|
|
#481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Misia to wesoły poranek miałaś
![]() mnie przeraża wstręt do zapachów była kiełbasa a jest teraz wstręt do zapachu włoszczyzny ...i jak tu gotować i żyć?
|
|
#483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ja raz miałam właśnie ochotę na solone chrupki i zjadłam Monster Munch. Też mi pomogło! |
|
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój synek to już duży mężczyzna 8 lat w tym miesiącu skończył
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też wkurza wstręt do zapachów i do jedzenia.Zmęczyłam teraz właśnie bułkę w pracy z twarożkiem i pomidorkiem ale mam wątpliwości jak długo to jedzenie u mnie w brzuchu wysiedzi. Próbuję w międzyczasie przegryzać takie zwykłe wafle słodzone stewią, ale nawet one średnio mi wchodzą. I jak ostatnio miałam ochotę na gruszki, kupowałam po 4 konferencje i obierałam sobie i kroiłam w pracy tak chyba też już to nie mój smak
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Gusia- a planujesz do konca juz być na L-4? Bo u mnie pewnie tak się skończy i jakos troche mam wyrzuty sumienia, ze tak szybko.. Ale samopoczucie masakra...
Co do rozstępów - ja po ciąży nie mam ani jednego. Smarowałam się całą ciążę codziennie rano zwykłymi balsamami, tak jak to robię caly czas. Rozstępy mam tylko z okresu dojrzewania- wtedy sporo schudłam 😊 slyszalam, ze dobra jest oliwka babydream z rossmanna z tej serii dla przyszłych mam, przez chwile stosowałam, ale nie przepadam za oliwkami... Co do mdłości, to pamiętam, ze mi pomagała gazowana lemoniada 😃 chyba do tego wrócę 😊 wczoraj strasznie mi bylo niedobrze, jak Tz grzał kolacje w piekarniku...
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
Inezz widzę że masz synka Franka. Ja też chyba chciałabym tak nazwać synka. Bo jakoś wewnętrznie czuję, że to chłopczyk będzie
![]() Dziewczyny a Wy macie przeczucie co do płci? |
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam przeczucia 😊 ale tez preferencji nie mam, najważniejsze zdrowie.
Tak, mam synka Franka, dlugo szukaliśmy imienia, a to jakos samo przyszło 😊
|
#488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś rano znowu miałam taki żółtawy-brązowawy śluz, teraz już jest normalny, zastanawiam się czy też nie powinnam przyjmować duphastonu, zobaczę co mi gin w środę powie... Twój synek znalazłby sposób by uratować mamusię z opresji i dobry powód by wziąć wolne by załatwił ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ja nie mam absolutnie żadnego przeczucia co do płci, kiedyś chciałam zawsze pierwszą mieć córeczkę, ale teraz mi to kompletnie obojętne, jednak to prawda co zawsze przyszli rodzice mówią, najważniejsze żeby zdrowe było
|
|
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, planuję z tego względu że mój cudowny pracodawca jak się dowiedział to chciał mnie zwolnić , ale nie martwię się szukaniem pracy później, ponieważ jestem księgową i teraz będę sobie dorabiać niby na praktykach w biurze rachunkowym, więc nie jest tak źle. Na studiach mam stypendium a mój TŻ ma bardzo dobrą pracę, finansowo dobrze stoimy.Misia wierzę Ci, ja robię sobie super kanapki a w efekcie jem tylko pół dziś idę po herbatę rumiankową i czytałam, że w ciąży na zgagę gaviscon można stosować.Płeć na 100% chłopiec
Edytowane przez gusia2011 Czas edycji: 2015-11-23 o 12:00 |
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję i zazdroszczę(?) trochę wam tych mdłości, jest to przynajmniej jakiś objaw i wiecie już że ktoś tam w brzuszku jest.
Niby internet to dobro ale ja tak przez te dwa ostatnie dni sie przez niego zestresowałam, że teraz nie wiem już nic. 4 pozytywne testy brak póki co okresu spuchnięte i nabrzmiałe piersi to niby by oznaczało ciąże, niepokoją mnie nieustanne bóle podbrzusza a nawet okołobrzusza jeśli takie słowo istnieje w ogóle, promieniujący raczej stabilny ból brzucha połączony z kłuciem jajników, 50% stron internetowych i forum mówi mi że to normalnie coś się naciąga macica więzadła, że wszystko ok, zaś kolejne 50% twierdzi że pozamaciczna, że testy pozytywne bo torbiele na jajnikach że coś nie tak. i nie zeświruj tu człowieku do środowej wizyty
|
|
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka, choć sama nie wiem czy to przeczucie czy po prostu chęć na córeczkę
Oboje z TŻ byśmy chcieli córcię, tylko Mati chciałby siusiaka na usg zobaczyć ![]() W ogóle to się Wam pochwalę, że jestem bardzo dumna z mojego synka, bo o ile on raczej rodzeństwa nie chciał i wcale mu się nie dziwię skoro przez tyle lat miała nas tylko dla siebie. Tak w sumie odkąd wie o fasolce, to bardzo się o mnie troszczy
|
#493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc epizod z pracą miałam krótki, teraz ZUS jest moim żywicielem. |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony rozumiem też kobiety w Polsce, państwo nas poniekąd zmusza, żeby tak postępować. Choć nie twierdzę, że akurat Ty zrobiłaś to specjalnie, bo tego nie wiem
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Gusia- no to nie dziwie sie...
