcza- akurat  Ja po piwie to mam tylko problemy z pecherzem   
				__________________ Pisz do mnie tylko Ilona. 
 | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:22 | #24 | 
				 | 

Domowe winko, no ba.

__________________ Laska maga ma na czubku gałkę..!   | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:25 | #25 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Gdynia 
				 | 

polecam bardzo wino które ostatnio przypadło mi do gustu : Kadarka    Jedno z tańszych win (oczywiście nie jabol bo jak go powącham to odrazu robi mi się niedobrze) Ale jak to się mawia " Kadarka rulezzzz"   | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:28 | #26 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

ja obecnie nie pije alkoholu, nie ciagnie mnie w ogole, czasy testowania swojego organizmu mam juz dawno za soba. przynajmniej dla mnie alkohol ma wiecej wad niz zalet, wolalabym chyba wypic za duzo kawy i byc nadmiernie pobudzona, niz tracic kontrole nad wlasnym cialem i umyslem po % no i skapa jestem okropnie, niektorzy moi znajomi-piwko za piwkiem, a kasa leci. ja wolalabym kupic sobie cos konkretnego niz przepijac i miec znikoma przyjemnosc. Fresa, super masz avek   | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:30 | #27 | 
				 | 

Ale w pewnym watku przeczytalam ze tanie wino jest dobre bo "tanie i dobre" i mnie rozbawilo   Ale nie dane mi bylo tego sprawdzac.. i nie chce  O tutaj link->http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=139 
 | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2007-09-23, 14:32 | #28 | 
				 | 

Dziękuję  . Hiehie  ,o ironio losu  może to nawet od piwa truskawkowego  . 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:32 | #29 | 
				 | 

moj tata mial problemy z nerkami i lekarz kazal mu pic duzo piwa - wiec cos w tym jest    
|     |   | 
|  2007-09-23, 14:34 | #30 | |
				 | 

A jaka firma ma piwo truskawkowe ?napilabym sie  Cytat: 

| |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.