Nutik - nieźle z ta pracą 😊 Ja sobie obiecałam, ze do mojej pracy obecnej po macierzynskim juz nie wrócę. Chce ten czas wykorzystać na zorientowanie się jak dopasować moje pomysły i plany do rynku pracy.
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam umowę na czas nieokreślony i u mnie w pracy już niby wiedzą o ciąży i o tym, że planuję pracować jak tylko samopoczucie mi pozwoli. Doprecyzować tylko muszę, że raczej będę pracować do końca lutego, góra do końca marca. I mój szef, wie że po macierzyńskim chce wrócić, ale jak to wyjdzie to nie wiem. Pracuję w małej firmie i jeśli znajdą kogoś na moje miejsce to nie wiem, czy potem będzie praca dla nas dwóch, albo czy będą chcieli się tej osoby pozbyć, zebym mogła wrócić.
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się nie dziwię mojemu pracodawcy. Aczkolwiek po cichu miałam nadzieję, że jednak mi przedłużą umowę, jak jeszcze nie wiedziałam, że na L4 pójdę tak szybko. Ale sprawy same się potoczyły swoim torem, wyraźnie tak miało być.
Teraz tylko się zastanawiam, co będzie jak urodzę. No ale na zastanawianie się mam jeszcze 7 miesięcy. |
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też planuję pracować do końca lutego, może do końca marca, ale to jeszcze zobaczę jak się będę czuła
![]() nutik, nie boisz się kontroli z ZUSu i że będziesz miała problemy z wypłatą zasiłku macierzyńskiego, skoro tak krótko pracowałaś?
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie się okarze wszystko za 24 h...
|
||
|
|
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
Owszem, mam takie obawy. Ale jeszcze nie rozeznałam do końca swojej sytuacji, czy ten zasiłek będzie mi przysługiwał. A kontroli z ZUSu oczywiście, że się boję. Uważam, że te kontrole są nienormalne, bo ja nie poszłam na L4 dlatego, że mam problemy ze zdrowiem, tylko po to, żeby uniknąć warunków szkodliwych w pracy. To jest nienormalne, że teraz muszę siedzieć w domu jak w jakimś więzieniu. Mogę pójść zdaje się do lekarza, apteki, na badania i na jakieś zakupy spożywcze. Paranoja.
Edytowane przez nutik Czas edycji: 2015-11-23 o 12:57 |
|
|
|
#501 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Jezu, dziewczyny, ale jesteście gaduły
Witam nowe mamucie i przypominam, że jak któraś chętna na listę to proszę o priv bo ie wszystko uda mi się zapamiętać z forum Cytat:
nie boję się, że nie zgubie, bo raczej należę do osób aktywnych wiec mam nadzieje ze do porodu i szybko po wrócę na salsę i basen Mój TZ 110... Więc i tak będę chudsza od niego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pracujecie? Jak długo planujecie zostać w pracy?[/QUOTE] Na piersi elancyl,ale dopiero po 12 tygodniu, ogólnie oliwka z rossmana, wspominana wyżej, mam nadzieję, że brzuchol wytrzyma i nie bede wygladała jak tygrysica ![]() Co do witamin, to od poczatku mialam folik, a na ostatniej wizycie lekarz kazał juz zmienic na mamadha. A co do pracy, to mam nadzieję, że uda mi się do połowy, albo do końca maja... Jak mi brzuchol i upały pozwolą. ja mam fajną pracę, bo jak pisałam, sprzedaję kosmetyki Golden Rose i szefową również mam przecudowną, wiec jak tylko będę mogła to będę pracować, żeby nie fisiować w domu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A gdzie pracujesz? Cytat:
Cytat:
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że pracę macie na tapecie.... U mnie też wesoło.... 1,5 temu w piątek złożyłam wypowiedzenie a 4 dni później we wtorek ujrzałam II kreski.... Dziś się konsultowałam ze znajomym prawikiem i napisał mi pismo uchylające moją wolę....pracodawca ma obowiązek mi to przyjąć bo takie jest prawo, ale boję się cyrków...
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
o ludzie... to dopiero niefortunna sytuacja - mam nadzieję, że rozwiąże się po Twojej myśli.
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Kontrola pewna to fakt. Moja znajoma po miesiącu poszła na l4 od zatrudnienia z powodu ciąży i od razu przylecieli,wstrzymali zasilek do wyjasnienia. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
alloffkowa powodzenia w Twojej sytuacji
Edytowane przez nutik Czas edycji: 2015-11-23 o 13:32 |
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale ZUS kontroluje zawsze, każde zwolnienie w ciąży? Ja w poprzedniej ciąży byłam na zwolnieniu prawie od początku bo ciąża była zagrożona a ja rzygałam jak kot i jedyna wizyta w Zusie jaka mi przypadła to ta z przekroczoną ilością dni na zwolnieniu
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Alloffkowa- z tego co wiem, to w takiej sytuacji wypowiedzenie staje się nieważne, takze nie martw się 😊 na pewno dobrze się skończy...
Ja kontroli z zusu nie miałam, a prawie od poczatku bylam na zwolnieniu, ale na poczatku wylądowałam w szpitalu no i długo już w tej firmie pracuję 😊
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Ale dziś jest jak narazie ok. 
, ale nie martwię się szukaniem pracy później, ponieważ jestem księgową 
Witam nowe mamucie i przypominam, że jak któraś chętna na listę to proszę o priv bo ie wszystko uda mi się zapamiętać z forum ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)